Der er i øjeblikket online på denne side.        Samlet besøg: 531 i dag, MANDAG 17.01.2022

Tips, fotos og nyheder kan altid sendes til
redaktion@Kanalblokhus.dk eller SMS: 40208801

Sidste standerhejsning på Hune Boldklubs gamle bane


Lagt på nettet 16/1 2022 kl. 23:04 #1642370693

Bag træerne øst for Hune Boldklubs bane er en helt ny bydel ved at skyde op. Og på selve banen skal XL-Byg flytte ind. På XL-Bygs nuværende grund skal et luksushotel rejses. Hune Boldklub skal forlade banerne inden 1. april. Men bliver der lige tid til at holde den allersidste standerhejsning på Hune Stadion.

Det foregår lørdag den 5. februar klokken 13.

Indtil videre er der ikke fundet en ny placering til Hune Boldklub. Derfor lavede klubben allerede i efteråret aftaler om, at flere af holdene kunne træne på Gjøl og i Aalborg. Men 20 mand fra serie 4- og 5-holdene har trænet videre i Hune. Fra 1. april, hvor XL-Byg overtager stadion, bliver deres træning og hjemmebanekampe flyttet til Aabybro.Klubbens pressechef, Peter Vagning, er sikker på, at kammeratskabet i klubben og den særlige evne til at fejre 3. halvleg kan rykkes med ud på de nye, midlertidige hjemmebaner.

"- Vi har da vores kultur, vores værdier. Vi lægger meget vægt på det sociale også. Og man kan sige uden, at det overhovedet har noget med druk at gøre, men 3. halvleg er også eksisterende for os, ikke også. En vigtig del af det. Og vi har egentlig også et slogan, der hedder ”Forvent det bedste,” siger han.

Derfor forventer han også, at de fleste spillere vil flytte med tilbage, når Hune Boldklub engang i fremtiden kan flytte hjem til sin egen by.

Men først skal flaget hejses til den allersidste standerhejsning på Hune Boldklubs nuværende stadion.

Selvom det er sidste gang i de velkendte - men nu læhegnsløse - omgivelser, er der ikke planlagt noget ekstraordinært, men der serveres som altid suppe bagefter.

 

Læs Mere

Kunstner betaler ikke en halv million kroner tilbage


Lagt på nettet 16/1 2022 kl. 18:50 #1642355422

Foto: © Niels Fabæk, KUNSTEN Aalborg.

Kunstneren Jens Haaning fortæller nu til DR, at han ingen planer har om at levere pengene tilbage.

"- Nej, selvfølgelig får de ikke deres penge at se på deres konto mandag morgen," siger han.

Jens Haaning skabte overskrifter verden over, da han sidste år i forbindelse med udstillingen af et værk løb af med omtrent en halv million kroner, han havde lånt af museet.

Ifølge museet var det tanken, at pengene skulle indrettes og udstilles på museet som to værker.

I stedet for at aflevere to rammer fyldt med pengesedler, der skulle illustrere en østrigsk og en dansk årsløn - ændrede Jens Haaning titlen på værket til "Take the money and run" og afleverede to tomme rammer.

Det fik museumsdirektør Lasse Andersson til at udtale, at hvis ikke museet havde pengene i hænde igen inden 16. januar, ville man lægge sag an.

Nu er fristen er overskredet sagsanlægget på vej.

Derfor bringes denne artikel:
Netavisen kanalblokhus.dk dækker normalt kun området Blokhus-Hune. Men når det drejer sig om arrangementer indenfor kunst og kultur, som vi ikke har i lokalområdet, eller større begivenheder af almen interesse, udvides dækningsområdet efter behov
.
 

Læs Mere

I alt 5 udlændinge stod bag røveriforsøget i Hune


Lagt på nettet 16/1 2022 kl. 14:06 #1642352815

Søndag eftermiddag oplyser vagtchef Poul Fastergaard, Nordjyllands Politi, at yderligere fire personer er anholdt i sagen om indbrudsforsøget i pengeautomaten ved SPAR i Hune. De forventes at blive fremstillet i grundlovsforhør mandag formiddag.

Søndag morgen anholdt Nordjyllands Politi en 19-årig rumæner, som søndag kl. 13 blev fremstillet i et lukket grundlovsforhør ved Retten i Aalborg.

I forbindelse med tyveriet havde man forsøgt at trække pengeboksen ud med en metalwire.

"- Han er sigtet for tyveri af særlig grov beskaffenhed. Han nægtede sig skyldig, men blev varetægtsfængslet indtil 11. februar. Han kærede ikke afgørelsen," fortæller anklager Thomas Klingenberg fra Nordjyllands Politi.

Fordi der var mange penge i pengeautomaten, lyder sigtelsen på forsøg på røveri af særlig grov beskaffenhed.

Søndag eftermiddag oplyser vagtchef Poul Fastergaard, at yderligere fire personer er anholdt i sagen. De forventes at blive fremstillet i grundlovsforhør mandag formiddag.
 

Læs Mere

Pengeautomaten hos SPAR i Hune forsøgt brudt op


Lagt på nettet 16/1 2022 kl. 12:13 #1642331588

Pengeautomaten hos SPAR på Stenmarksvej i Hune blev natten til søndag forsøgt brudt op af flere gerningsmænd. Det oplyser vagtchef Bruno Brix, Nordjyllands Politi.

"- Gerningsmænd har forsøgt at brække automaten op, men det er ikke lykkedes for dem. Vi fik en anmeldelse om forholdet, og vores efterforskning har ført til anholdelse af én ung mand. Lige nu leder vi intenst efter medgerningsmænd," oplyser Bruno Brix.

Den anholdte formodede gerningsmand skal fremstilles i grundlovsforhør i dag søndag.

Vagtchefen har ikke på nuværende tidspunkt yderligere oplysninger om hverken den anholdte eller den eller de medgerningsmænd, som politiet leder efter.

Thomas Klingenberg, der er anklager i grundlovsforhøret mod den formodede gerningsmand, oplyser, at den sigtede er 19 år gammel.
 

Læs Mere

Skøjteprinsesserne vender tilbage


Lagt på nettet 16/1 2022 kl. 06:37 #1642311422

Foto: © Peter Wendelboe.

Skøjteprinsesserne fra Frederikshavn Skøjteforening danser igen på Blokhus skøjtebane i vinterferien.

Deres seneste besøg i julemåneden blev et tilløbsstykke, og der er de samme forventninger til de dygtige skøjteprinsessers næste besøg.

Det sker fredag i uge 7 og tirsdag i uge 8.

I de to vinterferieuger bliver åbningstiderne i øvrigt udvidet, så det bliver muligt at benytte banen fra kl. 10 til 20 fra mandag til torsdag og helt frem til kl. 21 fredag, lørdag og søndag.


Foto: © Peter Wendelboe.

"- Og så er der selvfølgelig Disco on Ice kl. 17," siger SPAR-købmand Martin Hjelm Pedersen, der søger for, at der bliver skruet op for musik og lyset i skumringen ... hvis man ellers kan holde den larmende "ga-da-gung" musik og de smagløst blinkende lyskastere i grimme farver ud.

Man kan læse mere om og bestille tid på
www.blokhusskojtebane.dk/
 

Læs Mere

Dronning Margrethe og kunsten


Lagt på nettet 14/1 2022 kl. 10:29 #1642152588I anledning af regeringsjubilæet har Netavisen kanalblokhus.dk genudsendt en lille videopræsentation, der fortæller om, hvorledes kunsten blev en del af dronning Margrethes omfattende produktion som kunstner.

Videoerne er produceret af netavisens redaktør gennem 26 år, multimedie-kunstneren Peter Wendelboe, der efter alt at dømme var den første uden for kongehuset, der vidste, at Dronning Margrethe "gik med en kunstner i maven".

Det opdagede han, da han i 1974 som censor på Charlottenborgs Forårsudstilling, fik til opgave at ledsage dronningen rundt på udstillingen og drøfte værkerne med hende.

Peter Wendelboe troede, det blot ville være en formssag for den dengang helt unge dronning at åbne en udstilling.

Men han blev klogere. Under den tre kvarter lange rundgang på Charlottenborg afslørede dronningen en umådelig stor viden om kunst, kunsthistorie, kunstens virkemidler, farver og farveholdninger ... og til Peter Wendelboes store overraskelse: også om, hvad unge danske kunstnere tidligere havde sendt ind til Charlottenborgs Forårsudstilling.

Dronningen betroede ham under rundturen på udstillingen, at hun sad hjemme på Amalienborg og var i gang med at illustrere Tolkiens trilogi Ringenes Herre.

Men hun var meget i tvivl om, om hun som dronning kunne tillade sig at lade tegningerne udgive under eget navn.

Derfor valgte hun, at da trilogien 3 år senere udkom, at benytte pseudonymet Ingahild Grathmer, der er en leg med bogstaverne i dronningens to fornavne Margrethe Ingrid.

Der er yderligere 15 videoer i serien. De blev offentliggjort her på siden i Det er ene forud for dronningens 80 års fødselsdag de 2020.

De viser de mange forskellige sider af dronning Margrethes forskelligartede kunstneriske talenter: malerier, bogoversættelser, kirketekstiler, broderier, balletkostumer og koreografier, samt mange andre kunstneriske discipliner.
 

Læs Mere

Hyggeeftermiddag og IT i Kirkeladen


Lagt på nettet 14/1 2022 kl. 10:24 #1642167284

Hune Blokhus Pensionistforening er klar igen efter corona-nedlukningen.

Årets første arrangement bliver tirsdag den 18.01 kl.14 med hyggeeftermiddag.

Torsdag kl. 10 er der der IT.

Begge arrangementer foregår i Kirkeladen i Hune.

Det nye program bliver sendt til dem vi har e mail adresse på, ellers ligger det til afhentning i kirkeladen, oplyser formanden, Mona Hartvigsen.
 

Læs Mere

Dusør udloves for oplysninger om sprængt pengeskab i Saltum


Lagt på nettet 14/1 2022 kl. 10:06 #1642165584

Torsdag formiddag mistede en 64-årig murer alt, hvad han og hustruen ejede, da tyve brød ind i hans hus på Nielsmindevej i Saltum og tømte et pengeskab, som foruden smykker og andre værdier også indeholdt et helt livs opsparing.

Ved 11-tiden kørte mureren hjem fra arbejde for at hente sin madpakke, som han havde glemt.

Da han kom hjem, fandt han sit pengeskab splittet ad i atomer og tømt for alle værdier.

Indbrudstyvene har åbenbart vidst, hvad de skulle gå efter, for de var gået direkte ind og havde fundet pengeskabet, som de havde smadret fuldstændigt.

Mureren er fra en tid, hvor man gerne vil spare op og have værdierne hjemme hos sig selv. Nu er alt væk, og alt tyder på, at hans forsikring ikke dækker tabet, så han er dybt ulykkelig.

Derfor har hans arbejdsgiver, Jimmy Jensen fra HusCompagniet i Brønderslev på Facebook tilbudt en klækkelig dusør til den eller dem, der kan hjælpe med at finde tyven - eller tyvene.

Jimmy Jensen vil ikke sætte kroner og ører på størrelsen af dusøren. Men han garanterer, at den er så stor, at det godt kan betale sig, hvis han får en opringning med de rigtige oplysninger.

"- Jeg har tre gange tidligere udlovet en dusør, og to gange har vi faktisk fanget folkene," siger Jimmi Jensen.

Han mener, at folk i kriminelle kredse gerne stikker hinanden for et godt ord, hvis ellers der er penge i det - og de kan få lov at være anonyme.

"- Sidste gang satte jeg beløb på, og da var der så mange plattenslagere, der ringede til mig og sagde, at hvis jeg bare overførte nogle penge, så skulle de nok fortælle mig, hvor tingene var. Den hopper jeg ikke på én gang til," fastslår Jimmy Jensen.

Han garanterer, at oplysninger, der fører til en opklaring, vil blive rigeligt belønnet.

"- Jeg håber bare, at den stakkels mand, som nu ingenting har, får bare lidt igen. Subsidiært håber jeg, at man får fat i dem, der har gjort det. Når man ved, hvor et pengeskab er i et hus, så er det jo temmelig sikkert nogen, der kender ejeren. Det er da så lavt, som det kan være," tilføjer Jimmy Jensen

Indbruddet er sket mellem klokken 7 og 11 torsdag formiddag og er anmeldt til Nordjyllands Politi, som har haft en patrulje på adressen og foretaget tekniske undersøgelser, oplyser vagtchef Mads Hessellund.

Har du oplysninger, som kan føre til opklaring af indbruddet på Nielsmindevej i Saltum i tidsrummet 7-11 torsdag formiddag, vil både Nordjyllands Politi og Jimmy Jensen være taknemmelige for en opringning.

Nordjyllands Politi træffes på telefon 114, mens Jimmy Jensen kan kontaktes på telefon 30277505 eller via Facebook.
 

Læs Mere

I dag har Danmarks
dronning siddet
på tronen i 50 år


Lagt på nettet 14/1 2022 kl. 00:24 #1642116256Vi bringer her en lille del af dagbladet Politikens dækning af tronskiftet dagen efter. 

Læs Mere

Stor udvidelse af SPAR i Hune klar inden påske


Lagt på nettet 13/1 2022 kl. 17:04 #1642089869

180 ekstra kvadratmeter tilføjes til SPAR i Hune.
Foto: © Peter Wendelboe.


SPAR i Hune udvider. Ny butik er klar til påske, oplyser købmand Lasse Nielsen.

Det er 7 år siden, at Spar i Hune åbnede og dermed er det blevet tid til at se på forretningen med nye øjne, mener indehaver Lasse Nielsen.

Med de nye boligkvarterer øst for Hune er en ombygning og udvidelse af SPAR-butikken en naturlig udvikling.

Butikken bliver udvidet med yderligere cirka 180 kvadratmeter og når dermed op på et areal på 1.150 kvadratmeter.

"– Det giver os mulighed for i endnu højere grad, at være supermarkedet, hvor det hele er samlet under ét tag," siger Lasse Nielsen.

Ombygning betyder, at indgangspartiet ændres, så arealet under halvtaget bliver lagt til butikken. Det samme gør en del af lageret, og der bliver opført et nyt lager.


Mens ombygningen står på, er indgangen flyttet om på nordsiden af bygningen. Foto: © Peter Wendelboe.

Den nye butik kommer til at stå klar til påske.
 

Læs Mere

Skuffelse over vinterordningens ophør


Lagt på nettet 12/1 2022 kl. 22:06 #1642021611

Der graves ud til fibernet i Blokhus Klitplantage 17. februar 2016.
Foto: © Peter Wendelboe.

Sommerhusejerne i Blokhusområdet føler sig svigtet af internet-udbyderne. Den såkaldte "vinterordning" er ophørt.

Da fibernettet for 8-10 år siden blev udbredt til Blokhusområdet, meldte mange sommerhusejere sig til, lokket af løftet om den såkaldte sommerhusordning, der betyder, at fibernet-adgangen kunne lukkes ned i vintermånederne, hvor sommerhuset står ubenyttet.

Men denne ordning ophørte i begyndelsen af oktober 2021, så sommerhusejerne nu må betale for hele året, uanset huset står tomt hele vinteren.

Baggrunden for ændringen er de store ændringer, der sker på området, hvor fibernettet skal stilles til rådighed for andre operatører.

For ti år siden hed udbyderen Bredbånd Nord. Denne virksomhed er senere overtaget af Stofa, som nu ejes af Norlys.

Men selv om Norlys nu ejer Stofa, er Stofa en operatør, der ifølge lovgivningen ikke må stilles anderledes end andre.

Dvaleordningen, som var et vigtigt
argument ved udbredelsen af fibernet i sommerlandet, kommer ikke tilbage, da omkostningerne for Stofa (og andre operatører) er så store, at der ikke er økonomi til at tilbyde den.

De mange sommerhusejere, der i sin tid indgik aftalen om vinterordningen, må nu finde sig i følgende betingelser:

Hvis ejeren har bestilt dvale, overføres han til Stofa Mikro pr. 1. december 2021. Stofa Mikro er en 30/30 m/bit løsning, der vil tilfredsstille de fleste sommerhusejere. Den koster 259 kr. pr. måned.

Hvis ejeren ikke ønsker Stofa Mikro, kan han lukke dvaleabonnementet og aftalen med Stofa. Router skal ikke sendes til Stofa, hvis der samtidig lægges en bestilling på internet til foråret. Der kræves ikke ny tilslutningsafgift.

Hvis ejeren endnu ikke har bestilt dvale, kan han aftale med Stofa, at abonnementet suspenderes indtil foråret. Router skal heller ikke returneres i denne situation.

Men hvis man blot ønsker at opsige og ikke lægge en ny bestilling, skal udstyret returneres.
 

Læs Mere

Nybyggeri affugtes


Lagt på nettet 12/1 2022 kl. 14:17 #1641993453

Foto: © Peter Wendelboe.

Beboelses- og forretnings-komplekset på Torvet 2 overfor Strandhotellet er nu nået så langt, at fugten kan drives ud af væggene.

Alle vinduer og døre er hermetisk lukkede, og en kæmpemæssig varmeovn er opstillet i en container udenfor byggepladsen.

Gennem store slanger føres varmen ind i bygningen, så murværk og væggene kan nå at blive tørre, inden malerne går i gang om en måneds tid.

En udstillingslejlighed forventes at være klar til fremvisning til påske 2022.
 

Læs Mere

Alverdens Damer i Poverpol på bibliotekerne


Lagt på nettet 11/1 2022 kl. 22:39 #1641937183

Foto: © Birgitte Poulsen.
I januar og februar 2022 udstiler Metha Ottesen fra Frejlev ”Alverdens Damer” på bibliotekerne i Aabybro og Pandrup.

Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Kunstforeningen Hvetbo.

I sommermånederne er der masser af "Alverdens Damer" i Skagen. Det sker i sommerbutikken "2 Trin Op", som drives af Metha Ottesens svigerinde. Her går de som varmt brød til priser fra halvanden hundrede kroner og opefter, men her i vinter besøger damerne Jammerbugt Bibliotekerne.


Fra Metha Ottesens Facebook-profil.

Metha Ottesen har haft en lang arbejdskarriere i Bilka, men da hun blev pensioneret, skulle der også ske noget, så hun tog et inspirationskursus, hvor det var arbejdet med Paverpol skulpturlim, der vakte hendes interesse. Paverpol kan købes i hobbyforretningerne til 139 kr. for 500 g.

”Damerne” laver hun på et skelet/stativ af ståltråd og bygger op omkring det med stanniol og malertape, inden de sidste formlag, som består af tekstiler, som ’svøbes’ om, og den endelige figur fremkommer. Så hærdes ”Damen” med et lag skulpturlim, inden der til sidst lægges farver på. Måske males der ansigt på, måske ikke.

Hvis man ser nærmere på ”Alverdens damer”, så finder man dame med hat, dame i orange, dame til selskab, dame med barn, dame i prikker, dame på rejse, forretningsdamen med taske og sågar en dame, der ser ud til at danse tango med en mand, kun fantasien sætter grænse. Der er også enkelte mere dystre figurer i mørke farver og jo mere man kigger, des mere kan man forestille sig," skriver Kunstforeningen Hvetbo og Jammerbugt Bibliotekerne i en pressemeddelelse.


Foto: © Nibe Avis.

Metha Ottesen udstillede første gang sine "Alverdens Damer" på Store Restrup Friskole i 2013.
 

Læs Mere

Blokhus Natur Camping i fornem finale


Lagt på nettet 11/1 2022 kl. 12:49 #1641901798

Blokhus Natur Camping er i finalen om at modtage prisen som den mest miljøbevidste og bæredygtige campingplads.

Det er den store tyske motor- og turist-organisation, ADAC, der har nomineret Blokhus Natur Camping samt en spansk og en hollandsk campingplads til finalen om at modtage prisen som den mest miljøbevidste og bæredygtige campingplads."- Vi har ikke selv gjort noget for det, så vi vidste det ikke, før vi fik besked fra ADAC. Så det var en kæmpe og glædelig overraskelse. Vi ved ikke hvem, eller hvordan vi er blevet indstillet til prisen," fortæller Inge Vestergaard, der ejer pladsen sammen med Karsten Jepsen.

Men det er et stort skulderklap, da ADAC på sin hjemmeside henviser til campingpladser i hele Europa og er meget brugt af de tyske turister.

ADAC beskriver kategorien som værende for campingpladser, der i tider med klimaændringer og knappe ressourcer indtager en pionerrolle for at være en særlig miljøvenlig og bæredygtig ferieform.

"- Det er megafedt at blive nomineret til en pris for noget, som vi har fokus på og slås for," siger Inge Vestergaard om nomineringen til kategorien, hvor vinderen kåres medio januar.

Og indehaverne af Blokhus Natur Camping på Kystvejen mellem Rødhus og Blokhus kan se tilbage på en 2021-sæson, der startede med et stille forår.

Men det blev efterfulgt af en succesrig sommer, der var så god, at man i august var tilbage på samme niveau som i 2020, selv om der fra 2021 ikke længere er fastliggere på pladsen.

Og foruden danske gæster så er der rigtig mange udenlandske campister.

"- I sommer havde vi næsten udelukkende tyske, schweiziske og hollandske gæster, og rigtig mange af dem har fortalt, at de aldrig har holdt ferie i Danmark før. Så vi rammer en helt ny kategori af turister," fortæller Inge Vestergaard.

På Blokhus Natur Camping kan man prøve outddor life og simple living i naturen.

Der er plads til at prøve det vilde, enkle liv i naturen under ordnede forhold - både for børn og voksne.

Der tilbydes også overnatning i store telte fra Nordisk, Naturskure og up-cyklede bjælkehytter alt sammen med rigtige senge.

Udover Blokhus Natur Camping er Feddet Strand Resort nomineret i en kategori, mens Jambo Feriepark tidligere har vundet ADAC-priser.
 

Læs Mere

En boldklub med selvtillid


Lagt på nettet 11/1 2022 kl. 07:21 #1641882070

Folkene bag Hune Boldklub sætter ikke deres lys under en skæppe! Og hvorfor skulle de også det? Men en god portion humor og selvironi er de da er udstyret med.

På klubbens Facebook-side ses nu følgende meddelelse under et billede af klubbens våbenskjold omgivet af våbenskjolde fra andre store klubber ude i verden, bl. a. Chelsea, Liverpool og Bayern München:

"- Ses vi til standerhejsning 5. februar?

Uanset om du har spillet for en af klubberne på billedet herover, en anden knapt så højt rangerende klub, har spillet få kampe eller mange kampe sidste sæson, scoret få eller mange mål, er du naturligvis mere end velkommen til at tage del i vores standerhejsning den 5. februar 2022 fra kl. 13.00.

Ses vi?"
 

Læs Mere

Hvor mange genforeningssten findes der i Vendsyssel?


Lagt på nettet 10/1 2022 kl. 17:07 #1641830857Ved genforeningsfesten, som blev holdt i Bøge Bakker ved Brovst med et års forsinkelse den 15. juni 2021, fortalte borgmester Mogens Christen Gade om historien bag genforeningsstenene rundt omkring i kommunen.

Men hvor mange er der egentlig?


Da genforeningsstenen blev flyttet fra Mylund Gamle Skole. Privatfoto.

I en billedtekst til en stort opsat artikel over to sider i dagens udgave af NORDJYSKE om den sten, der ved en fejltagelse blev flyttet fra Mylund Gamle Skole til Mylund Kirke, - og som nu er kommet tilbage igen - fortælles det, at der i alt er 24 genforeningssten i Vendsyssel.

Men landsdelen har i virkeligheden i alt 33 registrerede genforeningssten. Den sidste blev indviet sidste år 15. juni i Horne ved Hirtshals. Desuden findes der en ekstra i Tårs, der i virkeligheden råder over hele TO genforeningssten.

De 24 sten, der nævnes i NORDJYSKE, er alene dem, der findes i Frederikshavn, Hjørring og Brønderslev kommuner. Af én eller anden grund regner Stiftstidende ikke Jammerbugt kommune med til Vendsyssel.

Der findes otte genforeningssten i Jammerbugt Kommune, alle placeret fra Gjøl og vestpå.

Af ukendte grunde er der ingen sten i byerne nordpå.

Stenen i Bøge Bakker ved Brovst er i øvrigt den største i Jylland. Ofte var det det bedre borgerskab, der tog initiativ til at rejse en sten og sørgede for pengeindsamling til formålet, og i andre tilfælde var initiativet foreningsdrevet. Nogle sten blev rejst straks i 1920, andre flere år efter. Og den seneste altså i Horne i 2021 ... på privat initiativ.
 

Læs Mere

25 års jubilæum


Lagt på nettet 10/1 2022 kl. 11:06 #1641809189Salgskonsulent Michael Christiansen, Blokhus, kan 15. januar 2022 fejre sit 25-års jubilæum hos vinduesproducenten Outrup Vinduer & Døre.

På billedet øverst ses fra venstre: Michael Christiansen sammen med kunderne, far og søn, Erling og Martin Sørensen fra Møldrup Tømrer- og Snedkerforretning, der har været fast kunde hos Outrup, siden Michael Christiansen begyndte i firmaet for 25 år siden.

Michael Christiansen, der bor i Blokhus, er én blandt næsten 30 medarbejdere, der i virksomhedens 53 år lange historie har rundet den flotte milepæl og har være ansat i samme firma i 25 år. Han er således et godt eksempel på, hvordan høj anciennitet kan skabe langvarige kunderelationer.

I 1997 stemplede Michael Christiansen for første gang ind hos Outrup Vinduer & Døre i Nykøbing Mors, og den 15. januar 2022 kan han således fejre 25-års jubilæum i virksomheden, hvor han i dag arbejder som salgskonsulent.
Han bruger det meste af sin arbejdstid på landevejene, hvor han servicerer et kundenetværk af godt 700 tømrer- og snedkermestre fra Skagen til Horsens.

"- Hos Outrup sælger vi primært vores vinduer gennem tømrer- og snedkermestre, og derfor spiller gode og langvarige relationer til denne branche også en vigtig rolle. I den forbindelse er det utrolig værdifuldt at have flere medarbejdere og ikke mindst konsulenter i virksomheden, som har rundet deres 25-års jubilæum, da de gennem alle årene har opbygget gode relationer til vores kunder. Og her er Michael et godt eksempel på, hvilken værdi medarbejdere med høj anciennitet kan tilføre virksomheden. Han har uden tvivl en stor del af æren for de mange loyale kunder, vi har i dag," fortæller direktør i Outrup Vinduer & Døre, Henrik Nyby.

Det er i høj grad mødet med kunderne, der driver arbejdsglæden for Michael Christiansen, og allerede før han kom til Outrup, havde han et lignende salgsjob hos Nordjysk Beslag i Aalborg. Her solgte han værktøj til tømrere og snedkere, og med en uddannelse som bygningssnedker i rygsækken har han altid haft en god kontakt til netop denne faggruppe:

"- Mange af de kunder, jeg har i dag, kender jeg faktisk helt tilbage fra tiden i Nordjysk Beslag. Selvom jeg sælger noget andet til dem i dag, end jeg gjorde dengang, tror jeg, at de sætter pris på den tillid, vi har opbygget gennem årene," siger Michael Christiansen og fortsætter:

"- Jeg går meget op i at være opsøgende i mit arbejde og elsker at give folk god service. Derfor tager jeg tit ud og drikker en kop kaffe med mine faste kunder for at fortælle lidt om vores produkter og for at høre, hvad de har af aktuelle behov og udfordringer."

Kunden på billederne, Erling Sørensen, er direktør i Møldrup Tømrer- og Snedkerforretning og en af de kunder, der har fulgt Michael siden tiden på Nordjysk Beslag.

Han har samarbejdet med Michael Christiansen i næsten 35 år, og
hans virksomhed køber i dag produkter hos Outrup.25-års-jubilaren kender værdien af en god kaffesnak med de lokale håndværkere.

Herover sidder Michael Christiansen sammen med kunderne Martin Sørensen og Erling Sørensen.

Ifølge Erling Sørensen skyldes loyaliteten over for Outrup en kombination af høj kvalitet og Michael Christiansens evne til at være nærværende og ærlig:

"- Michael er en meget glad person, der altid kommer frisk ind ad døren. Det er rart, at han tager sig tid til at kigge forbi og holde os opdateret på Outrups produkter, for de udvikler sig jo hele tiden i takt med markedet. Vi bliver samtidig klædt bedre på til mødet med vores kunder – altså husejerne – som vi jo skal kunne rådgive om, hvad man kan og må. Det gælder eksempelvis de skærpede energikrav, der i dag stilles til vinduer og døre. Her kan Michael vejlede os i, hvad der er op og ned, og hvordan deres produkter lever op til kravene," siger Erling Sørensen, der har kendt Michael siden 1987, og som snart overdrager virksomheden til sønnen Martin.

Privat bor Michael Christiansen sammen med sin kone Gitte i Blokhus, hvor de bruger en stor del af tiden på den nærmeste familie, der består af tre børn og fem børnebørn. 
 

Læs Mere

Nuværende og tidligere Fårup-direktør i spidsen for markedsføring af Danmark


Lagt på nettet 10/1 2022 kl. 10:09 #1641805751

Niels Jørgen Jensen, direktør i Fårup Sommerland, bliver den nye formand for bestyrelsen i VisitDenmark, der samtidig tæller den tidligere Fårup-direktør, Per Dam, nu direktør for Sol og Strand, Blokhus.

Erhvervsministeren har pr. 1. januar udpeget Niels Jørgen Jensen som ny formand for VisitDenmark. Sammen med resten af bestyrelsen skal han stå i spidsen for den internationale markedsføring, så flere internationale ferie- og erhvervsturister booker rejser til Danmark.

Det meddeler Ritzau i dag.

Niels Jørgen Jensen er udpeget sammen med en bestyrelse, hvor halvdelen er nye medlemmer. Sammen skal de frem mod 2025 stå for den internationale markedsføring af Danmark.

Erhvervsminister Simon Kollerup udtaler i pressemeddelelsen:

”- Efter flere års vækst i dansk turisme har corona skærpet den internationale konkurrence. Derfor skal VisitDenmark i de kommende år være endnu mere omstillingsparate, også når det gælder den internationale markedsføring. For selvom danskerne igennem coronakrisen har været gode til at være turister i vores eget skønne land, så har vi brug for at få de udenlandske gæster tilbage, så vi også har mulighed for at gøre industrien grønnere. Jeg ser frem til at følge den nye bestyrelses arbejde og vil samtidig takke de afgående medlemmer for et godt arbejde med at få turisterne over landegrænsen de seneste år.”

Den nye formand for VisitDenmark, Niels Jørgen Jensen, har denne kommentar:

”- Der er i høj grad behov for at genetablere turisme-tilstrømningen til Danmark ovenpå to omskiftelige og udfordrende år med Covid-19 som ledsager. Det er mere end nogensinde vigtigt, at vi igen lykkes med at tiltrække de udenlandske turister til Danmark gennem målrettet markedsføring og branding. Det er afgørende for genopretningen af dansk eksport og for det danske turisme- og oplevelseserhverv. Jeg glæder mig meget til at komme i gang med arbejdet sammen med et kompetent hold fra hele Danmark.”

VisitDenmark er Danmarks nationale turismeorganisation, som skal fremme Danmark som turistmål og dermed skabe vækst inden for det danske turismeerhverv. Det er bestyrelsens opgave med deres fælles kompetencer og erfaring at lægge de strategiske linjer for VisitDenmark.

VisitDenmarks nye bestyrelse er pr. 1. januar 2022:

Ulla Tofte, direktør for Museet for Søfart A/S
Birthe Becker, koncerndirektør for salg og marketing i Arp-Hansen Hotel Group
Tim Frank Andersen, formand og medstifter af LiveShopper
Camilla Dvinge, CEO for DanCamps
Per Dam, CEO for Sol & Strand
Christian Folden Lund, CEO, Bella Group
Kjeld Zacho Jørgensen, formand for Dansk Kyst- og Naturturisme
og Pia Lange Christensen, CEO for VisitAarhus og formand for MeetDenmark.

Medlemmerne er udpeget frem til 31. december 2024.
 

Læs Mere

Kongeørnen standser ikke opførelsen af kæmpevindmøller


Lagt på nettet 9/1 2022 kl. 19:49 #1641754168

Foto: © Peter Wendelboe.

Kongeørnen får ikke lov til at standse opførselsen af kæmpevindmøller ved Rendbæk - umiddelbart øst for broen over Ryå.

Jammerbugt Kommune har nemlig fået medhold fra Miljø- og Fødevareklagenævnet i, at det ikke går ud over kongeørnen og Store Vildmose at opføre de 15 kæmpevindmøller.

Der er ingen væsentlig fare for hverken kongeørnen eller det beskyttede naturområde.

Sådan har det lydt fra Jammerbugt Kommune i en sag, hvor kommunen sammen med en lodsejer har planer om at opføre 15 kæmpevindmøller ved Rendbæk, sydøst for Saltum.

Og nu er Miljø- og Fødevareklagenævnet nået frem til i en afgørelse på en klagesag, som den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening havde anlagt for at stoppe opførelsen af vindmøllerne, som vil være 150 meter høje. Klagenævnet stadfæster Jammerbugt Kommunes afgørelse.

"- Det er en god afgørelse, der er kommet. De argumenter, der var i forhold til vores  lokalerplan og vores VVM-redegørelse, de har holdt hele vejen igennem, og det er glædeligt," siger borgmester Mogens Christen Gade, Jammerbugt Kommune.

Danmarks Naturfredningsforening og naboer til de planlagte kæmpevindmøller klagede til både Miljø- og Fødevareklagenævnet og Planklagenævnet, fordi man frygtede, at det ville gå ud over kongeørnen, som holder til i Store Vildmose og blandt andet har reder i området.  

Klagerne henviste blandt andet til EU's fuglebeskyttelsesdirektiv og beskyttelse af et Natura-2000-område.  
 

Læs Mere

Stor kunstudstilling flyttes til september


Lagt på nettet 9/1 2022 kl. 14:47 #1641736077

Arrangørerne bag den store kunstudstilling Nørhalne Viser Kunst, har valgt at flytte den traditionsrige udstilling fra februar til september 2022.

På et nyligt afholdt bestyrelsesmøde i Nørhalnes Kunstvenner blev det vurderet, at det simpelthen ikke ville være realistisk at kunne samle så mange mennesker i Nørhalne Hallen under den nuværende smitte-spredning, heller ikke selv om der eventuelt skulle komme lempeligere restriktioner, oplyser foreningens formand, Trine Schultz.

"– Det er dog med stor glæde, at vi kan fortælle, at udstillingen alligevel finder sted i 2022 og bliver flyttet til torsdag 1. september og varer til og med søndag 4. september," siger hun.

Nørhalne Viser Kunst trækker 7000-8000 gæster til den alsidige udstilling, og arrangørerne håber, at det store besøgstal med mange trofaste gæster vil følge med, selv om udstillingen nu flyttes til senere på året.

"– Kunstnerne bakker flot op om flytningen til september og vi glæder os til endnu engang at kunne vise en masse fantastisk kunst for et nordjysk publikum," siger Trine Schultz.

Og Nørhalnes Kunstvenner håber, at kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen, som skulle have åbnet udstillingen i februar, vil kunne finde tid til at kigge forbi Nørhalne i september.

"– Vi ser positivt på situationen, og flytningen kan måske give mulighed for nye initiativer som udeaktiviteter. Vi var meget langt i planlægningen, så det er ekstra dejligt at vi kan få mulighed for at gennemføre udstillingen," siger Trine Schultz.

Omkring 64 spændende kunstnere, fordelt på malerier, glas, keramik, porcelæn, smykker, skulpturer, sten og bronze, vil udstille deres værker i Nørhalne Hallen i september.

Kunstneren bag motivet på årets er er den anerkendte bronzeskulptør Anne Mette Borgkvist, som også har en stand på udstillingen.
 

Læs Mere

Det nære kulturliv
skal styrkes


Lagt på nettet 7/1 2022 kl. 15:52 #1641567161

Regionsrådet vil styrke det nære kulturliv, og Region Nordjylland åbner derfor nu for ansøgninger til en ny kulturpulje på 1 mio. kr.

Med puljen ønsker Regionsrådet at udvikle lokale fællesskaber omkring kunst og kultur i de nordjyske landdistrikter og mindre bysamfund, og i Jammerbugt er der allerede gode eksempler på dette.

Regionsrådet har afsat ekstra 1 mio. kr. i 2022 til en ny kulturpulje ved navn "Kultur i Nærheden". Puljen har til formål at styrke kulturlivet i de nordjyske landdistrikter og mindre bysamfund.

Lokale foreninger og mindre organisationer kan søge op til 25.000 kr. til aktiviteter, der involverer både lokalbefolkningen og en eller flere nordjyske kunstnere inden for alle genrer lige fra scenekunst og musik til billedkunst og litteratur.

Det kan f.eks. være en kreativ workshop, et skriveværksted, et fælles kunstværk eller engagerende musikalske oplevelser.

Håbet blandt politikerne i Regionsrådet er, at puljen vil styrke sammenhængskraften og de lokale fællesskaber i kulturhuse, forsamlingshuse, byrum og lignende, der har haft det svært under Covid-19-pandemien. Samtidig betyder puljen, at flere borgere får adgang til kulturtilbud og mulighed for at engagere sig i lokalsamfundet.

Et af de projekter, der tidligere har fået støtte af Region Nordjylland, er "Værker i Fælles Forandringer", der er udviklet af kunstnerne Trine Kjærhauge og Mie Pilborg Johansen i samarbejde med Museum for Papirkunst og Jammerbugt Kommunes Biblioteker.

Borgerne i Jammerbugt Kommune kan på fire lokale biblioteker være med til at skabe kunstværker. De kan også deltage i workshops med fokus på trykteknikker og metoden dekonstruktion / konstruktion på Museum for Papirkunst.

Som afslutning på projektet er der planlagt en kunst-happening på Museum for Papirkunst og en udstilling af alle værkerne på Aabybro Bibliotek.

"- Vi er rigtigt glade for opbakningen til projektet fra Region Nordjylland. Kunsten kan danne fællesskaber. Og vi tror på, at den ikke kun er til for kunstneren eller kultureliten, men for alle. Vi ønsker derfor at inddrage både børn, unge og voksne i en fælles skabelsesproces, der styrker det lokale kulturliv og fællesskabet," siger Trine Kjærhauge.

Projektet gennemføres i løbet af foråret 2022.
 

Læs Mere

Aabybro Viseklub aflyser årets første arrangement


Lagt på nettet 6/1 2022 kl. 21:23 #1641511421

Aabybro Viseklub aflyser årets første viseaften på Jammerbugt Kulturcenter, som skulle have fundet sted 26. januar.

Bestyrelsen begrunder aflysningen med, at Viseklubbens aktører har et ansvar overfor arbejdsgivere og sårbare familie medlemmer og vil derfor ikke udsætte nogen unødigt for smitte med corona.

Aabybro Viseklub forventer at kunne holde viseaftenen som planlagt 30. marts og den udsatte viseaften, muligvis midt i april.

Alle solgte billetter vil være gældende til den nye dato, som viserklubben melder ud, så snart det er muligt.

Aabybro Viseklub håber, det snart bliver normale tilstande, så vi alle kan få noget mere frihed til alle vores forskellige aktiviteter.
 

Læs Mere

Guldager Camping
bliver fashionabelt sommerhuskvarter


Lagt på nettet 6/1 2022 kl. 20:48 #1641498511

Carsten og Helle Bak Andreasen med kontrakten på deres nye "campingplads". Fotografik: © Peter Wendelboe.

Formanden for Jammerbugt Kommunes kulturudvalg Helle Bak Andreasen og hendes mand Carsten er blevet campingpladsejere ... men kun for en kort stund.

Parret har købt arealet, hvor den nu lukkede Guldager Camping tidligere husede sine campister nær Lille Norge ved Saltum.

I løbet af foråret begynder de at byggemodne grundene.

Der bliver i alt 17 grunde på størrelser mellem 1.700 og 2.200 kvadratmeter i det yderst attraktive område nord for Saltum med blot cirka en kilometer til Vesterhavet og med det flotte fredede naturområde, Lille Norge, som nabo mod nord.

Carsten Bak Andreasen solgte i sommer sin andel af virksomheden Dantech Freezing Systems, så nu skal der nye udfordringer til, siger han.

"– Carsten er god med sine hænder, og vi kan begge lide at skabe noget og se det vokse. Vi synes, det er et virkelig flot område, og derfor vil vi gerne udvikle det, nu hvor campingpladsen er lukket" siger Helle Bak Andreasen.

Det er ikke noget problem, at hun sidder i kommunalbestyrelsen, for hun har ikke deltaget i behandlingen af de nye lokalplaner for området.

"– Mange vil nok synes, at det er mere klogt at investere i en ejendom i Aalborg, som kan passe sig selv. Men vi vil gerne skabe noget og være med til at udvikle området til at blive endnu mere attraktivt," forklarer Helle Bak Andreasen.

Guldager Camping var ikke blevet vedligeholdt de sidste år, den eksisterede. Der manglede internet, og toiletbygningerne var umoderne. Pladsen kunne heller give noget særligt i overskud.

Men beliggenheden er optimal til sommerhusgrunde. Pladsen ligger godt en kilometer fra vandet, og mod nord støder grundene op til et fredet naturområde, hvor der ikke må bygges.

Planen er at bevare så meget som muligt af den eksisterende beplantning. Dog skal træerne mod nord formodentlig ryddes for at åbne op for udsigten over det fredede klitlandskab.

Endnu er der ikke udfærdiget præsentationsmateriale, men der skal tænkes grønne løsninger ind i projektet, og der er allerede skrevet 5-6 interesserede købere op til de 17 grunde, oplyser Helle Bak Andreasen.
 

Læs Mere

50.000 kr til lokale ildsjæle i Blokhus


Lagt på nettet 6/1 2022 kl. 17:39 #1641487140

Blandt de tidligere modtagere af Håndsrækningen fra Sol og Strand er Erhvervsforeningen Destination Blokhus, der modtog penge i 2019.

Sol og Strand Feriehusudlejning i Blokhus åbner nu for lokale ansøgninger til ”Sol og Strands Lokale Håndsrækning 2022”, som støtter små og store projekter i lokalområdet.

Det sker samtidig med, at Fonden Sol og Strand – der ejer Sol og Strand Feriehusudlejning – for andet år i træk netop har uddelt en million kroner til 10 humanitære organisationer i Danmark.

Således modtager ADHD-foreningen, Bedre Psykiatri, DGI, Skyggebørn, Børnesagens Fællesråd, Angstforeningen, Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade, Læger Uden Grænser, Det Kærlige Måltid og Den Danske Hyderabad Fond i år hver 100.000 kroner fra Fonden Sol og Strand.


Julia Spiess Wolsgaard-Iversen, ny bureauchef hos Sol og Strand

Det fortæller Sol og Strands nyudnævnte lokale bureauchef, Julia Spiess Wolsgaard-Iversen, der tiltrådte 1. december 2020 som efterfølger for Emil Klastrup, der har besluttet at søge nye udfordringer.

Hun suppleres af Sol og Strands ligeledes nyudnævnte ejerrådgiver Walther Jensen, der tiltrådte posten 1. Januar 2020.

Han skal være den daglige kontaktperson for ejere af sommerhuse og ferieboliger, der lejes ud gennem Sol og Strand i Blokhus.


Walther Jensen, ny ejerrådgiver, Sol og Strand.

Han kender både Jammerbugt Kommune og funktionen som ejerrådgiver ganske godt, fordi han indtil nu har været bureauchef og ejerrådgiver på Sol og Strands bureau i Klitmøller. Han er opvokset i Jammerbugt Kommune – og har i forvejen fra Klitmøller-bureauet været ejerrådgiver og daglig kontaktperson for sommerhusejere på strækningen fra Slettestrand til Lild Strand ved Bulbjerg.

"- Nu er tiden kommet til, at vi åbner for ansøgninger til ”Sol og Strands Lokale Håndsrækning”, hvor vi hvert år uddeler en million kroner til lokale projekter langs Danmarks kyster, i de områder hvor vi hvert år udlejer 6.500 private sommerhuse og ferieboliger til danske og udenlandske feriegæster," tilføjer bureauchef Julia Spiess Wolsgaard-Iversen, mens Walther Jensen supplerer:

"- Gennem den ”Lokale Håndsrækning” støtter vi hvert år en række lokale projekter, der er med til at løfte vores lokale destinationer, så både vores feriegæster, husejere og lokalsamfundet får udbytte af det. Derfor opfordrer vi simpelthen alle ildsjæle og alle foreninger, der har en god ide eller er i gang med at udvikle lokalområderne gennem små eller store projekter, til at indsende en ansøgning om støtte gennem den ”Lokale Håndsrækning”, siger Walther Jensen.

Ansøgning om støtte til lokale projekter gennem den ”Lokale Håndsrækning” skal ske inden 27. februar. Derefter er det ejerne af de sommerhuse og ferieboliger, Sol og Strand lejer ud, der afgør, hvilke lokale projekter, der får støtte.


I 2021 modtog Blokhus Fonden penge fra Sol og Strand til skøjtebanen.

Til Blokhus er der 50.000 kroner til rådighed for støtte.

Walther Jensen og Julia Spiess Wolsgaard-Iversen glæder sig over, at Sol og Strand gennem den ”Lokale Håndsrækning” og fondens donationer bidrager til at gøre en forskel både i lokalsamfundet og for mennesker, der har det svært.

"- Jeg er da vildt stolt over at være en del af en virksomhed, der giver tilbage til lokalsamfundet. Det er jo en af fordelene ved at Sol og Strand er ejet af en dansk fond med velgørende formål, der hvert år deler ud af sit overskud," siger ejerrådgiver Walther Jensen.

Nærmere oplysninger om Sol og Strands ”Lokale Håndsrækning” kan findes på sologstrand.dk
 

Læs Mere

Så kom Blokhus Strand på Google Street view


Lagt på nettet 6/1 2022 kl. 14:11 #1641474709

Jens Peter Hansen fra Hvidsten har som den første leveret Street View-optagelser til Google fra hele strækningen langs stranden fra Rødhus over Blokhus til Løkken
Foto: © Peter Wendelboe.

Siden Danmark 21. januar 2010 blev tilføjet Googles Street View, er godt halvdelen af landet dækket relativt grundigt ind, dog fortrinsvis byområder, og Blokhus Strand er overhovedet ikke kommet med ... før nu!

Og måske følger stierne i Blokhus Klitplantage efter senere i år.

Ganske vist lavede Netavisen kanalblokhus.dk allerede 13 år før Google Street View en primitiv udgave af en slags Street View fra Blokhus, idet vi i 1997 lagde et kort med aktive 360 graders panoramabilleder på nettet fra alle gadehjørner og væsentlige steder i byen.

Siden har Blokhus ændret sig væsentligt og Netavisens billeder har i dag kun historisk værdi.

Siden har Street Views fotovogn ved flere lejligheder bevæget sig rundt i Blokhus - men er altid stoppet ved nedkørselen til stranden.

Men det har Jens Peter Hansen fra Hvidsten ved Randers nu rådet bod på.

64-årige Jens Peter Hansen er cykelentusiast og er - foruden at være medlem af Randers Byråd for Venstre - også formand for Cyklistforbundet, det tidligere Dansk Cyklist Forbund.

Han holder meget af at færdes i naturen på cykel, på gå-ben eller på ski.

Og så holder han af at udnytte de digitale kortværktøjer til at få øje på nye muligheder for at komme ud i naturen.


Jens Peter Hansen med sin fotocykelhjelm.
Foto: © Peter Wendelboe.


"- Mit foretrukne værktøj er RideWithGPS, der har ni forskellige kortvisninger," fortæller Jens Peter Hansen til Netavisen kanalblokhus.dk.

"- Alle bruger Google Maps, så hvis den grønne infrastruktur skal synliggøres, skal den selvfølgelig være synlig på Google Maps.

Derfor startede jeg for godt et år siden TrailView, hvor jeg med et avanceret kamera på cykelhjelmen eller på en stang i rygsækken optager tre-fire 360 graders billeder pr. sekund i 8K kvalitet, når jeg bevæger mig i naturen.

Disse billeder uploader jeg så til Google, hvorefter de - hvis kvalitet og GPS data er i orden - bliver synlige på Google Street View.

Jeg har lagt mit nærområde på Street View, og arbejder på at finde funding, så jeg kan bruge tid på at lægge f.eks. hele området mellem Randers og Mariager Fjord på," fortæller han.

"- Rigitg mange vil have glæde af at kunne se den grønne infrastruktur på Google Street View - men hvem skal betale? Derfor funding."

Han forventer, at turist destinationer, motions- og friluftsorganisationer, landdistrikt udviklere, kommuner og virksomheder uden eller med forældede Street View-billeder, snart får øjnene op for potentialet i aktuel synliggørelse i moderne teknik. Og så står hans énmandsfirma "TrailView" klar til at hjælpe dem.

Sidste sommer besøgte han venner i Saltum og benyttede lejligheden til på sin cykel og med kameraet i hjelmen at gennemkøre hele ruten langs stranden fra Rødhus over Blokhus til Løkken.

Se Jens Peter Hansens Street View fra Blokhus Strand.

Desværre betød kraftig blæst, at en tynd hinde af saltvand på nogle af kameraets fire linser resulterede i slørede billeder.

Men da folkene fra Google så optagelserne, var de straks begejstrede. Og nu er de lagt på nettet, så alle kan følge hele den 28 km lange tur i 360 graders panoramaer.

Andre eksempler omfatter Panorama ruten ved Mariager Fjord, Amagerminoen og en del af Trækstien langs Gudenåen.

På Jens Peter Hansens egen hjemmeside
www.trailview.dk kan flere eksempler ses.

"- Google har opdaget min eksistens. I deres termologi er jeg efter knap 1.100 km en Street View Guru. Jeg har fået tilknyttet en personlig supporter; de inviterede mig til en online snak om, hvordan de kan forbedre deres setup, og jeg fik sågar en julegave fra dem i 2021," fortæller Jens Peter Hansen.

Han har efterhånden uploadet 682.000 billeder til Google.

"- Kunne du ikke også tænke dig på din cykel at gennemkøre alle gå-, ride- og mountainbike-stierne i Blokhus Klitplantage? spørger vi.

"- Jo, det kunne være en dejlig opgave," udbryder Jens Peter Hansen.

"- Det er jo dybt godnat at disse strækninger ikke er kortlagt i Street View. Så hvis der byder sig en økonomisk mulighed, kommer jeg en dag kørende på min cykel med mit hjelmkamera," slutter han.
 

Læs Mere

Nyt vejnavn
midt i Pandrup by


Lagt på nettet 6/1 2022 kl. 03:47 #1641437276

Luftfoto med tekst i kommunens egen bogstavering.

Det hører til usædvanligheder, at et nyt vejnavn opstår midt i en eksisterende bymidte. Men det er, hvad der nu sandsynligvis sker for en strækning bagved Pandrup Kino mellem Bisgaardsvej og Risagervej midt i Pandrup.

Området kommer sandsynligvis i fremtiden til at bære navnet "Midt i By".

Jammerbugt kommune har konstateret uhænsigtmæssigheder i adresseringen i området, og Teknik- og Miljøudvalget skal på sit første møde i år, den 10. januar, behandle forslaget.

Det drejer sig om ejendomme på en strækning mellem Bisgaardsvej og Risagervej, (som på kommunens kort fejlagtigt benævnes Risgarvej), hvor adgang sker via de nævnte veje, men adresserne er knyttet til Bredgade, hvilket ikke giver en logisk mening.

Dette kan være misvisende for beredskabet, og derfor kræver det en ændring.

Jammerbugt Kommune er adressemyndighed, og fastsætter jf. adresseloven adresser og vejnavne for alle offentlige veje.

Det er vurderet, at det vil være mest hendigtsmæssigt at tildele et nyt vejnavn for denne strækning, samt ny nummerering af husene ved denne vej.

Problematikken var drøftet tidligere i forvaltningen. Og nu har lokale borgere foreslået, at strækningen får vejnavnet "Midt i By".

Forslaget om nyt vejnavn har været sendt ud i høring hos naboer og parter i sagen, jf. Forvaltningsloven § 19, og høringsfristen udløb juleaften, den 24. december 2021.
 

Læs Mere

Lanternens forårsprogram med to små trykfejl


Lagt på nettet 5/1 2022 kl. 17:14 #1641442471

Lanternen sendte onsdag sit forårsprogram i trykken.

Et smugkig på de nye plakater og flyers viser dog to små trykfejl:

En Pop-Quiz er annonceret til LØRDAG DEN 15. APRIL, og SYNG EN SANG er annonceret til LØRDAG DEN 13. MAJ, men de to dage er ifølge kalenderen henholdsvis 16. april og 14. maj.

Nadja Vinter fra Lanternen véd ikke, om det er muligt at få fejlene rettet, men hun håber, at Lanternes faste gæster nok skal finde ud af det alligevel.

"- Det skal nok blive en fantastisk sæson!" siger hun i en kommentarer på Facebook.
 

Læs Mere

Affaldshåndbog med nyheder


Lagt på nettet 5/1 2022 kl. 10:00 #1641444372

Onsdag udsendtes Jammerbugt kommunes affaldshåndbog med PostNord.

Den nye udgave af affaldshåndbogen har fået et nyt lay-out.

Den er forsynet med faneblade, så den er lettere at slå op i.

Desuden indvarsler den nyheder i forbindelse ned affaldssorteringen for sommerhusområder i 2023.

I Danmark skal man på sigt sortere i 10 affaldsfraktioner. Derfor kommer indsamlingsordningen ved sommerhusene i foråret 2023 til at bestå af affaldstyperne: Madaffald, papir, pap, plast, metal, mad- og drikkekartoner, farligt affald, tekstilaffald, glas og restaffald.

Glas skal fortsat afleveres i kuberne, og farligt affald skal leveres til genbrugspladserne.

En standard beholderløsning består af to todelte 240 liters affaldsbeholdere, en beholder for mad- og restaffald og en genbrugsbeholder.

Standardløsningen for mad- og restaffald er 14-dages-tømning året rundt med mulighed for ugetømning mod merpris.

Genbrugsbeholderen bliver tømt hver fjerde uge året rundt.

Priserne for affaldsløsningerne bliver vedtaget i budget 2023.

Hvis sommerhuset lejes ud, eller det er særlig stort, kan man ikke nøjes med standardløsningen. Så er der brug for større eller flere affaldsbeholdere.

Som udgangspunkt skal hvert sommerhus have sin egen affaldsløsning. Hvor dette
ikke er muligt, skal man tage sit affald med hen til en lokal affaldsø.

I løbet af foråret 2023 får sommerhusejerne udleveret to todelte affaldsbeholdere. I den ene skal madaffaldet sorteres fra restaffaldet. I den anden affaldsbeholder samles papir/
pap og plast/metal/mad- og drikkekartoner.
 

Læs Mere

Romerlys mod elbil


Lagt på nettet 5/1 2022 kl. 02:57 #1641347846

Fotografik: © Peter Wendelboe.

Tirsdag aften, kort efter klokken 23, blev der affyret romerlys mod en Opel Corsa elbil fra Aarhus-området, der holdt ved ladestanderen ved busholdepladsen på Møllevej.

3 personer blev set køre hurtigt derfra.

Episoden er meldt til Nordjyllands Politi, som også har fået flere anmeldelser om noget lignende mandag aften.

Eventuelle vidner bedes henvende sig til politiet på telefonnummer 114.
 

Læs Mere

Klarer de pynten?


Lagt på nettet 4/1 2022 kl. 14:11 #1641301863

En lygtepæl i Blokhus 4. januar 2021. Foto: © Søren Garder Brask.

I dag slukkes julelysene i lygtepælene i Blokhus Hune, og beboerne kan følge med i, hvordan elektrikerne klarer pynten.

Årets julebelysning måtte vente en stund på at komme op, da vi i november ventede på, at regions- og lokalvalgene skulle afsluttes, og alle lygtepæle var "udsmykket" med valgplakater.

Men straks efter valget den 16. november var områdets politikere friske til at hjælpe med at få deres plakater hurtigt væk fra lygtepælene.

I både den kristne og katolske kirke slutter julen den 6. januar, når vi har fejret de
Hellige Tre Konger.

Hvis man vil følge gammel skik, skal man først pynte juletræet umiddelbart før juleaften og så vente med at pynte af til helligtrekonger.

En gammel talemåde siger, at der vil komme sorg over det hjem, hvor der ikke står et pyntet juletræ helligtrekongersaften.

 

Læs Mere

Seaside sælger Løkken-butikken fra


Lagt på nettet 3/1 2022 kl. 15:50 #1641221408

Seaside-butikken i Løkken.

Gert og Birgitte Lund fra Seaside i Blokhus har solgt Løkken-butikken på Søndergade 2B til medejer af Action House i Løkken, Preben Djurhuus Kjærsgaard Jensen

Daglig leder i butikker er hustruen Julie Djurhuus Kjærsgaard Jensen, som har været ansat i butikken i 8 år. Desuden er der to faste ansatte.

Indkøb sker i tæt samarbejde med de tidligere ejere, som driver de to Seaside-butikker i Blokhus med et bredt udvalg af tøj og sko og accessories til både mænd og kvinder.

De brands, Seside forhandler, kræver en godkendelse, og den er fulgt med butikken.

Det er kendte internationale og skandinaviske tøjbrands som for eksempel Hugo Boss og Tommy Hilfiger, Gustav og Prepair.

Dog sætter den nye ejer også sit eget præg på butikken i Søndergade. Udvalget i Seaside Løkken er blevet suppleret med et udvalg af tasker, sko og lidt interiør til boligen.

"- Overtagelsen skete allerede 1. oktober, og vi har allerede fået en rigtig god modtagelse af butikkens faste kunder her under julehandelen," fortæller Julie og Preben Djurhuus Kjærsgaard Jensen.
 

Læs Mere

Renovationsarbejderne strejker


Lagt på nettet 3/1 2022 kl. 15:13 #1641219196

Der bliver ikke afhentet dagrenovation i dag. Renovationsarbejderne har nedlagt arbejdet,

Der er tale om en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, oplyser Jammerbugt Kommune, som samtidig fortæller, at arbejdsnedlæggelsen skyldes forhold, som kommunen ikke har indflydelse på.

Såfremt renovationsarbejderne går i arbejde igen i morgen tirsdag 4. januar, vil mandagsturen blive kørt tirsdag, og det betyder, at der vil være forsinkelser resten af ugen.
 

Læs Mere

300 til nytårs-kanonsalut på Torvet


Lagt på nettet 1/1 2022 kl. 13:37 #1641037047

Foto: © Peter Wendelboe.

Blokhus-kanonen blev, som traditionen byder det, affyret på Torvet nytårsdag klokken 13.

Men modsat tidligere år var der et par ændringer i arrangementet.

På grund af corona-restriktionerne var fællessang ikke tilladt. Så i år manglede både den og de uddelte sangblade og Michael Krauses harmonika-spil.


Foto: © Peter Wendelboe.

I stedet blev en "grammofonplade" med en klaver-udgave af "Vær Velkommen Herrens År" i et Ole Erling-præget arrangement sat på musikanlægget efter kanonsalutten.


Foto: © Peter Wendelboe.

Derefter var der mousserende vin til alle og orangejuice til børnene, begge dele sponsoreret af kanonlauget.

Der blev udleveret lidt mere end 260 glas til publikum samt en del juice.


Foto: © Peter Wendelboe.

Alle hilste på hinanden og ønskede godt nytår. På denne måde blev en gammel tradition endnu engang holdt i hævd.

Blokhus-kanonen stammer oprindeligt fra England. Den blev fremstillet i slutningen af 1700-tallet og fundet på stranden i Blokhus som vraggods i begyndelsen af 1800-tallet under Englandskrigen (1807-14), hvor mange britiske krigsskibe forliste i Jammerbugten.

I en periode blev kanonen anvendt som salutkanon. Mest almindeligt var det at skyde en velkomstsalut af ved skudehandlerskibenes ankomst, da Blokhus Strand var svær for skibene at se, når de kom ind i Jammerbugten. En velkomstsalut kunne derfor vise skibene, hvilken retning de skulle sejle.

For at undgå, at tyskerne skulle hjemføre Blokhus-kanonen i 1864, blev kanonen nedgravet i klitterne, hvorefter den i mange år stod ved Strandingskroen og blev genstand for badeturisternes opmærksomhed.

Indtil 1910 blev kanonen traditionelt skudt af nytårsaften af fisker Johan Sørensen. Sidenhen har Blokhus-kanonen overvundet mange omskiftelige situationer. Sidst har den haft sin placering ved en restaurant i Klitmøller.

Kanonen kom for 10 år siden tilbage til Blokhus og indgår nu igen som en del af Blokhus’ historiske identitet.

I højsæsonen affyres kanonen ved solnedgang på Blokhus strand af Blokhus Kanonlaug.
 

Læs Mere

400 deltagere i nytårsbad på Blokhus Strand


Lagt på nettet 31/12 2021 kl. 13:39 #1640954398Ca. 400 i fastboende og turister var mødt op på Blokhus Strand nytårsaftensdag lidt før klokken 11 til den årlige nytårsbadetur.

Op imod 100 af dem deltog i selve vandgangen. Flere af dem var ude flere gange, afbrudt af korte ophold i saunaen.

Arrangementet var sat i værk af morgenbadeforeningen Søstjernerne i samarbejde med Blokhus Grundejerforening og Erhvervsforeningen Destination Blokhus.

Det er 4. år i træk, Søstjernerne arrangerer vinterbadning på Blokhus Strand. Men det er første gang, de gør det som forening. Medlemmerne har ganske vist morgenbadet i 15 år, men foreningen blev først formelt stiftet i sommeren 2021.

Formanden, Birgitte Ravn, holdt en kort velkomsttale på tre minutter og instruerede de førstegangsbadende om sikkerhedsforanstaltningerne ved vinterbadning.

Vandet var omkring fire grader varmt. Og det betegner søstjernerne som "ganske lunt".

"- Når man begynder at vinterbade, skal man tage sin forholdsregler. Specielt når man som her skal gå ud i vandet. Vi bruger sko og har også handsker på. Det gælder om at beskytte vrist og fodled og vores håndled mod kulden. Det er de ømme punkter. Her kan vi jo ikke hurtigt hoppe i og op igen, som ved en badebro ved fjord eller sø," sagde Birgitte Ravn.

Birgitte Ravn har selv dyrket vinterbadning i mange år, og hun har et par råd til dem, der gerne vil være vinterbadere:

"- Bad ikke alene. Brug neoprensko og -handsker. Gå stille og roligt ud. Træk vejret dybt og sænk skuldrene."

Efter badeturen var der Blokhus Bitter til alle deltagerne som en gave fra Blokhus Grundejerforening.
 

Læs Mere

Indbrudstyve hentede nytårsmaden hos Futten


Lagt på nettet 31/12 2021 kl. 13:03 #1640957024

Der var ekstraordinært travlt på
Restaurant Futten fredag formiddag. I løbet af natten havde to indbruds-tyve stjålet den mad, der var bestilt til levering senere i dag og til nytårsbrunch i morgen.

Indbruddet blev opdaget fredag morgen, da indehaver Thomas Othegraven og hans personale mødte på arbejde.

"- Vi kan se på overvågningskameraet, at indbruddet fandt sted i nat klokken 01.20, hvor to mænd kom ind og brød en kølecontainer op og tog det, der var i containeren," siger Thomas Othegraven.

Han fortæller, at man også på overvågningen kan se biler
efterfølgende køre fra restauranten.

I kølecontaineren opbevarede restauranten mad til en række kuverter, som senere fredag skulle have været leveret ud af huset, ligesom containeren også indholdt det, der skulle have været brugt til nytårsbrunch på restauranten 1. januar.

Fredag formiddag var Thomas Othegraven i gang med at få overblik over, hvad der er stjålet. Han arbejder dog på at kunne levere de måltider, som kunderne har bestilt til nytårsaften.

"- Det, som skal ud af huset klokken 14, har vi heldigvis liggende i vores frysecontainer, som tyvene ikke har været i," siger Thomas Othegraven og fortsætter:

"- Med hensyn til i aften og i morgen, så trækker vi på venner og bekendte, og så skal vi også selv ud at handle om lidt."
 

Læs Mere

Husk det store nytårsbad i dag


Lagt på nettet 31/12 2021 kl. 00:16 #1640906182

Fredag formiddag, 31. december 2021 inviterer Erhvervsforeningen Destination Blokhus og morgenenbadeforeningen Søstjernerne til deltagelse i årets nytårsbad.

"- Vask det gamle år væk med et iskoldt nytårsbad!"

og

"- Gør det festligt, mød op iført din sjoveste hat," lyder opfordringen.

Det sker på stranden til venstre for nedkørslen med taler, fællesbad, sang og Blokhus Bitter 31. december klokken 10:55 til 11:15
 

Læs Mere

Brandalarm på Strandhotellet


Lagt på nettet 29/12 2021 kl. 10:18 #1640771001

Foto: © Søren Garder Brask.

Gæsterne på Strandhotellet Blokhus fik sig lidt af en forskrækkelse, da brandalarmen gik i gang onsdag morgen.

Alarmen gik omrking klokken 9.45, og beredskabet var hurtigt på pletten.


Foto: © Søren Garder Brask.

De 38 gæster var allerede udenfor bygningen iført hotellets tæpper, men efter en grundig undersøgelse af hotellets lokaler fandt brandvæsenet ingen tegn på ildebrand, og efter en kortere evakuering fik gæsterne lov til at gå tilbage til deres værelser og til morgenmaden.

Årsagen til alarmen var formodentlig fugt efter et brusebad på et af gæsteværelserne.

"- Men når en brandalarm lyder, er det vigtigt, at alle reagerer på den. Og det skete heldigvis også i dette tilfælde," lyder kommentaren fra indsatslederen.
 

Læs Mere

Tour de Jammerbugt skal strække sig over 4 år


Lagt på nettet 28/12 2021 kl. 14:26 #1640744815

Som noget nyt kommer Tour de Jammerbugt i fremtiden til at strække sig over flere år, nemlig fra 2022 til 2025, så man kommer hele Jammerbugt rundt.

Det meddeler Jammerbugt kommune i dag.

Derfor er det frem til 27. januar muligt at tilmelde sin by og lokalsamfund som etapeby og tilbyde motion i mange forskellige udgaver.

Det kan eksempelvis være mountainbike, børneløb eller lokalhistorisk byvandring – udover de obligatoriske discipliner som 5 kilometer gang, samt 5 og 10 kilometer løb, halvmaraton og hyggecykel.

Det kan også være et musikalsk indslag, eller andre oplevelser undervejs på ruterne.

"– I bestemmer etapen. Vi står klar med sparring, økonomi, praktiske ting som vejafspærring, tilladelser, levering af målportal, rutemarkeringsflag, lydudstyr, telte, medaljer, tilmeldingssystem, startnumre og PR/kommukation omkring jeres etape og by," oplyser fritidskonsulent Anne Kristensen.

"- Tour de Jammerbugt har nemlig haft stor succes med at samle en masse borgere om motion og fællesskaber og samtidig vise de forskellige lokalsamfund og lokale perler frem – oplevelser med sved på panden og smil på læben," forklarer Anne Kristensen.
 

Læs Mere

Skøjteprinsesser på banen i Blokhus


Lagt på nettet 26/12 2021 kl. 16:32 #1640532745

I morgen, 3. juledag, 27. december, kl. 15-16 besøger skøjteprinsesserne fra Frederikshavn Skøjteforening (FSF) Blokhus Skøjtebane.

Den første ca. halve time vil de være på isen som støtte for interesserede - måske kommende - skøjteløbere, eller blot for nogen, der vil prøve at lave deres første pirouetter.

Her kan man altså lære de allerbedste tricks fra nogle af landets bedste skøjtepiger.

Fra ca. kl. 15.30 vil prinsesserne så selv lave opvisning med flotte spring og pirouetter.
 

Læs Mere

Usædvanligt vraggods fremlyses i Statstidende


Lagt på nettet 26/12 2021 kl. 13:55 #1640523354

Foto: © Oscar Søderberg.

Ejeren af det usædvanlige stykke vraggods, som 19. december drev ind på stranden ved Rødhus Klit, efterlyses nu i Statstidende

Vraggodset viste sig at være en såkaldt Yokohama Fender, som bruges på større skibe.Den blev fundet i søndags af Oscar Søndberg, en dansker bosat i Norge, der netop havde indledt sin juleferie i sit sommerhus og var på en gåtur med en veninde og sin hund.

Oscar Søndberg er født i Randers og ejer af entreprenørfirmaet HMS-Mannen i Vollen, Norge.

Strandfoged Keld K. Sørensen bjergede tingesten i tirsdags, og hvis ikke ejeren har meldt sig i løbet af de næste seks måneder, bliver fenderen solgt på auktion eller skrottet.

Det oplyses i Statstidende, at fenderen kan afhentes hos den lokale strandfoged "mod afholdelse af bjærgeløn".

Det oplyses ikke, hvad ejeren af fenderen skal betale for at få løskøbt sit vraggods, men Yokohama Fendere findes i mange størrelser og prisklasser - helt op til 10.000 dollar.

Det er lokalpolitiet i Hjørring, der håndterer sagen.
 

Læs Mere

Årets Ungdomskommune udnævnes til januar


Lagt på nettet 25/12 2021 kl. 23:06 #1640469971

Jammerbugt Kommune er i finalen om at blive udnævnt til Årets Ungdomskommune 2022.

Et dommerpanel har udvalgt Jammerbugt Kommune til at være én af de fem kommuner, som er med i slutspurten.

Prisen er en anderkendelse af de kommuner, der går forrest i arbejdet med ungeinddragelse, forbedring af unges livsmuligheder og det gode ungdomsliv, særligt for borgere med en minoritetsbaggrund.

Dommerpanelet har lagt særligt vægt på, at Jammerbugt Kommune udmærker sig ved at arbejde effektivt for at få flere unge med ind i fællesskaberne og foreningslivet.

Både kommuner, foreninger og enkeltpersoner kan indstille deres kommune til Årets Ungdomskommune. Jammerbugt Kommune er indstillet af Jammerbugt Ungeråd.

14 kommuner er blevet indstillet i år, hvoraf fem nu er gået videre i opløbet som at blive Årets Ungdomskommune 2022.

De fem kommuner er foruden Jammerbugt Kommune: Billund Kommune, Horsens Kommune, Odsherred Kommune og Thisted Kommune.

Vinderen, andenpladsen og tredjepladsen afsløres i januar 2022.
 

Læs Mere

Julens gudstjenester


Lagt på nettet 24/12 2021 kl. 18:07 #1640365631

JULEDAG den 25. december er der gudstjeneste kl.10.30 i Rødhus kirke. Her kan der være 25 - ingen coronapas - men mundbind, når man går ind og ud.

I Hune Kirke var der fire gudstjenester juleaftens dag: kl. 12.15; 13.30; 15.00 & 16.30.Her kan der være 54 ved hver gudstjeneste, med det påbudte arealkrav på 2 kvadratmeter pr. person.

Der var trykt et program - 54 til hver gudstjeneste, og når de er delt ud - så kan der ikke være flere! Da der er under 100, skal der heller ikke her vises coronapas!

Der skal bæres mundbind, når man bevæger sig ind og ud af Hune kirke.
 

Læs Mere

Juletræsfest på stranden


Lagt på nettet 24/12 2021 kl. 11:29 #1640341792

Foto: © Henriette Henshaw.

Fredag den 24. december 2021, juleaftensdags morgen havde Søstjernerne "juletræsfest" ved morgenbadningen på stranden i Blokhus.

Søstjernerne var mødt talstærkt op for at bade sammen og ønske hinanden glædelig jul.


Foto: © Henriette Henshaw.

Det var en af de koldere morgener, hvor luften/vinden var koldere end havet, og mange er de badende kunne slet ikke mærke deres fingre efter badeturen.

Heldigvis blev der trakteret med dejlig varm gløgg, æbleskiver og flotte lækre søstjernesmåkager, så den indre varme var ikke til at tage fejl af.


Foto: © Henriette Henshaw.

Der var juletræ med lys på, og søstjernerne dansede om træet, sang julesange og løb til sidst i en lang kæde og sang "Nu er det jul igen".
 

Læs Mere

Ingen hvid jul i Blokhus


Lagt på nettet 24/12 2021 kl. 10:39 #1640338784

3 snemænd stod tilbage på Sønder i by 17. februar 2018.
Foto: © Peter Wendelboe.


Modsat store dele i resten af Danmark, skal vi her ikke gøre os håb om en hvid, snedækket juleaften nordenfjords.

Solen stod op klokken 09:01 og går ned klokken 15.40.

Dagen bliver smuk og solrig med temperaturer mellem -1 og -3 graders frost.

Natten bliver også særdeles frostklar, så vi kan glæde os over, at vi kan se den klare julestjerne på himmelen.

Ifølge vejrtjenesten AccuWeather må vi vente med lidt sne, hvor der forventes at falde 1-3 cm. fra mandag aften den 27.12. kl. 20.00 til og med tirsdag morgen
omkring kl. 06.00.
 

Læs Mere
Ældre artikler kan findes i topmenuen.
(OMSKIFTER)

REDAKTION:
Peter Wendelboe
Mail: peter@wendelboe.dk
Svalesvinget 2, 9492 Blokhus,
Telefon: 98249480
SMS/Mob. 40208801.

Kanal Blokhus bringer ikke betalte annoncer, men vi optager gratis alle gode lokale historier og nyheder.

Kontakt venligst redaktionen.