25. årgang. Du er nummer 3032, der besøger denne side i dag, SØNDAG. Antal besøgende i øjeblikket kan ses herunder.         
Udgivet siden 1995 af Danske Netaviser. Redaktion: Peter Wendelboe - Svalesvinget 2 - 9492 Blokhus - +45 98 24 94 80 - Email: peter@wendelboe.dk
Denne side besøges i øjeblikket af .
Mobil Corona-test kommer til Blokhus
Lagt på nettet 2/7 2020 kl. 18:36#1593707755

Blokhus er en af de byer i Nordjylland, som får besøg af den mobile Corona-testenhed i løbet af sommeren.

Region Nordjylland har udpeget byerne og stederne, fordi de er tæt befolket i sommerperioden.

Testenheden kommer til Blokhus ad tre omgange.

Alle Corona-tests foregår ved Turistbureauet, Springvandstorvet 4, 9492 Blokhus. 

Første gang bliver mandag 6. juli mellem kl. 9-15, anden gang kommer den mandag 27. juli kl. 9-15 og sidste gang bliver mandag 17. august – også mellem kl. 9-15.

Ud over Blokhus kommer den mobile testenhed også til Løkken, Lønstrup, Hirtshals, Skagen, Læsø, Ø. Hurup, Hals og Vorupør, Skallerup Klit og Aalborg Lufthavn i løbet af sommeren.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Åbent hus i det
tidligere asylcenter i Tranum

Lagt på nettet 1/7 2020 kl. 16:25#1593613500

Tirsdag 30. juni 2020 var Jammerbugt Kommune vært for et åbent hus i det tidligere asylcenter i Tranum. Mange interesserede deltog for at drøfte stedets fremtid.

Godt 35 interesserede borgere mødte op for at se bygningerne, der tidligere lagde rammer til asylcentret i området, og drøfte mulighederne for, hvordan stedet kan anvendes fremover.

Borgmester Mogens Christen Gade bød velkommen, og derefter var der rundvisning i bygningerne i mindre hold. Det gav deltagerne lejlighed til at se og fornemme den helt unikke natur på stedet, inden de fortsatte drøftelserne. 

Trods lidt regn var stemningen god, og der kom mange gode og interessante idéer til, hvad fremtiden for det tidligere asylcenter kan indeholde. Der blev blandt andet drøftet bæredygtighed, botanik, vandrerhjem, forenings- og undervisningsaktiviteter, rekreative formål og turismepotentialet i området.

Jammerbugt Kommune holder et opfølgende møde om det videre forløb for stedet. Der er alle interesserede, som ønsker at arbejde videre med idéerne for fremtidig anvendelse og potentiale, velkomne.

De, der ønsker at deltage i det kommende møde, må meget gerne kontakte leder af Jammerbugt Ejendomscenter, Pia Kirkegaard på telefon 41912681 eller via mail: pkd@jammerbugt.dk.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Første generalforsamling i
Kulturens Venner Blokhus

Lagt på nettet 30/6 2020 kl. 19:55#1593541155

Formanden, Kai Møller, bød velkommen, da 16 medlemmer tirsdag aften var mødt op til den allerførste generalforsamling i Foreningen Kulturens Venner Blokhus. Foto: © Peter Wendelboe.

Kulturens Venner Blokhus holdt tirsdag sin første generalforsamling siden stiftelsen i 2019.

Formanden Kai Møller, oplyste, at 43 medlemmer nu havde betalt kontingent og således havde meldt sig ind. Men kun 16 medlemmer var mødt op.

Hele den siddende bestyrelse blev genvalgt bortset fra Anders Lauersen, som havde valgt at træde ud. Til erstatning for Anders Laursen blev valgt Karl Brix Froulund.

Formanden meddele i sin beretning, at kunstfestivalen North West Art Line (NWAL) bliver afhildt i uge 42, og at første møde i Folkeuniversitetet vil blive 3. oktober. Det handler om besættelsestiden i Blokhus. Til november holdes et foredrag om Regan West.

Et mere udførligt referat af generalforsamlingen følger på foreningens egen hjemmeside. Se link herunder.
Besøg foreningens egen hjemmeside ...
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Nyt kunstnerfællesskab i Saltum
Lagt på nettet 30/6 2020 kl. 15:54#1593552211
Opdateret tirsdag klokken 23:50

Det nye kunstnerfællesskab får tilhuse på adressen Tinghøjgade 1 i Saltum. Foto: © Bodil Færk.

Lørdag åbnede et nyt kunstnerfællesskab i Saltum.

Fællesskabet har fået navnet "Hjørnet" efter ejendommen på Tinghøjgade 1 i Saltum. Her er forskellige håndværk og kunstformer samlet under én hat.

Initiativtageren er Bodil Færk, der oprindelig kommer fra Thisted. Hun ejer i dag bygningen, hvor Henrik Busk Andersen tidligere har haft galleri i byen. Hendes mand har også drevet outdoorforretning i lokalerne, som nu er indrettet til fremvisning og salg for kunstnerne.

Lørdag klokken 10 åbnede kunstnerfællesskabet for første gang dørene for publikum.

"- Nogle af os kommer til at gå og arbejde lidt i bygningen. Man kan sagtens møde nogen, der er i gang i åbningstiden. Ellers håber vi bare, at vi skaber et sted, hvor man kommer flere gange og mærker efter, hvad man gerne vil have," siger Bodil Færk.

Hun maler selv, mens fællesskabet også omfatter Tommy og Mette Hvidberg-Hagens såkaldte "Vesterhavsnisser" i træ og filt og Mariann Lykkes tøjdesign.


Fra åbningen i lørdags. Foto: © Bodil Færk.

Derudover samles kunstnerne fra det meste af Vendsyssel i Hjørnet i Saltum.

Mariann Lykke har hjemme i Skagen, Annette Rosella kommer fra Tårs, og resten af kunstnerne - Bodil Færk, Tommy og Mette Hvidberg-Hagen samt Berit Bülow Bundgaard og Sussi Nielsen - er fra henholdsvis Hune, Kaas og Saltum.

Butikken har i første omgang åbent tirsdag, i en forsøgsperiode fredag og lørdag frem til 15. august.

"- Vi er blevet enige om at tage vagterne på disse dage. Ellers forsøger vi at holde åbent, når muligheden opstår. Så hvis flaget er ude, er vi der," fortæller Bodil Færk.

Efter 15. august vil kunstnerfællesskabet så se på, hvorvidt og hvordan Hjørnet i Saltum skal fortsætte.

"- Vi ser på, om der skal laves om på noget eller justeres på det. Det er min drøm, at det skal fortsætte, men det kan både blive kæmpestort eller gå i sig selv. Det ved man ikke endnu," tilføjer Bodil Færk.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Museet Kunsten i Aalborg holder sommerferie - blandt andet i Blokhus
Lagt på nettet 30/6 2020 kl. 14:44#1593521042

Hele sommerferien holder Nordjyllands store kunstmuseum workshops i vandkanten lige dér, hvor feriefolket slikker sol, bader og spiser is.
 
Blokhus besøges to gange: både den 7. og den 21. juli.

Desuden besøges blandt andet Hals, Løkken, Vestre Fjordpark og mange andre "vandhuller" i Nordjylland.
 
Nu, da klokken har ringer ud til sommerferie på landets skoler, står Kunsten Kreativitarium klar til sjove familieaktiviteter i vandkanten ved nordjyske favoritsteder.
 
Der vil i alt være ti åbne familieworkshops hen over sommeren, hvor kunstnere og kunstformidlere sætter familier i gang med at lave kunstnerisk stangtennis og CoBrA-drager.
 
"- Vi var så heldige, at Ny Carlsbergfonden gjorde det muligt for os at skrue op for formidlingstilbuddene for blandt andet familier. Vi elsker at komme på tur og starte leg og kreativitet op, også uden for Kunsten. Jeg håber, rigtig mange har lyst til at kigge forbi," siger Peter Juul, leder af Kunsten Kreativitarium. 

Og Kunsten har god erfaring med hele "To Go-konceptet". Bare i løbet af det seneste år har Kreativitarium besøgt adskillige nordjyske byer, været med under større events i byen og fyldt DSB’s familievogn med kreativitet hele vejen fra København til Aalborg.
 
Da Kunsten var lukket grundet restaurering, modtog museet hæder og ros for forskellige initiativer med at bringe alle aktiviteterne ud, hvor folk er.
 
Datoer for Kunsten To Go i sommerlandet: 

30.06: Vestre Fjordpark, Skydebanevej 14, 9000 Aalborg

02.07: Slettestrand – ved Han Herred Havbod, Slettestrandvej 158-162, 9690 Fjerritslev

07.07: Blokhus Strand – ved nedkørslen ved hestefolden

14.07: Hals Strand Camping, Lagunen 8, 9370 Hals

16.07: Løkken – ved Kystfiskerimuseet, Ndr. Strandvej 17, 9480 Løkken

21.07: Blokhus Strand – ved nedkørslen ved hestefolden

23.07: Slettestrand – ved Han Herred Havbod, Slettestrandvej 158-162, 9690 Fjerritslev

28.07: Vestre Fjordpark, Skydebanevej 14, 9000 Aalborg

30.07: Løkken – ved Kystfiskerimuseet, Ndr. Strandvej 17, 9480 Løkken

04.08: Hals Strand Camping, Lagunen 8, 9370 Hals

Kunsten Kreativitarium har desuden åben workshop onsdage under Summer Lounge og hver søndag i museets skulpturpark.
Læs mere her...
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Nu kan også Kulturhuset og Skulpturparken nøjes med halv entrepris
Lagt på nettet 29/6 2020 kl. 23:54#1593467635
Den 25. juni kunne Netavisen Kanal Blokhus meddele, at Museum for Papirkunst i Hune havde tiltrådt Kulturministeriets sommerrabatordning, som betyder, at entrébilletter i skolernes sommerferie udbydes til halv pris.

I dag meddeler John Andersen fra Skulpturparken Blokhus, at ogsaa hans institutioner har tilsluttet sig Kulturministeriets sommerrabatordning som betyder, at entré dags-billetter kan udbydes til halv pris frem til den 9. august.

Det betyder, at prisen på en voksenbillet til Skulpturparken lørdag og søndag nedsættes fra 100 til 50 kr. (på hverdage fra 90 til 45 kr.) og entrebilletten for børn lørdag og søndag nedsættes fra 50 til 45 kr. (på hverdage fra 45 kr. 22.50 kr.)

Hos museum for papirkunst sænkes prisen for fra 80 til 40 kr. for en voksenbillet lørdag og søndag, mens en børnebillet (fra 3 til 11 år) koster 20.- (normalpris 40.-).

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

29-årig sprit- og narkobilist
igen i detentionen

Lagt på nettet 29/6 2020 kl. 00:11#1593382233

En 29-årig mand fra Kaas blev lørdag aften - endnu engang - anholdt for kørsel i spiritus- og narkopåvirket tilstand. Ifølge vagtchef Henrik Beck fra Nordjyllands Politi er den 29-årige mand notorisk kendt for at køre bil i spiritus- og narkopåvirket tilstand - i øvrigt uden at have kørekort.

"- Han er fradømt sit kørekort, han har adskillige domme bag sig for lignende kriminalitet, han skylder at afsone mere end et års fængsel i tidligere domme, og lokalbefolkningen i Kaas- og Pandrupområdet kender ham og kontakter os, hver gang han bliver observeret kørende i bil", fortæller vagtchef Poul Fastergaard fra Nordjyllands Politi.

Det var da også en anmeldelse fra en lokal borger lørdag aften klokken 19.25, der førte til anholdelsen af den 29-årige - nok engang. Han blev anholdt en halv time senere, og overnattede fra lørdag til søndag på politigården i Aalborg, hvorfra han blev løsladt søndag formiddag.

Lørdag kørte den 29-årige rundt i en minilastbil. Søndag aften var køretøjet skiftet ud.

Der gik nemlig ikke mange timer efter løsladelsen, før Nordjyllands Politi igen måtte have fat i den 29-årige mand.

Søndag klokken 18.30 indløb der en anmeldelse fra Pandrup. Her kørte den 29-årige rundt på en motorcykel, som ikke var indregistreret.

"- Vi sendte flere patruljer afsted, som satte efter ham rundt om i Pandrup. Han blev anholdt klokken 20.30 på en mark ved en grusgrav udenfor byen," fortæller vagtchefen.

Også søndag aften blev den 29-årige igen taget med i detentionen. Igen natten over.

"- Vi har en del ting på ham, og mandag bliver det juridisk vurderet, om han skal fremstilles i et grundlovsforhør," siger Poul Fastergaard.

Vagtchefen oplyser, at man har en stærk formodning om, at den 29-årige igen var påvirket af narko. Der vil blive udtaget blodprøve.

"- Vi er glade for, at lokalbefolkningen i Kaas- og Pandrupområdet holder øje med fyren og anmelder ham, og vi skal nok komme og hente ham, hver gang han bliver anmeldt," lover vagtchefen.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Elever fra 3. klasse
fik gave fra dronningen

Lagt på nettet 26/6 2020 kl. 14:44#1593175455

3. klasse på Tranum skoleafdeling står bag Jammerbugt Kommunes bidrag til kommunernes fællesgave, som Dronningen modtog i anledningen af sin 80-års fødselsdag. På vegne af Dronningen overrakte borgmesteren små gaver til eleverne på skolen onsdag før skolernes sommerferie.

Dronningen i en blomstret frakke på stranden ved Jammerbugten omgivet af badehuse, badehotel og en fiskekutter. Det er motivet på Jammerbugt Kommunes bidrag til den fælles gave, hvor én 3. klasse fra alle kommuner gav et maleri til Dronningens i anledning af hendes fødselsdag.

Bag motivet fra Jammerbugt Kommune stod 3. klasse fra Tranum skoleafdeling. I april skulle to elever fra klassen oprindeligt have deltaget i en fernisering med Dronningen og de øvrige 3. klassers repræsentanter fra landets kommuner. Men sådan blev det under omstændighederne ikke.I går modtog eleverne i stedet en hilsen og gaver fra Dronningen som tak for deres maleri. Det var borgmester Mogens Christen Gade, der overrakte gaven til eleverne – to krus fra Dronningen med hendes monogram og to blyanter.

”- Alle elever i 3. klasse har været i arbejdstøjet, da maleriet skulle laves. Først skulle de finde på motivet, og derefter var alle med til at lave maleriet. Så ud over æren ved, at deres maleri er en del af en gave til Dronningen, har arbejdet med maleriet også givet eleverne læring i forhold til, hvad der kendetegner Jammerbugt Kommune, og selvfølgelig i forhold til maleteknikker”, fortæller afdelingsleder i Tranum Trille Poulsen.  

De to krus fra Dronningen skal stå i klassen som pokaler, som et minde om deres gave til fødselaren.

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Livreddertårnet opsat
med nogen forsinkelse

Lagt på nettet 26/6 2020 kl. 03:03#1593133364
Opdateret fredag klokken 13:00

Livreddertårnet blev torsdag opsat på Blokhus Strand i allersidste øjeblik. Nøglen var blevet væk. Foto: © Peter Wendelboe.

I dag begynder TrygFondens livreddere deres arbejde på Blokhus Strand. Men der var til det sidste panik omkring opsætningen af selve tårnet.

I dag, fredag 26. juni 2020 åbner TrygFondens specialuddannede kystlivreddere livreddertårnene på de nordjyske strande, og frem til den 19. august vil livredderne holde øje med strandgæsterne hver dag mellem kl. 10 og 18.

I Nordjylland har de kendte tårne i en uge stået på de vante pladser på Sønderstrand i Skagen, Tornby, Tversted, Løkken, og Palmestranden i Frederikshavn.

Men ikke på Blokhus Strand! Her kom tårnet først på plads i allersidste øjeblik ... nemlig i går, torsdag den 25. juni klokken 7:30.

Nøglen var simpelthen blevet væk, og Jammerbugt Kommunes Park og Vej Forvaltning kunne ikke forsvare at sætte et ulåst tårn op med det grej der følger med.

En ny nøgle var for længst blevet afsendt med postvæsenet fra TrygFonden i København. Men pakken med nøglen kom ikke frem til Jammerbugt Kommune før i går torsdag.


Sådan så pladsen ud, hvor livreddertårnet skulle have stået, indtil det i allersidste øjeblik, torsdag morgen blev opsat på Blokhus Strand. Nøglen var blevet væk. Foto: © Peter Wendelboe.

Derfor måtte kommunalarbejderne vente med at sætte tårnet op.


Årets første livreddere på Blokhus Strand er Nikolai Mejer og Kamille Herskind. Foto: © Peter Wendelboe.

Årets første livreddere på Blokhus Strand er Nikolai Mejer og Kamille Herskind. De kommer begge fra Odense, og det er første gang, de besøger Blokhus Strand.

Nikolai Mejer og Kamille Herskind skal være i Blokhus weekenden over. Derefter tager de videre til andre strande for at være livreddere der, og vi får et nyt par på Blokhus Strand.

Kamille målte temperaturen i badevandet til 20 grader, men hun beklager, at målingen kan være meget unøjagtig, da termometeret var gået i stykker.

Netavisens redaktion målte i går temperaturen i badevandet ud for Blokhus til 22 grader.

De to livreddere var overvældede over strandens kvalitet og den orden, hvormed turisterne forstår at indrette sig og parkere på stranden.


Kamille Herskind kunne fredag morgen klokken 10 sætte det gule flag op på livreddertårnet til signal om, at de badende skal være være opmærksomme på grund af fralandsvind. Foto: © Peter Wendelboe.

På billedet hetover sætter Kamille Herskind fredag morgen klokken 10 det gule flag op på livreddertårnet til signal om, at de badende skal være være opmærksomme på grund af fralandsvind.

Livredderne har i år fået nye arbejdsbetingelser. På grund af corona-smittefare må de simpelthen ikke rense sår og sætte plaster på tilskadekomne badegæster. Derfor kan de i de fleste tilfælde nøjes med at udlevere plastre, som badegæsterne selv sætter på.

I nødstilfælde skal de i hvert fald håndhæve alle sikkerheds-foranstaltninger, bruge plastikhandsker og anden beskyttelse.

De skal desuden kontrollere, at badegæsterne overholder myndighedernes forskrifter i forbindelse med corona-virus smittefaren og ikke danner for store grupper. Hvis livredderne observerer overtrædelser, skal de ikke selv skride ind, men i grove tilfælde rekvirere politiet.

I år er det i øvrigt 21 år siden, livreddertårnet i sin nuværende udgave blev indviet på Blokhus Strand. Før den tid stod der et åbent og meget luftigt træstillads til livredderne på Blokhus sydstrand.

Livreddertårnet er i dag signalstribet i røde og hvide farver, så det nemt kan ses på lang afstand. Det fungerer som base for de livreddere, der er tilknyttet den enkelte strand og opbevares om vinteren på kommunes materielgård i Pandrup.

Det er udstyret med alle de ting, livredderne har brug for i deres arbejde på stranden.

Tårnet er ét af TrygFondens bidrag til at øge sikkerheden og trygheden på de danske strande, hvilket sker i samarbejde med de lokale kommuner.

TrygFonden leverer tårnet og udstyret, mens Dansk Svømmeunion sikrer, at livredderne er uddannet til opgaven.

Tårnet er tegnet af BBP Arkitekter A/S, og blev i 2001 nomineret til Den Danske Designpris.

Fra oktober 2005 til januar 2006 kunne man opleve livreddertårnet på Museum of Modern Art i New York (MOMA), hvor det var en central del af udstillingen ”SAFE: Design Takes on Risks”.

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Halv pris på museum for papirkunst
Lagt på nettet 25/6 2020 kl. 13:37#1593094173

Museum for Papirkunst I Hune har tiltrådt Kulturministeriets sommerrabatordning, som betyder, at entrébilletter i skolernes sommerferie udbydes til halv pris.

Det betyder, at en voksenbillet (fra 12 til 88 år) i perioden fra lørdag den 27. juni frem til søndag den 9. august koster 40.- (normalpris 80.-) mens en børnebillet (fra 3 til 11 år) koster 20.- (normalpris 40.-).

”- Vi synes, det er et fantastisk initiativ for alle museer og oplevelsesinstitutioner i Danmark, som kan være med til at give gæsterne endnu større lyst til at støtte op om kulturlivet ind i mellem strandbesøg og grillarrangementer”, siger Ditte Ninn, daglig leder ved Museum for Papirkunst.

”- Vi håber selvfølgelig, at endnu flere gæster, i kraft af Kulturministeriets generøse initiativ, vil besøge Museum for Papirkunst og på den måde være med til at sikre den fortsatte drift af museet.

Samtidig ser vi frem til en sommer med masser af turister fra både ind- og udland, som får rig mulighed for at gå på opdagelse i vores udstillinger, nyde dejlig kaffe, kage og is i cafeen og også få afprøvet egne kreative evner i Papirværkstedet. Her er masser af plads til både børn og voksne og ro til fordybelse, og med den nedsatte entré-pris er det vores håb, at gæsterne vil være gode til at finde souvenirs og gaver i museums-butikken”, afslutter Ditte Ninn.

Museets åbningstider er frem til 1. juli: tirsdag – søndag 10-16 og fra 1. juli mandag – søndag 10 -17.

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Skoleelever skriver bog:
Tanker i en coronatid

Lagt på nettet 23/6 2020 kl. 16:41#1592923224


”- Nu går jeg i skole hjemmefra, og selvom det før corona lød som en god ting at kunne gå i skole hjemmefra, kan jeg nu sige, at det ikke er så henrivende, som jeg havde håbet”.

Sådan skriver en af eleverne på 10. årgang på Fjerritslev Skole i den ny bog om den periode, hvor alle landets skoleelever var henvist til fjernundervisning på grund af coronakrisen.

Eleverne på 6. – 10. årgang på Fjerritslev Skole har reflekteret over coronakrisen og nedfældet deres tanker i essayistisk format. Elevernes oplevelser er blevet til bogen TANKER – i en coronatid. Bogen er fyldt med gribende beskrivelser af hverdagen for eleverne i en periode, de aldrig kommer til at glemme – på godt og ondt.

Skoleleder Pernille Hovaldt er stolt over elevernes bidrag, og hun er glad for, at det er blevet til en fysisk bog.

”- Det er vigtigt, at eleverne oplever, at vi reelt er interesserede i deres tanker og følelser, at de opgaver, de får er væsentlige, og at de også selv er stolte af det, de laver”, fortæller Pernille Hovaldt.


Konstitueret chef for Skole og Dagtilbud, Helle Nørgaard Pedersen, er enig i, at bogen er en unik beskrivelse af de unges oplevelser under coronakrisen, som fortjener at blive taget seriøst. Hun understreger samtidigt, at det nu er en fælles opgave at bygge videre på elevernes erfaringer og tage ved lære af dem.

”- Eleverne på Fjerritslev Skole står ikke alene med deres oplevelser af coronakrisen, og deres tanker er både nærværende og relevante for vores måde at lave skole på. Det er vores fornemste pligt at sørge for, at eleverne og deres erfaringer fra coronakrisen bliver inddraget, når vi fremadrettet diskuterer udviklingen af vores skoler i Jammerbugt Kommune”, siger Helle Nørgaard Pedersen.

Er du interesseret i at høre nærmere om bogen og dens tilblivelse kan du kontakte:

Skoleleder på Fjerritslev Skole
Pernille Hovaldt tlf. nr.: 41 91 12 65
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

MTB stjålet fra cykeltrailer
Lagt på nettet 21/6 2020 kl. 22:29#1592800132

Privatfoto.

Et stort hold fra Viborg Ungdomsskole har været på weekend i Blokhus.

De var indkvarteret på Blokhus Feriecenter.

Desværre blev en af elevernes egen MTB stjålet fra skolens cykeltrailer natten mellem fredag og lørdag.

Hvis nogen ser denne cykel i området, bedes de meget gerne kontakte redaktionen eller Viborg Ungdomsskole, tlf. 8787 1900,
mail: ungdomsskolen@viborg.dk.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Blå brandmænd invaderer vestkysten
Lagt på nettet 21/6 2020 kl. 20:55#1592765678
Langs vestkysten er der lige nu store mængder blå brandmænd, og man skal derfor være lidt varsom, før man går i vandet.

De blå brandmænd er i familie med de røde brandmænd, som de fleste kender. De blå bliver dog ikke helt så store som de røde, og de har også kortere tentakler - altså fangarme. Men det betyder ikke, at det ikke er en smertefuld oplevelse at møde en blå brandmand på en svømmetur.

De brænder ikke helt så meget, som de røde, men man skal selvfølgelig holde godt øje med dem. Hvis der ligger mange af dem i vandkanten, er der god grund til at være forsigtig.

Og skulle uheldet være ude, og man bliver brændt af en af de blå brandmænd, kan man lindre smerten ved at skylle det brændte område med havvand. Det er vigtigt, at man ikke gnider for meget på det brændte område.

Alternativt kan man skrabe området med et barberblad eller et kreditkort. På den måde kan man nemlig få fjernet de giftceller, der brænder på huden.

Derudover kan man smøre det brændte område med lokalbedøvende salve, som man eksempelvis også bruger til myggestik.

Der er to grunde til, at der er rigtig mange brandmænd ved de vestjyske strande lige for tiden.

Først og fremmest skyldes det, at der har været fralandsvind, som gør, at det øverste vandlag er blevet skubbet fra land, og derfor kommer der vand fra dybere og koldere områder ind til kysten.

Derudover betyder den lune vinter også noget for de blå brandmænd.

De blå brandmænd bliver lavet om vinteren, og hvis den er mild, er der også mere føde til dem.

Da det er naturforhold, der afgør, hvor og hvor mange blå brandmænd der er i havene, kan man ikke gøre noget for at undgå de små organismer på kysterne.

Man kan blot vente på, at vindretningen skifter og brandmændene flyder fra land igen.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Ved Hawet skifter navn
Lagt på nettet 19/6 2020 kl. 11:05#1592558439

Herover ses det samlede personale på åbningsdagen. Fra venstre mod højre: Daglig leder, William Pio, ejer: Kristian Engsig, leder: Karina Pedersen, Emma Toksvig og Sabina Klit. Foto: © Isabella Pio.

Den gamle hæderkronede smørrebrødsrestaurant Strandvejen 9 skifter i dag navn til "Haw'et Blokhus".

Det var oprindeligt meningen, at man skulle åbne i dag. Men forsinkede inventarleverancer betyder, at den egentlige åbning først bliver mandag.

I stedet får gæsterne i dag et glas på husets regning samt invitation til at komme igen og prøve smørrebrødet mandag.

På billedet herover ses det samlede personale på åbningsdagen.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Der er nu oprettet hele tre hold til fredagens byvandring i Hune
Lagt på nettet 18/6 2020 kl. 14:04#1592481835
Video tilføjet 19/6 2020 kl. 20:59


Der har været så stor interesse for at at deltage i ”Informationsmødet i Hune vedr. Lokalplan 19-012 for Centerområde i Hune med tilhørende kommuneplantillæg nr. 25”, at Jammerbugt Kommune nu har måttet oprette hele tre hold til byvandringen.

Ifølge de gældende bestemmelser i forbindelse med Corona-smittefaren må der kun være 50 på hvert hold, og ønskerne om deltagelse har nu rundet mere end 100.

Byvandringen holdes derfor i tre afdelinger fredag den 19. juni 2020 i Hune.

Arrangementet varer ca. 1 time, og kommunen henstiller til, at deltagerne først ankommer på det mødetidspunkt, de har fået tildelt, således at arrangementet kan overholde Sundhedsstyrelsens retningslinjer for begrænsning af Covid-19 smitte," siger Jesper Runge Madsen fra Jammerbugt Kommune.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Stor interesse for
de nye boliger i Hune

Lagt på nettet 18/6 2020 kl. 12:06#1592474745
Opførelsen af de 100 nye eje– og lejeboliger, som virksomheden HC & Engholt Entreprenører vil opføre dels øst for Spar i Hune og dels på firmaets tidligere adresse på Stenmarksvej, går i gang 1. september

"– Vi oplever en kolossal interesse for de kommende eje– og lejeboliger," siger Henrik Meyer Nielsen fra HC & Engholt Entreprenører.

HC & Engholt har allerede en lang liste med folk skrevet op til både ejer- og lejeboliger.

"– Vi får henvendelser fra interesserede to til tre gange om ugen, som gerne vil skrives op," siger Henrik Meyer Nielsen.

Og det er henvendelser både langvejs fra som Sæby og Hjørring samt mere lokale fra eksempelvis Pandrup og Kaas.

"– Vi er blevet ringet op af tre forskellige hold, hvor forældrene, som er i pensionsalderen, gerne vil have en lejebolig, mens deres børn gerne vil have en ejerbolig tæt på forældrene," fortæller Henrik Meyer Nielsen.

Projektet er delt op i fire etaper, og i første omgang vil Lejerbo få opført 20 lejeboliger på arealet ud mod Aalborgvej, ligesom HC & Engholt vil bygge 30 ejerboliger på arealet øst for Spar.

De mindste huse på 85 kvadratmeter med carport sættes til salg via Villadsen Ejendomshandel til en forventet pris på cirka 1,7 millioner kroner.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Unge mennesker i ramponeret bil
standset af politiet

Lagt på nettet 16/6 2020 kl. 11:36#1592300131


Denne temmelig ramponerede bil med noget, der ligner skudhuller, og politiets markeringsbånd står i øjeblikket ved Hundeskoven mellem Blokhus og Hune.


Foto: © Peter Wendelboe.


Efter hvad Netavisens Kanal Blokhus erfarer, drejer det sig om nogle unge mennesker, som har været ude og køre noget "markræs". Efter legen ville de køre et smut til stranden i den ramponerede bil.

Men mellem Hune og Blokhus blev de stoppet af en politipatrulje, der ikke mente at det var forsvarligt at køre videre på offentlig vej.Foto: © Peter Wendelboe.

Nummerpladerne blev derfor skruet af, og bilen sat til side ved Hundeskoven ved besked om, at den skal fjernes inden 24 timer.

Nordjyllands Politi oplyser at de er ved at undersøge sagen, men har ellers ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Hvis du ved noget om sagen bedes du henvende dig til redaktionen af Netavisen Kanal Blokhus.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Historien bag Springvandstorvet
Lagt på nettet 15/6 2020 kl. 21:30#1592389784

Mandag formiddag blev der sat underskrifter på skødet i forbindelse med købet af ejendommen, på Springvandetorvet, der bl.a. rummer byens turistbureau.

Se vor video om stedets historie herover.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Danmarks nordligste
genforeningssten indvies i dag

Lagt på nettet 15/6 2020 kl. 01:30#1592177389

Video: © Hans Wendelboe Bøcher.

Kunstneren, historikeren og foredeagsholderen, Hans Wendelboe Bøcher, der i 46 år har haft sin faste gang i Blokhus Klitplantage, har taget initiativ til, at Danmarks nordligste genforeningssten bliver rejst i eftermiddag klokken 16:30.

Siden genforeningen den 15. juni 1920 er der rejst mere end 600 såkaldte ’genforeningssten’; fra Sønder Bork i vest til Aakirkeby i øst, fra Kruså i syd til Bjergby i nord.

Næsten ligeså længe, siden 28. september 1920, har Danmarks nordligste genforeningssten stået på Larsens Plads i Bjergby, lige over for Brugsen … men nu er det slut.

På 100 årsdagen for genforeningen, i dag mandag den 15. juni kl. 16:30, afsløres en ny genforeningssten i Præstegårdsskoven i Horne ved Hirtshals.

"- Det er vigtigt at holde fast i historien. Ellers bliver vi rodløse", siger Hans Wendelboe Bøcher.

"- Og selv om der er langt til Slesvig og grænsen fra Horne, har genforeningen også haft stor betydning for den nordjyske selvforståelse. Vi er alle en del af historien og historien er en del af os, hvilket også de 56 sten i Nordjylland, heraf 31 i Vendsyssel tydeligt vidner om," tilføjer han.

Tilsammen er de mange sten, ifølge nu afdøde museumsinspektør og ph.d. Inge Adriansen, vores ’mest særegne monument og Danmarks mest originale bidrag til europæisk monumentkultur’.

"- I min research til teksten til Hornes Facebook-side ‘Højt og herligt’ om flaget på Valdemarsdag, der jo falder sammen med markeringen af genforeningen, faldt jeg over Grænseforeningens interaktive danmarkskort, der viser genforeningsstenene rundt om i Danmark.

Og så var det jeg fik ideen til, at Horne også skulle med på dét kort," fortæller Hans Wendelboe Bøcher.

Placeringen i Præstegårdsskoven er aftalt med både Beboerforeningen og menighedsrådsformanden.

Naturligvis skal også med dette arrangement overholde corona-reglerne. Kun 50 må deltager i højtidligheden, hvorfor Hans Wendelboe Bøcher gerne vil have evt. tilmelding via SMS.

Se Grænseforeningens interaktive kort...
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Ved Hawet åbner i nye klæder 19. juni
Lagt på nettet 10/6 2020 kl. 15:25#1591795503

 Foto: © Peter Wendelboe.

Ved Hawet, - restaurationen i det gamle arresthus - der har været lukket i næsten et år, åbner igen.

Naboen, Kristian Engsig, der købte Ejendommen af den foregående ejer,
restauratør Per Kristian Jensen,
kort før dennes død, er nu så langt at han ”tør” åbne fredag d.19 juni kl.11:00.Blandt det fem mand store personale, der nu skal drive Ved Hawet, finder vi William Pio, som er en god ven af Kristian Engsig. Foto: © Peter Wendelboe.

Den gamle restaurant skal nu drives af et personale på fem mand. I spidsen står en af Kristian Engsigs gamle venner, William Pio, der har en fortid på flere af de større restauationer i København, og Karina Petersen, der kommer fra det nu nedlagte Laksehuset i Skagen.

Bygningen er blevet gennemgribende istandsat. Der er blevet malet, muret, spartlet, vvs´s , indkøbt nye terrasse møbler og indkøbt en del nyt køkkenmateriel. I det hele taget er det blevet en totalt opdateret restaurant, der nu genåbner.
 

Kristian Engsig med Karina Pedersen. Hun kommer fra en stilling i Laksehuset, Skagen. Foto: © Peter Wendelboe.

Planen i år er at gøre Ved Hawet til et rigtig godt smørrebrødssted, som man forhåbentlig har lyst til vende tilbage til igen og igen.


Netavisen Kanal Blokhus fik en snak med Kristian Engsig over hegnet til nabohuset, hvor hans familie har holdt til i tre generationer. Foto: © Peter Wendelboe.

"- Jeg har været privilegeret at få et rigtig godt mandskab ombord på Ved Hawet, der alle står klar til at servicere vores kunder med god viden om maden samt et stort smil på læberne," siger Kristian Engsig i dag til Netavisen Kanal Blokhus

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Nyt H.C. Andersen-papirklip til Hune
Lagt på nettet 10/6 2020 kl. 12:51#1591786245

Om få dage kan Museum for Papirkunst i Hune for anden gang udstille et originalt papirklip af H.C. Andersen.

I september 2019 kunne man for første gang opleve et originalt H.C. Andersen-papirklip på Museum for Papirkunst.

Det var ét af de klip, som man kalder "Møllemanden" på grund af de fire arme, der stritter ud fra kroppen.

Muséet havde nemlig indgået en samarbejdsaftale med Odense Bys Museer, som råder over et arkiv med over 300 af Andersens eventyrlige originale papirklip.

Det er gået så godt med det første udlån, at der nu kommer et nyt originalt H.C. Andersen-papirklip til Blokhus.

Det nye papirklip er også et af H.C. Andersens "Møllemænd".

Det betyder, at nordjyder og gæster i Blokhus-området igen kan glæde sig til at opleve et originalt, H.C. Andersen papirklip i museets H. C. Andersen-galleri det næste halve år.

”- Vi er utroligt stolte over den tillidserklæring, Odense Bys Museer udviser os ved at udlåne disse nationale klenodier til os,” udtaler Ditte Ninn, som er Museum for Papirkunsts besøgs– og administrationsleder.

”- Men så har vi da også måttet anskaffe en bombe- og skudsikker udstillingsmontre, som er fastboltet i beton, så vi kan sove trygt om natten” smiler hun og tilføjer: ”- Samarbejdsaftalen er et stort lyspunkt i en ellers meget vanskelig tid for museet.”

Corona-udbruddet satte det nystartede museum ud af spil fra den ene dag til den anden, da dørene måtte lukkes for publikum den 12. marts.

Men nu lysner det!

H.C. Andersens klip bliver bragt til Blokhus med kurér og kan ses fra tirsdag den 16.juni.
Læs mere om H.C. Andersen-klippet ...
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Informationsmøde og byvandring i Hune
Lagt på nettet 9/6 2020 kl. 19:22#1591723303

Efter lempelserne i forbindelse med Corona-smittefaren indbyder Jammerbugt Kommune nu til informationsmøde og byvandring i Hune 19. juni kl. 17.00 - 18.30.

For at deltage behøves der tilmelding. Se nederst i denne artikel.

Mødet holdes for at orientere om planer og ideer for udvikling i Hune i forbindelse med Lokalplan 19-012 for Centerområde i Hune med tilhørende kommuneplantillæg nr. 25.

Mødet afvikles som en byvandring, der starter på parkeringspladsen ved Skulpturparken kl. 17.00. Der vil være mulighed for at høre om hovedpunkter i lokalplanen samt om den kommende trafikplan for Hune.

Da forsamlingsforbuddet nu maksimalt tillader 50 personer, vil der blive mulighed for to grupper, så det vil være muligt for op til 100 personer at deltage i mødet.

Det er nødvendigt at tilmelde sig mødet på nedenstående link, så arrangørerne har et overblik over antallet af deltagere.

Sidste frist for tilmelding er onsdag den 17. juni 2020 klokken 15:00.
Tilmelding til borgermøde og byvandring her:
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Kaptajn Golfs sidste dage
Lagt på nettet 6/6 2020 kl. 10:33#1591691580


Nedrivningen af bygningerne ved Kaptajn Golf skrider frem. I løbet af denne uge vil de være helt væk.

Næste år står der på grunden et boligkompleks med luksuslejligheder i halvanden etage og forretninger i stueetagen.


Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Badesæsonen officielt indviet
Lagt på nettet 5/6 2020 kl. 16:07#1591366002

 Foto: © Peter Wendelboe.

I al ubemærkethed blev det alternative blå flag, "Vandsikker Konmune-flaget", hejst på stranden i Blokhus om morgenen Grundlovsdag.

Den kommunale åbning af badesæsonen bliver normalt fejret med borgmestertale, musik, sang og en drink til alle.

Men på grund af Corona-situationen blev der i år ingen festligheder i anledning af flaghejsningen.

"Vandsikker Kommune-flaget” hejses i uge 23 på kommunens strande og havne. I år er der ingen markering, når flaget går til tops pga. corona. Men badesæsonen kan ingen holde tilbage.

Vandsikker Kommune flaget er en garanti for fokus på rent badevand og høj badesikkerhed for borgerne og turisterne i kommunen. Flaget hejses på ni strande og to havne.

Flaget betyder, at der disse steder er særlig fokus på vandkvalitet og tilgængelighed til stranden. Her skal redningsudstyr også være tilgængeligt. Adgangen for hunde og kørsel på stranden er nogle af de forhold, som Jammerbugt Kommune kan tilgodese med Vandsikker kommune flaget.

Gjøl og Attrup Havne har begge flaget hejst i badesæsonen. Konkret betyder det, at der tages hånd om sikkerheden for både sejlende, gæster og miljøet på havnene. For sejlere og besøgende er der derfor muligheder for at aflevere alle typer af affald, så det kan bortskaffes på bedst mulig måde. Der vil ligeledes være udstyr til opsamling af olie og andre miljøfarlige stoffer på havnen, hvis der sker uheld.

På havnene er der etableret sikkerhedsafmærkninger og sikkerhedsstiger, så personer nemt kan komme op af vandet igen, hvis de falder i.

Jammerbugt kommune sikrer, at badevandet er så rent som overhovedet muligt ved at udtage minimum 10 prøver på ni strande og seks prøver på Gjøl og Attrup Havn i løbet af badesæsonen i perioden fra 1. juni – 1. september.

Kommunen analyserer for eventuelt indhold af bakterierne E. Coli og enterokokker, som er tarmbakterier fra mennesker og dyr. Jammerbugt Kommunes badevand er de sidste mange år klassificeret som udmærket kvalitet.

Konstaterer Jammerbugt Kommune, at badevandet er forurenet, afhjælper kommunen forureningen, eller oplyser straks om badeforbud eller fraråder badning.
De ni strande, hvor der bliver udtaget prøver er:

Grønhøj, Saltum, Blokhus, Rødhus, Ejstrup, Tranum,
Slettestrand, Svinkløv og Klim Strand.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Snigpremiere i Fårup Sommerland
Lagt på nettet 4/6 2020 kl. 20:38#1591306705

Torsdag var der snigpremiere i Fårup Sommerland.

Sæsonkortholdere kunne som de første gæster prøve rutschebanen Saven, der er dette års nyhed.

Mange børnefamilier havde valgt at lægge vejen forbi parken, og flere af gæsterne prøvede turen flere gange i træk.

Direktøren for Fårup Sommerland, Niels Jørgen Jensen, var også i godt humør og glad for at se, at der nu endelig kom gæster i parken.

"- Det er en stille og rolig dag for os. Det er kun cirka en femtedel af en normal dag i sæsonen," siger direktør Niels Jørgen Jensen.

Omkring 2.200 gæster havde booket adgang til parken torsdag, hvor sæsonkortholderne havde parken for sig selv, og der var nedsatte priser i parkens boder.

Parken er åbent hele weekenden kl. 10-18.00, og man kan booke adgang til parken via hjemmesiden på forhånd, så man er sikker på at komme ind.

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Fra på fredag kan du købe pigetøj af det nye brand Noella i Blokhus
Lagt på nettet 3/6 2020 kl. 20:16#1591208167

Ejerne af den nye pigetøjforretning "Noella" i Blokhus, Mikael Øvad og Lau Knudsen. Foto: © Blokhusmediet Blokhusavisen.dk.

"Noella" er navnet på en ny forretning, der åbner på fredag i lejede lokaler på Aalborgvej 11.

Det franske navn Noella hentyder til "den nye pige".

Mikael Øvad og Lau Knudsen driver tillige - sammen eller hver for sig - forretningerne Butler Loftet og Tiffany i Aalborg.

Noella er et nyt brand for piger, som de to fremstormende forretningsmænd etablerede for tre år siden, og som allerede sælges som en del af sortimentet i 600 butikker over hele verden.

Men butikken i Blokhus er den første, der helt er Mikael Øvads og Lau Knudsens egen. Her sælges kun varer fra Noella: pigetøj og tasker.


Pernille Landbo Bunk skal bestyre den nye butik. Foto: © Peter Wendelboe.

23 årige Pernille Landbo Bunk skal bestyre den nye butik. Hun kommer fra en stilling i Tiffany Aalborg, der også hører til koncernen.

På billedet herover hænger hun de første varer på tøjstativet før åbningen fredag middag.

Noella designer alt i overdele som eksempelvis bluser, toppe, skjorter og T-shirts til kvinder. Derudover finder man i butikken også populære crossover-tasker i både ægte læder og kunstlæder, så der er modetøj og accessories af enhver smag til kvinder.

Ejendommen ejes af Mette Flauenskjold, som også er en af de 3 ejere af Hyg Bar ved siden af.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Redaktionen beder læserne om hjælp
Brug SMS til 40208801

Lagt på nettet 1/6 2020 kl. 17:15#1591024489
Opdatere tider juni med tak til læserne.

Fotograf og model: © Netavisens samlede stab.

Efter 4 dage på Aalborg Universitetshospital er hele redaktionen igen vendt hjem til arbejdet i Blokhus. Redaktionen takker læserne for deres input, der har holdt gang i avisen i den forløbne periode. Vi håber også på tip fra læserne i tiden fremover.

Pinsedag kort efter middag blev chefredaktøren, lokal-medarbejderen, fotografen, video-produceren og den teknisk ansvarlige for web-siden kanalblokhus.dk sammen med hele staben hasteindlagt på Aalborg Universitetshospital med høj feber, meget højt infektionstal og rystelser over hele kroppen.

Du kan se dem alle på billedet herover.

Her skal det samlede personale sandsynligvis opholde sig hele denne uge.

Det betyder, at Netavisens informationer i denne periode i høj grad er afhængige af input fra læserne: nyheder, meddelelser, billeder og videoer.

Netavisen kanalblokhus.dk er et ukommercielt organ, der gennem 25 år har bestræbt sig på - fuldstændig uafhængigt af reklamekroner - at informere om alt - stort og småt - der rører sig i Blokhus og omegn.

Læserne har også været flittige til i mange tilfælde at levere nyheder af almen interresse.

I den kommende uge beder vi læserne være særlig opmærksomme på at meddele redaktionen om alle nyheder, der kan have interesse.

Fastnetnummeret, der er opgivet øverst på siden, svarer ikke i denne uge. Brug i stedet email eller SMS til 40 20 88 01.

Tak!

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Bålmad, parkour og udeliv hos Blokhus Outdoor
Lagt på nettet 1/6 2020 kl. 12:55#1591008926

Tekst og Foto: © Martin Frandsen.

Pinselørdag bød Blokhus Outdoor Camp & Hotel på udeoplevelser og bålmad på campingpladsen ved Kystvejen mellem Hune og Rødhus.Forældre, børn og campister blev mødt med et program med en turnering i Nerf Gun, og bagefter blev der lavet frokost over bålet, tomatsuppe med nudler og porrer.
Desuden inviterede Tobias Buhl på et lynkursus i parkour i naturen og på legepladsen.Der var fri leg på legepladsen og hoppepuderne, og eftermiddagen sluttede af med søde snacks ved bålet – alt sammen var gratis."– Vi gør det for at vise lokalområdet og andre, hvad vi kan. Vi vil gerne vise vores campingplads frem og vise, hvad vi kan tilbyde med naturen og legepladsen," fortæller Inge Vestergaard, der ejer pladsen sammen med Karsten Jepsen.

Mens andre campingpladser ofte tager en gæstepris for at komme ind at lege, så går Blokhus Outdoor Camp & Hotel i den anden retning.

"– Det er ganske gratis at komme og benytte vores legeplads. Vi vil gerne have, at der kommer nogle og leger," fortæller Inge Vestergaard.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Herover indlæg efter 1. april 2020.
Arkivet omfatter alle indlæg fra 1997-2020.
Ældre indslag vil senere igen kunne findes i topmenuen
.
Iskompagniet i Bingen åbner i dag
Lagt på nettet 5/7 2020 kl. 11:35 #1593952514
Opdateret klokken 19:52 med oplysning om, at der ikke sælges ost i lokalet

Michael Lønstrup fra Iskompagniet. Foto: © Peter Wendelboe.

Den nye forretning i bygningen Bingen ved Futtens gård åbner i dag klokken 12:00.

Det er Michael Lønstrup fra Iskompagniet, der flytter ind.

Han har i forvejen isbutik i Løkken, der kører på sin 8. sæson, og i 2018 åbnede han Iskompagniet på Torvet 15A i Blokhus, som han fortsat driver.

"- Iskompagniet vil tilbyde is-tapas og egen chokolade samt is og softice. Desuden var det meningen, at Ingstrup Mejeri, som i forvejen levere mælk og fløde til Michael Lønstrup, skulle komme med oste og hele deres sortiment i den nye butik. Men det var ikke muligt, da det ikke var tilladt at køle lokalet ned i bygningen som er fredet i klasse A," fortæller Michael Lønstrup søndag aften til Netavisen Kanal Blokhus.

Men ellers går forretningen godt for Michael Lønstrup. Han mener, at succesen skyldes de gode lokale råvarer.

"– Vi bruger ikke tilsætningsstoffer. Vores sorbet er lavet af frugt og vand. Vores is og softice er af mælk og fløde fra Ingstrup Mejeri, som jeg samarbejder med. Da vi ikke bruger tilsætningsstoffer, laver vi frisk is hver dag," fortæller Michael Lønstrup.

Foto: © Peter Wendelboe.

Samlet har Iskompagniet 40 ansatte. Den nye afdeling i Bingen skal blandt andet betjenes af Michelle og Mona Lisa.


    Foto: © Peter Wendelboe.


Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Navnet på den nye værtshus:
Den kække havfrue

Lagt på nettet 2/7 2020 kl. 01:07 #1593644833


Det nye værtshus, som islændingen Steinthor Arnason om få dage åbner i den østlige ende af Strandvejen 8, får navnet "Den kække havfrue".

Logoet er tegnet af en ung grafiker ved navn Mette.Fredag bliver logoet sat op på bygningens østgavl og desuden på facadens glasruder.

Samtidig søger Steinthor Arnason to friske medarbejdere mellem 18 og 70 år til servering, opvask, lettere rengøring og andre opgaver i den nye restaurant/bar.

Det var egentlig meningen at det nye smørrebrøds- og ølsted skulle åbne den 3. juli.

Men Steinthor Arnason når ikke at blive klar til denne dato.

I stedet satser han på åbning omkring den 10. juli.

Det er meningen, at "Den kække havfrue" skal holdes åben alle ugens dage og hele året.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Komfortabel naturcamping har succes i Hune Torp
Lagt på nettet 1/7 2020 kl. 16:18 #1593613069

"- Har du mod på at overnatte tæt på naturen?"

Sådan lød spørgsmålet fra naturcampingpladsen Blokhus Outdoor, da de i starten af juni efterlyste familier, der ville prøve kræfter med outdoor-overnatning. Blokhus Outdoor havde sat fem gratis outdoor-ophold på højkant til dem, der havde lyst til at teste campingpladsens forskellige overnatningstyper, og tilbringe en weekend i naturlige omgivelser.

Og det var der mange, der havde. Det fortæller ejer af Blokhus Outdoor, Inge Vestergaard:

”- Vi ville gerne vise, at den danske natur kan noget helt særligt ved at invitere en række danske familier på gratis camping på vores store naturgrund. Her får vores gæster en anden campingoplevelse, end de ville få på en byplaceret campingplads.  Interessen har været meget overvældende, og i weekenden gav vi så de fem heldige familier mulighed for at opleve naturen på helt tæt hold.Familierne overnattede i en række af campingpladsens forskellige overnatningstyper, der alle har det tilfælles, at de bringer én tæt på naturen – uden at man går på kompromis med komforten. På Blokhus Outdoor kan udelivet nemlig godt både være primitivt og bekvemt. Det fortæller Inge Vestergaard:

”- Mange har en idé om, at det er besværligt at overnatte i naturen, men hos os kan alle være med. I vores lukkede shelters, nordiske telte og outdoor bedrooms sover man i rigtige senge og med adgang til faciliteter som toilet og bad, så man kan fokusere på bare at nyde naturoplevelserne. Det er det enkle liv under ordnede forhold, og det kan vi se, at der er mange der efterspørger.”

Katrine Larsson fra Støvring var en af de heldige vindere af et gratis outdoor-ophold. Hun tilbragte weekenden sammen med sin kæreste og sine to børn i et af Blokhus Outdoors nordiske telte, og det har de ikke fortrudt.

”-Naturen på campingområdet var meget fin, og teltet var virkeligt lækkert, og det gjorde en kæmpe forskel for campingoplevelsen, at man kan stå op inde i det. Samtidig var teltet en enorm hyggelig ramme for os som familie, og vi nød at overnatte sammen i et stort rum – og i rigtige senge,” siger Katrine Larsson.

Efter en weekend tæt på naturen er hun ikke i tvivl om at outdoor-overnatning er noget, som hun vil anbefale til både familie og venner i fremtiden:
 
”- Børnene har også virkelig sat pris på, at vi som familie har været lidt primitive sammen. Vi har haft tid til både legeplads, ture i lokalområdet og bålhygge med hotdogs, og de har sovet som en sten om natten. Det er kun vi voksne, der har ligget lidt vågne og lyttet til lydene af ugler og pindsvin,” slutter Katrine Larsson.

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

6.100 unikke brugere på én dag
Lagt på nettet 1/7 2020 kl. 11:54 #1593597228

Redaktør Martin Frandsen er altid på pletten, når noget sker i Jammerbugt Kommune.  Fotomontage: © Peter Wendelboe.

6.100 unikke brugere på én dag. Det er, hvad en stolt redaktør af den nystartede lokale netavis Vores Jammerbugt, Martin Frandsen, i dag kunne meddele.

Martin Frandsen har været uddannet journalist siden juni 1995.

Han har for NORDJYSKE Medier arbejdet på Aabybro-, Aalborg-, kriminal- og Jammerbugt-redaktionerne.

Sammen med sin familie har han været bosat i Nørhalne siden august 1998 og tager derfor aktivt del i foreningsliv og lokalsamfundene i Jammerbugt.

Sidste år skabte han nyhedsmediet Vores Jammerbugt, som har fået en enorm gennemslagskraft som lokalt nyhedsmedie.

Han dækker hele Jammerbugt Kommune lige fra Fjerritslev til Ingstrup og er altid på pletten, når noget sker.

"- Lokaljournalistik er det nye sort," som en af kommentarerne til Martin Frandsens høje læsertal lyder.

Siden de trykte aviser i mindre og mindre grad er begyndt at dække små lokale nyheder, har de lokale netaviser fået større og større publikum.

Netavisen Kanal Blokhus.dk, der dækker et langt mindre lokalområde end Vores Jammerbugt - nemlig hovedsageligt kun Blokhus og Hune området - har dagligt op imod 3.000 besøgende. Og statistikken viser, at mange af dem besøger siden flere gange dagligt.

Kanal Blokhus ønsker Martin Frandsen tillykke med succesen.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Grundvandvandsænkningen standset -
Husejer beklager meget

Lagt på nettet 30/6 2020 kl. 13:54 #1593518012
Opdateret tirsdag aften med naboklagens ordlyd.

Jørgen Teglgaard beklager dybt, at han satte arbejdet med grundvandssænknigen igang for tidligt. Men han understreger, at han gjorde det for at genere naboerne mindst muligt. Foto: © Peter Wendelboe.

Flere naboer til ejendommen Klitgårdsvej 23 i Blokhus, er stærkt forundrede over, at en omfattende grundvandssænkning i området og afspærring af vejen gik igang lørdag morgen.

De var ikke på forhånd blevet orienteret om arbejdet.

Nu er de gået i gang med at formulere en klage til kommunen over projektet. Klagefristen er i dag klokken 15:30.

Ejeren af ejendommen, Jørgen Teglgaard fra Myhlenberg Byg A/S, siger i dag til Netavisen Kanal Blokhus, at han meget beklager, at arbejdet med grundvandssænkningen på ejendommen gik i gang for tidligt.

Han havde fået kommunens tilladelse til grundvandssænkningen på Klitgaardsvej. Men ifølge den måtte arbejdet først gå igang ved klagefristens udløb, og det vil sige i dag klokken 15:30.

Jammerbugt Kommune oplyser, at de ikke har sendt oplysninger om sagen til naboerne - og altså ikke har sendt projektet i "nabohøring".

Kommunen understreger, at der alene er tale om en "klagefrist" - ikke en "høringsfrist", - og at oplysningen om byggesagen hele tiden har kunnet læses på kommunens hjemmeside.

Formanden for Blokhusvand, Mogens Sparre, oplyser i dag til Kanal Blokhus, at Jørgen Teglgaard på forhånd havde spurgt vandværket om råd i forbindelse med grundvandssænkningen.

Mogens Sparre kunne ikke se nogen ulemper ved grundvandssænkningen.
Efter råd fra vandværkets brøndborer kunne han oven i købet fortælle, at sænkningen ville betyde renere drikkevand i Blokhus by.

Vandværket måtte sidste år lukke to vandboringer efter målinger, der viste et forhøjet indhold i drikkevandet af N-dimethylsulfanide (DMS) - et højtliggende giftstof, der, hvis det synker ned til grundvandet, gør dette ubrugeligt.

Teknikkerne fra Blokhusvand fortæller, at det simpelthen er en fordel for Blokhus, hvis dette giftstof bliver pumpet bort. Og det er netop det, Jørgen Teglgaard er igang med.


De 108.000 m3 vand, som nu bliver pumpet væk, svarer ifølge formanden for Blokhus Vandværk til 80% af den vandmængde, som vandværket udpumper om året.

Når DNS-laget er fjernet, kan grundvandet igen blive rent i de lukkede boringer.

Hvis ikke grundvandet bliver fjernet under byggeriet, kan det medføre uoprettelige sætningsskader. Ifølge teknikerne vil der ikke være nogen chance for, at grundvandssænkningen får indflydelse på de omkringliggende grunde.

Jørgen Teglgaard fortæller, at han har har tilbudt at betale for prøveboringer på nabogrundene for at fastslå virkningen.

Han understreger, at han meget dybt beklager at han lod arbejdet gå i gang, før klagefristen var udløbet.

Han satte arbejdet igang allerede lørdag, fordi den tilstundende ferie hos entreprenøren ville betyde, at arbejdet ellers ville komme til at ligge stille i mindst tre uger, og derned ville generne for trafikken have været mere langvarige.

Nu har han standset grundvandssænkningen og venter på på, at kommunen tager stilling til den klage, som tre af naboerne i øjeblikket er ved at udfærdige, og som Jammerbugt Kommune vil modtage inden klokken 15:30 i dag.

TILFØJELSE TIRSDAG AFTEN:
Kort før klagefristens udløb indløb til Jammerbugt Kommunes Tekniske forvaltning følgende klage fra en gruppe naboer til Klitgårdsvej 23:
"- Efter der startede pumpe til grundvandssænkning ved Klitgaardsvej 23 lørdag den 25/6 2020 om morgen, er grundvandet ved os i nummer xx sænket med 40-50 cm. Vi er meget bekymret for vores bevoksning og store gamle træer, som risikerer at gå ud under grundvandssænkningen. Der er eksempler fra lignende sager i Blokhus, hvor træer er gået ud som følge af grundvandssænkning."

Arbejdet ligger nu stille, mens kommunen behandler klagen.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Ny pop-up butik i Hune
Lagt på nettet 29/6 2020 kl. 01:27 #1593386807

Den nye tøjbutil på Vesterhavsvej 26B. Foto: © Peter Wendelboe.

I weekenden åbnede en ny butik på Vesterhavsvej 26B i Hune.


Kenneth Jensen i den nye butik. Foto: © Peter Wendelboe.

Det er Kenneth Jensen der indtil pinsen 2020 drev den 40 år gamle herre- og dametøjforreting Cowboyland på Nibevej i Skalborg, der nu har åbnet en pop-up butik i Hune. Siden 2016 har han haft privatadresse i Hune.

Butikken i City Syd lukkede til pinse i år. Omkostningerne var blevet for store.

"- Vi har ledt efter lejemål i Aalborg uden at finde det rigtige og har derfor åbnet en pop-up shop i Hune - så kom en tur til Vesterhavsvej og hils på os.

Kenneth og Co. vil holde åbent hver dag fra 10-18," siger Kenneth Jensen idag til Kanalblokhus.dk"- Vi har -50% på alle varer i butikken hele sommeren," tilføjer han.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Badebold drev ud
Stor redningsaktion på stranden

Lagt på nettet 26/6 2020 kl. 18:16 #1593188141
Opdateret kl.19:00

To redningshelikoptere tre ambulancer, fire redningsbåde, en akutlægevogn, politiet og Nordjyllands beredskab er på stranden i øjeblikket for at eftersøge en mulig badegæst der er drevet til havs.

En kvindelig badrgæst havde set noget bemærkelsesværdigt ud for nedkørslen til stranden og slog alarm.

TV2 Nord skriver i øjeblikket på deres hjemmeside, at der er tale om en drukneulykke.

Det er rent gætværk. Der er endnu ikke meldt nogen savnet.

En time tidligere havde en ejer af en autocamper, der holdt ved Blokhus Bæk, meddelt livredderne i tårnet, at en badebold var på vej ud. Han foreslog dem at sejle ud og hente bolden for at undgå, at den senere skulle give anledning til en unødvendig redningsaktion.

Men det skete ikke.En time senere kom en kvinde til tårnet og anmeldte, at hun havde set noget mistænkeligt ude i horisonten.

Hendes anmeldelse blev taget alvorligt, og livredderne rekvirerede den helt store udtrykning.Redningsfartøjer fra både Løkken og og Thorup Strand blev rekvireret.Men efter to en halv time på stranden blev redningsaktionen aflyst.

En tilsvarende hændelse udspandt sig på Løkken Strand i går.

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Tusindvis af døde sild strandet ved Pirupshvarre
Lagt på nettet 26/6 2020 kl. 09:28 #1593167258

Foto: © Peter Wendelboe.

I løbet af natten til fredag skyllede en stor stime sild op på stranden syd for bækken ved Pirupshvarre.

 Foto: © Peter Wendelboe.

De mange sild udgjorde et sandt festmåltid for strandens måger, så i løbet af formiddagen var stranden renset ved naturens egne kræfter.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

En autocamper med udsigtsterrasse
Lagt på nettet 26/6 2020 kl. 02:21 #1593130829

Netavisens udsendte medarbejder fandt i solnedgangstimen på Blokhus strand denne usædvanlige autocamper med tagterrasse, viftepalme, liggestole hængekøje og soltag. Foto: © Peter Wendelboe.

Der kommer flere og flere autocampere til Blokhus. I denne tid normalt mange tyske, men i denne sommer indtil mandag den 15. juni udelukkende danske.

I disse dage holder en meget usædvanlig af slagsen på Blokhus strand.

De to københavnske venner, Peter Bomberg og Bertram Alberts Paivinen er ankommet i en militærgrøn Mercedes O 309 med en usædvanlig overbygning i form af en tagterrasse med viftepalme, liggestole, hængekøje og soltag.
Mesteren for selve solterrassen på luksuskøretøjet er Bertram Alberts Paivinen, der har rejst sig for hængekøjen og vinker ned til et avisens udsendte medarbejder. Foto: © Peter Wendelboe.

Køretøjet har tidligere fungeret som lægeambulance for Falck og transport af nyere fra Aarhus Universitetshospital. Da de to venner købte den billigt, havde den kun kørt 300.000 km.

Begge de to venner har arbejdet på ombygningen. Luksusterrassen er Bertram Alberts Paivinens værk.

På billederne herover nyder de to venner og en besøgende strandgæst solnedgangstimen på Blokhus strand 25. juni 2020.

Tagterrassen kan på få minutter klappes sammen, så autocamperen får normal højde og f.eks. kan køre igennem tunneler og ombord på færger og lignende.

De tre venner forlader Blokhus og kører videre på deres ferietur lørdag eftermiddag.

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Flere byggeprojekter og strategi for ny skole til Skolecenter Jetsmark
Lagt på nettet 25/6 2020 kl. 20:39 #1593131090
På kommunalbestyrelsesmødet torsdag aften, den 25. juni 2020 vedtog politikerne at igangsætte en række anlægsarbejder tidligere end først planlagt.

Desuden godkendte politikerne udbudsstrategien for entreprenørydelsen i forbindelse med opførelsen af den nye skole til Skolecenter Jetsmark.

Opgaven bliver udbudt sådan, at alle interesserede entreprenører har mulighed for at søge om at give tilbud på opgaven. Ud fra alle ansøgere, vælger kommunen de entreprenører, som er bedst egnede til at give et egentligt bud på opgaven. Kommunen ønsker at vælge fem tilbudsgivere til den såkaldte prækvalifikation. Processen skal sikre, at de entreprenører, som giver tilbud på opgaven – også kan udføre den.

Den nye skole til Skolecenter Jetsmark er et vigtigt – om end ikke så synligt – skridt videre i processen frem mod det første spadestik i byggeriet.

Der er opstillet en række kriterier for at blive prækvalificeret. Kriterierne er:

• Prisen på opgaven vægtes med 60%
• Organisationen erfaring, økonomi og medarbejderstab vægtes med 20%
• Tilbudsgivers metodebeskrivelse vægtes ligeledes med 20%

Den endelige prækvalifikation er sat til at ske 24. september 2020. Udvælgelsen af vinderen af entreprenøropgaven er 19. februar 2021. Byggeriet af den nye skole til Skolecenter Jetsmark er planlagt til at gå i gang 1. april 2021.

Hele udbudsstrategien kan læses på kommunens hjemmeside.

For at støtte det lokale erhvervsliv besluttede kommunalbestyrelsen som nævnt på mødet også at skubbe flere anlægsprojekter i gang tidligere, end først planlagt.

Jammerbugt Kommune har således fremrykket en række anlægsprojekter til i år. Det er byggemodningsprojekter, energioptimering af serverrum og etablering af nye lokaler til hjemmeplejen.

Borgmester Mogens Christen Gade forklarer det således:

”- Borgere, erhvervslivet og i kommunen mærker vi tydeligt de økonomiske effekter af coronakrisen. Derfor greb vi straks muligheden for at fremrykke en række anlægsprojekter for at bidrage til at øge aktivitetsniveauet i det lokale erhvervsliv. Det ser vi os forpligtet til, og derfor er det også glædeligt, at det er muligt at fremrykke dem”.

Muligheden for at øge aktiviteterne på anlægsprojekter opstod i forbindelse med COVID-19, hvor anlægsloftet blev fjernet, og kommunerne samtidig fik mulighed for at søge om lånedispensation til renovering og investeringer i infrastruktur.

De anlægsprojekter, der fremrykkes til i år, er især inden for bygningsvedligehold, renovering og ombygning af daginstitutioner og vejvedligehold. I alt fremrykker Jammerbugt Kommune anlægsprojekter og igangsætter nye anlægsprojekter for godt 67 mio. kr.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Anderledes Sankt Hans aften 2020
Lagt på nettet 23/6 2020 kl. 21:18 #1593083116


Sankthansbål og bilbingo 23.06.2020. Dronefoto: © Poul Nymark

Klik på billedet for at se det i STOR størrelse


Video - Ny udgave:
Anderledes Sankt Hans i Blokhus
Del 1: Bingo, Midsommersang og Bål.

Del 2 med borgmestertale ses herunder.Del 2 med HELE borgmesterens tale ses herunder. Lagt på nettet 24.06.2020 kl. 14:18.For første gang i mange år var der Sankt Hans Aften 2020 ikke et stort bål med flere tusinde gæster på Blokhus Strand.

På grund af myndighedernes restriktioner var der kun plads til op til 150 biler i et aflukket område, og publikum måtte ikke forlade bilerne.

Da festen skulle begynde, var der dog kun dukket 75 biler op ... hver med 5 bingoplader.

Den kendte bingovært Peter Schramm stod for bilbingo over bilhøjtalerne, og borgmester Mogens Gade holdt båltalen fra en kranlift på stranden,Sangerinden Signe Olsen, kendt for blandt andet sin optræden på Iscafeen i Blokhus, sang for til Midsommervisen, - både på P.E. Lange-næste gamle melodi og Shubiduas nye melodi - ligeledes transmitteret over bilradioerne. Og bålet med heksen, der var fabrikeret af børnene fra Hune Naturbørnehave, blev tændt på en tømmerflåde ude i Vesterhavet.

Den noget anderledes Sankthansfest på Blokhus Strand 2020 var nok den, der nogensinde har fået størst pressedækning. Både Danmarks Radio TV og TV2 sendte glimt fra bålet, og programmet Godmorgen Danmark var også mødt op. Foruden pressefolk fra Nordjyske Stiftstidende, Vores Jammerbugt og Kanal Blokhus var mindst to tyske bloggere på plads og sendte live over Facebook.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Ryå Is i Norsk og Svensk TV
Lagt på nettet 23/6 2020 kl. 12:55 #1592916884


Som en forberedelse til den kommende sæson går Nordjylland allerede nu i gang med forberedelserne til 4 madprogrammer på norsk og svensk TV.

Programmerne sendes i den bedste sendetid bl.a. på Matkanalen. Kanalen findes i 82% af de norske husstande, og har mere end 1,3 mill. seere.

Optagelserne foretages af det unge produktionsselskab "Hello, hello, hello" fra Bornholm.

Formålet med programmerne er at lokke vores norske og svenske naboer til Nordjylland på en ferie i efteråret.

Generelt overvejder fire ud af fem af landsdelens norske gæster et genbesøg indenfor to år, hvilket selvfølgelig også gør det interessant får VisitNordjylland på en lidt længere bane.

I dag smagtre de to studieværter på is fra Ryå Is.

Desuden skal studieværterne bl.a. prøve kræfter med surf i Thy, være biavlere for en stund, høste østers i Limfjorden og lande fisk i Thorup Strand.

De kommer også forbi det nyåbnede Kornets Hus efter mel til pizzabagning i det frie, syder salt på Læsø, rider ud over Rønnerne og sanker urter i naturen.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Omkørselsskilt sat op i Hune
Lagt på nettet 22/6 2020 kl. 16:53 #1592837550

Mandag blev det årlige omkørselsskilt sat op ved vejkrydset i Hune.

Fra i dag SKAL trafikanter, der kommer fra Hunetorpvej og vil til Blokhus, svinge i den modsatte retning og køre i retningen VÆK fra Blokhus, indtil rundkørslen ved Spar og Aldi i Hune, og derfra rundt og tilbage igen.

Det er da bare mange trafikanter, der ikke kan forstå.

Og det lyder da også helt ulogisk.

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Blokhuskunstner laver plakat
til Lønstrup Turistforening

Lagt på nettet 19/6 2020 kl. 14:46 #1592570778


Ovenstående video samt artiklen herunder er optaget, redigeret og lagt på nettet direkte under ferniseringen. En udvidet udgave med korrektion af navne mv. følger i løbet af week-enden.

Lønstrup Turistforening udgiver hvert år en turistplakat skabt af lokale kunstnere.

Normal præsenteres årets plakat ved sankthansfesten. Men den er aflyst i år.

I stedet blev plakaten fredag eftermiddag præsenteret på Galleri Visby på Mårup Kirkevej ved Rubjerg Knude Fyr. Årets Lønstrupplakat er tegnet af blokhuskunstneren Peter V. Nielsen, der samtidig havde en udstilling af sine værker på galleriet.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Islænding åbner nyt spisested på Strandvejen
Lagt på nettet 18/6 2020 kl. 17:57 #1592495810

    Foto: © Peter Wendelboe.

Torsdag klokken 16:00:fik islændingen Steinthor Arnason overrakt nøglerne til restaurationslokalet i den østlige ende af Strandvejen 8, som sidst var udlejet til en svensk svindler, der ville åbne en Pianobar, men som forlod landet uden at betale sine regninger.

40-årige Steinthor Arnason er født på Island, men har boet i Danmark i 15 år.

Han blev udlært bager i Aalborg og har været ansat i forskellige bagerforretninger, hvorefter han i en række år var ansat i hotelbranchen.

Det gav ham blod på tanden til at blive selvstændig, og nu har han altså slået sig ned i Blokhus.

Foto: © Peter Wendelboe.

Lokalerne kan stort set bruges, som de er. Den forrige lejer fik jo (for andres penge) moderniseret stedet og indrettet det efter alle kunstens regler.

Derfor regner Steinthor Arnason med at kunne åbne allerede den 3. juli.

Blandt andet kan Steinthor Arnason overtage den nyindrettede bardisk, hvorfra han vil servere øl og smørrebrød.

Øllet kommer bl.a. fra én af hans gamle venner, der har bryggeri i Aalborg under navnet "Bad Seed, Aalborg Bryghus".
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

138 efterskoleelever
gav opvisning på Rødhus strand

Lagt på nettet 17/6 2020 kl. 18:36 #1592480182

Privatfoto.

Himmerlandscentrets Idrætsefterskole (HCI) havde idrætsdag på Rødhus Strand onsdag 17. juni.

Om formiddagen havde de forskellige former for konkurrencer, og som afslutning på hele dagen lavede de 138 elever opvisning for turister på stranden.

Der var tre elever med som kommer fra Moseby, Pandrup og Ingstrup
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Lukket for tilmeldinger til
byvandring og borgermøde på fredag

Lagt på nettet 17/6 2020 kl. 15:08 #1592399270
Der er nu fuldstændig overtegnet til den planlagte byvandring, der starter på parkeringspladsen ved Skulpturparken fredag kl. 17.00.

For at deltage behøvedes der tilmelding, og sidste frist var i dag klokken 15.

Men nu er der ikke flere pladser på grund af restriktioner i forbindelse med Corona virusfaren.

Det er dog muligt at melde sig til en venteliste. Se nederst i denne artikel.

(Tilføjelse torsdag klokken 14: der er nu oprettet 3 hold og alle der har tilmeldt sig har fået en plads.)

Mødet holdes for at orientere om planer og ideer for udvikling i Hune i forbindelse med Lokalplan 19-012 for Centerområde i Hune med tilhørende kommuneplantillæg nr. 25.

Efter Brita Fogeds artikel i Nordjyske i mandags, hvor hun kritiserer John Andersens manglende sans for æstetik, er tilmeldingerne strømmet ind.

Alle kommentarerne til indlægget på Facebook bakker Brita Foged op i hendes synspunkter, og hun regner med at få sagen grundigt diskuteret under byvandringen og mødet.

Mødet afvikles som byvandringer, der starter på parkeringspladsen ved Skulpturparken kl. 17:00 og 18:00. Der vil være mulighed for at høre om hovedpunkter i lokalplanen samt om den kommende trafikplan for Hune.

Skriv dig på ventelisten her...
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Tre lokale projekter fik penge fra Sol og Strand
Lagt på nettet 17/6 2020 kl. 09:12 #1592385120

Formanden for Samrådet Destination Blokhus, John Andersen (tv) modtager checken på 25.000 kroner af bureauchef Emil Klastrup, Sol og Strand, Hune. Foto: © Sol og Strand.

Sommerhusejere, der udlejer deres huse gennem bureauet Sol og Strand i Hune, har nu stemt om hvilke lokale projekter, der skal have penge fra firmaets "Håndsrækning".

Sol og Strand Feriehusudlejning uddeler hvert år penge fra den "Lokale Håndsrækning” til lokale projekter.

Tre lokale projekter var med i finalen. De tre ansøgere skulle hver fremstille en video om projektet, hvorefter og sommerhusejerene i Blokhus/Hune-området, der lejer deres huse ud gennem Sol og Strand, kunne stemme om fordelingen af i alt de 50.000 kr.

Her kan du se de tre præsentationsvideoer.

Kulturens Venner Blokhus:


Projekt Bænke fik 12.500 kr.

Søstjernerne:

PVC-dug til morgenbadestedet: 12.500 kr.

Samrådet Destination Blokhus:

Lys i mørket: 25.000 kr.

Der er lokalt uddelt i alt 50.000 kr. Samrådet Destination Blokhus fik 25.000 kr, mens morgenbade-foreningen Søstjernerne og foreningen Kulturens Venner Blokhus hver fik 12.500 kr.

Samrådet Destination Blokhus vil skabe lys i mørket mellem Blokhus og Hune. Søstjernerne fik støtte til indkøb af en PVC-dug, der skal beklæde vinterbadernes samlingssted på stranden, og Kulturens Venner Blokhus fik penge til et projekt, der tager udgangspunkt i bænke, som skal danne rammen om en fælles kulturel identitet i Blokhus/Hune området.


"– Det er vi rigtig glade for, for det betyder, at vi kan komme i gang med at etablere belysning i de mørke måneder, hvor julebelysningen er pakket ned," siger John Andersen fra samrådet.

Planen er, at belysningen skal være synlig i alle lygtepæle i Blokhus og Hune. Den bliver dog i første omgang udelukkende etableret omkring Torvet i Blokhus.

"– Coronasituationen har gjort Erhvervsforeningen Destination Blokhus, og dermed også Samrådet, en anelse vingeskudt rent økonomisk, idet vi har besluttet at fritage vores medlemmer for kontingent. Det betyder, at vi ikke har den økonomi, vi havde ventet og derfor ikke har de fornødne midler til at realisere hele projektet," siger John Andersen.

"– Derfor bliver belysningen etableret i etaper. Vi begynder med Torvet, hvor skøjtebanen tiltrækker mange gæster om vinteren. Projektet skal medvirke til at gøre området mere indbydende i den mørke tid.

Vi vil gerne være med til at understøtte området som en helårsdestination, og vi er overbevidste om, at de, der besøger os, vil føle, at det er en positiv oplevelse. Belysningen skal skabe stemning og give følelsen af liv i en ellers vinterstille ferieby," fortæller John Andersen.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

H.C. Andersen i skudsikker boks
Lagt på nettet 15/6 2020 kl. 19:10 #1592261678

For anden gang udstiller Museum for Papirkunst i Hune et originalt papirklip af H.C. Andersen.

I september 2019 kunne man for første gang opleve et originalt H.C. Andersen-papirklip på Museum for Papirkunst.

Det var ét af de klip, som man kalder "Møllemanden" på grund af de fire arme, der stritter ud fra kroppen.

Muséet havde nemlig indgået en samarbejdsaftale med Odense Bys Museer, som råder over et arkiv med over 300 af Andersens eventyrlige originale papirklip.

Det er gået så godt med det første udlån, at der i dag kom et nyt originalt H.C. Andersen-papirklip til Blokhus.

Det nye papirklip er også et af H.C. Andersens "Møllemænd".

Det betyder, at nordjyder og gæster i Blokhus-området igen kan glæde sig til at opleve et originalt, H.C. Andersen papirklip i museets H. C. Andersen-galleri det næste halve år.

H.C. Andersens klip ankom med kurér mandag formiddag og kan ses fra tirsdag den 16.juni.

Læs mere om H.C. Andersen-klippet ...
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Blokhuskunstner udstiller i Galleri Visby
Lagt på nettet 14/6 2020 kl. 11:41 #1592127684

Kunstneren Peter V. Nielsen fra Blokhus Klitplantage, der senest har leveret akvareller til lejerforeningens nye informationsfolder, har i foråret malet billeder i Nordjylland og Lønstrup.

Det er blevet til en række akvareller, som han viser på Galleri Visby på Mårup Kirkevej 62 ved Rubjerg Knude.

Der er fernisering fredag den 19. Juni kl. 14 – 17.

Det er billeder fra Lønstrup by og billeder fra omegnen omkring Mårup kirkegård, fra Nordjylland og naturligvis billeder fra Rubjerg Fyr, som jo i 2019 er blevet berømt for sin “nye adresse".


Kunstneren Peter Vilhelm Nielsen foran sommerhuset i Blokhus Klitplantage. Foto: © Peter Wendelboe.

Peter V. Nielsens billeder er hovedsageligt akvareller, men enkelte af dem er kombineret med collage.
Læs mere om udstillingen ...
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Alligevel råvaremarked om tirsdagen i Blokhus i 2020
Lagt på nettet 13/6 2020 kl. 02:57 #1592009830

Foto: © Peter Wendelboe, 2019.

Der bliver alligevel råvaremarked om tirsdagen i Futtens gård i Blokhus i 2020.

Efter længere overvejelser og en konstruktiv dialog med Nordjyllands Politi har Hune-Blokhus Borgerforening valgt også at gennemføre råvaremarkederne i år.

Alt bliver tilpasset gældende sikkerhedsforanstaltninger og restriktioner i forhold til Corona-virus.

Derfor bliver der i år også kun 24 stadeholdere mod vanligt op mod 30.

"– Det sker for at sikre, at der er mere plads mellem stadepladserne. Desuden vil vi være til stede for at tælle, hvor mange mennesker der går ind og ud af gården, så vi også har styr på det", fortæller Poul Andersen, formand for Hune-Blokhus Borgerforening.

Endelig har stadeholderne også fået instrukser om at medbringe sprit og handsker.

"– Vi synes, at råvaremarkedet er en super tradition, og den er vigtig at vedligeholde. Vores stadeholdere vil gerne sælge varerne, og det er en hyggelig oplevelse for beboere og gæster", siger Poul Andersen

De nye restriktioner gør, at det er begrænset, hvad borgerforeningen kommer til at tjene på det.

Det første råvaremarked blev afholdt for snart 15 år siden, og siden har det vokset sig stadig større år for år.

"– I år har vi måttet sige nej til nogle stadeholdere, fordi vi ikke har pladsen og gerne vil beholde de faste, men vi håber, at der næste år er mere frihed," siger Poul Andersen.

Årets første råvaremarked finder sted tirsdag 23. juni, og årets sidste er tirsdag 4. august.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Hærværk mod sandskulptur af Wilfred Stijger på Springvandspladsen i Hjørring
Lagt på nettet 10/6 2020 kl. 14:16 #1591791375

Den ødelagte sandskulptur af Wilfred Stijger i Hjørring. Foto onsdag formiddag: © Wilfred Stijger.

Den hollandske kunstner Wilfred Stijger har en række cementskulpturer stående i Skulpturparken i Hune, og i sidste uge har han netop færdiggjort endnu én.

Nu er han gået i gang med en stor sandskulptur af Rubjerg Knude Fyr og Murer-Kjeld på Springvandspladsen i Hjørring.

Med natten til onsdag har den været udsat for hærværk.

Gerningsmanden har afsat fodaftryk i sandet foran skulpturen og beskadiget Murer-Kjelds ansigt.

I dag er Wilfred Stijger i gang med at udbedre skaderne.Wilfred Stijger færdiggjorde i sidste uge i denne blækspruttelignende cementskulptur i Skulpturparken i Hune. Foto: © Peter Wendelboe.

Eventchef Rikke Ejsenhardt fra Hjørring Handel ærger sig over hærværket og fortæller, at der nu kommer afspærringer i form af et hegn rundt om sandskulpturen.

Arbejdet med skulpturen, der gerne skulle trække flere turister til Hjørring, gik i gang torsdag i sidste uge.

Skulpturen er en hyldest til Murer-Kjeld, der stod bag flytningen af Rubjerg Knude Fyr.

Skulpturen af Murer-Kjeld bliver én af i alt fire sandskulpturer, der bliver opført i Hjørring de kommende uger. Der laves én ved Springvandspladsen, én ved Metrolpol, én på parkeringspladsen ved Meny og én på parkeringspladsen ved A-Z.

De tre øvrige skulpturer bliver med motiver af henholdsvis ishuset i Tversted, Nordsøen Oceanarium og Børglum Kloster.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Blokhusfrivillige som tv-stjerner
Lagt på nettet 9/6 2020 kl. 10:20 #1591690812

7 lokale statister deltager i indspilingen af ny reklamevideo for Destination Nordvestkysten. Tryk på pilen for at se videoen. Foto: © Peter Wendelboe.

Frivillige fra Team Blokhus er for to dage blevet "tv-stjerner".

De medvirker i en stort anlagt reklamevideo for Destination Nordvestkysten, der bliver optaget langs Vestkysten 8.-9. juni 2020.

Jens Hedevang fra Thyborøn har købt 15 stk. Puch Maxi, installeret en klassisk grøn mælkekasse bagpå, og inviterer nu folk på tur.

Puch Maxien og Thyborøn hænger bare sammen. Det er nærmest epicentret for Maxier med mælkekasser i Danmark, så det kan simpelthen ikke være anderledes.

Idéen er nu, at Jens Hedevang kører sammen med et hold af statister på Puck Maxier fra Thorsminde i syd til Hirtshals i nord over to dage.

Det hele optages af filmholdet Flying October, der også står bag det nye vestkystbrand.

Fra Blokhus deltager Frederik Eshuis, Anne Marie Møller og søstrene Benedicte og Pauline Thomsen. Derudover medvirker fra de øvrige destinationer: Hanne Augustenborg, Kjartan Erik Barslev-Larsen og Kasper Hald.

I går optoges video på fiskeriauktionen og Nørgaards Røgeri i Thorsminde.

Derefter var der sejltur ud for Thyborøn, Seafood Safari på Jyllandsakvariet, windsurfing i Klitmøller og vandring, indsamling af naturmaterialer og bålhygge i Nationalpark Thy.

Tirsdag morgen optog Flying October dronebilleder fra naturen over Svinklovene, Svinkløv og Lien med skrænten, hvor Hotel Nor ligger.

Derefter var der afgang med fiskekutter fra stranden i Thorupstrand. Og inden et måltid fiskefrikadeller i Thorupstrand Fiskehus gik turen på Puch Maxi til Aabybro Mejeri, hvor knallertkørerne fik Ryå Is og en sjov kommentar med på vejen af den karismatiske mejeriejer N. H. Lindhardt.


Knallertbanden sluttede besøget i Blokhus af med saunagus og en tur i Vesterhavet. Foto: © Peter Wendelboe.

I Blokhus besøger knallertbanden den ældste del af byen og får bl. a. serveret Høkersnaps i Futten, hvor Thomas Othegraven fortæller dem historien om hesten "Futte", der har givet navn til restauranten.

Derefter kører Puch Maxierne videre til Blokhus strand og oplever saunagus med professionel gusmester i Saunahytten og får efterfølgende en dukkert i Vesterhavet, inden de med fuld bundgas og smil på læben kører fra Blokhus mod Løkken ad den brede sandstrand.

I Løkken kommer knallertbanden med på landrover-safari med Puck Maxierne spændt bag på landroveren forbi Rubjerg Knude Fyr og bunkerne på stranden.

Derefter kører knallertbanden gennem Lønstrup, hvor alle vinker til dem, inden de ender med at forsøge sig med stand-up på paddleboard i Hirtshals og oplever aftenstemningen på "Husmorstranden" .
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

SIDSTE NYT:
Stor jernaldergård afsløret ved udgravninger i Hune

Lagt på nettet 3/6 2020 kl. 19:17 #1591204620
Opdateret fredag kl. 14:52

En begejstret arkæolog, Thomas Rune Knudsen, 33 år laver optegnelser om sporene efter jernaldergården, der er fundet i Hune. Foto: © Peter Wendelboe.

Det omfattende boligbyggeri ved Stenmarksvej bag Spar Hune kommer til at hedde "Vesterhavsparken" og "Stenmarken".

Men før byggeriet kan gå i gang, ville Nordjyllands Historiske Museum lige se, om der skulle gemme sig hemmeligheder under græsmarken.

Og det gjorde der.


Foto: © Peter Wendelboe.

HC & Engholt Entreprenører gravede nogle lange render, som museumsfolkene kan bruge til at gå rundt i og kigge efter hemmeligheder i jordlagene til begge sider.

Der blev torsdag fundet spor af et ildsted og nogle stolpehuller, som tyder på tidligere beboelse på stedet.

Der HAR altså boet folk her i området langt tidligere end for 400 år siden, som lokale ildsjæle for nogle år siden markedsførte ved en stort anlagt fødselsdagskampagne.


Foto: © Peter Wendelboe.

Udgravningerne afslørede en større samlet bebyggelse med flere huse, sandsynligvis fra yngre jernalder.

De første lange render, der blev gravet til forskningsformålet, er nu blevet dækket til igen. Tilbage står et hul på cirka 40 kvadratmeter, og det er her, jernaldergården har ligget.

På mandag udvider truckføreren fra
HC & Engholt Entreprenører hullet til begge sider. Så vil det vise sig, om der dukker mere op af sandjorden.

De historiske udgravninger vil ikke komme til at forsinke byggeprojektets færdiggørelse.

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Landsdækkende kampagne Life Out West lanceres
Lagt på nettet 3/6 2020 kl. 09:20 #1591168812

Fint skal det være og åbenbart også engelsk. Den folkepark, som skulle have været etableret i Hune, skulle oprindeligt have heddet "Blokhus Watergate", den tidligere redaktør Blokhus Avis omdøbte for en kort periode bladet til "Blokhus Update", Rene Zeeberg, der tidligere har været turistchef her i området fik idéen til lancere Jammerbugten under navnet "The Bay", som blev lanceret samtidig med at skrækfilmen "The Bay" om vampyrer i Hudson Bay" fik verdenspremiere, Naturstyrelsens område lige før Blokhus hedder "Gateway Blokhus", erhvervsforeningens påskearrangement kom i år til at hedde "StayCation" - en sammentrækning af ordene "stay" og "vacation", og senest har Strandkiosken taget navnet "Iscafeen by the sea".

Og nu sættes der gang i en ny, landsdækkende kampagne til 21 millioner kroner, der skal tilskynde danskerne til at genopdage Danmark som turistland.

Bag projektet står de tre vestkystdestinationer, der vil markedsføre Vestkysten under navnet ”out west” som ét samlet "brand" med afsæt i den unikke levemåde ved vestkysten.

Dansk turisme har klaret sig godt de seneste år, mener initiativtagerne, og investeringen i nye produkter og overnatningsmuligheder særligt på den jyske vestkyst har båret frugt.

Nu er tæppet med ét rykket væk under branchen og tilbage står et erhverv med store økonomiske udfordringer. Det har fået en række aktører til at gå sammen om en ny Danmarkskampagne, som under overskriften ”Meget mere end bare Danmark” skal gøre op med idéen om, at ferie i Danmark er det kedelige alternativ til en sommerferie i udlandet.

Bag kampagnen står 19 danske destinationer, Dansk Kyst- og Naturturisme, Dansk Storbyturisme og VisitDenmark, der sammen har bidraget med 10,7 mio. kr. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har efterfølgende bevilliget 10,3 mio. kr. til kampagnen.

"- Det er virkelig positivt, at de lokale destinationer er gået sammen i en stor, fælles kampagne over for danskerne. Det er i tider, hvor krisen rammer, at vi virkelig skal bevise, at vi kan rykke noget i fællesskab, og det er jeg overbevist om, at denne kampagne kan. Det er så vigtigt, at danskerne ikke bliver hjemme på terrassen, men oplever Danmark og lægger nogle penge hos turisterhvervet til gavn for hele Danmark," fortæller Sisse Wildt, kommunikationschef hos Dansk Kyst- og Naturturisme.

Kampagnen tager talemåden ”vi skal bare være i Danmark i år” under kærlig behandling. For Danmark er meget mere end "bare", og det skal kampagnen minde danskerne om ved at aktivere landets gode sommeroplevelser og på den måde give danskerne lyst til at genopdage deres eget land.

Vestkysten står sammen i modvind
Også langs den jyske vestkyst har man oplevet mere modvind end normalt gennem coronakrisen, og det har fået de tre vestkystdestinationer Destination Nordvestkysten, Destination Vesterhavet og Destination Sydvestjylland til at danne fælles front om at markedsføre Vestkysten som ét samlet brand i den nationale kampagne.

"- Jeg glæder mig over, at vi kan stå sammen på Vestkysten og mestrer det brede samarbejde. Det er positivt, at vi formår at stå sammen om at brede en fælles vestkystfortælling ud overfor gæsterne. En fortælling, som inspirerer gæster til både at besøge og overnatte her, som vil være til glæde og gavn for turisterhvervet langs hele vestkysten," lyder det fra direktør i Destination Nordvestkysten Peter Krusborg.

Kernen i fortællingen er den unikke levemåde, der findes ude vestpå under overskriften ”Life Out West”. Fortællingen skal være med til at skabe stolthed og lokal forankring på tværs af kystens kommunegrænser samt tiltrække turister fra hele landet.

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

En rigtig sommerdag på stranden
Lagt på nettet 2/6 2020 kl. 05:49 #1591069738

Foto: © Poul Nymark.

"- Pinsedag vågnede Blokhus op igen efter Corona-lammelsen", skriver mesterfotografen Poul Nymark i sin kommentar til dette billede.

I tusindvis af mennesker valfartede til stranden i pinseferien i det skønneste sommervejr, og der dannedes lange bilkøer gennem byen.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Herover indlæg efter 1. april 2020.
Arkivet omfatter alle indlæg fra 1997-2020.
Ældre indslag vil senere igen kunne findes i topmenuen
.

Pallemøblerne foran Bingen er faldet flere blokhusborgere for brystet
Lagt på nettet 5/7 2020 kl. 20:05 #1593972315
Denne artikel var egentlig en del af artikel om åbningen i midterste spalte.

Disse pallemøbler blev i løbet af weekenden stillet op foran den fredede bygning, Bingen, der idag åbner som isbutik. Foto: © Peter Wendelboe.

I løbet af weekenden har Michael Lønstrup sat nogle "pallemøbler" op på vestsiden af Bingen på den smalle strimmel med brosten ud mod Høkervej.

Det fik tre læsere til at henvende sig til Kanal Blokhus. De synes, møblerne er uskønne og misklæder den fredede bygning.

Mens vor fotograf var forbi og tog en række billeder, passerede flere familier. De var alle meget chokerede over møblernes udformning. "- Den slags møbler hører ikke til foran sådan en fredet bygning", var var kommentarerne fra byens gæster.

Bingen er en fredet i klasse A. Den undergik i 2015 en større restaurering og ombygning. Den fik helt nye mure, mens det gamle bindingsværk blev stående.


 Foto: © Peter Wendelboe.

"- Henstilling af cykler forbudt," står der på muren.

"- Men hvordan kan man finde på at stille sådan noget op foran en fredet bygning?" Spørger Allan Jensen i en e-mail til Kanal Blokhus lørdag eftermiddag.

Han er en af foreløbig tre læsere, der har reageret foruden - de forbipasserende, da vor fotograf søndag formiddag tog billederne her på siden."- Er det mig der er lidt “sart” , eller ...?" spørger Allan Jensen fra Bag Sømærket i en mail til Kanal Blokhus.

"- Når jeg ser den “installation”, der er etableret foran den bygning, der tidligere var rammen omkring Bingen, græmmes jeg, og tillader mig, at betragte det nærmest som “blasfemi”. Det er efter min bedste overbevisning total mangel på respekt for de historiske bygninger. Nøjagtig som på samme vis, som er udvist ved indretningen af Oak Bar," fortsætter Allan Jensen og tilføjer:

"- Blokhus har henover de seneste år udviklet sig til en flot by, ærgerligt at der nu “sniger” sig tivoliagtige løsninger ind. Har man ikke selv de nødvendige evner til, at etablere et spændende miljø om sin forretning ... så bør man henvende sig til nogen, der har denne kompetance, og betale prisen herfor!"

Michael Lønstrup fra Iskompagniet mener omvendt, at møblerne er "smukke"!

Han har selv fabrikeret dem og kan ikke forstå, at nogen kan finde på at kritisere dem, siger han til Netavisen Kanal Blokhus før åbningen i dag klokken 12:00.

Men efter at have læst Netavisens artikel om kritikken at alle møblerne vil han overveje om møblerne skal blive stående foran den fredede bygning.

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Store musikoplevelser
til 1/2 pris i Blokhus

Lagt på nettet 3/7 2020 kl. 15:56 #1593784562

Pressefoto.

Alle “Vi elsker Sommer” shows er nu omfattet af regeringens sommerpakke.

Der betyder, at billetprisen til de musik-arrangementer, vi omtaler længere nede i dennes spalte med blandt andet Rasmus Bjerg og Burhan G, er nedsat med 50%.

Sommerens store musikalske oplevelse “Vi Elsker…” gennemføres i Blokhus i samarbejde med Erhvervsforeningen Destination Blokhus.

I uge 29/30 og 30/31 vil “Vi Elsker Sommer” indtage Mølleplads i Blokhus med underholdning for hele familien. For de yngste vil der være mulighed for at opleve det store MGP show samt velkendte navne som Onkel Reje og Hr. Skæg.

Er man mere til et godt grin, vil det være muligt at opleve Mick Øgendahl med sit nye show: ”Øgendahl’s forsamlingshus med venner” på scenen flere af dagene.

Der vil derudover blive spillet op
til fest med kendte danske solister som Sanne Salomonsen, Burhan G & Rasmus Bjerg.

Billetsalget er startet på vielsker.dk., med priser helt ned til kr. 109,-.

Så skynd dig at købe adgang til sommerens fedeste oplevelse allerede nu. Der vil desuden være mulighed for at købe eget bord med plads til 6 personer. En oplagt mulighed i forbindelse med årets
familieudflugt eller firmafesten.
Der er naturligvis taget højde for alle forholdsregler i forhold til Covid19. Alle pladser er til
rådighed med den tilladte afstand og under alle shows/forestillinger er publikum siddende i teltet.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Generalforsamling
uden sang og bægerklang

Lagt på nettet 30/6 2020 kl. 15:42 #1593524510

Generalforsamlingen i Blokhus Vandværk har altid været et tilløbsstykke, godt garneret med humor sang, musik og bægerklang. I år bliver det anderledes. Foto: © Peter Wendelboe.

Blokhus Vand har på sit bestyrelsesmøde den 25. juni besluttet, at man i år, i stedet for den aflyste generalforsamling i marts, bryder med princippet om at afholde mødet på en lørdag, og således afvikler det på en hverdagsaften.

Grundet den alvorlige Corona-situation bliver generalforsamlingen også væsentligt mindre festlig end normalt.

Der vil ikke blive sunget, spillet og drukket, som det ellers er blevet kutyme.

Desværre bliver det også med tilmelding og kun med én deltager pr. husstand.

INDKALDELSE:
Generalforsamling i Blokhus Vand
Dato: 19. august 2020 kl. 19.00 på NORDSTJERNEN
TILMELDING NØDVENDIG på: info@blokhusvand.dk
Max 1 beboer pr. husstand kan deltage.
Der indkaldes via pressen, vandværkets hjemmeside, Facebook og SMS.

Vandværkets bestyrelse beklager situationen, men den første ledige lørdag hvor der kan samles så mange, som vi plejer, ville blive sidst i oktober, og da vi skal holde generalforsamling igen i marts 2021, giver det ikke nogen mening.

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Klitgaards vej spærret
Lagt på nettet 29/6 2020 kl. 12:09 #1593425347
Opdateret: Mandag eftermiddag blev vejen åbnet for kørende trafik

Foto: © Peter Wendelboe.

Sidste sommer flyttede Anita og Jørn Theilgaard ind i det store hus på Klitgaardsvej 23 i Blokhus.

Sammen ejer de sommerhusbygge-firmaet Myhlenberg Byg A/S, der har hovedsæde i Arden og også en afdeling i Brøndby.

Nu ønsker de at udvide privatboligen i Blokhus med en større kælder.

Parret har efter § 26 i Vandforsyningsloven fået tilladelse til etablering af midlertidig grund-
vandssænkning på adressen.

Grundvandssænkningen udføres i perioden fra den 1. juni 2020 til den 1. september 2020.

Arbejdet med grundvandssænkning kan efter tilladelsen først påbegyndes EFTER klagefristens udløb, dvs. efter den 30. juni 2020.

Men arbejdet har allerede været i gang i flere dage, og lørdag morgen blev klitgårdsvej spærret på midten. Netavisen Kanal Blokhus har i løbet af week-enden fået flere henvendelser om sagen.

Opdateret: Mandag eftermiddag blev vejen åbnet for kørende trafik.

Der er givet tilladelse til at oppumpe max. 108.000 m3 grundvand. Vandet ledes til regnvandskloak på Klitgaardsvej og derefter udledning til Blokhus Bæk.

Grundvandssænkningen udføres med vakuumbelastet sugespidsanlæg.


 Foto: © Peter Wendelboe.

Det betyder, at Klitgaardsvej i en periode vil være spærret ved Maren Hjortelsvej.

Men allerede ved indkørslen til Klitgaardsvej fra Strandvejen bliver bilisterne advaret om omkørslen.

Der skal meddeles tilladelse til grundvandssænkningen, da der ca. er 250-270 m til nærmeste almene vandværksboringer. Boringerne er Blokhus Vandværk’s 8 forsyningsboringer.

Tilladelsen forudsætter, at arbejdet ikke påbegyndes før klagefristens udløb, dvs. efter den 30. juni 2020.

Tilladelsen er givet på følgende vilkår:
Generelt
1. Tilladelsen er gældende til den 1. september 2020. Hvis der ønskes en forlængelse af tilladelsen til grundvandssænkning, skal en ansøgning herom sendes til Jammerbugt Kommune inden denne tilladelse ophører.
2. Grundvandssænkningen skal ophøre inden udløbet af denne tilladelse.

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Tour de Jammerbugt 2020 aflyst
Lagt på nettet 29/6 2020 kl. 10:40 #1593419993

En del af Tour de Jammerbugt 2020 skulle have været gennemført i foråret og resten efter sommerferien. Forårets etaper har længe været aflyst.

Men Blokhus skulle have været målby
for sidste etape af Tour de Jammerbugt 2020, som arrangørerne håbede at kunne gennemføre.

Men Jammerbugt Kommune har i dette øjeblik meddelt, at man helt opgiver at gennemføre touren i år.

Grundet covid-19 situationen aflyses således hele Tour de Jammerbugt 2020.

De aflyste etaper vil alle blive afviklet i 2021, hvor rækkefølgen af etaperne og hhv. slut-, start- og depotby vil være de samme.

”- Vi er rigtig ærgerlige over også at måtte aflyse de sidste tre etaper af Tour de Jammerbugt grundet corona-situationen. Vi havde håbet, at det kunne lade sig gøre at afvikle de sidste tre etaper – især fordi vi jo mærker at både foreninger og deltagere hungrer efter at være aktive i et fællesskab med andre,” fortæller Formand for Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget Helle Bak Andreassen.

”- Tour de Jammerbugt kan noget ganske særligt, og egentlig er det heller ikke et hvilket som helst motionsløb. DNA’et er, at vores deltagere og frivillige kommer rundt i hele kommunen, og ser de mange skønne områder, vi har, og alle de frivillige ildsjæle, som hver dag gør en kæmpe forskel for netop deres lokalområde. Den oplevelse får man ikke ved for eksempel at afvikle én etape i september eller ved at lave det til et virtuelt løb. Derfor ser jeg også meget frem til, at vi forhåbentlig kan afvikle alle 8 etaper i 2021.” fortsætter Helle Bak Andreassen.

Tilmeldte deltagere til Tour de Jammerbugt 2020 vil inden længe få refunderet det fulde beløb. Tilmeldingerne til Tour de Jammerbugt 2021 forventes at åbne i starten af 2021.

”- De mange frivillige ude i lokalområderne og ude i foreningerne skal have en stor tak for deres engagement, og ligeledes skal vores hovedsponsor, Sparekassen Vendsyssel Fondene, Brovst & Hvetbo, også have en stor tak for opbakningen.”, siger Helle Bak Andreassen, som også lover at etapeløbene bliver en fest i 2021. 


Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Nu er Lanternen et rigtigt Casino
Lagt på nettet 28/6 2020 kl. 17:37 #1593358604

Foto: © Martin Frandsen.

Nu er Lanternen i Blokhus endelig blevet et rigtigt casino. Der er nu installeret 20 forskellige spillemaskiner.

I forvejen havde John Andersen omdannet det gamle samlingssted i Blokhus til en krostue med pool, billard, dart og brætspil. Nu har han også opsat gevinstgivende maskiner.

Dem er der ingen af andre steder i Blokhus. De nærmeste står i Pandrup.

Med tiden er det meningen, at der skal opstilles hele 40 spillemaskiner i Lanternen.

"– Hvis det betyder, at vi skal udvide åbningstiden yderligere, så gør vi det, men vi starter i det små," fortæller John Andersen.

Han kan glæde sig over, at Lanternen har fået en rigtig god start siden sin genåbning.

"– Det er gået over al forventning og bedre, end vi turde håbe på," siger John Andersen.

Han har fået en rigtig god højre hånd til den daglige drift i Diana Andersen og gode tjenere.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Hvem ejer disse tyvekoster?
Lagt på nettet 26/6 2020 kl. 13:43 #1593171792

Den 10. juni 2020 anholdt indbrudsefterforskere fra Nordjyllands Politi to indbrudstyve, som efterfølgende blev varetægtsfængslet. Politiet har nu beslaglagt en del møbler med mere, som man søger ejere til.

I kølvandet på et indbrud i et fritidshus i 9480 Løkken fik indbrudsefterforskere fra Nordjyllands Politi anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet to indbrudstyve.

Herefter gennemførte politiet flere ransagninger, hvor man især beslaglagde diverse møbler.
Politiets bedste bud pt. er, at kosterne stammer fra vestkysten, men det vides ikke med sikkerhed.

"Vi fremlyser nu kosterne offentligt i håb om, at én eller flere ejere derude kan genkende sine ting. Det vil selvfølgelig betyde, at ejerne får sine ting tilbage, og det vil samtidig betyde, at vi kan koble kosterne med gerningssteder og dermed stille tyvene bedst muligt til ansvar for deres handlinger," forklarer politikommissær Mikkel Brügmann, leder af politiets berigelsesefterforskning i Aalborg.

Hvis man genkender sine ting blandt kosterne eller mener at vide, hvem de tilhører, skal man kontakte Nordjyllands Politi på tlf. 114.Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Iscafeen by the Sea får Kaffebar
Lagt på nettet 26/6 2020 kl. 10:12 #1593166298

Foto: © Peter Wendelboe.

Fredag morgen ankom en kranvogn med en container indeholdende en komplet kaffebar fra Peter Larsen Kaffe til Iscafeen by the Sea ved nedkørslen til Blokhus Strand.
Foto: © Peter Wendelboe.

Som en ekstra service for kunderne kan Iscafeen nu servere frisklavet Peter Larsen-kaffe fra den udendørs kaffebar.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Øgendahl, Bjerg, JAAIL og Sanne Salomonsen gæster Blokhus
Lagt på nettet 25/6 2020 kl. 10:19 #1593166565

På sommerens koncerter i Blokhus vil publikum også kunne møde den lokale ungdomsgruppe JAAIL, der blandt finalisterne i MGP tidligere på året. Pressefoto.

Den landsdækkende sommertour ”Vi Elsker 90erne” med bl.a. Burhan G, Mick Øgendahl og Sanne Salomonsen gæster Blokhus i uge 29-31.

Initiativet er taget i samarbejde med Erhvervsforeningen Destination Blokhus.

Musikgrejet pakkes ud i sommerlandet sammen med danske topnavne som Burhan G og Sanne
Salomonsen.

”- Eftersom sommerens store Torvekoncerter i Blokhus er aflyst, glæder det os utrolig meget, at vi har fået et samarbejde op at stå med arrangørerne bag de populære ”Vi Elsker 90erne fester”. De vil i forbindelse med deres ”Vi Elsker Sommer 2020” roadtour tilbringe hele 2 uger i Blokhus, hvor store navne for alle aldre pryder plakaten. Så der er underholdning til hele familien”, siger formand for Erhvervsforeningen Destination Blokhus.Berit Bøjstrup.

Koncertarrangøren er Riffi Haddaoui, der samarbejder med REKOM GROUP om ”Vi Elsker Sommer 2020”. Han ser frem til at komme til Vestkysten med de velkendte kunstnere.

I uge 29/30 og 30/31 vil der være koncerter på Møllepladsen i Blokhus torsdag, fredag, søndag, mandag og tirsdag i tidsperioden. Koncerter og underholdning vil finde sted for hele familien med underholdning kl. 12, 16 og 19 alle de nævnte dage.For børnefamilier vil det blandt andet være muligt at synge med på sange fra Ramasjang med stjernerne Onkel Reje og Hr. Skæg samt også det store MGP show. Pressefoto.

For de unge i familien, eller de som er mere til jokes og et godt grin, vil det være muligt at opleve Mick Øgendahl med hans nye show: ”Øgendahl’s forsamlingshus med venner” på scenen kl. 19 flere af dagene.


Pressefoto.

Også Burhan G vil underholde med sine velkendte sange.


Pressefoto.

For den resterende del af familien vil der være underholdning kl. 16 og 19, hvor dygtige musikere, såsom Sanne Salomonsen og John Mogensen (Rasmus Bjerg), fyrer op for en sommerfest med en frisk brise fra Vesterhavet.


Pressefoto.

Der er naturligvis taget højde for alle forholdsregler i forhold til Covid19. Alle pladser er til rådighed med den tilladte afstand og under alle shows/forestillinger er publikum siddende (i telt).
Billetter kan købes via Ticketmaster.dk
Programmet for Blokhus er foreløbig som følger:
BLOKHUS –Jensensvej 34, 9492 Blokhus
UGE 29: 16. juli – 17. juli – 19. juli – 20. juli – 21. juli
16. juli 12.00 Børneunderholdning 16.00 Sanne Salomonsen 19.00 Mick Øgendahl
17. juli 12.00 Børneunderholdning 16.00 Rasmus Bjerg 19.00 Burhan G
19. juli 12.00 Børneunderholdning 16.00 Rasmus Bjerg 19.00 Burhan G
20. juli 12.00 Børneunderholdning 16.00 Rasmus Bjerg 19.00 Burhan G
21. juli 12.00 Børneunderholdning 16.00 Sanne Salomonsen 19.00 Mick Øgendahl
UGE 30: 23. juli – 24. juli – 26. juli – 27. juli – 28. juli
23. juli 12.00 Børneunderholdning 16.00 Sanne Salomonsen 19.00 Mick Øgendahl
24. juli 12.00 Børneunderholdning 16.00 Rasmus Bjerg 19.00 Burhan G
26. juli 12.00 Børneunderholdning 16.00 Rasmus Bjerg 19.00 Mick Øgendahl
27. juli 12.00 Børneunderholdning 16.00 Sanne Salomonsen 19.00 Mick Øgendahl
28. juli 12.00 Børneunderholdning 16.00 Sanne Salomonsen 19.00 Burhan G

Der tages forbehold for ændringer.

Se hvem der optræder hvornår og køb billet ...
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Spændende, sjove og lærerige sommeraktiviteter for børn og unge
Lagt på nettet 23/6 2020 kl. 17:13 #1592925151

Bred vifte af spændende, sjove og lærerige sommeraktiviteter venter børn og unge i Jammerbugt Kommune.

Regeringen og et flertal i Folketinget har besluttet at bevilge 200 mio. kr. til sommeraktiviteter for børn og unge i deres sommerferie. Målgruppen er børn og unge i alderen 6-17 år. Beslutningen kommer på baggrund af konsekvenserne af covid-19, hvor mange børn og unge har været ekskluderet fra fællesskaber i og uden for skolen. Jammerbugt Kommune modtager 1,4 mio. kr., som skal gå til aktiviteter ude i forenings- og fritidslivet samt aktiviteter med fokus på faglig læring og trivsel.

”- Det er fantastisk at få så stor en håndsrækning til aktiviteter, der kan komme mange børn og unge til gode. Vi har desværre været vidne til, at foreningslivet, idrætsanlæggene og kulturinstitutionerne i en lang periode har været lukket ned, og det har haft store konsekvenser for de mange børn og unge, som nyder godt af at komme der. Med de her midler, har vi mulighed for at lave aktiviteter, der indbyder til læring og aktiv deltagelse i inkluderende fællesskaber ude i foreningerne og hallerne,” fortæller Formand for Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget Helle Bak Andreasen.

”- De begrænsede muligheder for at børn og unge har kunnet være sammen både i skoletiden og i fritiden, har for mange sat sine spor. Derfor er det vigtigt, at vi nu tilbyder spændende, sjove og lærerige aktiviteter for de elever, der har størst behov for en særlig indsats som følge af corona-krisen. Der er aktiviteter for elever i både indskoling, mellemtrin og udskoling, "fortæller Formand for Børne- og Familieudvalget Ulla Flintholm.

Foreningerne, idrætsanlæggene og kulturinstitutioner har frem til tirsdag d. 23. juni kl. 23.59 mulighed for at komme med konkrete forslag til aktivitetsafvikling, og snarest herefter vil alle aktiviteter være synlige via www.kulturblad.dk.

Forældrene vil i de kommende dage modtage besked via AULA og E-boks om de mange sommeraktiviteter, som børn og unge kan benytte sig af. Aktiviteterne vil være gratis for alle børn og unge i målgruppen 6 til 17 år, men tilmelding kan i flere tilfælde være nødvendigt.

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Fårup Sommerland i fuld sving igen
Lagt på nettet 23/6 2020 kl. 10:59 #1592902728

Nu er også Aquaparken i Fårup Sommerland åben. Foto: © Peter Wendelboe.

Nu er Fårup Sommerland for alvor gået i gang efter Corona-lukningen.

Som det sidste er Aquaparken nu også åbnet, så gæsterne har mulighed for at blive kølet af i det lune sommervejr. Det glæder direktør Niels Jørgen Jensen.

"- Nu hvor Aquaparken er åben, er alle aktiviteter åbne igen. Det er en milepæl for os, og det er vi meget godt tilpas med," siger direktøren.

I Aquaparken var der liv hele weekenden, selvom vejret særligt lørdag ikke var helt i top. Det stoppede dog ikke de første gæster i at indtage Aquaparken og de mange rutchebaner og bassiner.

På grund af de gældende regler, er der ekstra tilsyn i blandt andet bølgebassinet for at sikre, at der holdes afstand, og at gæsterne får en sjov og sikker oplevelse.

"- Der er regler for antallet af gæster i omklædningsområdet, så derfor har vi også etableret ekstra brusekapacitet udenfor for at imødekomme flowet, hvis der kommer en hedebølge i løbet af juli," siger Niels Jørgen Jensen.

Gæsterne opfører sig eksemplarisk
Generelt går det rigtig godt med gæsternes adfærd i parken, og man skal ikke være nervøs for at tage hele familien med ud i parken.

"- De regler, vi har lært os selv, når vi handler og begår os i samfundet, gør sig også gældende i Fårup Sommerland. Det er et godt afsæt for gæsterne til, at det glider lettere, og der er bred forståelse for, at vi er nødt til at holde lidt mere afstand," siger Niels Jørgen Jensen.

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!


Lagt på nettet 23/6 2020 kl. 10:52 #1592902337

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Sommerens første råvaremarked
Lagt på nettet 23/6 2020 kl. 01:59 #1592870329

Tirsdag fra kl. 10-14 holdes sæsonens første Råvaremarked i Futtens gård i Blokhus med
24 stadeholder.

I ugerne 26-32 er der derefter hver tirsdag råvaremarked med 24 stadeholdere, der hver byder på regionale råvarer, specialiteter.

Markederne holdes i overensstemmelse med diverse coronarestriktioner.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Endelig dagsorden til generalforsamlingen i Kulturens Venner Blokhus
Lagt på nettet 22/6 2020 kl. 16:09 #1592834944
Mandag eftermiddag kl. 14:39 kom den endelige dagsorden til den første ordinære generalforsamling i foreningen Kulturens Venner Blokhus, der blev stiftet sidste år.

Der var ikke kommet forslag fra medlemmerne, så dagsordenen er uændret fra den foreløbige dagsorden, som kan ses ved linket herunder.

Eneste nyhed er, at generalforsamlingen afholdes i Kulturhuset Blokhus.

Datoen er 30. juni 2020 kl. 19.00.
For at være stemmeberettiget skal man have indbetalt kontingent for 2019/2020.
Se dagsorden.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Lions Club Hvetbo holder genbrugsbutik hver lørdag i Saltum
Lagt på nettet 21/6 2020 kl. 20:15 #1592763300

Lions Hvetbos Loppemarked vil under Corona-krisen foreløbig blive afviklet som en "Genbrugsbutik".

Lørdagene 13. og 20. juni blev prøvekørt som forsøg.

Og det gik så godt, at Lions Club vil prøve at holde åbent hver lørdag fremover fra kl. 10.00 - 13.00.

Der vil kun være plads til 50 personer ad gangen, og der vil være de samme retningslinjer om afstand, brug af håndsprit samt hensyntagen til andre personer, som ved andre salgssteder.

Lions opfordrer til, at der betales med MobilPay.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Sådan kommer det nye byggeri på den gamle minigolfbane til at se ud
Lagt på nettet 18/6 2020 kl. 15:53 #1592488356

Modeltegning: © SAMUEL Architects 2020.

Sådan kommer det nye byggeri syd for Blokhus Torv og over for Strandhotellet til at se ud.

Det er i forbindelse med denne artikel første gang, disse billeder bliver offentliggjort. De har ikke tidligere været offentliggjort. De var ikke indsendt sammen med ansøgningen til Teknisk udvalg og er mere beregnet til illustration i et salgsmateriale end noget der kan bruges i en sag Teknisk udvalg.

Vækst og Udvikling har modtaget en ansøgning om et nyt byggeri på Torvet 2 i Blokhus. Byggeriet kræver dispensationer i forhold til Lokalplan 19-001, som gælder for centerområdet i Blokhus.

Men forvaltningen anbefaler at Teknik- og Miljøudvalget godkender ansøgningerne og giver de ønskede dispensationer, da de ikke vil være til gene for nogen og yderligere forskønner området.

Det nye byggeri placeres på matr.nr. 68mp Hune By, Hune, Torvet 2, Blokhus. Det nye byggeri indeholder i grundplan et stort butikslokale på 447 m². På 1. sal indrettes der 4 lejligheder på mellem 88-117 m². På 2. sal indrettes der ligeledes 4 lejligheder på mellem 84-112 m². Der etableres kælder, som kommer til at indeholde 10 P-pladser, depot/lager, teknikrum, bad/toilet, personalerum og evt. kontor.

Ansøger anmoder om følgende fem dispensationer i forhold til Lokalplan 19-001, Delområde C1. Begrundelsen for ansøgningen fremgår af bilag til denne sag.

1. Anmodning om dispensation i forhold til etageantal (§ 5.1 i Lokalplan 19-001, Delområde C1). Lokalplanen fastlægger, at ny bebyggelse skal opføres i 1½ til 2½ etage.

a. Byggeriet er ansøgt med en trempelhøjde på mere end 1,0 meter, og byggeriet anses derfor som værende i tre fulde etager.

2. Anmodning om dispensation i forhold til byggelinje langs Blokhus Bæk (§ 5.3 i Lokalplan 19-001, Delområde C1). Lokalplanen fastlægger, at ny bebyggelse skal placeres i en afstand af 5 meter fra Blokhus Bæk. Arealet ved bækken skal anvendes til adgang og til etablering af en stiforbindelse (Stiforbindelsen er netop anlagt i del af byggelinjeareal).

a. Byggeriet ønskes placeret 3,70 meter fra Blokhus Bæk.

3 Anmodning om dispensation i forhold til afstand til vejskel mod Torvet og Sønder i By (§ 5.3 i Lokalplan 19-001, Delområde C1). Lokalplanen fastlægger en byggelinje på 3,0 meter fra vejskel mod private og offentlige veje.

3a. Byggeriet ønskes placeret 1,5 meter fra vejskel mod Torvet, og 2,5 meter fra vejskel mod Sønder i By.

4. Anmodning om dispensation i forhold til tagform og -hældning (§ 6.2 i Lokalplan 19-001, Delområde C1). Lokalplanen fastlægger, at tage skal udføres som symmetriske sadeltage med en hældning på 40-50 grader. Mindre bygningsdele (mindre end 1/3 af taget) kan udføres med en anden taghældning end hovedbebyggelsen.

a. Byggeriets elevatortårne ønskes opført med fladt tag, og det flade tag udgør 39,1 % af den øst/vest-vendte tagflade.

b. Byggeriets elevatortårne ønskes opført med fladt tag, og det flade tag udgør 64,4 % af den sydlige tagflade.

c. Byggeriets elevatortårne ønskes opført med fladt tag, og det flade tag udgør 10,8 % af nordlige tagflade, hvilket er i overenssemmelse med lokalplanens bestmmelser

5. Anmodning om dispensation i forhold til tagmaterialer (§ 6.3 i Lokalplan 19-001, Delområde C1). Lokalplanen fastlægger, at tagbeklædning skal udføres med matte, røde, gennemfarvede tagsten eller matte røde teglsten. Mindre bygningsdele (mindre end 1/3 af taget) kan udføres med matte, røde, gennemfarvede tagsten eller matte røde teglsten eller med sort tagpap, zink eller glas.

a. Byggeriets elevatortårne ønskes udført med tagpap, og andelen af tagpap udgør 39,1 % af den øst/vest-vendte tagflade.

b. Byggeriets elevatortårne ønskes udført med tagpap, og andelen af tagpap udgør 64,4 % af den sydlige tagflade.

c. Byggeriets elevatortårne ønskes udført med tagpap, og andelen af tagpap udgør 10,8 % af den nordlige tagflade, hvilket er i overenssemmelse med lokalplanens bestmmelser.

6. Anmodning om dispensation i forhold til den samlede længde af kviste på byggeriets tagflader mod henholdsvis øst og vest (§ 6.4 i Lokalplan 19-001, Delområde C1). Lokalplanen fastlægger, at den samlede længde af kviste maksimalt må udgøre 1/3 af den enkelte tagflades længde.

a. Længden af kviste på tagfladerne mod henholdsvis øst og vest udgør 33,3 %.

b. Kvistene mod syd overholder lokalplanens bestemmelser.

c. Facaden mod nord betegnes som gavle og ikke som kviste/gavlkviste.


Modeltegning: © SAMUEL Architects 2020.

Vækst og Udvikling har følgende vurdering i forhold til det ansøgte:

Ad 1) Det vurderes, at det ønskede byggeri i tre etager er tilpasset nærområdets eksisterende byggerier, og det vurderes, at et byggeri i tre etager kan indpasses i området uden at ændre på centerområdets karakter.

Ad 2) Det vurderes, at byggeriet er tilpasset byggelinjen ved bækken så godt som muligt, og det vurderes, at pladsen til færdslen langs bækken er tilfredsstillende. Etablering af sti langs bækken er koordineret med det nye byggeri på Torvet 2, og der er dermed i selve etableringen af den nye sti taget højde for den lidt smallere byggelinje ved Torvet 2.


Ad 3) Det vurderes, at byggeriet er tilpasset byggelinjen til vejskel på 3 meter så godt som muligt, og det vurderes, at andre bygninger i nærområdet er placeret i samme afstand fra vejskel. Placeringen vurderes ikke at ændre på områdets karakter.

Arealet ved Sønder i By/Torvet er omfattet af et tinglyst oversigtsareal, som der i den efterfølgende sagsbehandling skal tages stilling til. Udgangspunktet er, at det tinglyste oversigtsareal kan reduceres, dog mod overholdelse af fastsatte vilkår. Vejafdelingen tager stilling til dette forhold.

Ad 4) Det vurderes, at overskridelsen af af areal med fladt tag er minimal, og areal med fladt tag er kun svagt synligt for omgivelserne. Det vurderes i denne forbindelse, at det samlede udtryk af byggeriet kan indpasses i området, uden at det ændrer områdets karakter.

Ad 5) Det vurderes, at overskridelsen af areal med tagpap som tagmateriale er minimal, og areal med tagpap er kun svagt synligt fra omgivelserne. Det vurderes i denne forbindelse, at det samlede udtryk af byggeriet kan indpasses i området, uden at det ændrer områdets karakter.

Ad 6) Det vurderes, at overskridelsen af den samlede længde af kviste mod henholdsvis øst og vest er så minimal, og det vurderes i denne forbindelse , at det samlede udtryk af byggeriet kan indpasses i området, uden at det ændrer områdets karakter.

P-pladser
Ud fra de på nuværende tidspunkt indsendte tegninger vurderes det samlede parkeringskrav til ejendommen at udgøre 17 P-pladser (8 pladser til boligerne og 9 pladser til erhverv). Der mangler derfor 7 P-pladser, som der opkræves for i forbindelse med byggetilladelsen. Endelig vurdering af krav til antal af P-pladser afventer den endelige byggesagsbehandling.

Af den fremsendte ansøgning fremgår det, at der etableres 10 P-pladser i byggeriets kælder. Der er ikke angivet, at der etableres handicapparkering i kælder. Endvidere ansøges der om, at der delvist på offentlig vej (langs Sønder i By) etableres to P-pladser. Den ene P-plads etableres som en handicapparkering. P-pladsen, der er optegnet på den offentlige vej Sønder i By, opfylder ikke kravene til en handicapparkeringsplads.

Evt. tilladelse til etablering af private P-pladser på offentlig vej og de økonomiske forhold vedr. etablering af de to pladser delvist på offentlig vej fremgår ikke af ansøgningen. Der tilkendegives i ansøgningen, at der er villighed til indbetaling til kommunens P-fond, hvis der ikke er angivet tilstrækkeligt med P-pladser til byggeriet og dets anvendelse.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Første turister til Blokhus midt om natten efter Corona-krisen
Lagt på nettet 17/6 2020 kl. 13:09 #1592392136

Sol og Strand havde natten til mandag natåbent for at modtage tyske turister med dannebrogsflag og rundstykker. Herover ses én af de første tyskere der nåede til Blokhus ved 3-tiden.
Foto: © Sol og Strand.


Sol og Strand i Hune holdt natten til mandag natåbent for at tilgodese udenlandske gæster, der allerede fra midnat kunne krydse den danske grænse.

På billedet herover ses én af de første tyske gæster, der ankom.

Han var meget taknemmelig for at kunne få nøglen til sit lejede feriehus allerede natten til mandag.

Netavisen Kanalblokhus.dk talte med flere af de tyske turister. Et fællestræk for deres kommentarer til endelig at være kommet til Danmark var, at de her slipper for at bære mundbind, hvilket er obligatorisk i Tyskland.

Regionschef Jonna Kande havde taget nattetjansen og stod klar til at byde velkommen til fortrinsvis tyske gæster. De første gæster ankom til bureauet ved tre-tiden, fortæller Jonna Kande.

"- Mange af de tyske gæster havde benyttet sig af muligheden for at krydse grænsen umiddelbart efter midnat, og de var utrolig glade for, at vi havde valgt at holde åbent, så de kunne komme ind i deres feriehus snarest muligt," siger Jonna Kande.

Udover et hjerteligt velkommen blev de mødt af friske rundstykker, kaffe og smør, som de efterfølgende kunne indtage i feriehuset. Omkring 40 tyske familier valgte at benytte sig af muligheden for at tjekke ind i feriehuset midt om natten.

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Vandtemperaturen 20 grader
Lagt på nettet 16/6 2020 kl. 18:27 #1592324835

Blokhus Strand 16. juni 2020 klokken 18:27.
Foto: © Dorthe Wendelboe.


Søndag eftermiddag målte redaktionen vandtemperaturen ved Blokhus Strand til 14° C.

Men allerede i dag, tirsdag 16. juni 2020, rundede termometret 20°.

Målingen er foretaget på halvanden meter vand, 20 meter fra vandkanten.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Flugtbilist kørte over solbadende kvindes arm og ben på stranden
Lagt på nettet 16/6 2020 kl. 16:39 #1592343544

 Foto: © Peter Wendelboe.

Tirsdag var en usædvanlig flot sommerdag på Blokhus Strand. Bilerne holdt tæt, og trafikken var tæt i de smalle kørespor i det løse sand.

Og pludselig gik det galt.

"- En bilist kom for tæt på en solbadende kvinde og kørte hen over hendes ene arm og ben," fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi Mads Hessellund.

Alarmen til politiet indløb tirsdag klokken 13:20, og det fremgik af anmeldelsen, at bilisten stak af fra stedet uden at standse. Men Nordjyllands Politi er i besiddelse af bilens registreringsnummer og har en formodning om, hvem føreren er.

Ifølge vagtchefen skete påkørslen med lav hastighed, og kvinden havde det efter omstændighederne godt efter ulykken.

"- Hun var umiddelbart uskadt. Hun var lidt øm, så vi anbefalede hende at tage et smut forbi skadestuen," siger Mads Hessellund.

"- Færdselsloven gælder også på stranden, så vi skal have fat i føreren og have talt med ham," siger vagtchefen.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Nabo giver John Andersen
dumpekarakter i æstetik!

Lagt på nettet 15/6 2020 kl. 20:59 #1592247537

Brita Foged har et helsides læserbrev i Nordjyske Stiftstidende i dag. Det kommer også i en forkortet udgave i AabybroPosten på torsdag.

"- Julelyskæder omkring en megastor parkeringsplads midt om sommeren er dumpekarakter i æstetik!"

Sådan skriver Brita Foged fra Hune i et læserbrev i Nordjyske Stiftstidende i dag.

Hendes ærinde er at forsøge at standse, hvad hun kalder skulpturparkejer John Andersens dårlige smag og de lyd- og synsindtryk han pådutter sine naboer.

"- Er det grimme eller smukke billeder?" spørger hun.

Hun synes, at det er grimt at se på julelyskæder midt om sommeren!

Hun synes, at det er grimt at se asfalterede p-pladser, iklædt lyskæder uden lys danse (blæse) rundt om en lys-fortæne, der blev brugt op til jul!

Hun købte i 2017 hus på Hansensvej skråt over for Skulpturparken og blev fastboende. Hun troede, at hun skulle bo med forskel på sommer og vinter! Mærke, når stilheden i vinterens mørke skov om foråret brød ud i en broget livlig loppemarked-turistsommer!

Men nej, i efteråret 2017 larmede det løs med at opbygge ”Magisk jul”.

Lyskegler ødelægger vinterens aftenhimmel og er ren larm, der kan ses fra Pandrup og høres i hele lokalmiljøet!

Inden for indhegningen og entrébetalingen kan John Andersen gøre, hvad han vil. Men er der ingen grænser for, hvad nabolaget skal lægge hverdag til? spørgerger Brita Foged.

"- Den anden dag udbrød en af mine gæster “Nu må han stoppes!” fortsætter hun.

"- Arealet udenfor Skulpturparken, det, vi alle skal se på dagligt, bør ikke bestemmes af John Andersen alene. Især ikke, når han ikke har nogle æstetiske kriterier.

Det er ikke skønheden og fællesskabets ve og vel, der dominerer hans beslutningsprocesser. Han skal have hjælp! Kommunalbestyrelsen skal hjælpe ham og stille krav om at etablere en smuk parkeringsplads. Det kræver bevoksning!

Den grimme fontæne og de store glaspartier i indgangen til butikken er vi andre tvunget til at se på. John Andersen tager selv hjem til Vadum. Vi andre bor her!

Mon kommunalbestyrelsen er vild med plastikjuletræer? Måske er der nogen, der godt kan lide plastikjuletræer? Det er ikke mig! Og slet ikke, når jeg skal se på dem det halve af året (fra oktober til marts). De danner en grim indgangsramme på vores smukke vej ind i skovpassagen ned mod Vesterhavet. Plastiktræer som indgang til rigtige træer! har man hørt magen! Godt vi stadig har rigtig skov på begge sider af Vestehavsvejen!" Skriver Brita Foged.

Hun opfordrer ham til at tage lyskæder og fontæne ned om sommeren og betale en landskabsarkitekt for at varetage skønheden i hans ekspansionsiver.

"- Mon jeg er ene om at mene det, jeg mener? Måske ses vi til Byvandring om lokalplanen nu på fredag, 19.06.2020," sutter Brita Foged og runder af med denne bemærkning:

"- Kommunalbestyrelsen skal regulere og sikre et nogenlunde smukt Hune for beboerne her hele året. Sloganet for John Andersen og hidtil også for Mogens Gade og flertallet i kommunalbestyrelsen har været “Turisme hele året”! Hvad med at skifte det ud med “Beboere hele året”! Eller skønhed for borgere og turister hele året!"
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Ny forretning i Bingen
Lagt på nettet 13/6 2020 kl. 20:30 #1592123376

Bingen oktober 2018. Foto: © Peter Wendelboe.

Bygningen Bingen ved Futtens gård er lejet ud.

Is Kompagniet fra Lønstrup og Ingstrup Mejeri flytter ind og åbner omkring 1. juli.

"- Is Kompagniet vil tilbyde is-tapas og egen chokolade samt is og softice, og Ingstrup Mejeri kommer med oste og hele deres sortiment i den nye butik," fortæller Michael Lønstrup fra Is Kompagniet.

Michael Lønstrup åbnede sin første isbutik i Løkken, og den kører nu på sin 8. sæson, mens han åbnede Is Kompagniet på Torvet 15A i 2018. Den fortsætter uændret.


Bingen er en fredet bygning. Den undergik i 2015 en større restaurering og ombygning. Den fik helt nye mure, mens det gamle bindingsværk blev stående. Foto 2015: © Peter Wendelboe.

Michael Lønstrup mener, at succesen skyldes de gode lokale råvarer.

"– Vi bruger ikke tilsætningsstoffer. Vores sorbet er lavet af frugt og vand. Vores is og softice er af mælk og fløde fra Ingstrup Mejeri, som jeg samarbejder med. Da vi ikke bruger tilsætningsstoffer, laver vi frisk is hver dag," fortæller Michael Lønstrup.

Samlet har Is Kompagniet 40 ansatte.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Sankthansfest og Bil-Bingo på stranden
... men i år forbudt for folk til fods

Lagt på nettet 10/6 2020 kl. 13:20 #1591788021

I år bliver Sankt Hans aften med Bil Bingo. Foto fra 2018: © Peter Wendelboe.

Trods restriktioner bliver der alligevel sankthansfest på Blokhus Strand tirsdag 23. juni 2020.

Men i år bliver det en "drive in-fest" ... måske med taler ude fra vandet. Og fodgængere har ingen adgang.

Gennem adskillige år har sankthansfesten på Blokhus Strand været et tilløbsstykke med ofte op mod 20.000 mennesker samlet for at høre musik og tale, se bålet brænde og synge midsommervise i de smukke omgivelser med klitter og Vesterhav.

Trods udfordringer skal denne tradition fortsætte – også i år!

For at leve op til restriktionerne på grund af COVID-19, bliver det selvsagt en anderledes sankthans. Men arrangørerne har tænkt kreativt!

"– Vi arrangerer en drive-in sankthansfest med bingo", fortæller Jannie Ratke O´Connor fra VisitJammerbugten, der er arrangør sammen med Erhvervsforeningen Destination Blokhus.

Nordjyllands Politi har givet tilladelse til arrangementet, og der bliver plads til 150 biler – campingvogne er ikke tilladt – i det markerede eventområde på stranden.

Der er adgang efter først-til-mølle princippet, og der skal købes


Radiobingoværten Peter Skram kommer til Blokhus Sankt Hans aften. Foto fra 2018: © Peter Wendelboe.

"– Så får man bingoplader til 5 personer, og vi har bingo over bilradioen med Peter Skram, hvor man kan vinde præmier, skænket af det private erhvervsliv", oplyser Jannie Ratke O´Connor.

Årets båltaler er borgmester Mogens Chr. Gade (V).

"– Hvis vejr og vind tillader det, skal han ud i en båd og holde sin tale. For at give folk en ekstra oplevelse er Blokhus Team Frivillige i færd med at bygge en flydedok, så også bålet kan komme ud på havet. Ellers må det stå i vandkanten", fortæller Jannie Ratke O´Connor.

Som sædvanligt skal børnene fra Hune Naturbørnehave lave heksen.

Men der følger selvfølgelig en række restriktioner med.

"– Vi håber, at folk er tålmodige og overholder dem og bliver i deres biler og undlader at komme, hvis de ikke har bil. Vi håber på forståelse, for alternativet er, at vi slet ikke kan holde sankthansfest i år", siger Jannie Ratke O´Connor.

Det er nemlig i et særligt eventområde, at bilerne skal parkere, og der må ikke være andre – heller ikke i klitterne i det nævnte område.

Man må ikke forlade bilerne, og kun bilruder i venstre side må rulles ned.

Der er ikke toiletter i området, og bilerne kan ikke forlade området før tid.

Se programmet for tirsdag 23. juni her:

19.00 Eventarealet åbner for biler. Sidste indkørsel er kl. 19.35.
19.45 Bilbingo over bilradioen med Peter Skram.
20.45 Båltale ved borgmester Mogens Chr. Gade.
21.00 Bålet tændes, og der synges midsommervise.
21.30 Eventområdet lukker.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Minigolfbanens kanon er ikke mere
Lagt på nettet 9/6 2020 kl. 18:14 #1591719254

Minigolfbanens kanon var i meget dårlig stand og gik i stykker, da entreprenøren forsøgte at flytte den. Foto: © Peter Wendelboe.

Den hæderkronede gamle minigolfbane i Blokhus, Kaptajn Golf, er nu nedlagt, og pladsen er ryddet.

På arealet skal der nu bygges et boligkompleks med luksuslejligheder og butikker i stueetagen.

Den gamle kanoner der stod midt på minigolfbanen, var lovet væk til Blokhus Kanonlaug, hvis de ville have den.

Men den var i for dårlig stand så entrepenøren forsøgte at tage den med hjem men under transporten gik den i stykker. Så nu findes den heller ikke mere.

Golfkanonen er ikke i familie med den skibskanon som kanonlauget bruger til sommerens afskydninger.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Forsinket generalforsamling
i Kulturens Venner Blokhus

Lagt på nettet 9/6 2020 kl. 14:23 #1591720260

alle medlemmer af den siddende bestyrelse i Kultur Tinder Blokhus er villige til at fortsætte. Foto: © Peter Wendelboe.

Regeringen har besluttet, at begrænse forsamlingsforbuddet, således at der nu tillades forsamlinger på op til 50 personer. Derfor finder bestyrelsen i Kulturens Venner Blokhus det nu forsvarligt at indkalde til generalforsamling.

Indkaldelsen sker i henhold til vedtægternes § 6 med 3 ugers varsel til afholdelse den 30. juni 2020 kl. 19.00 et endnu ukendt sted i Blokhus

Dagsorden
§ 1 Valg af dirigent
§ 2 Bestyrelsens beretning
§ 3 Fremlæggelse og godkendelse af regnskab.

Der fremlægges ikke regnskab for 2019, idet foreningen ingen økonomiske transaktioner har haft. Kontingentindtægter og modtagelse af tilskud/donationer er først sket i 2020.

§ 4 Orientering om budget og fastsættelse af kontingent
§ 5 Indkomne forslag
§ 6 Valg af bestyrelse

Med henblik på at få fastlagt en rækkefølge for bestyrelsesmedlemmerne (valgperiode 2 år) stiller hele bestyrelsen denne gang sine mandater til rådighed.

Bestyrelsen er imidlertid alle villige til genvalg og foreslår derfor følgende valgt for 2 år: Formand: Kai Møller
Sekretær: Birgitte Ravn
Bestyrelsesmedlem: Anders Laursen
Valgt for 1 år: Næstformand: Helge Ravn
Kasserer: Hans Peter Sørensen
Bestyrelsesmedlem: Margit Schmidt

§ 7 Valg af suppleanter
Begge for 1 år: Else Laursen
og Jens Otto Larsen
§ 8 Valg af revisor: Elin Valbirk
§ 9 Eventuelt

Forslag fra medlemmerne til emner, der ønskes behandlet på generalforsamlingen skal være sekretæren i hænde senest den 19. juni 2020.

Mail: ravnsoehus@gmail.com
Endelig dagsorden udsendes den 22. juni 2020.

Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Fuldt hus da Lanternen blev genåbnet
Lagt på nettet 5/6 2020 kl. 15:10 #1591364958

Der var flag på terrassen og mange gæster, da byens folkelige samlingssted, Lanternen, grundlovsdag 2020 blev genåbnet.


 Foto: © Peter Wendelboe.

Den store parkeringsplads bag værtshuset, som også ejes af John Andersen, var pludselig blevet afspærret for biler, så gæsterne måtte ty til alternative parkeringspladser.


Foto: © Peter Wendelboe.

På grund af smittefare fra den verdensomspændende corona-epidemi var det nødvendigt at begrænse gæsterne i lokalet. Et skilt på døren forkyndte, at her var der kun plads til 94 ad gangen.


Foto: © Peter Wendelboe.

Men lokalet var fyldt til bristepunktet, og en glad John Andersen gik rundt og hyggede om stamgæsterne.
Foto: © Peter Wendelboe.

De 94 gæster havde tilsyneladende glemt alt om corona-afstand og sad tæt i lokalet og hyggede sig efter at have måtte undvære deres mødested gennem de sidste 8 måneder siden den forrige forpagter, Michael Krause, gik på pension.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Lanternen genåbner grundlovsdag kl. 15
men uden Casino

Lagt på nettet 4/6 2020 kl. 23:11 #1591305062

Grundlovsdag fredag den 5. Juni 2020 genåbner byens gamle folkelige samlingssted, Lanternen,
nu i nye klæder.Stedets nye navn bliver "Lanternen Blokhus - Byens Bar & Casino".

Men grundet corona bliver det uden den lovede casino-afdeling.

de"- Men vi glæder os helt vildt til at åbne alt der andet,"
siger værtshusets ejer, John Andersen i dag.

Nu er planterne sat i krukker, lampetterne installeret - lanternerne gjort klar, baren fyldt op og terrassemøblerne samlet.John Andersen, har stadig ikke kunnet finde en ny forpagter, så han står selv for åbningen.

Han glæder sig til at skåle med nye og gamle gæster i morgen den 5. juni, når han åbner med Happy Hour kl 15.00 (dobbelt op på al øl og spiritus).
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

SIDSTE: Køberens navn offentliggjort
Turistkontoret bliver
internationalt smykkehus

Lagt på nettet 3/6 2020 kl. 21:46 #1591213557
Opdateret 4. juni 2020 kl.16:54

Foto: © Peter Wendelboe.

Køberne af Springvandstorvet 4, 6 og Torvet 12B 1.th, hvor Turistkontoret og Blokhus Avis i øjeblikket har til huse, var i første udgave af denne artikel, onsdag den 3. juni klokken 21:46, ikke klar til at stå offentligt frem.

Men idag, torsdag den 4. Juni 2020 klokken 16:54, var de klar til at stå frem.


De nye ejere af Springvandstorvet 4, 6 og 12 B, Lars og Poul-Anker Johansen, skal ikke bruge ejendommen selv, men har udlejet lokalerne til vennen, Jan Jørgensen.
Foto: © Peter Wendelboe.


Køberne er Lars og Poul-Anker Johansen, som ejer Pajo-Bolte A/S, der sælger og distribuerer skruer og bolte. Det bliver dog ikke skuer og bolte, der rykker ind i Blokhus, men smykkekunstneren Jan Jørgensen.

”- Vi ejer allerede et par huse i Blokhus, og er meget interesseret i byens udvikling. Derfor var vi straks klar, da vi hørte om muligheden for at investere i Springvandstorvet med henblik på, at Jan Jørgensen rykker sit værksted og sin forretning ind i huset. Vi har haft en god dialog med Blokhusfonden om købet af ejendommen, lige siden Jan Jørgensen og jeg henvendte os første gang med ideen. Vi er kun blevet mødt med ufattelig velvilje, hjælpsomhed og engement fra Blokhusfondens side. Det er ganske enkelt imponerende”, fortæller Lars Johansen, der ejer Pajo-Blote med sin far Poul-Anker Johansen, torsdag til Netavisen Kanal Blokhus.

Det bliver den internationalt kendte smykkekunstner Jan Jørgensen fra Gjøl, der rykker ind i lokalerne.

Med sig har han en stab af 10 guldsmede, der vil komme til at arbejde i et åbent udstillingsmiljø i stueetagen, hvor publikum vil kunne følge fremstillingen af de verdenskendte smykker fra firmaet "Art of" - eller "Jan Jørgensen Smykker".

Jan Jørgensen overtager lokalerne pr. 1. november 2020. Derefter forestår en omfattende ombygning, som forventes at stå færdig til åbning i påsken 2021.

Førstesalen, hvor Blokhus Avis i øjeblikket huserer, vil blive brugt til lager.

Jan Jørgensen er født i 1961 i landlige omgivelser i Nordsjælland, tæt på Grib Skov og Esrum Sø.

Han er det tredie og sidste barn i familiens børneflok, og har helt fra de tidlige barndomsår haft trang til at udforske og påvirke ting i sine omgivelser. Jans mor syede, efter hans ønske, ekstra lommer i hans bukser, for så var der plads til at samle og systematisere de gode fund fra mark og skov.

Mormor og morfar havde et lille landbrug, med både korn, peberrødder og forksellige husdyr, og et værksted med mange sjove ting. Alt sammen var noget, Jan kunne lide at arbejde med.

Tidligt vidste Jan Jørgensen, at hans hænder var egnet til håndværk, og han holdt af præcision. Defor ville han enten være guldsmed eller møbelsnedker, så han kunne designe og sætte sit præg på nogle fysiske produkter.

Det endte med, at han uddannede sig til guldsmed .... og det har han aldrig fortrudt.

Han har opnået anerkendelse og berømmelse over hele verden.Til H.M. Dronning Margrethes 70 års fødselsdag i 2010 fik Jan Jørgensen til opgave at fremstille et særligt smykkesæt. Det blev til 2 smukke brillantbesatte guldkugler og en helt unik stor guldkugle med både rubin, safir og brillant.

Smykket er lavet, så det kan bruges både som halssmykke, armsmykke, som tørklædepynt eller hattepynt - et ægte multismykke.Og til H. M. Dronningens 40 års regeringsjubilæum i 2012 blev Jan Jørgensen igen bedt om at lave et smykke.

Det blev til en magisk broche, lavet som en hat i sølv med guld og ædelstene i hattebåndets sløjfe - en gave der blev præsenteret i et særligt smykke-skrin, hvor brochen var ophængt og havde bevægelse. Gaven vakte stor glæde, har Jan Jørgensen fået refereret fra giveren.

Jan Jørgensen blev nordjyde ved et tilfælde. Her boede nemlig den pige som blev kvinden i hans liv. Men heller ikke flytningen til Nordjylland har han fortrudt. I mange år har han drevet virksomhed i Aabybro Centret, hvor han har 12 guldsmede ansat. Om forretningen i Aabybro Centret skal bevares, har han endnu ikke taget stilling til.

I sin fritid holder han af at arbejde i træ. Han har bl.a. lavet formfuldendte bordplader i sit hus, og svampe-skulpturer i sin have på Gjøl.

Familien havde en båd, og Jan lærte som barn at sejle optimistjolle, som senere blev til en stor passion for windsurfing, der nu er byttet ud med kitesurfing.


Foto: © Peter Wendelboe.

Her står Jan Jørgensen mellem sine to paraglider-venner, Jens-Winther og Leon Rasmussen efter hans først gennemførte paragliding-landing på Blokhus Strand 20. oktober 2019.

Også trangen til at flyve har Jan Jørgensen haft siden de unge år. I Schweiz tog han certifikat til hangglidere, og her i Danmark er det paraglideren, der har hans store interesse.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Springvandstorvet solgt
Lagt på nettet 2/6 2020 kl. 04:28 #1591064894

Foto: © Peter Wendelboe.

Der var i budperioden på 14 dage kun kommet et enkelt bud på køb af bygningerne på Springvandstorvet, som blandt andet huser turistbureauet, Blokhus Avis, mødelokaler og "Frøkener og Fruer".

Men det har økonomiudvalget modtaget med stor tilfredshed og sendt videre til kommunalbestyrelsen, som behandlede og vedtog det på sit lukkede møde torsdag 28. maj 2020.

Der er tale om et samlet salg af Springvandstorvet 4, 6 og Torvet 12B 1.th placeret midt i byen på i alt 330 kvadratmeter samt 40 kvadratmeter fællesareal.

Springvandstorvet 6 er udlejet som butiksareal, men bygningerne må bruges til blandet bolig og erhverv.

Overtagelsen er 1. november 2020, hvilket giver mulighed for fortsat at drive turistkontor fra stedet efteråret ud.

Turistkontoret skal derefter have en ny placering i en butik i Blokhus.

Ejendommen er fra 2014/2015. Arealerne er opdelt i 3 ejendomme/ejerlejligheder.

Springvandstorvet 4 og 6 er beliggende i stueplan. Torvet 12B, 1.th er beliggende på 1. etage.
Springvandstorvet 4 er iflg. BBR på 152 m² samt 14 m² fællesareal.
Arealet dækker over indgangsparti, ekspeditionslokale, kundetoilet, lager og skur og anvendes pt. som turistbureau.

Springvandstorvet 6 er iflg. BBR 131 m² samt 16 m² fællesareal. Arealet dækker over butik/udstilling og skur. Arealet anvendes pt. som butiksareal.
Torvet 12B 1. th udgør iflg. BBR 47 m² samt 10 m² fællesareal. Det indeholder et mødelokale med køkkenfaciliteter. Fællesarealer er toilet, køkken og trappeopgange.
Bygningen er opvarmet via fælles gasfyr.

Blokhus Fonden ejer Springvandstorvet 6 og 12 inkl. mødelokaler på 1. sal, Jammerbugt Kommune de øvrige arealer.
Denne tekst er INDTALT direkte til nettet via mobiltelefon.   Læs mere!

Herover indlæg efter 1. april 2020.
Arkivet omfatter alle indlæg fra 1997-2020.
Ældre indslag vil senere igen kunne findes i topmenuen
.


Antal besøg: 3187607 siden generalforsamlingen den 16. juli 2016.
Da tælleren blev nulstillet 21. juli 2018, stod den på 1159233 . Tidligere år:
2017: 802340 |  2016: 572906 |  2015: 597.775 |  2014: 494.422 |  2013: 414.663 |  2012: 394.401 |  2011: 255.635  |  2010: 130.977  |  2009: 86.112  | 
Den flittigste gæst i 2014/2015 indlæste siden 2545 gange - eller i gennemsnit 7 gange pr.dag. Samme gæst er stadig vor hyppigste besøgende.

Se besøgende

Denne side redigeres med Wendelboe's SmartCMS © 1995-2020 | Redaktionssystemet SmartCMS blev senest opdateret med nye faciliteter: 07 May, 2020 kl. 17:05:27
Der er i øjeblikket 2 besøgende på denne side!