top
Der er i øjeblikket online på denne side.     Samlet besøg: 1150 i dag, LØRDAG 27.02.2021

Vor ihærdigt eksperimenterende redaktør, programør og designer har lørdag nat igangsat KanalBlokhus.dk i et nyt design med små, korte "appetitvækkere" til hver artikel og link til mere udførlige historier.
Kommentarer og idéer modtages med tak!
Den gamle side   Video   Redaktion    Wiki Blokhus

left Skriv or indtal nyhed
Test tirsdag og onsdag
Lagt på nettet 9/2 2021 kl. 14:20 #1612876821
Tirsdag

Endnu et medlem har besluttet af forlade kommunalbestyrelsen
Lagt på nettet 17/1 2021 kl. 19:02 #1610906531

...
Kommunalbestyrelsesmedlem Torben Sørensen (V).

3. januar meddelte Morten Klessen (S), at han forlader kommunalbestyrelsen ved næste valg til fordel for regionsrådet i Nørresundbykredsen. Nu har også Torben Sørensen (V) fra Vester Hjermitslev valgt at sige farvel, når denne valgperiode slutter til nytår.
...

Det meddeler netavisen Vores Jammerbugt, som nu ejes af Blokhus Medier.

"– Jeg bliver 62 år til sommer og synes, jeg har aftjent min værnepligt. Der skal yngre kræfter til, og jeg har andre ting at prioritere: mit landbrug og tre børnebørn. Jeg er ikke utilfreds, men nu er det bare tiden til at gå," fortæller Torben Sørensen om baggrunden for sin beslutning.

Hans hustru, Karen Angelique Sørensen, har tidligere siddet i kommunalbestyrelsen i den daværende Pandrup Kommune i 9 år.

Torben Sørensen har forsøgt at finde sin afløser, men det er ikke lykkedes.

"– Det er ikke et populært job. Jeg ville gerne kunne pege på en yngre landmand, for dem er der ikke så mange af mere i politik. Det er vigtigt med landmænd i kommunalbestyrelsen, så vi også får den vinkel med i den grønne debat om omstilling og debatten med Naturfredningsforeningen", siger Torben Sørensen.

Han gik ind i politik for bevare skolerne i de små landsbyer og er ked af, at nogle af dem og også nogle plejehjem måtte lukke.

Ved det første valg i Jammerbugt blev Torben Sørensen 1. suppleant og fik plads i kommunalbestyrelsen et år efter, da Bøje Lundtoft trådte ud som følge af et jobskifte.

"– Jeg er meget glad for, at kommunalbestyrelsen i fællesskab har fået økonomien i Jammerbugt på ret køl, og at vi har et godt samarbejde med landboforeningerne. Vi gør meget for, at man kan drive de erhverv, vi har i kommunen. Vi er jo en stor landbrugs- og turist-kommune, og der er plads til alle, og det vil vi gerne bibeholde," siger Torben Sørensen.

Selv om Torben Sørensen forlader kommunalbestyrelsen til januar, bliver han ikke "arbejdsløs". Ud over landbruget og børnebørnene er han stadig formand for V. Hjermitslev Boldklub og sidder med i flere bestyrelser.
Gå tilbage ...

Flere penge fra Sol og Strand Fonden
Lagt på nettet 16/1 2021 kl. 14:32 #1610854332

Foto: © Søren Jansby Egmont Publishing.

Dagen efter, at Sommerhusudlejningsbureauet Sol og Strand indkaldte ansøgninger til dette års "Håndrækning" til lokale ildsjæle, meddeler Sol og Strand Fonden på sin hjemmeside, at man nu - for første gang og før planlagt tid - i år også uddeler 1 mio. kr. til velgørende og humanitære formål på landsplan.

Formand og medstifter af ”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld”, Kjeld Andersen, kunne overbringe ti danske organisationer nyheden om, at de hver især modtager 100.000 kroner.

Fonden, der i øjeblikket er under opbygning, var oprindeligt planlagt til at begynde sine udlodninger fra 2022/2023. Imidlertid har fondens bestyrelse besluttet at udlodde en million kroner til humanitære og velgørende formål allerede i år.

top
Formand og medstifter af ”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld”, Kjeld Andersen. Foto: © Søren Jansby Egmont Publishing.

"- Vi er utroligt glade for, at vi her i 2020 får mulighed for at udlodde de første penge fra fonden. På grund af pandemien har det været et turbulent år - ikke kun for Sol og Strand men for alle. Mange af de foreninger og organisationer, vi har været i dialog med, er stærkt påvirkede af coronakrisen dels i forhold til muligheden for at lave aktiviteter og dels rent økonomisk. Derfor er det en glæde, at vi formår at hjælpe disse foreninger og organisationer, og vi håber, at det kan være et lyspunkt i en svær tid," siger Kjeld Andersen.

Fonden blev stiftet i 2019, da grundlæggerne af Sol og Strand Feriehusudlejning A/S, Margit og Kjeld Andersen, overdrog hovedejerskabet i virksomheden til ”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld”, hvis formål er at støtte velgørende og lokale formål.

- Vi har i mange år ønsket at etablere denne fond dels for at sikre, at Sol og Strand forbliver på danske hænder - også i fremtiden - og dels for, i kraft af vores livsværk, at hjælpe andre, der har behov, siger Margit Andersen.

Fondens bestyrelse har udvalgt følgende organisationer til at modtage hver 100.000 kroner: Læger uden Grænser, Bedre Psykiatri, Natteravnene, ADHD-foreningen, Julemærkefonden, Skyggebørn, Landsforeningen for Spiseforstyrrelser, Børnesagens Fællesråd, den socialøkonomiske virksomhed ”Skovsgård Hotel” og Hyderabadfonden, der støtter driften af et børnehjem i Indien.

- Denne udvælgelse er sket med særlig vægt på de ønsker, som fondens stiftere, Margit og Kjeld Andersen, har haft til den første udlodning. Fremtidige udlodninger fra fonden vil ske på baggrund af modtagne ansøgninger, fortæller fondens bestyrelsesformand.

- I 2022/2023 forventer vi at kunne udlodde et betragteligt millionbeløb, mens vi håber at kunne udlodde endnu en million kroner næste år. Forventningen er, at vi åbner for indsendelse af ansøgninger i august næste år, og disse vil blive behandlet i løbet af efteråret, hvorefter udlodning vil finde sted i december, siger Jens Stadum.

Gå tilbage ...

På krisecenter efter mødet Caroline fra Blokhus
Lagt på nettet 16/1 2021 kl. 07:49 #1610779795

I en lejlighed i dette boligkompleks tilhørende Frederikshavns Boligselskab boede indtil september 2020 en 57-årig enlig mand med god orden i økonomien.

Men efter mødet med den initiativrige svenske kvinde, der er indsat i billedet, har han mistet sin formue og sin lejlighed og er gået under jorden og lever i dag på en hemmelig adresse på et krisecenter i frygt for at blive fundet og gennembanket af rockere.

Den initiativrige svenske kvinde, der ændrede hans liv, hed i 2018 Pella Estelle Caroline Möller og forsøgte dengang forgæves at oprette en Pianobar på Strandvejen 8 i Blokhus.

Hans skæbne ændredes, da den fantasifulde svenske kvinde med de kreative ideer indyndede sig hos ham via en dating-side og vandt den 57-årige mands tillid i en grad, så hun, efter hvad Netavisen Kanal Blokhus erfarer, tilegnede sig hans NemID, og lænsede hans konto for mere end 300.000 kr, afmeldte hans lejlighed i Frederikshavns Boligselskab og - uden at han forstod konsekvenserne - flyttede hans adresse til en nedlagt landbrugsejendom på Gjøl, som hun købte for hans penge.

Hun satte ham i gang med at nedrive alle indre vægge i bygningen og fjerne alt inventar. Hun bestilte og fik leveret et nyt Tvis køkken, som hun heller ikke betalte, og som nu står uudpakket i bygningen.Pella Estelle Caroline Möller blev kendt i Blokhus, da hun i sommeren 2018 sammen med sit tidligere dating-offer forgæves forsøgte at oprette en såkaldt Pianobar på Strandvejen 8, men kort efter forlod byen efterladende sig stribevis af ubetalte regninger fra udlejer, håndværkere og leverandører.

Hun har siden skiftet navn flere gange og igen og igen oprettet forskellige firmaer - alle med påståede, men fiktive aktiviteter i restaurationsbranchen, og alle firmaer, som hun på samme måde har forladt med stribevis af ubetalte regninger rundt omkring i Danmark. For tiden hedder hun Caroline Hjertshagen.

I februar 2020 oprettede hun firmaet Hope of Danmark i nogle nedlagte restaurationslokaler i Stubbekøbing, som hun midlertidigt havde nøglen til. Så flyttede hun firmaet til Skagavej 40 i Skagen -  igen i lejede lokaler, som hun  ikke betalte for, men rekvirerede håndværkere til at arbejde gratis for sig. 

Hun oprettede dér firmaerne Hotel Skagen og Skagen Event og omdøbte firmaet Hope of Denmark til Hope of Jylland.

I juni 2020 involverede hun den 57-årige beboer i en lejlighed i boligforeningen på billedet herover i sin virksomhed og oprettede på hans adresse et firma i hans navn og gjorde ham til direktør, uden at han dog selv forstod konsekvenserne af dette.Firmaet flyttede adresse til Erik Banners Vej 38 i Attrup på Gjøl. Men Caroline Hjertshagen har nu smidt ham ud og sat nye låse i ejendommen.

Det er så vidt vides første gang, der virkelig er penge på bordet i handler, som Caroline Hjertshagen har været involveret i.

Ejendommen til omkring 2 millioner kroner blev købt med en udbetaling på 260.000 kr.

Skødet blev skrevet af advokatfirmaet HjulmandKaptain, der har adresse både i Aarhus, Aalborg og Frederikshavn.

Efter hvad Kanalblokhus erfarer, mødte Caroline Hjertshagen op på kontoret i Frederikshavn og bad om at få skrevet et skøde. Hun havde dog ingen penge med sig men lovede, at de ville komme ret hurtigt efterfølgene. 

Advokatfirmaet forlangte dog penge på bordet, før skødet blev udformet, samt en underskrift fra den 57-årige mand, der skulle være direktør i firmaet.

Ifølge Netavisens oplysninger forlod Caroline Hjertshagen kontoret i nogle timer for senere at vende tilbage, dels med de 260.000 kr. og dels med en underskrift fra den 57-årige mand.

Netavisen kanalblokhus.dk har spurgt advokatfirmaet HjulmandKaptain, om det efter deres mening er acceptable omstændigheder at gennemføre en handel under. Men firmaet har nu efter en måneds tavshed endnu ikke valgt at svare.


Tilbage til oversigten ...

Udhus brændt ned på Risagerkær
Lagt på nettet 15/1 2021 kl. 23:27 #1610749672

 Foto: © Peter Wendelboe.


Kort før klokken 14:30 indløb der en alarm til Nordjyllands beredskab om ildebrand på den blinde vej Risagerkær nær omfartsvejen ved Pandrup.


 Foto: © Peter Wendelboe.


Politi og brandvæsen blev
sendt til stedet og fik hurtigt bugt med flammerne.

Det var heldigvis kun et mindre udhus og noget affald, der var gået i brand.


 Foto: © Peter Wendelboe.


Nordjyllands Politi er i øjeblikket i gang med afhøringer af vidner. Årsagen til branden kendes endnu ikke.


Lyskryds i Hune allerede inden sommerferien
Lagt på nettet 15/1 2021 kl. 22:09 #1610744989

Jammerbugt Kommunes Teknik- og Miljøudvalg godkendte på sit møde i går at bruge 600.000 kr. fra anlægsbudgettet til etablering af et lyssignalanlæg i krydset Vesterhavsvej / Hunetorpvej / Kirkevej i Hune.

Anlægsmidlerne søges frigivet med henblik på at opstarte arbejdet, således, at signalanlægget kan være etableret inden sommersæsonen 2021.

Planen skal endeligt vedtages på kommunalbestyrelsens næste møde.


Noas Ark i Skulpturparken
Lagt på nettet 15/1 2021 kl. 21:03 #1610740993
Denne video indeholder grafik og en videoanimation, udsendt af Blokhus Skulpturpark.


I dag løftedes sløret for, hvad temaet for Blokhus Sandskulptur Festival 2021 bliver.

Ifølge John Andersen bliver det nogle imponerende fortolkninger af historien om "NOAS ARK" fra Det Gamle Testamente.

"- Har du nogle gode idéer til, hvad sandskulpturerne skal forestille i 2021? Så skriv dem endelig i kommentarfeltet, og vi fortæller det direkte til de 10 internationale og dygtige sandskulptører," skriver John Andersen i dag på Facebook.

Den officielle åbningsindvielse af Blokhus Sandskulptur Festival 2021 sker lørdag den 1. maj, hvor der bliver mulighed for at se de færdige og imponerende sandskulpturer.
Men allerede fra 24. april bliver der adgang til parken, hvor det bliver muligt at følge skulptørernes arbejde fra grunden af med blyantstegninger og skitser.


Skøjtebanen udvider åbningstiden
Lagt på nettet 15/1 2021 kl. 17:11 #1610727081

Foto: © Peter Wendelboe.

Skøjtebanen på torvet i Blokhus er populær og har mellem 50 og 100 besøg hver eneste dag.

For at imødekomme den store interesse, udvides åbningstiderne denne weekend 16. og 17. januar.

Fra 1. januar er åbningstiden blevet udvidet til klokken 11-21. Men i denne weekend bliver det også muligt at bestille tider kl. 9.30 til 10.10 samt kl.10.15 til 10.55.

Der bliver passet godt på, at gæsterne overholder alle restriktioner med afstand og afspriting.

Der er indgang til banen ét sted og udgang et andet sted, og de skøjtende skal løbe samme vej rundt på skøjtebanen.

Desuden er der frivillige Corona-vagter i week-enden, som er klar til at hjælpe.

Blokhus Fonden, som ejer banen, har tilladelse fra Nordjyllands Politi. Det er den eneste forlystelse af sin art nord for Randers.

De kan bestilles tid her:
https://blokhusskojtebane.dk/

Gå tilbage

2 dage med vaccinationer i Brovst
Lagt på nettet 15/1 2021 kl. 14:50 #1610718648

To dage med vaccinationscenter i Jammerbugt Kommune

Brovst Hallen har i to dage midlertidigt fungeret som COVID-19-vaccinationscenter for borgere i Jammerbugt Kommune, som er en del af gruppe 2 i den nationale vaccinationsplan, +65 år borgere, som får både personlig og praktisk hjælp i hjemmet.

Onsdag 13. januar var første dag, hvor Brovst Hallen skulle stå sin prøve som vaccinationscenter for borgere i målgruppen, der havde booket tid til at blive vaccineret. I alt 170 borgere var i løbet af onsdagen forbi centret for at blive vaccineret. Ud af de 170 vaccinerede blev der vaccineret 155 borgere i gruppen +65 år, som får personlig og praktisk hjælp i hjemmet. De resterende vaccinerede var medarbejdere fra Plejecenter Solbakken, som blev tilbudt at tage imod overskydende vaccine, så der ikke gik vaccine til spilde. Det lykkedes nemlig lægerne, der vaccinerede at trække ekstra vacciner ud af glassene – og dermed blev flere vaccineret, end først planlagt.

Efter den første dag stod en ny dag som vaccinationscenter for døren. Torsdag 14. januar blev 160 borgere vaccineret, hvoraf 146 borgere var i gruppen +65 år, som får personlig og praktisk hjælp i hjemmet. De resterende vaccinerede borgere var medarbejdere, da det igen viste sig, at der var lidt doser til overs, da dagen nåede sin ende.

Dagene foregik planmæssigt og i god ro og orden. Der var en spirende glæde at spore blandt de fremmødte borgere, som havde bestilt en tid til vaccination. Håbet om en mere normal tilværelse igen var tydelig at fornemme – bl.a. dét at kunne se mere til sine nærmeste blev nævnt af flere af de fremmødte.

Alle de vaccinerede havde det fint bagefter.

Der var stor ros fra både borgere, pårørende og de mange, der i øvrigt var i spil med fx at transportere borgerne. Der blev givet udtryk for, at man syntes, det var et godt og professionelt set-up, hvor borgerne blev hjulpet igennem en svær situation.

”- Jeg er stolt over vores medarbejdere i Jammerbugt Kommune, som er gået professionelt og ansvarsfuldt til den her opgave, og har løst den dygtigt og med en hjælpsom tilgang over for borgerne. Det var en god oplevelse at se glæden hos de fremmødte borgere”, siger borgmester Mogens Christen Gade.

Der vaccineres igen (andet stik) fredag 5. februar og lørdag 6. februar. Da man bookede en tid til første stik, fik man automatisk en tid til andet stik, som også kommer til at foregå i Brovst Hallen.

Efter de to dage med mulighed for at blive vaccineret lokalt i Brovst er der 150 borgere tilbage i gruppen i Jammerbugt Kommune, der mangler at blive vaccineret. De har fortsat mulighed for at blive vaccineret. Som udgangspunkt vil det dog være på et af regionens centrale vaccinationssteder – medmindre der træffes beslutning om at udvide muligheden for lokal vaccination.

Jammerbugt Kommune arbejder på, at de borgere i gruppen, som mangler at blive vaccineret, kan blive vacineret lokalt, og at den næste gruppe – gruppe 3 – i den nationale vaccinationsplan (85+-årige) også kan blive vaccineret lokalt.

”- Vi arbejder selvfølgelig for en lokalt forankret vaccinationsindsats fremover og gør vores til at opnå dette i samarbejde med regionen. Det giver god mening for borgerne i Jammerbugt Kommune, da der kan være langt til de centralt beliggende centre. Vi tror, at det vil gøre, at flere borgere har mulighed for at tage imod tilbuddet om vaccination, og på den måde vil det være en langt bedre service over for særligt de mere sårbare grupper af borgere,” forklarer Mogens Christen Gade.

Læs mere om COVID-19-vaccination på Region Nordjyllands side.

Borgere har mulighed for at blive vaccineret, når de modtager en invitation til at blive vaccineret i e-Boks eller som fysisk brev, hvis de er fritaget fra digital post. Man skal bestille tid på forhånd på www.vacciner.dk. Man kan ikke bestille tid, før man har fået besked i e-Boks eller pr. brev.
Har man modtaget en invitation til vaccination, men ikke har NemID, kan man få hjælp til at bestille tid ved at kontakte Region Nordjylland Corona-hotline på tlf. 97 64 84 83.

Gå tilbage ...

Sol og Strand giver igen en økonomisk håndsrækning
Lagt på nettet 15/1 2021 kl. 14:32 #1610814490

På billedet herover modtager John Andersen i 2020 på vegne af Samrådet Destination Blokhus en check på 25.000 kr. fra Sol og Strand til bedre belysning i de mørke vintermåneder.

Sommerhusudlejningsbureauet Sol og Strand Blokhus har nu igen åbnet for ansøgninger fra ildsjæle, der vil benytte muligheden for at få del i årets pulje "En hjælpende hånd" på i alt 50.000 kroner.

"- Vi ved fra tidligere uddelinger, at der lokalt findes et meget stort engagement og idérigdom, og derfor er det en stor glæde at kunne medvirke til at understøtte projekter, som har betydning for ikke alene fastboende, men også for sommerhusejere og feriegæster," siger bureauchef Julia Spiess, der håber, at mange foreninger vil melde sig for at få del i fondens midler.

Sidste år fik Kulturens Venner Blokhus og Morgenbadeforeningen Søstjernerne hver 12.500 kr. til henholdsvis kunstneriske udsmykkede bænke vinke i det fri og et PVC-dække til betonklodsen neden for sømærket, mens Samrådet Destination Blokhus fik 25.000 kr til bedre belysning mellem Hune Blokhus i de mørke måneder.

Ansøgningsfristen er 15. februar 2021, og herefter vil tre projekter blandt alle indkomne ansøgninger blive udvalgt af lokalkontoret.

Det bliver efterfølgende op til ejerne af sommerhuse tilknyttet Blokhus-kontoret at afgøre, hvordan pengene skal fordeles mellem de tre nominerede projekter.

"- Kun fantasien sætter grænser for, hvilke projekter, man kan søge om penge til. Det eneste kriterie er, at der skal være tale om projekter i de områder, hvor vi udlejer sommerhuse, og jeg håber og ser frem til at modtage rigtig mange ansøgninger," siger Julia Spiess.

Det er muligt at søge via hjemmesiden:
https://www.sologstrand.dk/om-os/haandsraekning_ansoegning.aspx

Sol og Strand har på landsplan afsat i alt en million kroner til projekter i de områder, hvor den fondsejede virksomhed udlejer sommerhuse.

Gå tilbage ...

Handicaptoilettet på stranden vinteråbnet
Lagt på nettet 15/1 2021 kl. 14:18 #1610716724

Naturen og havet trækker mange gæster til Blokhus.

Også i disse nedlukningstider valfarter folk til Blokhus for at nyde den enestående natur i og ved Gateway´en, stranden og havet eller oplevelserne på skøjtebanen på Torvet.

Derfor er der behov for adgang til offentlige toiletter i Blokhus, og det har Erhvervsforeningen Destination Blokhus, Jammerbugt Kommune og Blokhus og Omegns Grundejerforening i fællesskab sørget for.

Det betyder, at handicaptoilettet i Strandcentret nu er åbnet. Desuden er der tre offentlige toiletter ved busholdepladsen, som hele tiden har været åbene.

Adgang til offentlige toiletter blev nemlig denne vinter udfordret af, at butikkerne er tvangslukkede, og dermed er der ikke adgang til toiletterne i Kalstrups Livsstilshus.

"- Blokhus får jo heldigvis besøg af rigtig mange mennesker, særligt i weekenderne, og det ville jo være træls at skulle sende nogle hjem før tid, fordi der en mangel på toiletter," siger Berit Bøjstrup, formand for Erhvervsforeningen.

For selv om der er toiletter ved Mølleplads, så er der et stykke vej til skøjtebanen og ikke mindst stranden.

"- Derfor tog vi kontakt til Jammerbugt Kommune og fik lov til at åbne handicaptoilettet ved Strandcentret," fortæller Berit Bøjstrup.

Erhvervsforeningen og Grundejerforeningen gået sammen om at betale for rengøringen.

"- Vi er rigtig glade for at det er lykkedes for alle tre parter at finde en løsning til gavn for vores mange gæster," siger Berit Bøjstrup.

Gå tilbage ...

Nyt feriehusområde ved det tidligere Rødhus Klit Feriecenter
Lagt på nettet 15/1 2021 kl. 13:12 #1610712750

I september 2019 blev resterne af det tidligere Rødhus Klit Feriecenter nedrevet. Nu er der forslag om et projekt med opførelse af 58 nye sommerhuse på stedet.

Calum har præsenteret Jammerbugt Kommune for et projekt i umiddelbar tilknytning til de eksisterende ferieboliger."- Vi synes, det er et attraktivt område og tror på, at der er mange danskere, som gerne vil have en sommerhusgrund på dette dejlige sted. Og det vil passe godt ind til den nuværende bebyggelse," siger direktør Jakob Axel Nielsen, Calum.

Nu har Jammerbugt Kommune udarbejdet et forslag til en lokalplan, som bliver sendt i høring i 8 uger. Men forud er gået flere års tilpasninger og dialog.

"- Det er en lokalplan, som vi har arbejdet med siden 2012, hvor der første gang kom et projekt," siger Jens Chr. Golding, formand for teknik- og miljøudvalget.

"- Dengang omfattede projektet 116 store udlejningshuse i halvanden plan og med swimmingpool placeret midt i første klitrække. Det ville vi ikke være med til og vendte tommelfingeren ned," fortæller han.

Efterfølgende er der blevet arbejdet videre med planerne, og i dag kan vi præsentere projektet.

"- De store huse i forreste klitrække er tager ud af planen, så der kun bliver 58 huse tilbage. Vi vil gerne have området fornyet og udviklet. Vi er jo en turistkommune, og vi kan godt acceptere dette projekt i den nye udformning", siger Jens Chr. Golding.

Men han er klar over, at det fra andre sider vil møde modstand, og han forudser derfor flere indsigelser.

"- Men vi mener, at vi nu har imødekommet og taget hensyn til alle sider, og der trænges til en fornyelse af området," siger han.Det eksisterende sommerhusområde ved Rødhus Klit består af 148 ferieboliger opført i henholdsvis starten af 1960erne og slutningen af 1970erne. Med denne lokalplan ønskes det at give mulighed for, at der kan udstykkes op til 58 nye sommerhusgrunde.

Lokalplanen har til formål af fastlægge bestemmelser for bebyggelsens placering, omfang, udformning og materialevalg, under hensyn til klitlandskabet, kysten og naturområderne.

Lokalplanområdet er beliggende syd for Rødhus og udgøres af et klit- og hedelandskab og har et areal på ca. 11,5 hektar.

Derudover er der tale om mindre veje i området til de eksisterende feriehuse nord og vest for lokalplanområdet.

Området har vejadgang fra Rødhus Klitvej.

Uddrag fra lokalplanforslaget:

Der må udelukkende opføres ét sommerhus pr. grund med et samlet boligareal på maksimalt 180 kvadratmeter.

Desuden må der opføres garage, carport, udhus, overdækning og lign. småbygninger på max. 50 kvadratmeter samlet set.

Bebyggelsen i lokalplanområdet skal fremstå i træ i farverne sort, brun, mørk grå eller i træets naturlige farve.

Dette gælder også vinduer, tagudhæng, gesimser, stern, vindskeder og lignende former for mindre bygningsdele.

Se hele planen her.

Tilbage ...

Papirbrev til ældre uden internet:
Bestil vaccination via telefon.
Find nummeret på nettet!

Lagt på nettet 14/1 2021 kl. 00:17 #1610743855

374.617 danskere over 15 år er fritaget for digital post - heraf cirka 38.000 nordjyder.

Mange af dem har hverken computer eller internet og kan derfor heller ikke af denne vej få besked om, hvor og hvornår de kan blive vaccineret.

De har i stedet modtaget et "gammeldags" papirbrev om vaccinationen i deres fysiske postkasse.

I brevet står der, at de skal bestille tid pr. telefon, men telefonnummeret fremgår ikke af brevet.

I brevet meddeler Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen i stedet, at de kan finde telefonnummeret på www.vacciner.dk.

Det havde nok være smartere i brevet at oplyse de 5 aktuelle telefonnumre - ét for hver af de fem danske regioner!

Tilbage til oversigten ...

Blokhus Vand forærer flot fiberflagstang væk
Lagt på nettet 12/1 2021 kl. 10:21 #1610719800

Blokhus Vandværk begyndte i 2018 at montere elektroniske vandmålere i vandbrøndene hos alle vandværkets medlemmer.

Fra vanduret sendes trådløse radiosignaler til en nærtstående modtagermast, og derfra går signalet til vandværket, som kan fjernaflæse og overvåge forbruget.

Ved uforholdsmæssigt stort forbrug går en alarm i gang, og vandværket rykker ud. Det kunne jo være et sprunget vandrør.

Senderne er monteret i toppen af glasfiberflagstænger, placeret på private adresser rundt omkring i området.

Men lige nu mangler vandværket sendemaster i det markerede område på billedet herover.

Derfor opfordrer formanden Mogens Sparre interesserede vandværksbrugere til at melde sig.

Hvis der blandt læserne er brugere, der er interesseret i at have en ny høj flagstang monteret på deres grund, bedes de henvende sig til formanden på mailadressen formand@blokhusvand.dk.

Som tak for ulejligheden får grundejeren et mindre afslag i prisen på vandet.

Gå tilbage ...

Navneforvirring på skiltene i den nye rundkørsel
Lagt på nettet 10/1 2021 kl. 16:29 #1610741841

De nye skilte i rundkørslen øst for Hune. Der skal ikke dobbelt-a i bynavnet Fårup og i navnet Fårup Sommerland. Men selve vejen hedder stadigvæk "Faarupvej" med "aa". Foto 2021: © Peter Wendelboe.


Bynavnet "Fårup" og navnet på den kendte forlystelsespark "Fårup Sommerland" skal bogstaveres med bolle-å.

Men der skal stadig være "aa" i vejnavnet "Faarupvej".

Er de forvirret? Så læs videre her:

Alle skilte, der viser mod Fårup og Fårup Sommerland i den nye rundkørsel øst for Hune, skal skiftes ud.

Det lover Jammerbugt Kommune.

Skiltningen er en svipser, indrømmer Kristian Olsen fra Teknik & Anlæg.


Her ses det gamle skilt med navnene "Faarup" og "Faarup Sommerland" fra før rundkørslens tid. Selve vejnavnet "Faarupvej" har altid været med dobbelt-a. Foto: © Teknik og Anlæg, Jammerbugt Kommune.

Kun selve skiltet med vejnavnet "Faarupvej" er korrekt. Det gamle vejnavn med "aa" er nemlig blevet bibeholdt uændret, da bolle-å blev indført.

Men mens både byen Fårup og sommerlandet i årevis har benyttet bolle-å i deres navne, har Jammerbugt Kommune og tidligere Pandrup Kommune i årevis fastholdt bogstaveingen med "aa".

Det ses blandt andet på henvisningstavlen på billedet herover umiddelbart øst for Faarupvejen. Det er taget af Jammerbugt Kommune længe før den nye rundkørsel blev anlagt.

Da de nye skilte skulle bestilles, valgte man at bestille skiltene med samme tekst og bogstavering, som de tidligere havde haft, oplyser Kristian Olsen fra Teknik og Anlæg til Netavisen kanalblokhus.dk.

Men efter Netavisens henvendelse og en artikel i Nordjyske Stiftstidende i dag har han valgt at genbestille de nye skilte med nogle, der viser mod "Fårup" og "Fårup Sommerland", bogstaveret med bolle-å, den stavemåde, der har været anvendt i resten af samfundet siden retskrivningsreformen i 1948.

Nu er etableringen af rundkørslen ellers færdig - lidt forsinket på grund af covid-19 - men skiltene med de forkert stavede navne bliver hurtigst muligt skiftet ud.

Det gælder i øvrigt også skiltet, der viser 39 km til Aalborg (som er en af de kommuner, der har valgt at bibeholde "aa" i navnet). Her er bogstaveringen korrekt. Men skiltet er blevet afstumpet og lidt for kort, så det ikke passer til standeren, der holder skiltet.

Gå tilbage ...

Morten Klessen skifter fra kommunalbestyrelse til regionsråd
Lagt på nettet 3/1 2021 kl. 14:17 #1610720266

Der kommer ikke til at hænge valgplakater af nuværende kommunalbestyrelsesmedlem Morten Klessen (S) i Jammerbugt til næste valg.

Efter snart 16 år som socialdemokratisk medlem af kommunalbestyrelsen i Jammerbugt har Morten Klessen fra Biersted valgt ikke at genopstille ved det kommende kommunalvalg i november.
I stedet stiller han op som kandidat til regionsrådet i Nørresundbykredsen i Aalborg Kommune.

I 2019 stillede Morten Klessen op til EU-parlamentet, hvor han trods flere end 24.000 personlige stemmer ikke blev valgt.

"– Allerede dengang begyndte jeg at tænke, at jeg måske skulle skifte spor til et nyt politisk område, som man så skal sætte sig ind i og kan blive inspireret af," siger han.

"– Da jeg for 16 år siden kom i kommunalbestyrelsen, havde vi alle en pionerånd og en interesse for at løse opgaverne og udfordringerne for vores nye kommune," siger Morten Klessen om samarbejdet i Jammerbugt Kommunes første kommunalbestyrelse.

"– Men nu synes jeg, pionerånden er ved at være væk, og arbejdsklimaet er forandret," tilføjer han.

Morten Klessen ser i øvrigt gerne flere beføjelser lagt ind under regionerne. Kommunerne er for små til at administrere sager om handicap og tvangsfjernelser og lignende. De har ikke nok psykologisk og juridisk ekspertise, så sagsbehandlingen bliver ofte uens fra kommune til kommune, siger han til Netavisen kanalblokhus.dk.

En udvidelse af regionernes kompetenceområder kan efter Morten Klessens mening sikre en bedre holistisk behandling af patienterne.

Gå tilbage ...

right