Der er i øjeblikket online på denne side.        Samlet besøg: 543 i dag, TORSDAG 05.08.2021

LIVREDDERNE PÅ BLOKHUS STRAND
Badevandet har i år vejret helt oppe på 21°, men nu er der "kun" 18 °C.

Ny rapport forventes torsdag formiddag.

Onsdag: Livredder på vagt. Badning anbefales.

Vejrrapport

Dato: 04 august 2021 10:19
Vejret: Solrigt
Vand temperatur: 18 °C
Luft temperatur: 16 °C
Vind: Let
Brandmænd: Få
Alger: Ingen


Narko- og spiritus bilist taget ved Aabybro


Lagt på nettet 4/8 2021 kl. 15:42 #1628084539

En bilist, der tilsyneladende var påvirket af både narkotika og spiritus, er blevet stoppet på landevejen ved Aabybro.

Tirsdag 3. august standsede politiet bilisten til kontrol på Aalborgvej ved Aabybro.

Betjente fra Nordjyllands Politi fattede i den forbindelse mistanke til, at føreren af bilen – en 27-årig mand – muligvis var påvirket under kørslen.

Hans pupiller var nemlig udspilede, hvilket ofte er et tegn på, at vedkommende har indtaget narkotika forud for kørslen.
En alkometertest blev derfor udført. Og desværre for bilisten gav testen udslag.

Tilsyneladende havde bilisten indtaget spiritus i sådan et omfang, at hans promille var klart over den lovlige grænse på 0,5.
Politiet sigtede og anholdt derfor føreren af bilen for både spirituskørsel og narkopåvirket kørsel.

En blodprøve blev efterfølgende udtaget som bevismateriale i sagen.

Når Nordjyllands Politi sigter en person for overtrædelse af færdselslovens §§ 53-54, vil vedkommende blive tilbudt en uforpligtende samtale med en rusmiddelrådgiver.
 

Læs Mere

Ny dispensation på vej i Miljøudvalget


Lagt på nettet 4/8 2021 kl. 11:05 #1628067945


Du har måske ikke lagt mærke til det. Men dette hegn er faktisk ulovligt. Foto: © Peter Wendelboe.

Teknik- og Miljøudvalget skal på sit møde den 9. august tage stilling til to nye sager om dispensationer for lokalplanen i det centrale Blokhus.

Plan- og Miljøafdelingen har ved tilsyn konstateret, at der ved Strandvejen 5 (CafePeace) og Strandvejen 8 (Den skøre Kylling) i Blokhus er opsat ulovlige hegn, malet i grøn farve.

De ulovligt opsatte hegn strider imod bestemmelserne i lokalplanens § 6.7:

"Plankeværker skal udføres af brædder i træ. Plankeværker skal males med dækkende maling i farverne rød, grå, sort eller hvid. Stakitter skal opføres i træ som spolestakitter og males med dækkende maling i farverne rød, grå, sort eller hvid.

Raftehegn skal fremstå i naturfarver eller males med dækkende maling i farverne rød, grå, sort eller hvid."

De nuværende ejere af erhvervslokalet ved Strandvejen 5 i Blokhus siger, at de har malet det eksisterende hegn i grøn efter, at de for nyligt har købt ejendommen. Hegnet ved Strandvejen 8 er også malet i grønt indenfor den seneste tid.


Også hegnet ved Den skøre Kylling venter nu på godkendelse.
Foto: © Peter Wendelboe.


Plan- og Miljøafdelingen vurderer, at opsætningen af hegn i mørkegrøn farve indenfor delområder C1 og C2 i Lokalplan 19-001 i Blokhus centerområde kan indpasses i områdets arkitektoniske udtryk. Den mørkegrønne farve på hegn vil være en komplementærfarve i forhold til de røde tage i området. Den mørkegrønne farve vil være en mindre kontrast til de hvide facader, end de sortmalede hegn er.

Det vurderes, at den mørkegrønne farve ikke vil være i kontrast til de sorte, røde, grå eller hvide hegn i området. Det vurderes yderligere, at mørkegrønne hegn vil passe godt med de hvide facader og røde tage.


Også redningsstationens port er grøn. Foto: © Peter Wendelboe.

Desuden er porten på kopien af redningsstationen, som ligger imellem de to ejendomme, jo også grøn.

Vækst- og Udviklingsforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget godkender, at den mørkegrønne farve til hegn godkendes. Så der er nok ikke nogen tvivl om, at Miljøudvalget den 9. august godkender endnu en dispensation for lokalplanen.
 

Læs Mere

Endnu 8 grunde solgt i Blokhus Klitplantage


Lagt på nettet 4/8 2021 kl. 10:02 #1628069533

Landinspektør Nord er i dag ved at opmåle endnu 8 grunde, der er solgt i Blokhus Klitplantage.

I dag er landinspektørerne ved at sætte skelpæle omkring en grund på Havørns Allé, én på Kragebak og to på Slettevej. De øvrige fire følger de kommende dage

Frygten for prisstigninger har i de seneste måneder fået endnu hen imod 30 tidligere lejere af de eftertragtede sommerhusgrunde på statens arealer i Blokhus Kllitplantage til at beslutte sig til at tage imod statens tilbud om salg af grunden.

Dermed er nu mere end 60 af de oprindeligt 138 lejere i statens plantage blevet selvejere.

En særlov fra 2010 gjorde det muligt for de tidligere lejere at købe den grund, hvor deres sommerhus ligger. Men dengang tog kun 22 imod tilbuddet.

Først efter de seneste forlydender om voldsomme prisstigninger på grundpriserne er der kommet gang i salget.
 

Læs Mere

Alt corona-test i Aabybro ophører


Lagt på nettet 4/8 2021 kl. 09:15 #1628072158

Nu lukkes testcenter Aabybro helt. Foto: © Peter Wendelboe.

Nu lukkes der for al corona-test i i Søparken, Aabybro.

Dermed lukkes der også for muligheden for at få foretaget PCR-test i Aabybro.

Muligheden for kvik-test i Aabybro blev lukket allerede 2. august, og og nu er også muligheden for at få taget en PCR- test i halsen i Aabybro fjernet.

Dermed er testcentret i Søparken helt nedlagt.

Det oplyser Jammerbugt Kommune i dag i en pressemeddelelse.

Det er sket som et led i, at Region Nordjylland nedjusterer testkapaciteten i stort set hele regionen.

Fremover kan man blive testet i Brovst, Fjerritslev, Pandrup, Blokhus/Hune og Løkken, men altså ikke længere Aabybro.

Alle åbningstider og åbningsdage i Nordjylland fremgår på www.rn.dk/coronatest.
 

Læs Mere

4 nye statsborgere i Jammerbugt kommune


Lagt på nettet 3/8 2021 kl. 21:57 #1628020653

Foto: © Jammerbugt kommune.

Flaget var hejst ved rådhuset og stemningen var højtidelig og spændt i Aabybro mandag 2. august, da Jammerbugt Kommune for anden gang i år inviterede til Grundlovsceremoni.

Denne gang blev fire nye medborgere optaget i Jammerbugt kommune.

For at få dansk statsborgerskab skal man medvirke i en ceremoni i sin bopælskommune, hvor man erklærer at ville overholde Danmarks Riges Grundlov og respektere grundlæggende danske værdier og retsprincipper, herunder det danske demokrati.

Ceremonien startede med, at borgmesteren bød velkommen med en tale. Efter borgmesterens tale blev de nye danske statsborgere kaldt op én efter én for at underskrive deres medbragte erklæring, hvorefter borgmesteren også skrev erklæringen under og lykønskede med statsborgerskabet.

"– Grundlovsceremonien er en højtidelig måde at byde vores nye danske statsborgere her i kommunen velkommen. Jeg ønsker dem alle tillykke med statsborgerskabet," sagde borgmester Mogens Christen Gade.


Foto: © Jammerbugt kommune.

Efter den formelle del af ceremonien var der lidt til ganen og den store glæde var tydelig at mærke blandt de nye danske statsborgere og deres pårørende, og der blev flittigt ønsket tillykke og taget billeder for at mindes den store dag.
 

Læs Mere

Din helt personlige træskulptur


Lagt på nettet 3/8 2021 kl. 13:04 #1627988697

Pressefoto.

Nu kan du få lavet en træskulptur helt efter eget ønske.

Når den årlige træskulpturfestival finder sted fra fredag 13. august til og med søndag 15. august kl. 10 til 17, får publikum mulighed for at sætte deres præg på skulpturerne og festivalen.

"- Hvis man drømmer om en skulptur til haven, foran huset, i indkørslen eller et andet sted, skal man bare møde op og tale med kunstnerne og lade deres kreative udfoldelser forme det, man gerne vil have," fortæller John Andersen, indehaver af Skulpturparken.

Tre af de absolut dygtigste træskulptører kan opleves i parken, og publikum kan følge processen på nærmeste hold, når de med sav og behændighed former og forvandler de store egetræsstammer til figurer, som er mellem 1 og 1,5 meter høje.

Skulptørerne fortæller meget gerne om deres teknikker og om kunsthåndværket.
 

Læs Mere

Strandingskroen midlertidigt lukket


Lagt på nettet 2/8 2021 kl. 22:55 #1627941304

Således ser Strandingskroens opslag ud på Facebook.

Strandingskroen er lukket midlertidigt på grund af mangel på arbejdskraft.

Det meddeler spisestedet i et opslag på Facebook.

"- Vi må desværre meddele, at Strandingskroen fra mandag 2. august vil være midlertidigt lukket," hedder det i opslaget, der fortsætter:

"- Ligesom mange andre lider vi også af mangel på personale, som har gjort, at vi ikke har nok hænder til at kunne servicere jer. Vi beklager meget og håber at kunne åbne for jer alle hurtigst muligt.

Vi søger med lys og lygte efter både tjenere og kokke til Strandingskroen & Strandhotellet."

Og opslaget slutter:

"- Tøv ikke med at sende os en ansøgning og send gerne beskeden videre til dem, du kender, der kunne være interesseret. Al hjælp er værdsat.

Ansøgninger kan sendes til F&B Chef, Frederik W. Holm på mail: fwh@strandhotellet-blokhus.dk.

Marie Louise Ebdrup, der overtog kroen sammen med sin mand, Steffen Ebdrup, i marts 2019, forklarer:

"- Det er superærgerligt, men vi er simpelthen blevet nødt til det. Vi kan ikke forsvare overfor hverken medarbejderne eller vores gæster, at vi ikke kan levere den service, som vi ønsker."

Hun fortæller, at Strandingskroen primært mangler tjenere. Derfor har man valgt at lukke i en periode og i stedet samle kræfterne på Strandhotellet på den anden side af gaden, der er fuldt booket.

"- Det er lige nu, hvor vi har størstedelen af årets omsætning, og derfor er det en nødløsning at lukke. Men det var nødvendigt," siger Marie Louise Ebdrup i tirsdagens udgave af NORDJYSKE.
 

Læs Mere

Race for Oceans kommer til Blokhus 5. august


Lagt på nettet 2/8 2021 kl. 20:45 #1627947942

Sol og Strand forlænger nu sponsorsamarbejdet med Race for Oceans. Her ses adm. direktør, Per Dam sammen med idé-kvinden bag Race for Oceans, Signe Simonsen. Privatfoto.

Torsdag den 5. august klokken 11:00 til 12:30 kommer "Race for Oceans stafetten 2021" forbi Blokhus for at sætte fokus på Verdensmål 14 - Livet i havet, herunder den stigende plastikforurening.

Sol og Strands adm. direktør, Per Dam, har netop forlænget det sponsorsamarbejde, som feriehusudlejningsbureauet har haft med Race for Oceans i tre år.

Turister og fastboende inviteres på torsdag til at deltage i indsamlingen af havplast i en time, hvorefter der skal laves havplastfigurer, inspireret af havet.

Der bliver lodtrækningskonkurrence blandt deltagerne om præmier fra Copenhagen Cartel.

Samtidig vil der være mulighed for at tage et smut forbi deres pop up shop, hvor man kan få lov til at se, prøve og købe badetøj samt sportstøj lavet af gamle fiskenet fra havet.


Signe Simonsen på stranden i Blokhus. Privatfoto.

"- Vi har genbrugsbags, men medbring gerne et par handsker og masser af good vibes," siger Signe Simonsen, som er initiativtager til Race for Oceans.

"- Når vi er færdige, vil vi sende Race for Oceans Stafetten 2021 videre på sin rejse mod Grenen i Skagen, Danmarks nordligste punkt, hvor den ankommer lørdag 7. august kl. 15.00," fortæller hun.

Man vil efterfølgende kunne finde Copenhagen Cartel ved siden af livreddertårnet på Løkken Strand, hvor de vil sprede good vibes og heppe, når Race for Oceans Stafetten 2021 kommer forbi omkring kl. 16.15.

Race for Oceans Stafetten har i løbet af tre år udviklet sig fra et enkeltmandsinitiativ – startet af Signe Simonsen – til i dag at være en almennyttig forening med ambitioner om at skabe en af verdens mest bæredygtige events.

Med grundlæggeren, Signe Simonsen, i spidsen for adskillige virksomheder og entusiaster arbejder Race for Oceans Foundation med en blanding af sport, strandrensning og oplysning at gøre en forskel for verdenshavene og det liv, der leves i havet.

I 2020 vandt Race for Oceans det officielle Danmarks verdensmålspris – og fokus for alle aktiviteter er rette mod FN’s verdensmål. Helt bestemt verdensmål nummer 14 – livet i havet – ud af de 17 verdensmål, som FN’s topmøde i 2015 vedtog.

"– Jeg startede Race for Oceans Stafetten, fordi jeg har rejst i hele verden og set, hvordan plastikforureningen skaber store udfordringer for livet i havene. Livet i havene har essentiel værdi for alle mennesker. Og den værdi skal vi i fællesskab forsøge at bevare og bringe videre til de kommende generationer," siger Signe Simonsen.

Planen er igen i år for 3. gang at bringe Race for Oceans Stafetten de 444 kilometer fra øen Sylt og op langs den jyske vestkyst til Skagen.

Eventen er for alle, fastboende, feriegæster i turistlandet, og andre Race for Oceans-entusiaster.

Man kan vælge at deltage i én af de 55 sektioner og/eller de daglige strandrensninger.

Det sker i år i dagene fra 29. juli til 7. august, hvor stafetten ender i Skagen.

Torsdag 5. august finder strandrensningen sted på strækningen fra Slettestrand via Rødhus, Blokhus, Saltum og Grønhøj strande til Løkken.
 

Læs Mere

Børne-idoler fra TV
besøger Fårup Sommerland


Lagt på nettet 2/8 2021 kl. 13:12 #1627902743

Kristian fra Ramasjang Mysteriet og andre figurer fra TV, som børnene kender og elsker, bliver en del af underholdningen i Fårup Sommerland i august måned.

Han besøger forlystelsesparken 14. og 15. august og skal sammen med publikum opklare mysterier i parken. Hvem er skurken? Er det danseslynglen Danse Staffan, fodboldtossen Ronni Roligan eller den skøre jagtprinsesse Hanne Riffel?Weekenden efter, 21. og 22. august, kommer Youtube-fænomenet Popsi og Krelle på skovtur for at holde en børnefest af dimensioner.Endelig er Ramasjangs Onkel Reje at finde i Fårup Sommerland 28. og 29. august.

"– Det giver mulighed for at komme og opleve endnu mere underholdning hos os, og hvis man har sæsonskort, er det endnu en grund til at få det brugt lidt mere," fortæller direktør Niels Jørgen Jensen.

"– Vi ved fra de tidligere sæsoner, at det er meget populære indslag," tilføjer han.
 

Læs Mere

En hilsen fra asatroens højborg


Lagt på nettet 1/8 2021 kl. 12:47 #1627814823

Foto: © Peter Wendelboe.

I fire dage har en lille udstillingsvogn fra firmaet Raunsborg, der laver ansigtspleje til mænd og kvinder, stået foran Strandhotellet Blokhus.

Det er Trine Dalitz og Mikel Lindbæk, der er på sommertur med hilsner fra Raunsborg i den fantastiske sydfynske natur.

Det er her, modedesigneren, forfatteren og multikunstneren Jim Lyngvild, har bygget en kæmpe vikingeborg med et "gudehov" ved høje søjler i baghaven (et sted hvor asatroende tilbeder deres guder).

Jim Lyngvild har i samarbejde med fagfolk fra Plum A/S sammensat en serie hudplejeprodukter, der bygger på ingredienser fra den nordiske natur med inspiration fra Flora Danica.

Nu er de på vej rundt i Danmark på en en sommerferie-tour.

I sidste uge var det Skagen i denne uge er det Blokhus og i næste uge besøges Hornbæk.

Alle steder sættes vognen op i fire dage torsdag til søndag.

Produktudvikling tager lang tid, når alt skal udvikles fra bunden, og man ikke køber sig til en hurtig “recept” på et standardprodukt, som mange skønhedsbrands.

På Raunsborg går der cirka 1 år fra en nyhed er på tegnebrættet, til det er klart til lancering på hylden i butikkerne. Det lyder af meget, men der er rigtigt mange ting, der skal gå op i en større helhed, før et produkt er færdigt.

Produkterne testes altid af mindst 100 testpersoner, inden de kan lanceres. Testpersonerne bedømmer produktet og giver det karakter. Hvis produktet ikke scorer over 4 ud af 5 mulige point – hvor 1 er den laveste score og 5 den højeste – så er det “dumpet”, og skal tilbage til laboratoriet, som retter recepten til, inden produktet igen sendes til test.

Produktet bedømmes ud fra flere parametre: effekt, konsistens, duft, hvordan produktet trænger ind i huden, føles på huden, og sammenlignes med et tilsvarende produkt, testpersonen bruger i forvejen.

Under sommer-touren er der 20% på a/alle varer, og når man køber et produkt i vognen ved Strandhotellet, får man som bonus også et ekstra produkt med i en lille mulepose, som udleveres af Trine Dalitz og Mikel Lindbæk.
 

Læs Mere

Hele 2 Marathonløb
i Blokhus i dag


Lagt på nettet 1/8 2021 kl. 09:09 #1627801742

Løbet skydes igang - uden startportal. Foto: © Peter Wendelboe.

En sammenblæst startportal og forvirring omkring startnumrene betød, at starten til det store Blokhus Marathon 2021 blev udsat med 5 minutter.

Foruden det store maratonløb fra stranden og i området nord for Blokhus, arrangeret af Saltum Trim og ROFL RUN (RUNNING OUTDOOR FITNESS LAUGHING) er der i øjeblikket også et mindre løb i gang i plantagen syd for Blokhus. Det er oprettet privat initiativ af Jesper Eegholm fra Hjallerup til glæde for nogle af dem, der ikke nåede at komme med i det store marathonløb på grund af deltagerbegrænsning.

Samtlige distancer til Blokhus Marathon skulle have startet fra Blokhus Torv midt i Blokhus by.

Men på grund af restriktioner er start og mål til det store maratonløb i år flyttet fra Torvet til et indhegnet område på stranden cirka en kilometer nord for nedkørslen fra Blokhus.

Herfra startede deltagerne på henholdsvis marathon, halv- og kvart-marathon eller en tur på 5 kilometer på stranden og rundt i den unikke natur ved Blokhus.

Men den oppustelige startportal var blæst sammen på grund af den stride blæst, og en elektronisk forbytning af startnumre udsatte starten i yderligere fem minutter.

Så hel-marathon blev først skudt i gang klokken 9:35 på en blæsende strand og uden startportal.

Her stillede 55 løbere op, mens 94 løbere var tilmeldt halvmarathon.


1. løber passerer 1. stop efter 1. omgang. Foto: © Peter Wendelboe.

Allerede 40 minutter efter start passerede den første løber målstedet efter 1. omgang. Det var nr. 321, Mads Sø Kristensen, som i alt skal løbe 4 omgange, før marathon er i hus klokken cirka 12:45.

Derefter skulle Familie OneMile have startet. kl. 10.30. men der var ingen tilmeldte, så det udgår.

Halvmaraton skydes i gang kl. 11.30.
Kvartmaraton (10,5-kilometer) kl. 12.00 og 5-kilometer og Børnemarathon kl. 12.15.


Der er også orange flag i plantagen. Foto: © Peter Wendelboe.

Blokhus Marathon foregår udelukkende nord for Blokhus, men der er også orange flag i Blokhus Klitplantage, syd for Blokhus.

Der har Jesper Eegholm fra Hjallerup samtidigt arrangeret et mindre, privat løb for dem, der ikke kom med i det store marathonløb på grund af deltagerbegrænsning.


Nogle af de 12 løbere puster ud ved målet. Arrangøren Jesper Eegholm ses bagest i midten. Foto: © Peter Wendelboe.

Start og mål foregår fra parkeringspladsen ved Sønder i By, hvor tidligere det gamle posthus lå.

I Eegholm Marathon Blokhus Syd deltager 12 løbere. De startede en time før det store Marathon ... allerede klokken 8:30 i morges.


Helle Frost Marinussen og Michael Rank med deres medaljer. Foto: © Peter Wendelboe.

Vinderne af dette lille maratonløb blev Helle Frost Marinussen og
Michael Rank.
 

Læs Mere

Corona restriktionerne lempes


Lagt på nettet 31/7 2021 kl. 12:23 #1627727008

Fra i morgen behøver du ikke vise corona-pas for at komme i Fårup Sommerland.

Fra i morgen lempes kravene til fremvisning af corona-pas med bevis på negativ test eller vaccination.

Det betyder blandt andet, at man nu kan tage i forlystelsesparker som Fårup Sommerland og Skulpturparken, på markeder og spillesteder samt til udendørs motionsevents uden at skulle kunne fremvise passet.

Her er listen over steder, hvor der ikke længere skal vises corona-pas:

Forlystelsesparker
Spillesteder
Udendørs arrangementer med under 2.000 siddende publikummer
Markeder
Konferencer og møder
Messer og dyrskuer
Udendørs motionsevents
Indendørs idræt
Udendørs idræt
Teatre
Museer
Biografer med under 500 tilskuere
I fitnesscentre overgår man til daglige stikprøvekontroller.
 

Læs Mere

Redningsstationen åbner for aktiviteterne igen


Lagt på nettet 30/7 2021 kl. 11:24 #1627637064

Foto: © Peter Wendelboe.

Blokhus Redningsstation slår igen dørene op, og Frivillige fortæller om udstillingen ”Det gamle Blokhus”.

Efter at have været lukket i en længere periode, åbner kopien af den historiske Blokhus Redningsstation igen for gæster mandag 2. august.

Lukningen skyldtes restriktioner som følge af corona, men i forbindelse med at det fra 1. august ikke længere er påkrævet at fremvise corona-pas for at besøge
museer, kan Blokhus Redningsstation atter åbne, oplyser Line Thellufsen,
forretningsordfører for redningsstationen.

Den har åbent alle dage i august mellem kl. 10 og 17.

Der er fri entre, og de frivillige fra Redningsstationens Venner vil være til stede to timer om dagen for at svare på spørgsmål om udstillingen om ”Det gamle Blokhus” samt om Blokhus før og nu.

Det sker enten mellem kl. 10 og 12 eller mellem kl. 13 og 15.

Den oprindelige redningsstation blev revet ned af besættelsesmagten under 2. Verdenskrig, men i 2009 fik Blokhusfonden med stor hjælp til finansieringen fra Inge og Asker Larsens Fond genopført en præcis udgave af redningsstationen.

Det var et kompliceret projekt, da den skulle opføres præcis efter de gamle byggemetoder, men resultatet er enestående.
 

Læs Mere

Våd koncert på Torvet


Lagt på nettet 29/7 2021 kl. 20:36 #1627583807

FESTER-KESTER - uden sangerinde måtte optræde foran et veloplagt publikum, der hyggede sig under paraplyer.
Foto: © Peter Wendelboe.

Paraplyerne måtte frem under koncerten på Blokhus Torv torsdag aften.


Regnbuen stod smukt over Kalstrup Livsstilshus.
Foto: © Peter Wendelboe.


45 minutter inde i opvarmningsprogrammet begyndte det at sile ned, og en smuk regnbue rejse sig over Torvet i Blokhus.


Frivilligkorpset måtte i gang med skrabere og klude.
Foto: © Peter Wendelboe.


Det efterhånden ret store korps af Blokhus-frivillige måtte i gang med at skrabe vand af bordene med lange vinduesskrabere og klude.

Men det var ikke den eneste overraskelse ved aftenens koncert.
Det annoncerede opvarmningsorkester, PETROLS, gik ikke på scenen.


FESTER-KESTER var i aften repræsenteret ved kun 3 mand.
Foto: © Peter Wendelboe.


I stedet kunne publikum under paraplyerne opleve FESTER-KESTER, dog uden sangerinden, Sigrið Rasmussen, der kommer fra færøerne og er en prisbelønnet freelance sangerinde/violinist med musikalske rødder i klassisk violinmusik, gospel og moderne soul. Hun var nemlig blevet syg og kunne ikke møde op.

PETROLS, som var annonceret som opvarmningsband, spillede sidste torsdag.

Der har nemlig lige fra starten i år været kludder i programmerne til årets sommerkoncerter på Torvet, - også de trykte programmer, plakaterne og annonceringen på billetten.dk.

Opvarmningsorkestrenes navne var byttet om.Men publikum tog det hele med en knusende ro, godt humør og godt med fadøl og nød det, da Rasmus Bjerg i behageligt tørvejr klokken 20:30 gik på scenen - blandt andet med sine John Mogensen-sange ... efter at han om eftermiddagen havde lejet turist i Aalborg i tørvejr og blandt andet besøgt Budolfi Kirke.
 

Læs Mere

Vedligeholdelse tiltrængt


Lagt på nettet 29/7 2021 kl. 18:09 #1627574993

Foto: © Poul Nymark.

Jammerbugt kommune kan ikke være forholdene ved nedkørslen til stranden bekendt, mener Blokhus-fotografen Poul Nymark.

Efter gårsdagens massive skybrud er den helt gal!

"Vedligeholdelse tiltrængt", skriver Poul Nymark i et opslag på Facebook og fortsætter:

"- Vi vil så gerne have turister til byen. Mange vælger også en tur til havet.

I denne tid, hvor der dagligt kommer måske tusind biler på stranden, bør vi sørge for en planering hver morgen af tilkørselsvejen til Blokhus Strand.

Andet kan vi da ikke være bekendt."
 

Læs Mere

Alt udsolgt til Rasmus Bjerg på Torvet i aften


Lagt på nettet 29/7 2021 kl. 16:22 #1627568521

Alt er udsolgt til koncerten med Rasmus Bjerg på torvet i aften. Men billetter handles på nettet blandt andet via facebookgruppen blokhus-hune info.

Billetterne koster 75 kr. + gebyr inklusiv en gratis øl eller sodavand.

Billetter kunne i begyndelsen købes på www.ticketmaster.dk, men alt er udsolgt, så eneste mulighed for at få billetter nu, er at henvende sig til private, der har fejlkøbt.
Opvarmnings gruppen hedder PETROLS.

PROGRAM:
KL. 18.00 DØRENE ÅBNER
KL. 19.00 OPVARMNING: PETROLS
KL. 20.30 RASMUS BJERG.

PRAKTISK INFO

🔴 Der er solgt 1000 billetter.
🔴 Grundet Covid-19 restriktioner afspærres Blokhus Torv og der er ingen adgang uden forhånds booking
🔴 Ingen medbragte drikkevarer
🔴 Alle gæster skal ved indgangen fremvise gyldig coronapas jf. de gældende retningslinjer.
🔴 Yderligere retningslinjer fremgår ved bookning

Koncerterne på Blokhus Torv er pr. 1. juli klassificeret som stående events- med mulighed for at sidde ned. Det betyder i praksis, at det er frit for om man vil stå eller sidde under koncerterne.

Der vil være borde/bænke-sæt tilgængelige for dem der ønsker at sidde ned. Alle pladser er unummererde, så man kan sætte sig præcist hvor man ønsker sammen med dem man vil.
 

Læs Mere

Promillekørsel uden styrthjelm


Lagt på nettet 29/7 2021 kl. 10:29 #1627572540

Knallertkører knaldet for at køre uden styrthjelm og med for høj promille.

Da to betjente fra Nordjyllands Politi kørte patrulje mandag 26. juli omkring kl. 18 på Bleggravsvej i nærheden af Moseby, lagde de mærke til en knallertfører, som kørte uden hjelm.

Da der var tale om en overtrædelse af færdselsloven, standsede de knallertføreren til kontrol.
Det viste sig, at knallertføreren – en 55-årig mand – lugtede kraftigt af alkohol.

Adspurgt fortalte han, at han kun havde taget en tår af den dåseøl, som han netop havde lagt fra sig.

En alkometertest vidnede dog om, at han tilsyneladende havde drukket en del mere end som så, da hans promille var klart over den lovlige grænse på 0,5.

Politiet sigtede og anholdt derfor knallertføreren for spirituskørsel, hvorefter man udtog en blodprøve som bevismateriale i sagen.
 

Læs Mere

Blokhus Marathon løber igen


Lagt på nettet 28/7 2021 kl. 13:00 #1627470024

Pressefoto.
Søndag 1. august arrangerer Saltum Trim og Rofl Run atter Blokhus Marathon.

Efter et års pause som følge af Corona, og selv om løbet i årets udgave endnu ikke kan leve op til den vanlige tilstrømning af motionister, er arrangørerne meget tilfredse med igen at kunne tilbyde løb.

"– I 2019 havde vi jo en folkefest på Torvet med ikke færre end 1.000 deltagere. Så mange kan vi ikke have i år på grund af restriktionerne. Efter råd fra Nordjyllands Politi, har vi fået plads til 200 løbere," fortæller Kurt Bruun på vegne af arrangørerne.

Der er allerede 172 motionister skrevet op på en venteliste, fordi de var tilmeldt Blokhus Marathon 2020, som blev aflyst som følge af pandemien.

På grund af restriktioner er start og mål også flyttet fra Torvet til et indhegnet område på stranden cirka en kilometer nord for nedkørslen fra Blokhus.

Herfra starter deltagerne på henholdsvis maraton, halv- og kvart-maraton eller en tur på 5 kilometer på stranden og rundt i den unikke natur ved Blokhus.

"– Selv om vi i år ikke har plads til så mange deltagere, som vi plejer, er vi glade for at være i gang, og vi ser frem til, at vi i 2022 kan give den fuld gas og holde en ny folkefest som i 2019," understreger Kurt Bruun.
 

Læs Mere

Danmarks første vandsøgshund


Lagt på nettet 28/7 2021 kl. 10:04 #1627459491

Danmarks første vandsøgshund, Walter, med sin træner, Lasse. Foto: © Nordjyllands Politi.

Nordjyllands Politi har fået Danmarks første vandsøgshund.

Fireårige Walther plejer at være en helt almindelig patruljehund. Men i juni blev han - på hold med en politihund fra Fyn - den ene af Danmarks to første vandsøgshunde.

De fleste husker (desværre) nok Kim Wall-sagen og de svenske vandsøgshundes imponerende indsats, som var vigtig for, at gerningsmanden kunne dømmes, og de pårørende få vished. Dén sag blev afsættet til uddannelsen af danske vandsøgshunde.

Vandsøgning er en overbygning til den almindelige hundeføreruddannelse. Her fortæller Lasse, Walthers hundefører:

"- Vandsøgning kræver en håndteringsstærk hund. Det vil sige en hund, som kan tåle at blive håndteret, løftet og rørt ved i stort omfang uden at blive stresset.

Vandsøgning er en trebenet taburet, som består af politiets hundearbejde, Søværnets dykkertjeneste og en vandstrømsforsker. Det er et rigtig vigtigt og godt samarbejde. Vandstrømsforskeren hjælper med at beregne ligets placering ud fra strøm- og vindforhold og temperaturen i vandet," siger Lasse, Danmarks første vandsøgshundefører.

"- På mine træningsdage har jeg tilvænnet hunden miljøet – altså evnen til at agere på gyngende grund. Jeg har haft Walther med ude at sejle og generelt lavet ting, som kræver noget af hans balance. Og så har jeg lavet færtprægning på ham, ikke mindst. For det her er anderledes, end han er vant til med levende mennesker. Det er en øvelse i sig selv at få hunden til at forstå, at det her er godt; det skal vi gå efter. Det skal øves mange gange. Der er gået ekstremt mange timer med det.”

Walther og hans fører var til eksamen i både ferskvand, saltvand og langs en kyststrækning. På vandet befinder hunden sig på en platform forrest på båden og skal så markere derfra. Lydighed vurderes også til eksamen, for det er vigtigt, at hunden er styrbar, fx når den skal af og på båden.

Vandsøgning kræver, at hundeføreren er rigtig dygtig til at aflæse sin hund, for færtkilden kan befinde sig på flere meters dybde, så man kan intet se – der er ingen pejlemærker at gå efter. Man skal slet og ret være i stand til at sejle efter hundens fantastiske næse.
 

Læs Mere

Første officielle vandtemperatur på 21°


Lagt på nettet 27/7 2021 kl. 11:56 #1627379790

TrygFondens livreddere på Blokhus Strand melder i dag for første gang gang i år om en officiel badevandstemperatur 21°.

Netavisen kanalblokhus.dk har tidligere lavet en måling på 21°. Men den var ikke officiel og ikke taget på samme professionelle måde som livredderne fra TrygFonden.

Men i dag er temperaturen på 21° altså officiel.
 

Læs Mere

Agurketid:
Her er de lokale priser


Lagt på nettet 26/7 2021 kl. 16:41 #1627310487

Rema 1000 havde, ligesom Aldi, billigste agurkepris: 7 kr. Foto: © Peter Wendelboe.

Vi bidrager gerne til de øvrige lokale mediers promovering af Blokhus i agurketiden. Her kan du læse de lokale priser på agurker.

Netavisens forbrugerdepartement har søndag eftermiddag 25. juli 2021 lavet en grundig undersøgelse af agurkepriserne i samtlige fødevarebutikker i Blokhus-området.

Billigste pris for DANSKE agurker
på 7 kr. fandt vi to steder: Rema 1000 i Pandrup og Aldi på Stenmarksvej i Blokhus.

Men Aldi har har i modsætning til de andre også UDENLANDSKE agurker til kun 6 kr.


I Aldi på Stenmarksvej koster DANSKE agurker også 7 kr. Foto: © Peter Wendelboe.


Både SPAR i Hune og SPAR i Blokhus tager 8 kr. for DANSKE agurker. Foto: © Peter Wendelboe.


Også hos Meny i Saltum her er prisen 8 kr. pr. styk. Foto: © Peter Wendelboe.
 

Læs Mere

NORDJYSKE fortsætter med at hype Blokhus


Lagt på nettet 26/7 2021 kl. 00:50 #1627253414Faximile af dagens 4 avissider om Blokhus.

NORDJYSKE fortsætter mandag sin daglige hype af Blokhus med stort opsatte dobbeltsider med baggrundsviden fra byen.

Blokhus får for tiden dagligt massiv reklame i NORDJYSKE.

I løbet af de seneste 6 dage har avisen nu bragt i alt 15 helsider med tekster om Blokhus uden egentligt nyhedsindhold.

I mandagsudgaven bringer avisen bl.a. baggrundsviden om CafePeace, badehusene på stranden og ægteparret Mackenhauer, der driver bed and breakfast i Rødhus, mens fruen desuden laver mindfulness på stranden på en placering, som dog fejlagtigt angives som RØDBY.
 

Læs Mere

Jyllands-Posten på charmeoffensiv i Blokhus


Lagt på nettet 25/7 2021 kl. 10:51 #1627203097

Foto: © Peter Wendelboe.

Morgenavisen Jyllands-Posten er på vej rundt med en charmeoffensiv i de Nordjyske feriebyer.


Foto: © Peter Wendelboe.

I dag og i morgen deler friske unge medarbejdere aviser og muleposer ud på Blokhus Torv.Her kan den lokale befolkning og turister endvidere deltage i en DM i Viden, "Er du rigtig klog?", og vinde et rejsegavekort på 10.000 kr eller abonnementer til Jyllands-Posten/digital.

Desuden trækkes der lod blandt alle indsendere om om nogle exemplarer af brætspillet "Hint".

Torsdag og fredag er holdet i Løkken, og indimellem har de besøgt Skagen.

Jyllands-Posten er desuden Danmarks næstældste netavis, der kom på nettet i 1995 - få måneder efter Netavisen kanalblokhus.dk.

Men i modsætning til kanalblokhus.dk havde Jyllands-Posten og de øvrige danske mediehuse dengang den opfattelse, at nyhederne FØRST skulle stå i den trykte avis, og først derefter måtte dukke op på nettet.
 

Læs Mere

Fed ubetalt reklame for Blokhus


Lagt på nettet 25/7 2021 kl. 00:41 #1627166512

Dagens dobbeltopslag i Nordjyske.
For 5. dag i træk har Nordjyske Stiftstidende søndag et stort opsat 2-sidet opslag (+ hele forsiden) om Blokhus.


Foto: © Poul Nymark.

Denne gang har bladet sat hele fire medarbejdere på sagen og får desuden fotohjælp af vores lokale foto-guru, Poul Nymark.

Nordjyskes egne 4 medarbejdere på artiklen er:
Thomas Christensen, journalist
Julian Drud Sørensen, journalist
Henrik Bo, fotograf, og
Lars Pauli, fotograf.

"- Blokhus-området oplever det helt store rykind af gæster fra nær og fjern i disse uger, og er man ikke helt dus med området endnu, kommer her Nordjyskes bud på oplevelser, du ikke må snyde dig selv for," skriver Nordjyske i sin indledning til dagens 2-siders opslag.

Dernæst bringes der for 5. dag er i træk (formodenlig ubetalt, men særdeles velment) reklame for seværdigheder i Blokhus-området, bl.a. Futten, Fårup Sommerland, Haven i Hune, Skulpturparken med verdens største sandslot, Vaffelbageren, Is Kompagniet, Kalstrup Livsstilshus med Galleri Wolfsen og Blokhus Kanonlaug.

Blokhus kunne ikke - selv for en stor sum penge - have fået bedre reklame end dén, Stiftstidende har leveret i de sidste 5 dages 11 store avishelsider om byens fortræffeligheder.
 

Læs Mere

Intet vand i Søvands Rende


Lagt på nettet 24/7 2021 kl. 19:55 #1627149306

I dag var der intet vand i Søvands Rende. Foto: © Peter Wendelboe.

Trafikanter, der bevæger sig fra Blokhus mod Rødhus, plejer at skulle krydse et vandløb et par kilometer syd for Blokhus. Men ikke i dag!


Foto: © Peter Wendelboe.
Nogle - formodentlig ungdommelige - entreprenører havde nemlig fornøjet sig med at bygge dæmninger lige før udløbet af bækken "Søvands Rende" ca. 3 km. syd for Blokhus.

På grund af det tørre vejr var der ikke meget vand i bækken, så det var en let sag for entreprenørerne at standse vandstrømmen helt.


Foto: © Peter Wendelboe.

Resultatet var, at strandvandrere for første gang i mands minde har kunnet gå tørskoet over - og kørende ikke har skullet frygte at sidde fast i - udløbet af "Søvands Rende", der har afvandet det areal, der siden 1895 har udgjort Blokhus Klitplantage, og fra tidernes morgen har dannet en bred flod hen over stranden syd for Blokhus.
 

Læs Mere

Fra i morgen er der igen anderæs på Blokhus Strand


Lagt på nettet 24/7 2021 kl. 16:36 #1627137376

Foto: © Peter Wendelboe.

Efter en længere pause på grund af corona er der fra i morgen igen anderæs på Blokhus Strand.

Det er Blokhus Strand Baadlaug, der står for anderæs.

Det foregår ved Fiskernes Hus ved nedkørslen til stranden på følgende dage:

Søndag den 25.7,
onsdag den 28.7,
søndag den 1.8 samt
onsdag den 4.8.

Desuden holdes der anderæs lørdag den 14.8 i forbindelse med Blokhus Windfestival.

I alle tilfælde gælder det, at salg af ænder sker fra kl. 14.00 og selve ræset begynder kl. 15.00.
 

Læs Mere

Agurketidsartikel om
Spøgelseshotellet i Blokhus


Lagt på nettet 24/7 2021 kl. 00:12 #1627078356

I et 2-siders opslag fortæller Nordjyske Stiftstidende i dag bl.a. om Spøgelseshotellet i Blokhus.

Nordjyske Stiftstidende har tilsyneladende valgt at benytte agurketiden til at hype Blokhus.

De seneste dage har avisen hver dag bragt helsides- eller endog 2-siders artikler med generelle og historiske oplysninger om Blokhus.

Den 21. juli bragte avisen et dobbeltsideopslag om "5 ting du måske ikke ved om Blokhus".

Dagen efter var det fotografen Henrik Bos turistbilleder fra Blokhus over 2 sider.

Og i dag, 24. juli 2021, bringer NORDJYSKE hele tre fulde sider om Blokhus:

I lokalsektionen en helsides-artikel om det nye byggeri over for Strandhotellet og i hovedavisen en historisk artikel over to sider om udviklingen af Blokhus "Fra falleret badeby til moderne turistmagnet."

Her fortælles blandt andet om nedrivningen af "Spøgelseshotellet", der lå på den plads, hvor Kalstrup Livsstilshus i dag er placerret.

I opslagsværket WikiBlokhus.dk kan du læse tusindvis af andre detaljer om Blokhus ... og selv tilføje flere.
 

Læs Mere

Tre betingede frakendelser af kørekortet på stranden


Lagt på nettet 23/7 2021 kl. 21:21 #1627068102

Foto: © Peter Wendelboe.

Der blev uddelt mange bøder og hele tre betingede frakendelser af kørekortet på Blokhus og Løkken strand i går.

Færdselsbetjente fra Nordjyllands Politi var torsdag 22. juli 2021 på trafikkontrol med særlig fokus på stranden ved Løkken og Blokhus.

Baggrunden for kontrollen var flere borgerhenvendelser med ønske om, at der kom politi til stede på stranden.

De tre betingede frakendelser af kørekortet blev givet for kørsel på stranden med mere end det dobbelt af den tilladte fart. Det vil sige over 60 km/t, hvor man kun må køre 30 km/t.

Derudover blev der givet 2 klip i kørekortet ... også for hastighed, ligesom fire blev sigtet for at lave såkaldte "burnouts".

Endelig blev en kvinde sigtet for på stranden at have overladt føringen af sin bil til sin 15-årige søn. 

"– Man skal tænke sig godt om og køre ordentligt, når man er på stranden. Der er rigtig mange mennesker til stede dér om sommeren – så det er med god grund, at hastighedsgrænsen er på 30 km/t," formaner den ansvarlige for indsatsen, politikommissær Thomas Ottesen.  

Han tilføjer, at færdselsbetjentene på vej til og fra strandkontrollen derudover også standsede to biler, der kørte alt for stærkt på motorvejen, henholdsvis 187 km/t. og 191 km/t.

Nordjyllands Politis færdselsindsats fortsætter hen over sommeren. 
 

Læs Mere

81-årig kvinde i vanskeligheder på stranden


Lagt på nettet 23/7 2021 kl. 17:50 #1627056836

Livreddere, ambulance og 2 akutbiler arbejdede energisk i mere end en halv time neden for sømærket. Foto: © Peter Wendelboe.


En 81 årig kvinde fik ved 17:45 tiden fredag aften et ildebefindende på Blokhus Strand.

De pårørende fik straks fat i TrygFondens livreddere, som rekvirerede en ambulance og 2 akutlægebiler.

Paramediciner og læger forsøger i øjeblikket at behandle kvinden i ambulancen neden for sømærket.

Der er endnu ingen oplysninger om kvindens tilstand.

 

Læs Mere

Fredagsmusik med
Blockhouse Vintage Jazz Band


Lagt på nettet 23/7 2021 kl. 16:02 #1627080121

Foto: © Peter Wendelboe.

Sommeren er over os, og aldrig har der været så meget folkeliv i byens gader og på restaurationernes udearealer.

Traditionen tro indbyder Strandhotellet igen i år til frokostjazz i gårdhaven alle fire fredage i juli måned.

Her kan man nyde solens varme og jazz’ens bløde toner, imens man nyder sin frokost, i den frodige og hyggelige gårdhave.


Foto: © Peter Wendelboe.

Jazz-musikken leveres som altid af husorkestret “Blockhouse Vintage Jazz Band”.

Musikken spiller hver fredag i denne måned fra kl. 14.00 til ca. 16.30.

Der er ikke krav om tilmelding, men frokostspisende gæster med bordreservationer vil blive prioriteret pladserne, mens man lytter til frydefuld dæmpet musik New Orleans-stil.
 

Læs Mere

Opvarmningsgruppe på Torvet: The Bats


Lagt på nettet 22/7 2021 kl. 19:52 #1626976329

Foto: © Peter Wendelboe.

Torsdag klokken 19 gik The Bats på scenen på Torvet som opvarmningsgruppe før Poul Krebs, der underholder fra klokken 21:30.

Da The Bats spillede som hovednavn på den første Nibe Festival i 1985, var de fire vilde unge mænd, der spillede rock’n’ roll i bare maver.

I ti år spillede The Bats derefter med stor succes på cafeer og små spillesteder i hele landet.

De fleste nordjyder i en moden alder husker nok The Bats som byens førende liveband på det legendariske spillested Fru Jensen i Jomfru Ane gade.

I aften er de tilbage på scenen på Blokhus Torv som opvarmningsgruppe til Poul Krebs.


Foto: © Peter Wendelboe.

Torvet er igen fuldt af glade turister og fastboende, der har bænket sig ved bordene. Og de 5 samarittere fra Beredskab Nord er på plads, hvis noget skulle ske.
 

Læs Mere

I aften er der igen musik på Torvet


Lagt på nettet 22/7 2021 kl. 09:22 #1626938563

Foto: © Peter Wendelboe.

Torsdag aften optræder Poul Krebs på Blokhus Torv. Opvarmning: The Bats.

Dørene åbnes klokken 18 opvarmningen starter klokken 19 og Poul krebs synger klokken 20:30.

Billetterne koster 75 kr. + gebyr inklusiv en gratis øl eller sodavand.

KØB DINE BILLETTER HER:
https://www.ticketmaster.dk/event/sommerkoncert-blokhus-torv-poul-krebs-billetter/501279

🔴 Der sælges 1000 billetter pr. koncert
🔴 Grundet Covid-19 restriktioner afspærres Blokhus Torv og der er ingen adgang uden forhånds booking
🔴 Ingen medbragte drikkevarer
🔴 Alle gæster skal ved indgangen fremvise gyldig coronapas jf. de gældende retningslinjer.
🔴 Yderligere retningslinjer fremgår ved bookning

Koncerterne på Blokhus Torv er pr. 1. juli klassificeret som stående events- med mulighed for at sidde ned. Det betyder i praksis, at det er frit for om man vil stå eller sidde under koncerterne.

Der vil være borde/bænke-sæt tilgængelige for dem der ønsker at sidde ned. Alle pladser er unummererde, så man kan sætte sig præcist hvor man ønsker sammen med dem man vil.
 

Læs Mere

Drone-video fra lyskrydset


Lagt på nettet 22/7 2021 kl. 01:26 #1626910005

Nordjyske Stiftstidendes fotograf har taget en lille drone-video fra lyskrydset i Hune efter lukningen.

Se lyskrydset fra luften her. 

Læs Mere

5 ting du måske
ikke ved om Blokhus


Lagt på nettet 21/7 2021 kl. 23:36 #1626903395

Nordjyske Stiftstidende bringer torsdag et helsides-opslag med overskriften "5 ting du måske ikke ved om Blokhus".

I artiklen kan du læse om bynavnet, Futten, sømærket, restaurant "Hawet" og selve Vesterhavet.

I opslagsværket WikiBlokhus.dk kan du læse tusindvis af andre detaljer om Blokhus ... og selv tilføje flere.
 

Læs Mere

Ny forretning i branchen med bemalte sten


Lagt på nettet 21/7 2021 kl. 18:48 #1626887305

Anna Aaen og Alberte Lindegaard i deres nye forretning.
Foto: © Peter Wendelboe.

En ny forretning så i dag dagens lys i Blokhus.

Grundlæggeren er Alberte Lindegaard, der ferierer med sine forældre på Havørns Allé i Klitplantagen.

Med Poscha-tusser maler hun farvestrålende motiver på flotte sten og sælger dem ved vejkanten.

Man kan betale til moderens MobilePay, så der er orden i regnskaberne.

Straks efter åbningen af forretningen onsdag eftermiddag blev Anna Aaen optaget som kompagnon i firmaet.

Hun ferierer i genbohuset med sine forældre og deltager både i produktionen og i salget.

Da Netavisens udsendte medarbejder mødte dem kort før mødrene kaldte de entreprenante forretningsfolk til aftensmad, meddelelte de unge initiativtagere, at salget indtil nu var gået godt.

Men om forretningens fremtidsplaner kunne de intet meddele.

Det er således for tidligt at fortælle om sommerens åbningstider.

 

Læs Mere

Officiel pressemeddelelse om misforståelsen der gav musikstop


Lagt på nettet 21/7 2021 kl. 13:19 #1626913180

Berit Bøjstrup, formand for Erhvervsforeningen.
Oressefoto


Formanden for Erhvervsforeningen Destination Blokhus, Berit Bøjstrup, har tirsdag klokken 13:19 udsendt en pressemeddelelse efter mandagens forvirring om musik i det offentlige rum.

Erhvervsforeningen skriver blandt andet i pressemeddelelsen:

Et sammenfald af misforståelser betød, at regler for musikalske arrangementer måtte vendes på et møde tirsdag 21. juli mellem Erhvervsforeningen Destination Blokhus, restauratører og Jammerbugt Kommune.

Men på baggrund af den altid gode dialog med kommunen og dens store velvillighed til at sikre et godt samarbejde blev der hurtigt nået frem til løsning, som alle parter er tilfredse med.

"- Som altid oplever vi, at Jammerbugt Kommune er positiv indstillet og parat til at støtte op om den gode udvikling, der er her i Blokhus, og den kommunale opbakning har stor betydning for os og for området," understreger Berit Bøjstrup, formand for Erhvervsforeningen.

På mødet var der enighed om, at man søger kommunen om tilladelse til sine musikalske arrangement og denne ordning forsætter året ud.

"- Det blev også besluttet, at der bliver nedsat en arbejdsgruppe med repræsentanter for restauratører, Erhvervsforeningen og kommunen, som skal se på det nuværende regelsæt, der er fra 2012, og arbejde for at gøre det tidssvarende," forklarer Berit Bøjstrup.

Erhvervsforeningen fremhæver den indsats, som Jammerbugt Kommune yder for at sikre, at Blokhus er en af de mest populære turisme-destinationer med masser af spændende arrangementer hen over hele året.

Det gælder blandt andet økonomisk tilskud samt assistance til afvikling af de mange events som koncerter på Torvet, julebelysning og medspiller i forhold til skøjtebanen på Torvet om vinteren – men også renholdelse af toiletter og nedkørslen til stranden.

"- Blokhus er begunstiget af at kunne trække på et stærkt erhvervsliv samt en masse frivillige hjælpere til de mange arrangementer - og ikke mindst Jammerbugt Kommune som den vigtige medspiller i udviklingen af vores dejlige område, og kommunen er altid klar til at løse både små og store problemstillinger," siger Berit Bøjstrup i pressemeddelelsen og ser frem til endnu en sommer med mange gæster og gode oplevelser i sommerlandet.
 

Læs Mere

KulturKANten On The Road


Lagt på nettet 21/7 2021 kl. 09:57 #1626854234

Thomas Blum er en af Danmarks mest lovende upcoming musikere. Pressefoto.

Den nordjyske singer/songwriter og skipper Thomas Blum og hans musikalske venner sætter sejl og kurs ind i Limfjorden for at spille 12 koncerter.

Det sker, når ’Sommertidsskibet’ som et led i KulturKANten, Nordjyllands kulturaftale, kommer til Gjøl og Attrup Havne 3. august kl. 13.30 og 19.30.

Her vil Thomas Blum, Christine Bruun, Rikke Thomsen og Enilora underholde publikum fra skibet ved kajkanten.

Thomas Blum er en af Danmarks mest lovende upcoming musikere, skriver Jammerbugt kommune i en pressemeddelelse. Han har udgivet blandt andet singlen "hjem alene", som ramte nye danske hits i en fart, en single som er blevet til på båden Noma, hvor Thomas bor i Aalborg.

Thomas Blum skriver dansksproget popmusik, når det er bedst, skriver Jammerbugt kommune. Og han har de sidste 3 år tjent til livet, ved at imponere på samtlige live scener rundt omkring i hele Danmark. Den store erfaring med live optræden ses tydeligt, når Thomas er ude at spille med band eller som solilst.

Han er nu i gang med et projekt, som omhandler 5 udgivelser hen over sommeren og efteråret 2021. 5 sange som alle fortæller en historie om et kæresteforhold med alle de følelser, man kan kende hos sig selv.

Der vil også blive skrevet ny musik på båden, som der måske vil blive lejlighed til at høre smagsprøver på, når Thomas Blum & co lægger til kaj og spiller små intime koncerter for Limfjordens havnegæster.

Desuden kan man høre musik ”ved gadekæret” i Ørebro og Arentsminde samt en større koncert i parken ved Bratskov med Rikke Thomsen.

Alle koncerterne er gratis at opleve, og det er lokale kræfter, der sørger for hyggelig stemning og gode omgivelser.

KulturKANten, Nordjyllands kulturaftale, vil gerne takke både nordjyderne og de nordjyske musikere – som ikke har kunnet turnere i mere end et år – for at holde ud. Det sker med en række koncerter med primært nye nordjyske navne.

Udtrykket ”On The Road” er meget tæt forbundet med dét at spille livekoncerter.

Men for Thomas Blum og hans musikalske venner bliver det lidt anderledes, når han sammen med sine musikalske venner sætter sejl og kurs ind i Limfjorden for at spille 12 koncerter.

Program for ’Sommertid’ i Jammerbugt Kommune

Skib
Tirsdag 3. august
kl. 13.30: Gjøl Havn
kl. 19.30: Attrup Havn
Solister: Thomas Blum, Christine Bruun og Enilora

Ved gadekæret
Fredag 6. august
kl. 18.00: Ørebro ved bålhytte lige ved Ørebroskolen.
kl. 20.00: Arentsminde Kulturhus, Langeslund Alle 4.
Solist: Daniel Jul

Stor ladvogn
Lørdag 7. august
kl. 14: Parken ved Bratskov, Fredensdal 8 i Brovst.
Solist: Rikke Thomsen

Fakta
Koncerterne arrangeres gennem et samarbejde med KORMA – Kompetencecenter for rytmisk musik. KulturKANten er Nordjyllands kulturaftale – et kulturpolitisk samarbejde mellem Region Nordjylland og de 11 nordjyske kommuner. Hele aftaleteksten kan læses på www.kulturkanten.dk
 

Læs Mere

Sagen om musikstop
var en misforståelse


Lagt på nettet 20/7 2021 kl. 17:50 #1626803410

Direktør Kristian Engsig sidder fredeligt i sin have ved siden af restauration "Hawet" og fortæller om baggrunden for mandagens panik. Foto: © Peter Wendelboe.

Manden, der ufrivilligt var årsag til gårsdagens panikaktion om stop for udendørs musik i Blokhus, fortæller i dag, at det hele er en stor misforståelse.

Direktør Kristian Engsig, der ejer det gule hus lige øst for restaurant "Hawet" på Strandvejen i Blokhus, ringede i fredags til Jammerbugt kommune og spurgte rent generelt om reglerne for udendørs musik i Blokhus.

Hans familie har ejet huset, siden det blev bygget, og var i 50erne og 60erne stærkt generet af støj fra daværende diskotek Peter Wessel lige overfor.

Da "Hawet" (dengang "Ved Hawet") blev sat til salg, købte han det gamle værtshus blandt andet for at være medbestemmende om driften og dermed undgå støj fra sin nærmeste nabo.

Det, der satte gang i panik-situationen om udendørs musik i Blokhus, er ikke "en klage".

Kristian Engsig fortæller, at han ganske fredeligt ringede til Jammerbugt kommune og spurgte om reglerne for udendørs musik, fordi han evt. kunne tænke sig noget tilsvarende på "Hawet".

Den uskyldige henvendelse blev tilsyneladende mistolket af Jammerbugt kommunes medarbejder, som mandag sendte brev om håndhævelse af udendørs musikforbud uden forudgående ansøgning til alle udskænkningssteder i Blokhus.

Efter nogle panikagtige timer med interne samtaler og telefonsamtaler restauratørerne imellem blev et møde med Carsten Christensen fra Jammerbugt kommune og restauratørerne sat i værk på Strandingskroen i dag klokken 13:30.

I mødet deltog blandt andet Steffen Ebdrup, der ejer en række restaurationer i midtbyen, samt restauratørerne fra Lanternen, CafePeace, Futten, HygBar og Strandkiosken.

"-Mødet endte i al fredsonmelighed en time senere med en konklusion af, at det hele var en storm i et glas vand," siger Kristian Engsig til Netavisen kanalblokhus.dk.

Og i aften spilles der igen musik alle steder som normalt.

Kristian Engsig fortæller til Netavisen kanalblokhus.dk, at det på mødet blev gjort klart, at der ikke forelå en klage over musikken forskellige steder.

Han er uforstående over for, hvorfor sagen eskalerede i går.

Kristian Engsig understreger, at det er vigtigt for de erhvervsdrivende i Blokhus at komme i gang igen efter corona-nedlukningen.

Han fortæller at han ikke siden "Peter Wessels" og "Sunsets" dage har været generet af udendørs musik, og at hans henvendelse til kommunen ikke skal forstås som nogen klage.
 

Læs Mere

Forespørgsel satte en stopper for al udendørs musik i Blokhus


Lagt på nettet 20/7 2021 kl. 14:27 #1626794833

Der har tidligere været problemer med udendørs musik i Blokhus, her beskrevet i en såkaldt "Neuruppin" (kort slagfærdigt rim) fra 2020 af Peter Wendelboe.

I disse minutter holder restauratørerne i Blokhus møde med Jammerbugt Kommune om det pludselige stop for alt udendørs musik.

Som meddelt i artiklen længere nede på siden, blev hver enkelt af restauratørerne ringet op af Jammerbugt kommune i går: " - Al udendørs musik i Blokhus skal ophøre omgående!" blev der sagt.

En forespørgsel om reglerne for udendørs musik ved udskænkningsstederne i Blokhus har ført til, at der pludselig er blevet sat en stopper for al udendørs livemusik i Blokhus, hvor turisterne i disse dage flokkes i hobetal.

Forespørgerebs navn fremgår af en skrivelse, sendt til mindst én af restauratørerne.

Netavisen kanalblokhus.dk ved, hvem der står bag forespørgslen til kommunen, men har endnu ikke fået en kommentar fra ham.

Nadja Vinther, forpagter af værtshuset Lanternen, er mellem dem, der mandag blev ringet op af kommunen.

Den pludselige besked kom helt bag på hende. Hun har højtalere stående på terrassen - og livemusik hver fredag eftermiddag. Senest var det countrysangeren B.A. Norman, alias Bent Aaen, der har sommerhus i Blokhus Klitplantage, og som i weekenderne kører landet tyndt som en meget populær musiker.

"- Det er ret utroligt, at den besked kommer i uge 29. Hvorfor tager de ikke kontakt noget før, når de ved, at vi har haft livemusik i så mange år? Vi står midt i den allervigtigste tid, hvor vi skal tjene vores penge, så jeg kan ikke forstå, hvorfor det kommer så pludseligt. Det har ikke været noget problem før, siger Nadja Vinther og tilføjer:

"- Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at det skulle være et problem, at der står en musiker og spiller et par timer på en guitar fredag eftermiddag."

Hos Jammerbugt Kommune forklarer Carsten Christensen, at man blot holder sig til de regler, der er i forbindelse med udeserveringstilladelserne. I sidste uge modtog kommunen en forespørgsel om reglerne for uden dørs musik på byens cafeer - og det er den, der nu har givet anledning til beskeden.

"- Vi gør sådan set bare opmærksom på de gældende regler. Det er relevant at informere restauratørerne, så der er lighed for loven," siger Carsten Christensen, der er miljøtekniker ved Jammerbugt Kommune.

På spørgsmålet om kommunen havde gjort noget, hvis den ikke havde modtaget den aktuelle forespørgsel, svarer Carsten Christensen:

"- Det er noget, vi har haft oppe at vende med restauratørerne i Blokhus flere gange. Det her er bare en kort repetition - et brush-up - af, hvordan det skal håndteres. Også for at forhindre, at det udvikler sig til et klondike, hvor nogen trækker kunder fra andre på grund af livemusikken. På den måde er det til deres fælles bedste, at vi forsøger at regulere aktiviteten lidt".

Han vil dog ikke oplyse, hvem der står bag forespørgslen. Men som nævnt kender Netavisen kanalblokhus.dk hans identitet og prøver at få en kommentar fra ham.

På spørgsmålet om der har været klager tidligere, og om kommunen tidligere har gjort noget ved sagen, svarer Carsten Christensen:

"- Det her skal ikke oversættes til andet og mere end en reminder om de gældende regler, og så må vi tage den derfra. Vi er klar over, at vi ikke har håndhævet reglerne helt nagelfast, men vi har kunnet fornemme, at tingene måske er løbet lidt løbsk. Derfor minder vi bare om, at vi har et sæt regler, men der er stadig vide rammer i Blokhus," siger Carsten Christensen.

Han understreger, at løbet ikke er kørt for de restauranter, cafeer og værtshuse, der gerne vil have udendørs musikaktiviteter hen over de kommende uger, hvor der er allerflest turister i byen.

"- Vi skal bare have nogle ansøgninger ind i forhold til de aktiviteter de gerne vil afvikle i løbet af sommeren. Der skal være lighed for loven og fælles spilleregler, som stederne kan operere indenfor. Den ene skal ikke behandles anderledes end den anden," siger Carsten Christensen.


Fra Urban Crooners optræden i Futtens gård den 11. juni 2021. Foto: © Peter Wendelboe.

I Futtens gård bliver der spillet livemusik hver eneste dag hen over sommeren. Her har forpagter Thomas Othegraven blot følgende kommentar:

"- Vi håber, at der er tale om en misforståelse."

Læs senere her på siden om restauratørernes møde med Jammerbugt Kommune.
 

Læs Mere

Lyskrydset slukkes midlertidigt


Lagt på nettet 20/7 2021 kl. 08:58 #1626807493

Foto: © Peter Wendelboe.

Tirsdag morgen blev der sat et midlertidigt punktum for lyssignalerne i krydset i Hune.

Dagen i Hune startede med gule sække hen over trafiklysene i byen omstridte lyskryds.

I mindst et årti har de lokale ønsket sig et lyskryds - for med den store trafik til og fra Blokhus på Vesterhavsvej om sommeren, var det svært at komme ud fra sidevejene.
I juni måned opsatte Jammerbugt Kommune derfor lyskrydset til 600.000.
Men nu er det altså slukket igen.

Tirsdag morgen blev det omdiskuterede lyskryds i Hune slukket igen, og gule sække blev sat over trafiklysene.

I mindst et årti har de lokale ønsket sig et lyskryds - for med den store trafik til og fra Blokhus på Vesterhavsvej om sommeren, var det svært at komme ud fra sidevejene.
I juni måned opsatte Jammerbugt Kommune derfor lyskrydset til 600.000.
Men nu er det altså slukket igen.


Foto: © Peter Wendelboe.

Slukningen af lyskrydset betyder, at køen nu er tilbage på sidevejene, hvor man som bilist har svært ved at komme ud til hovedvejen.

Kommunalbestyrelsesmedlem Merete Fuglsang Hansen fra Borgerlisten) mener dog, at man burde have forsøgt sig med den nye løsning i længere tid.

"- Jeg mener ikke, det giver mening at slukke midt i en højsæson og efter så kort en periode," siger til Netavisen kanalblokhus.dk, og hun understreger, at det er svært at komme med en dom efter første dag uden lyskryds.

Jammerbugt Kommune vil nu i en periode følge, hvilken indflydelse slukningen har på trafikken.

Samtidigt genindføres forbuddet mod venstresving fra Hunetorpvej og Blokhus, hvilket betyder, således at trafikken fra Hunetorpvej ledes via rundkørslen til Blokhus.
 

Læs Mere

Blokhus Kanonlaug fylder 12 år


Lagt på nettet 19/7 2021 kl. 21:16 #1626722172

Mandag aften er det særlig festligt på stranden. Blokhus Kanonlaug fylder 12 år.

Normalt stiller kun en lille gruppe af laugets medlemmer op til den daglige nedskydning af solen klokken 21. Men i aften er de alle til stede i festligt skrud.

På grund af corona-restriktionerne bliver der dog ikke en offentlig folkefest af den grund.

Blokhus Kanonlaug er oprettet sommeren 2009 og består af ca. 30 mænd og kvinder. Det er en selskabelig forening, der er dannet for at værne om og betjene Blokhus Kanonen, som blev genindviet den 19. juli 2009.

Blokhus Kanonen er en 85 mm britisk forladeskibskanon, 120 cm lang på en rød træ-rapert, malet i de "oldenburgske farver", som blev brugt af det danske kongehus på det tidspunkt, den blev fundet som vraggods på Blokhus strand i 1808.

Det formodes, at kanonen stammer fra den engelske fregat "The Crescent", som forliste under Englandskrigen ud for Mårup Kirke syd for Lønstrup. Fregatten var ladet med forsyninger til den engelske flåde, som lå ud for København. Fregatten var bevæbnet med 44 skibskanoner og havde en besætning på 300 inkl. kvinder og børn, hvilket var kutyme dengang. At gå på grund på fjendens kyst var meget ubelejligt, og i forsøget på at slippe fri affyrede man alle kanonerne mod land i håb om, at rekylen kunne skubbe skibet fri. Da det ikke lykkedes, kastede man alt løsøre over bord inkl. de 44 kanoner. I den orkanagtige storm totalforliste skibet, og kun ca. 40 søfolk kom levende i land.
 

Læs Mere

Restauratører i panik!
Al udendørs musik forbudt!


Lagt på nettet 19/7 2021 kl. 19:10 #1626714616

Alle udskænkningssteder har pludselig fået en henvendelse fra Jammerbugt kommune om forbud mod udendørs musik.

Alle udskænkningsteder i Blokhus er i oprør.

Et brev fra Jammerbugt kommune pålægger dem med øjeblikkelig varsel at stoppe med al udendørs live-musik og også højttaler-musik udenfor på terrasserne.

Efterfølgende er alle restauratører i dag blevet ringet op af kommunen, med en indskærpelse af reglerne.

Handelsstandsforeningen er i panik. Der har dagen igennem været flere møder og telefonmøder at restauratørerne imellem.

Netavisen kanalblokhus.dk har mandag eftermiddag talt med fem af af dem. Alle havde for travlt til den grundig udtalelse i dag, men lover en fyldigere kommentar i morgen.

Én af restauratørerne har meddelt kommunen, at han imorgen vil "møde op med 5 advokater på kommunekontoret."

Tilsyneladende spiller udskænkningsstederne i Hune by Night i øjeblikket videre.

Mere følger om denne historie senere.

 

Læs Mere

Hen til kommoden og tilbaws igen


Lagt på nettet 19/7 2021 kl. 16:21 #1626715302

Lyskrydset i Hune slukkes igen, og det gamle skilt med venstresving forbudt ved Hunetorpvej genopsættes!
Det har Jammerbugt Kommune nu besluttet efter talrige klager.

Fra i morgen on kommer det gamle skilt med venstresving forbudt fra Hunetorpvej og omkørsel via rundkørslen i Hune op igen.

Det meddeler Jammerbugt kommune i dag.

"– I forbindelse med optimering af det nye lyskryds har vi fulgt trafikken gennem Hune. Vi kan se, at lyskrydset har løst problemet med afvikling af trafikken fra Hunetorpvej, men vi kan desværre ikke udelukke, at det har bidraget til kødannelser ud ad Pirupvej og Vesterhavsvej," oplyser Jammerbugt Kommune mandag middag.

"– Vi slukker nu lyskrydset i Hune i en periode for at se, hvilken indflydelse det har på trafikafviklingen. Vi genindfører forbuddet mod venstresving fra Hunetorpvej mod Blokhus, således trafikken fra Hunetorpvej ledes via rundkørslen til Blokhus, som erfaringsmæssigt har været den bedste løsning, før lyskrydset blev etableret."

Ændringen bliver foretaget tirsdag morgen 20. juli.
 

Læs Mere

Nordjyllands Beredskab advarer om brandfare


Lagt på nettet 18/7 2021 kl. 17:13 #1626621180Mens Nordjyllands Beredskab advarer om stor brandfare overalt i landsdelen, er Naturstyrelsen tavs om en ny brandfarlig bålplads i Blokhus klitplantage.

Naturstyrelsen Vendsyssel har stadig ikke svaret på spørgsmål fra foreningen Klitplantagen Blokhus angående en ny brandfarlig bålplads som blev anlagt i april 2021.

Det blev oplyst på foreningens generalforsamling lørdag formiddag.

Det er Naturstyrelsen, der har anlagt den nye telt- og bålplads ved den grusvej, der forbinder Kragebak og Rødhusvejen.

Teltpladsen er oprettet på en ganske lille rydning i skoven, ca. 500 meter fra de nærmeste sommerhuse på Slettevej.

Der er opsat en vandhane og lagt en jernring, der der fungerer som bålsted.

Men det vækker utryghed hos de nærmeste sommerhusejere, at der inviteres til båltænding i et så sårbart skov- og klitområde.

Der er ingen branddaskere, spande, sanddynge eller andet, der kunne hjælpe en uheldig teltligger med ildslukning.

Tæt omkring bålstedet ligger der letantændeligt kvas og grene.

Bålstedet er placeret ca. 5-6 meter fra de nærmeste træer og ikke som ved Gatewayen og Shelterpladsen langt fra træer.

Sagen har fået fornyet aktualitet, fordi Nordjyllands Beredskab i dag advarer om stor brandfare i landsdelen.

I Nystrup Plantage og nær Klitmøller, har et areal på omkring 500 kvadratmeter klitplantage været i brand i dag siden kort efter klokken 13, men brandfolkene har kontrol over situationen.

Naturen er knastør og det blæser kraftigt. Det gør naturen til en krudttønde, så vi skal alle passe på, lyder det fra indsatsleder Mogens Hansen, Nordjyllands Beredskab.

Det er en meget risikabel situation, der lynhurtigt kan udvikle sig til noget meget farligt. Brandvæsenet har allerede været kaldt ud til tre naturbrande i dag, og det får nu indsatslederen til at advare.

"- Alle, både lokale og turister, skal altså være ekstremt påpasselige med åben ild under de forhold, vi har i landsdelen i øjeblikket," siger han.

Tidligere søndag måtte brandvæsenet kaldes til Helberskov, hvor der var hældt glødende kul ud på jorden, der er dækket af nåle og kviste fra træer. Det gav en brand, der arbejdede sig ned i jorden i sommerhusområdet, der har mange nåletræer.

"- Det er simpelt hen for dumt. Vi bliver alle nødt til at tænke os om og være ekstremt forsigtige, sådan som forholdene er i øjeblikket," lyder det fra Mogens Hansen.

Ved 12.30-tiden lørdag måtte Nordjyllands Beredskab rykke ud til dagens tredje naturbrand, der dog blev nedkæmpet, inden den nåede at udvikle sig alvorligt.

Selv om der skulle dukke en enkelt regnbyge op, er det ikke nødvendigvis nok til at sænke brandfaren.

"- Der skal rigtig meget vand til, før det batter noget i forhold til brandfaren, så vi skal være forsigtige et godt stykke tid endnu," siger Mogens Hansen.
 

Læs Mere

Lokal klimapartnerskabsaftale


Lagt på nettet 18/7 2021 kl. 13:58 #1626818326


Fra venstre formanden for Landbonord Niels Vestergaard Salling, borgmester Mogens Christen Gade, formand i Agri Nord Carl Chr. Pedersen, formand i Bæredygtigt Landbrug Flemming Fuglede Jørgensen og formand i Teknik- og Miljøudvalget Jens Christian Golding. Foto: © Jammerbugt kommune.

Jammerbugt kommune indgår aftale med landbruget om at løse klimaudfordringerne.

Jammerbugt kommune er en blandt i alt 20 danske kommuner, der er med DK2020-projektet, der sætter skub i indsatsen for at opfylde Paris-aftalen om bedre miljø.

I den anledning har kommunen underskrevet en klimapartnerskabsaftale med Agri Nord, Landbonord og Bæredygtigt Landbrug.

Hermed er rammen sat for det videre arbejde mod landbrugets grønne omstilling i landbrugskommunen.

Aftalen beskriver, hvordan landbruget og kommunen i samarbejde kan bidrage til at løse klimaudfordringerne i landbruget.

"– Jammerbugt Kommune er jo en landbrugskommune, derfor er det vigtigt for os, at vi har et godt samarbejde med landbruget og dets organisationer, når det gælder rammevilkårene for at drive det vigtige erhverv. Vi er nu kommet et vigtigt skridt videre i samarbejdet. Med klimapartnerskabet styrker vi dialogen mellem os, og vi skal drøfte konkrete veje til at opnå drivhusgasreduktioner gennem indsatser i landbruget og gennem politiske tiltag fra kommunens side," fortæller borgmester Mogens Christen Gade.

Klimapartnerskabet rummer en række punkter, som begge parter vil arbejde for. Der udpeges også en styregruppe, som skal understøtte og udvikle processen om klimatiltag i landbruget, så klimaudfordringerne løses på en måde, der samtidig understøtter landbruget i deres udvikling.

Jammerbugt Kommune favner meget landbrug, hvor især kvægbrug dominerer. Produktionen af fødevarer til både ind- og udland bidrog i klimaregnskabet for 2018 med 414.000 tons.

Totalt blev der udledt 519.000 tons i 2018 i Jammerbugt Kommune, så landbruget fylder meget i klimaregnskabet.

Derfor er samarbejdet med landbruget vigtigt i indsatsen for at realisere Jammerbugt Kommunes klimamål. Både gennem dyrkning af organisk jord, husdyrgødning i stald og lagre, husdyrenes fordøjelsesproces og dyrkning og gødskning af landbrugsjord.

I kommunen er der mange kulstofrige lavbundsarealer, og da dyrkningen af organisk jord udleder store mængder drivhusgasser, kan parterne opnå en stor klimagevinst ved at stoppe dyrkningen af disse jorde.
 

Læs Mere

Koncert med fremadstormende Amalie Thørholm


Lagt på nettet 18/7 2021 kl. 12:57 #1625914669

Amalie Thørholm. Presseoto

Vi gentager her vores artikel fra den 10. juli: Søndag 18. juli kl. 19:30 kan den aalborgensiske sanger og sangskriver Amalie Thørholm opleves på Torvet i Blokhus.

Her vil hun sammen med sit band give en gratis koncert under åben himmel.

Amalie Thørholm er en af danmarks nye upcoming popmusikere, og hun nyder stor succes på både radiokanalerne og de digitale streamingtjenester.

Amalie kommer til Blokhus med hele sit bagkatalog af personlige og vedkommende popsange og ser frem til koncerten, som er hendes første i Blokhus i eget navn.

“- Musik er for mig historier, stemning og følelser, og at spille koncerter, giver så meget mening, samtidig med at det forpligter. Jeg glæder mig til sammen med mit band, at invitere alle, som kommer til Blokhus på søndag helt ind i mit musikalske univers”, siger Amalie Thørholm til Netavisen kanalblokhus.dk.

Musikken er moderne samtidig med at den rummer klare referencer til 80’erne og har store musikalske forbilleder i Anne Linnet, Thomas Helmig og Lis Sørensen. Teksterne er danske, personlige og vedrørende.

Få en smagsprøve på Amalie Thørholms musik her:
https://llk.dk/djx9ii
 

Læs Mere

Helikopter redede 4 fiskere ind fra havet


Lagt på nettet 18/7 2021 kl. 10:18 #1626607035

En redningshelikopter passerede ved 01-tiden, natten til søndag luftrummet over Blokhus.

Lidt før klokken 01 måtte fire fiskere forlade deres fartøj og gå i redningsbåden, efter at fiskekutterens last havde forskubbet sig og givet skibet alvorlig slagside.

Uheldet skete lidt nord for Hanstholm. Det fortæller vagthavende officer ved Forsvarets Operationscenter Thomas Larsen.

Skibet havde fået slagside, fordi lasten af endnu ukendte årsager havde forskubbet sig. Der var ikke hårdt vejr, men situationen var alvorlig, og de fire fiskere ombord gik i redningsbåden, efter der var meldt alarm.

Redningshelikopteren blev sendt til stedet.

Den bragte uden problemer de fire mænd sikkert i land. Ingen kom til skade ved havariet.

Fiskekutteren er nu delvist sunket, men bliver holdt oppe af en luftboble i skroget, lyder det fra den vagthavende officer.

Redningsskibet Vestkysten fra Thyborøn ligger i øjeblikket ved fiskekutteren for at overvåge, at der ikke sker udslip til havmiljøet fra det havarerede skib, og der er også overvågning fra luften.

Redningstjenesten afventer nu nærmere besked fra fiskekutterens forsikringselskab, der skal tage stilling til skibets bjærgning.
 

Læs Mere

Trafikproppen i Hune topper


Lagt på nettet 18/7 2021 kl. 10:17 #1626605862Søndag formiddag nåede trafikkøen gennem Hune hidtil usete højder. Der er Hune-marked. Desuden er der et stort retromarked i forsamlingshuset, og i morgen er der Hune by Night.

Det er mere end de sparsomme adgansveje til Hune kan klare.

Som adskillige fastboende og turister har påpeget - både på Facebook og i andre medier - fungerer det nye lyskryds i Hune ikke uden en venstresvingsbane.

Og den er der ikke plads til.

Måske kunne et system med en grøn venstresvings-pil løse en del af problemet.

Kommunens teknikere arbejder på højtryk på at løse den "gordiske knude".

Men en perfekt og langsigtet løsning opnås tilsyneladende ikke uden ekspropriering af en række ejendomme.

Og den løsning er af økonomiske årsager helt urealistisk i øjeblikket.
 

Læs Mere

Hune by Night for 19. gang


Lagt på nettet 18/7 2021 kl. 00:41 #1626561694

Countrysanger B.A. Norman, alias Bent Aaen fra Blokhus Klitplantage. Pressefoto.

Den lokale countrysanger med den gyldne stemme, B.A. Norman, synger foran Butik Laden ved Hune by Day & Night på mandag.

Traditionen tro afvikles der Hune By Night mandag i uge 29. Det har de handlende gjort i 18 år. I år bliver det mandag 18. juli.

Alle butikker holder åbent til kl. 22.00 og har ekstra gode tilbud denne aften.

Der vil i løbet af dagen være underholdning for store og små, masser af leben i gaden, pølser på grillen, kolde fadøl og loppemarked langs hovedgaden.

Flere steder bydes der på udendørs spisning, underholdning, aktiviteter ad libitum, alt imens butikkerne frister med alverdens gode tilbud, modeshow, loppemarkeder, live musik og oven i købet en tur 45 meter op i luften.

Der bliver hestevognskørsel gennem byen, hoppe- og legeland ved Novasol og besøg af Nordsøen Oceanariums Road Show ved Kulturhuset samt et stort Retro Loppemarked i Forsamlingshuset.

Prinsesse To Ben, der er en pink klovne-prinsesse, der altid har sin bedste ven, enhjørningen Dennis, med sig, leger, danser og jonglerer iført fantasifulde gevandter i pink og glitter i gaderne fra klokken 16 til 19:30. Dennis er en kæmpe heste-enhjørning, en smule klodset men ellers ganske sød.

Foruden Bent Aaen (alias countrysanger B.A. Norman), der synger ved Butik Laden fra klokken 16 og et par timer frem, er der live musik ved Motel Hune (Yes or No), samt ved Kulturhuset ved Jens Varmløse.

Det er også ved Kulturhuset, der er mulighed for at komme 45 meter op i luften, så man kan se hele området fra toppen af den store kranlift "Sølvpilen" fra vognmandsselskabet AVAS.

Fra klokken 17:00 er der opstilling af veteranbiler ved verdens største sandslot foran Skulpturparken, og ved Kirkensgaard er der stort Openair Modeshow klokken 19:00.

Aftenen slutter med et brag af en sommerkoncert.
 

Læs Mere

SLUK lyset i Hune og få solen til at skinne i Blokhus


Lagt på nettet 17/7 2021 kl. 16:07 #1626530826

Foto: © Edel Hansen.
Tid: Onsdag 14. juli kl. 17:50:12. Sted: kort før Vesterhavsvej 74, Hune.


Edel Hansen fra Pirupshvarre har til Jammerbugt kommune fremsendt dokumentation for, at trafikken gennem Hune flød bedre den dag, blinklyset var ude af drift.

Hun gør det i en mail, afsendt lørdag kl. 13:00 til Kristian Olsen, daglig leder i Teknik og Forsyning, Jammerbugt kommune:

Kære Kristian Olsen,

Jeg kan se, at du i Nordjyske i dag 17.07.2021 citeres for, at trafiklyset i Hune ikke pilles ned: ”Så længe køretiden ligger på 20 minutter”.

Det mål er nået – sandsynligvis her lørdag kl. 12.15, hvor jeg skriver til dig.

For onsdag aften 14. juli kom min mand og jeg til at holde i kø kort før Vesterhavsvej 74 klokken: 17:50:12 og slap først igennem lyskrydset klokken 18:05:12 ... ALTSÅ 14 minutter helt nøjagtig for en tur på 1,1 km.

Torsdag 15. juli troede vi, at trafiklyset i Hune var blevet ”pillet ned”. Her tog samme tur kun 4;48 minutter.

MEN nej – det var bare midlertidigt ude af drift.

Jeg har stor forståelse for den ærgrelse, det medfører, i den bedste mening at have investeret kr. 600.000 i en løsning, som ikke løser problemet, men tværtimod samlet set giver større problemer og utilfredshed. Din afdeling er ikke den første – eller den sidste – der kommer til at lave en offentlig fejlinvestering – de er set meget større!  

Jeg er helt på linje med Kim Hvistendahl, der peger på de tab, udsigten til lange bilkøer, kan pådrage butikker og seværdigheder – erhvervsdrivende – der har brug for al den medvind, de kan få efter Coronakrisen. Tab, der hurtigt kan overstige investeringen på kr. 600.000 i at finde en løsning.

Det er ingen skam at have problemer – men det er en skam – ikke at gøre noget ved problemerne .

SÅ "SLUK lyset i Hune" og få solen til at skinne i Blokhus og i Hune, hvor målet 70.000 ekstra besøgende i Skulpturparkens verdenssensation, går i opfyldelse og bliver en uforglemmelig oplevelse, der ikke fravælges eller begynder med eder og forbandelser over 15 minutter eller mere i kø.

Billeddokumentation af kø-tid udenfor spidsbelastnings tidspunkter.


Foto: © Ethel Hansen.
Tid: Onsdag 14. juli kl. 17:50:12. Sted: kort før Vesterhavsvej 74, Hune.


Efter 14 minutter nåede vi lyskrydset 1,1 km i længere fremme.Foto: © Ethel Hansen.
Tid: Onsdag 14. juli kl. 18:04:12. Sted: Fremme ved trafiklyset, hvor ingen heldigvis skulle svinge til venstre. Køretid for 1,1 km: 14 minutter.
Dagen efter, torsdag 15. juli tog vi samme strækning. Køen begyndte klokken: 11:48:56.Foto: © Ethel Hansen.
Tid: Torsdag 15. juli kl. 11:53:43. Sted: Fremme ved lyskurven, der er ude af drift – (IKKE ”pillet ned”) klokken 11:53:42.
Køretid for 1,1 km: 4:14 minutter.


Venlig hilsen
Ethel Hansen
Sommerhusejer Pirushvarrevej 53, Blokhus.

 

Læs Mere

Vedtægtsændring uden at vise vedtægterne


Lagt på nettet 17/7 2021 kl. 13:15 #1626520552

Formanden gennem 16 år, Fleming Friis Larsen, ringede mødet i gang med foreningens gamle klokke. Foto: © Peter Wendelboe.

Foreningen Klitplantagen Blokhus holdt lørdag formiddag generalforsamling med en vedtægtsændring på programmet.

Men de eksisterende vedtægter blev ikke lagt frem til sammenligning, for - som ordstyreren sagde: "- Dem kender I jo! De står på hjemmesiden!" og alle nikkede.

Men efterfølgende blev 5 deltagere - inklusiv foreningens kasserer og forsamlings dirigent - bedt om at finde dem på hjemmesiden.

Det lykkedes ikke for nogen af dem. Én gav op efter 1 time, en anden efter en halv time, og en tredje gav op allerede efter et kvarter.

Ingen kunne tilsyneladende finde de vedtægter, der skulle stemmes om, på hjemmesiden.

Bestyrelsens forslag gik på at ændre nogle få sætninger i vedtægterne med det formål at stille sommerhusejere på lejede grunde i statens plantage lige med de mange sommerhusejere, der nu har købt deres grunde af staten.

"- Men bestyrelsen har tilsyneladende overset, at forskelsbehandlingen af de to grupper fremgår af i alt 18 punkter i vedtægterne," sagde ét af foreningens ældste medlemmer, der har fulgt vedtægternes udvikling gennem 50 år og gang på gang påvist svipsere i formuleringerne. Han bad om en afstemning om at fjerne alle 18 punkter fra vedtægterne.

Selv om dette var det mest vidtgående forslag, der efter almindelige foreningsretlige principper bør sættes til afstemning først, nægtede ordstyreren at lade det komme til afstemning.

Resultatet blev at bestyrelsens mangelfulde forslag blev vedtaget af en forsamling på i alt 50 deltagere, hvoraf kun halvdelen - nemlig grundejerne - var stemmeberettigede i spørgsmålet, og uden at forsamlingen havde adgang til at gennemse de 18 punkter, der nu betyder, at der også fremover gøres forskel på ejere og lejre i plantagen.

Desuden er de gældende vedtægter meget ubetænksomt formulerede, med flere selvmodsigelser. Blandt andet fortælles der om flere forskellige "bestyrelser". Dette havde medlemmet flere gange påpeget i mails til bestyrelsen og opfordret til at ændre lyden ... senest dagen før generalforsamlingen.

Men disse sjuskefejl ville bestyrelsen ikke rette - heller ikke denne gang.

Ifølge tinglyste deklarationer på grundene og foreningens vedtægter er det kun grundejerne, der kan træffe bestemmelse om størrelsen og anvendelsen af midlerne til vejvedligeholdelse, der ligger i en særlig vejfond. Dem har sommerhusejerne, der bor på lejede grunde, ingen indflydelse på, da staten betaler deres andel af de samlede udgifter til i vedligeholdelsen.

Men efter sædvane blev disse beslutninger også denne gang taget ved almindelige klapsalver, uden stemmeoptælling, af en samlet forsamling, hvoraf kun halvdelen i virkeligheden var stemmeberettigede.

Et spørgsmål om oprettelse af vejbump blev alene nævnt i formandens beretning som ligeledes blev godkendt med almindelige klapsalver af en samlet forsamling, skønt midlerne til oprettelsen skal tages af vejfonden, hvortil kun halvdelen af forsamlingen, nemlig grundejerne, har stemmeret.

Den samlede bestyrelse fortsætter, idet de tre bestyrelsesmedlemmer, der var på valg, blev genvalgt uden modkandidater- inklusive formanden, Fleming Friis Larsen, som har siddet på posten i 16 år.
 

Læs Mere

Det nye lyskryds måske ikke den bedste løsning


Lagt på nettet 17/7 2021 kl. 00:04 #1626473085

Foto: © Poul Christian Petersen Bach.

Det nye lyskryds midt i Hune har tilsyneladende ikke mindsket bilkøerne på Vesterhavsvej.

På Facebook har der været en voldsom debat om det nye lyskryds i Hune.

Der er stor enighed om, at det har lettet adgangen for kørende, der kommer fra Hunetorpvej eller Kirkevej og vil svinge ind ad Aalborgvej.

De skiftende røde og grønne lys har lettet adgangen for dem.

Men stort set alle andre påpeger, at bilkøerne ad Aalborgvej ikke er blevet mindsket.

Flere mener ovenikøbet, at de er blevet længere.


Ghita og Kim Hvistendahl, Pirupshvarre. Privatfoto.

Fredag eftermiddag havde Kim Hvistendahl, der bor i Blokhus et længere opslag i Nordjyskes netudgave.

Han kører i gennemsnit gennem Hune en gang om dagen. Her sidder han ofte mere end 10 minutter i kø, og han er bekymret for, om det går ud over forretningerne og de handlende i byen:

"- Det her kan jo have kæmpe konsekvens for forretningerne i byen. Der holder biler, som skal ud fra tankstationen, som simpelthen ikke kan komme ud, fordi der allerede er tæt kø på Vesterhavsvej," fortæller han.

Han har ellers været begejstret for de to rundkørsler, der også er sat i verden til at afhjælpe trafikkaos, men med lyskrydset mener han, at der er skudt helt ved siden af målet:

"- Det hele er bare kortsluttet nu, fordi det ikke er tænkt igennem. Det er, som om man har sat noget i gang, hvor man ikke kan gennemskue konsekvenserne," lyder kritikken.

Kristian Olsen, daglig leder i Teknik og Forsyning i Jammerbugt Kommune, er ved at være løbet tør for ideer til, hvordan man kan optimere trafikken uden store indgreb i byen:

"- Vi holder øje med passagen og monitorerer, men vi har ikke flere knapper at dreje på. Vi er presset på, at der ikke er plads til en venstresvingsbane uden at opkøbe huse, og så bliver det virkelig et dyrt projekt," fortæller han.

Kristian Olsen er meget enig i, at det er træls at sidde i kø på en smuk sommerdag, men fremkommelighed og sikkerhed går ikke altid hånd i hånd, forklarer han:

"- Vejkrydsningen i byen er blevet mere sikker for fodgængerne, og kommer man fra Hunetorpvej, er køen meget bedre, end den tidligere har været. Vi er også glade for den succes, som Skulturparken har, men det er klart, at jo flere gæster der skal klemmes ud til Blokhus, jo værre bliver trafikken," siger han.

Den allersidste udvej kan være, at lyskrydset må pilles ned igen, fortæller Kristian Olsen, men det ligger ikke i kortene, så længe køtiden ligger på 20 minutter.
 

Læs Mere

Stående klapsalver efter Die Herrens koncert


Lagt på nettet 15/7 2021 kl. 23:19 #1626383979Der var fuldt hus og stående klapsalver ved Die Herrens andet besøg i Blokhus torsdag aften.

Videoen herover viser det officielle slutnummer, som dog blev efterfulgt af endnu et slutnummer og flere stående klapsalver, inden musikken holdt op mere end en halv time efter det annoncerede sluttidspunkt. 

Læs Mere

Rullende stald til 6 heste


Lagt på nettet 15/7 2021 kl. 20:27 #1626373633

Foto: © Peter Wendelboe.

Mange har sikkert lagt mærke til en grøn autocamper i overstørrelse med indbygget stald til 6 heste, som ofte parkerer på Blokhus Strand.

Det er Mads Thyregod og hustru, Jette, der lever deres hobby ud.

Den rullende hestestald er et rent privat foretagende.

Den store grønne autocamper fik navn efter herregården Kaasholm, der ejer jordene, hvor Kaas Briketfabrik lå.

En autocamper med hestestald til 6 heste koster som ny mindst fire millioner kroner, men Mads og Jette Thyregod købte deres for 2 et halvt år siden meget billigere.

Både hestene og familien nyder de daglige udflugtture til stranden i sommerperioden.

De kører hjem til Moseby hver aften, når de har ryddet pænt op efter sig og hestene.

Mads Thyregod er opvokset i Pandrup og kom som 8-årig med sine forældre til en ejendom ved briketfabrikken i Kaas, hvor han stadig bor.

Herfra driver han blandt andet firmaet Pandrup Autohjælp.
 

Læs Mere

Klar til sommerens første koncert på Torvet


Lagt på nettet 15/7 2021 kl. 13:36 #1626348963

Borde, bænke og indgangsportaler er nu sat op til aftenens koncert på Blokhus Torv.

Die Herren spiller klokken 20: 30.


De har optrådt i Blokhus før og glæder sig til at vende tilbage.

De mener selv at være verdens ædleste U2 cover band.

De kom til verden i 1991 og har de sidste 25 år levet som professionelle spillemænd og kunstnere.

Bandet har opfundet et par nye tiltag under coronanedlukningen: "Die Herren U2 Dogme dag" og "Die Herren Take Away".

På torvet lægger Die Herren ud med de store U2-hits såsom ”Beautiful Day”, Sunday Bloody Sunday” og With or Without You”, nogle unplugged og andre i elektriske versioner.

Billetterne koster 75 kr. + gebyr inklusiv en gratis øl eller sodavand.

KØB DINE BILLETTER HER:
https://www.ticketmaster.dk/event/sommerkoncert-blokhus-torv-die-herren-billetter/501277

PROGRAM:
KL. 18.00 DØRENE ÅBNER
KL. 19.00 OPVARMNING: FESTER KESTER
KL. 20.30 I DIE HERREN

PRAKTISK INFO

🔴 Der sælges 1000 billetter pr. koncert
🔴 Grundet Covid-19 restriktioner afspærres Blokhus Torv og der er ingen adgang uden forhånds booking
🔴 Ingen medbragte drikkevarer
🔴 Alle gæster skal ved indgangen fremvise gyldig coronapas jf. de gældende retningslinjer.
🔴 Yderligere retningslinjer fremgår ved bookning

Koncerterne på Blokhus Torv er pr. 1. juli klassificeret som stående events- med mulighed for at sidde ned. Det betyder i praksis, at det er frit for om man vil stå eller sidde under koncerterne.

Der vil være borde/bænke-sæt tilgængelige for dem der ønsker at sidde ned. Alle pladser er unummererde, så man kan sætte sig præcist hvor man ønsker sammen med dem man vil.
 

Læs Mere

Da livredderne meldte om 27° i Vesterhavet


Lagt på nettet 15/7 2021 kl. 11:33 #1626341599

Badevandet i Vesterhavet er nu 22°. Men 15. august 2018 meldte livredderne om ikke mindre end 27°

Trygfondens livreddere har nu hver dag i 25 år rapporteret om badevandstemperaturen på Blokhus Strand. Det sker hver formiddag på adressen www.respektforvand.dk Og desuden i alle årene øverst på Kanal blokhus.dk.

Kun én dag skød de unge mennesker på stranden langt over målet.

Allerede med dagens første måling af badevandstemperaturen klokken 11:18 den 15. august 2018 offentliggjorde de temperaturen 27° C.

Netavisen Kanal Blokhus ringede straks til dem og gjorde dem opmærksome på, at det måtte være en fejl.

Da tallet ikke blev rettet, sms'ede vi senere flere gange til dem og henvendte os til sidst personligt til dem på stranden.

Men tallet blev stående, og dagen vil gå over i statistikken som dagen, da vandet i Vesterhavet ud for Blokhus var 27 grader Celsius.


 

Læs Mere

Folkelig fejring af genåbningen i lokalsamfundene


Lagt på nettet 14/7 2021 kl. 09:46 #1626248801

Endelig kan Jammerbugt Kommunes mangfoldige kultur- og foreningsliv genåbne og byde velkommen tilbage til alle.

Jammerbugt Kommune deltager i den landsdækkende fejring af genåbningen af kultur- og idrætslivet, og alle borgere i Jammerbugt Kommune kan vise deres støtte og være med til at kickstarte foreningsfællesskaberne efter længere tids COVID19-nedlukning.

Det fejres i Jammerbugt Kommune med fire lokale genåbningsevents under åben himmel, hvor vi sammen kickstarter, støtter og genforenes med vores brede pallette af kultur- og fritidstilbud.

Jammerbugt Kommunes genstartsfestival er en del af den landsdækkende festival ”100 dage med kultur og idræt”, støttet af Slots- og Kulturstyrelsen, som på 100 dage fra den 1. juli 2021 til og med den 30. september 2021, markerer genåbningen af kultur- og idrætslivet i hele landet.

”- Vi er stolte af vores kultur- og fritidstilbud, og vi er en aktiv og ambitiøs fritidskommune – derfor skal vi selvfølgelig gå forrest i fejringen af genåbningen,” fortæller formand for Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget Helle Bak Andreasen.

Genstartsfestivalen består af fire folkelige motionsløb på oplevelsesruter i Jammerbugt Kommunes fire største byer:

Fjerritslev – Torsdag den 19. august 2021
Pandrup – Tirsdag den 24. august 2021
Brovst – Tirsdag den 7. september 2021
Aabybro – Tirsdag den 14. september 2021

Det er gratis at deltage i alle events under Genstartsfestivalen. Der vil være følgende distancer at tilmelde sig til hvert event i de fire byer: 10 km run (med tidtagning), 5 km run (med tidtagning), 5 km walk og 1 mile walk (1,6 km).

Ruterne markeres af den lokale løbeklub og vil tage form som en oplevelsesrute. Langs ruten vil man få mulighed for at opleve de mange kultur- og fritidstilbud, som lokalområderne har at byde på. Det er bl.a. oplevelser som lyden af lokale band- og musikfællesskaber, aktiviteter udøvet af lokale spejdere, opvisning af den lokale idrætsforening og mange andre oplevelser.

”- En længere nedlukning og ikke mindst dette års EM-slutrunde har lært os betydningen af foreningsfællesskaber, og hvad vi kan udrette, når vi er sammen. Genstartsfestivalen er en mulighed for at vise foreningerne vores støtte til alt det gode, som foreningsfællesskaberne giver til vores børn, børnebørn og naboer,” tilføjer Helle Bak Andreasen.

Ved målstregen kan man møde de lokale forenings- og kulturaktører i forenings- og kulturbazaren og få en snak om, hvordan man kan være med i fællesskabet – eller hvordan man kan være med til at støtte de lokale fællesskaber. Forenings- og kulturbazaren er åben fra kl. 17:00 og den lokale handelsstandsforening sørger for god stemning i gaderne.

”-Med oplevelsesruten og forenings- og kulturbazaren, forsøger vi at skabe en platform for vores mange fantastiske fritidstilbud. Her får de mulighed for at vise sig frem. Vores forhåbning er, at det kan give et rygstød til vores foreninger og samtidig minde borgerne om, at vi er i gang igen, så vi kan få genstartet vores idræts- og kulturliv i Jammerbugt Kommune,” fortæller Helle Bak Andreasen.

Program:
Fra kl. 16:30 Nummerudlevering
Kl. 17:00 Velkomst v/ Formand for Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget
Helle Bak Andreasen
Kl. 17:10 Fællessang
Kl. 17:15 Løbsstart og lokale kultur- og foreningsindslag
Kl. 20:00 Tak for i aften
Læs mere og tilmeld dig på www.Jammerbugt.dk/genstartsfestival

 

Læs Mere

Teater på stranden


Lagt på nettet 13/7 2021 kl. 23:10 #1626210640Efter 12 måneders rejse fra Møn til Vendsyssel sluttede Kulturkaravanen 2021 af på Blokhus Strand med danseteatret NordenFras opførelse af forestillingen "Bålet".

"Bålet" er en udendørs forestilling med sanselige, poetiske og kraftfulde billeder, der vækker forbindelsen til vores fysiske kraft og eksistens.

Det er dans og musik i en sammentømret enhed med mørket og ilden som medspiller.

Forestillingen varede en halv time. Videoen herover viser væsentlige scener.
 

Læs Mere

Badevandstemperatutren har nået 21 °


Lagt på nettet 13/7 2021 kl. 21:21 #1626204102

Badevandstemperaturen ud for Blokhus nåede tirsdag aften for første gang i år (uofficielt) næsten 21°.

Livredderne på Blokhus strand målte i morges temperaturen til 20 grader. Men solen har varmet vandet hele dagen. 

Læs Mere

Kulturkaravanen på stranden


Lagt på nettet 13/7 2021 kl. 16:08 #1626192491Kulturkaravanen med danseteatret NordenFra er i øjeblikket på vej ad stranden mod Blokhus.

I aften opføres ildforestillingen "Bålet" syd for badehusene til venstre for nedkørslen til stranden.

Forestillingen indledes med en parade, der starter fra Torvet klokken 22:00 med deltagelse af blandt andet Blokhus Kanonlaug.
 

Læs Mere

Die Herren vender tilbage til Blokhus Torv


Lagt på nettet 13/7 2021 kl. 15:28 #1626181709

Die Herren spiller torsdag på Blokhus Torv klokken 20:30 med opvarmning af Fester Kester klokken 19:00.

Die Herren har optrådt i Blokhus før og glæder sig til at vende tilbage.

De mener selv at være verdens ædleste U2 cover band.

De kom til verden i 1991 og har de sidste 25 år levet som professionelle spillemænd og kunstnere.

Bandet har opfundet et par nye tiltag under coronanedlukningen: "Die Herren U2 Dogme dag" og "Die Herren Take Away".

På torvet lægger Die Herren ud med de store U2-hits såsom ”Beautiful Day”, Sunday Bloody Sunday” og With or Without You”, nogle unplugged og andre i elektriske versioner.

Billetterne koster 75 kr. + gebyr inklusiv en gratis øl eller sodavand.

KØB DINE BILLETTER HER:
https://www.ticketmaster.dk/event/sommerkoncert-blokhus-torv-die-herren-billetter/501277

PROGRAM:
KL. 18.00 DØRENE ÅBNER
KL. 19.00 OPVARMNING: FESTER KESTER
KL. 20.30 I DIE HERREN

PRAKTISK INFO

🔴 Der sælges 1000 billetter pr. koncert
🔴 Grundet Covid-19 restriktioner afspærres Blokhus Torv og der er ingen adgang uden forhånds booking
🔴 Ingen medbragte drikkevarer
🔴 Alle gæster skal ved indgangen fremvise gyldig coronapas jf. de gældende retningslinjer.
🔴 Yderligere retningslinjer fremgår ved bookning

Koncerterne på Blokhus Torv er pr. 1. juli klassificeret som stående events- med mulighed for at sidde ned. Det betyder i praksis, at det er frit for om man vil stå eller sidde under koncerterne.

Der vil være borde/bænke-sæt tilgængelige for dem der ønsker at sidde ned. Alle pladser er unummererde, så man kan sætte sig præcist hvor man ønsker sammen med dem man vil.
 

Læs Mere

Ildforestillingen Bålet på stranden


Lagt på nettet 13/7 2021 kl. 10:27 #1626164831

Kulturkarvanens rejse gennem Jammerbugt kommune slutter i aften i Hune og Blokhus, hvor de første vogne ankommer fra Ingstrup til området ved Hune Kirke allerede ved 13 tiden.

Resten af caravanen forventes at ankomme i løbet af eftermiddagen og slå lejr med heste, mennesker, telte og campingvogne.

I aften er der parade, der starter ved Blokhus Torv klokken 22 med deltagelse af Blokhus Kanonlaug, som tilslutter sig karavanen, når de klokken 21 har skudt solen ned på stranden.Såfremt det danske sommervejr tillader det, starter paraden kl. 22, og Danseteatret NordenFra spiller derefter Ildforestillingen “Bålet” på stranden.

Dog kan for megen vind betyde, at Ildforestillingen opføres ved Hune Kirke.
 

Læs Mere

Naturbænke mellem Blokhus og Hune


Lagt på nettet 13/7 2021 kl. 03:37 #1626140262

Der er pludselig dukket 7 naturbænke op i skovkanten på strækningen mellem Blokhus og Hune.

Det er Erhvervsforeningen Destination Blokhus, der har sponsoreret de 7 naturbænke .

Bænkene kommer fra Kjærgårds Naturværksted i Ingstrup.

Efter mange henvendelser med ønsker om bænke på strækningen søgte Erhvervsforeningen om Naturstyrelsens og Jammerbugt kommunes tilladelse til at opstille bænkene.
 

Læs Mere

Stjålet mountainbike straks sat til salg på Facebook


Lagt på nettet 12/7 2021 kl. 17:17 #1626103056

Mand fik stjålet mountainbike og så den få dage senere til salg på Facebook.

Nordjyllands Politi har fået en anmeldelse om, at en mountainbike var stjålet fra en carport i Pandrup i tidsrummet mellem tirsdag 6. juli om formiddagen og torsdag 8. juli.

Anmeldelsen kom torsdag aften 8. juli. hvor anmelderen også kunne gøre politiet opmærksom på, at den stjålne cykel var sat til salg på Facebook.

Betjente fra Nordjyllands Politi henvendte sig derefter til sælgeren af cyklen, en 29-årig mand.

Og ganske rigtigt. Det var den stjålne cykel, der stod i den formodede gerningsmands entré.

Politiet sigtede derfor den 29-årige mand for brugstyveri af cyklen og afleverede derefter omgående den stjålne cykel tilbage til rette ejer.
 

Læs Mere

Kulturkaravanen
på vej til Blokhus
Genoptryk af artikel fra 29. juni 2021


Lagt på nettet 12/7 2021 kl. 10:27 #1626078463Kulturkaravanen er på vej igennem Jammerbugt kommune. I dag besøges Ingstrup, og i morgen får Blokhus besøg.

Karavanen besøger flere steder i Jammerbugt kommune, før den ender i Blokhus 13. juli.

Netavisen kanalblokhus.dk lagde allerede 29. juni ovenstående video og nedenstående tekst på nettet.

Men da 3 læsere, som åbenbart har overset den gamle artikel, i dag har gjort opmærksom på besøget, gentages den 14 dage gamle artikel her.

Karavanen føres an af et par store flotte friesere, en flok herlige musikere, sprælske dansere i flagrende gevandter og franske, lettiske og svenske kunstnere udgør truppen. Karavanen er fyldt med hestevogne, kuske, dansere, musikere, skuespillere, scenografer og flydende scener.

Kl. 22 er der parade i Blokhus, og hvis vejrguderne er i godt lune, dvs., ingen vind og en skøn blid sommeraften, spiller Danseteatret NordenFra Ildforestillingen “Bålet” på stranden.

Alternativt - hvis det blæser mere end 5 sekundmeter,- spiller karavanen ved Hune Grusgrav bag Hune Kirke.

Karavanen har været på tur i snart to måneder med udgangspunkt fra Møn og med det sidste af rejsen gennem Jammerbugt Kommune. På sin tur gennem Jammerbugt Kommune fra øst mod norvest lægger karavanen vejen forbi Trekroner, Halvrimmen, Biersted, Ingstrup og med afslutning i Blokhus.

Visioner fra Vandkanten spiller danse- og teaterforestillinger i hver by, der besøges, og der bliver kulturmøder, workshops og byttehandler med lokale kulturelle indslag og sociale aktiviteter.

I Trekroner er der besøg i børnehaven, der bliver en fælles parade og lokale dansere og musikere vil optræde, og besøget slutter af med fællesspisning.

I Halvrimmen kommer ”Dronning Margrethe” forbi, og der er gratis fællesspisning.

I Biersted vil der være musikalsk jam og fællesspisning.

I Ingstrup er der kulturBogbyvandring med åbent atelier og lokale fortællinger og fælles tapas-spisning med lokalt akkompagnement på harmonika og klaver.

I Blokhus skal havet og stranden danne en smuk ramme for ildforestillingen ”Bålet”, som afslutter den to måneder lange karavanerejse fra øst til vest gennem Danmark.

Kulturkaravanen Visioner fra Vandkanten giver publikum en unik og nærværende kulturoplevelse med fokus på mødet mellem lokalbefolkning og karavanefolk.

Jammerbugt Kommunes Kultur-, Fritids- & Landdistriktsudvalg har betalt for karavanens besøg i Jammerbugt Kommune.

Hele turens program er således:

Tirsdag 6. juli, Trekroner - Sætter hegn til heste og slår teltpælene i for et par dage.

Kl. 10.00: Karavanen besøger børnehaven med musik, historier og sanglege.

Kl. 16.00: Musik ved købmanden i Bonderup.

Kl. 17:00: Parade fra Bonderup til Landsbycenteret. Her er alle velkomne til at gå/cykle med. Pynt din cykel, din barnevogn eller dig selv.

Kl. 18.00: Fællesspisning, helstegt pattegris med tilbehør.

Kl. 19.00: Byttehandel med lokale ildsjæle. Bl.a. vil lokale dansere og musikere optræde.

Kl. 19.30: Danseteaterforestilling ”Ud i vinden”.

Torsdag 8. juli: Halvrimmen - Byfest og fint besøg

Kl. 15: Parade fra Hallen gennem byen. Alle er velkomne til at gå med som de er, eller klædt ud som de vil.

Kl. 15.30: Byttehandel med lokale ildsjæle, bl.a. får vi vist besøg af “Dronning Margrethe”. Derefter spiller danseteatret NordenFra Danseteaterforestillingen “Ud i Vinden”.

Fællesspisning efter forestillingen. Gratis - alle er velkomne.

Lørdag 10. juli, Biersted - Vi spiller sammen

Kl. 15: Parade fra Elis’s Plads, Svendbjerggårdsvej,  gennem byen til Den Grønne Kile.

Kl. 16: Danseteatret NordenFra spiller Danseteaterforestillingen “Her skal danses”.

Herefter fælles musikalsk jam for dem, der har lyst at spille med eller lytte på, og fællesspisning. Der vil være mulighed for at købe mad eller tage sin egen madkurv med.

Mandag 12. juli, Ingstrup - KulturBogbyvandring

Kl. 14.30: Optoget går op til Trivselsskolen, hvor Kulturkaravanen opfører deres Danseteaterforestilling i skolegården.

Kl. 15.30: Karavanen bevæger sig videre til “Åbent atelier” hos hhv. Annette Bang Andersen (skulptur) og Eydan Kjelnes (maleri).

Kl. 17.00: Fortælling og rundvisning på Ingstrup Mejeri.

Kl. 18.30: Fællesspisning i Forsamlingshuset. Tapas fra Ingstrup Mejeri. Musik under spisning og til fællessang: Gertrud Bjerg (harmonika og klaver).

I Blokhus foregår det altså på stranden eller i Hune grusgrav fra klokken 22.
 

Læs Mere

Solen skydes ned før fodboldkampen begynder


Lagt på nettet 11/7 2021 kl. 22:58 #1626037106Blokhus Kanonlaug skyder solen ned hver aften klokken 21:00 ...

... også selvom der er EM-fodboldfinale i fjernsynet.

Og der var også publikum til begivenheden søndag aften den 11. juli 2021, mens Englabd fik det første mål mod det Italien.

Kampen endte i øvrigt med forlænget spilletid på 2 x 15 minutter + straffesparkskonkurrence, der endte med Italien som vinder.

Se aftenens korte video og og deltag i konkurrencen under slutteksterne.
 

Læs Mere

Søstjernerne har fået mobilt omklædningsrum


Lagt på nettet 11/7 2021 kl. 12:59 #1626001144

Foto: © Peter Wendelboe.

Søstjernerne har fået mobilt omklædningsrum.

Omklædningsrummet blev præsenteret for en større offentlighed under Vesterhavsmarchen søndag den 11. juli 2021.

Hvis de er meget gode venner, kan de næsten 50 medlemmer af morgenbadeklubben Søstjernerne for fremtiden klæde om i læ for vind og vejr.

Omklædningsrummet og køretøjet, der trækker det, ejes af ét af klubbens populære mandlige medlemmer.
 

Læs Mere

Tjekkisk orkester filmes på stranden


Lagt på nettet 11/7 2021 kl. 10:50 #1625993443

Foto: © Peter Wendelboe.

Det tjekkiske pigeorkester Western Girls stillede i dag op til fotosession på Blokhus Strand.

Orkestret har været på turne i Danmark med optrædener blandt andet i København og Randers med nyt concept.Bandets nye plade, der er under produktion og udsendes til efteråret, handler om pirater.

Derfor fandt fotografen Stig Ulrichsen det formålstjenligt at henlægge optagelserne af musikvideoen til klitterne ved Blokhus.
 

Læs Mere

Vesterhavsmarch nr. 50 skudt i gang


Lagt på nettet 11/7 2021 kl. 09:56 #1625990162

Foto: © Bjarne Nielsen fra 5. Sct. Georgs Gilde i Aalborg.

Bent Uggerly fra 5. Sct. Georgs Gilde i Aalborg var mellem de frivillige, der søndag morgen stillede op til Vesterhavsmarch nr. 50 på stranden i Løkken.

Han er veteran, når det drejer sig om Vesterhavsmarchen. Han var med den dag, da Sct. Georgsgilderne for 50 år siden stillede op til den allerførste Vesterhavsmarch på Blokhus Strand.

En strid blæst fra vest bidrog til at sætte stemningen i vejret til årets Vesterhavsmarch.

På stranden i Blokhus affyrede Kanonlauget startskuddet, og formanden for kommunens kulturudvalg, Helle Bak Andreasen, holdt i borgmester Mogens Gades fravær åbningstalen.Efter kanonsalut og åbningstale var der kaffe og rundstykker og en "lille én", og Advokatens New Orleans Jazzband spillede festlig musik.


Foto: © Peter Wendelboe.

Morgenens begivenheder kan ses i det lille billedshow herover.
 

Læs Mere

Underskriftindsamling om Hunes Udvikling.


Lagt på nettet 11/7 2021 kl. 01:13 #1625958810

Jytte Schmidt har taget initiativ til en underskriftindsamling mod udflytningen af XL-byg fra Hunes bymidte.


Jytte Schmidt, initiativtager til underskriftindsamlingen. Fotografik: © Peter Wendelboe.

"- Jammerbugt Kommune er i færd med at gøre det muligt for XL-Byg i Hune at flytte virksomheden til Stenmarksvej - på nuværende boldbane," skriver Jytte Schmidt på Facebook og fortsætter:

"- Vi vil med denne meningstilkendegivelse give udtryk for vores utilfredshed med placeringen af byggemarked og trælasthandel midt i Hune.

Vi ønsker XL-Byg flyttet til en placering uden for Hune.

Med din underskrift kan du være med til at give politikerne i Jammerbugt Kommune en klar besked.
Sig NEJ til XL-Byg på boldbanen i Hune.

"- Hvis du som jeg mener, at XL-Byg ikke skal hen på boldbanen, men meget gerne længere ud af byen eller blive hvor de er, så skriv meget gerne under, og del gerne underskriftsindsamlingen i dit netværk.

En måde, vi borgere i Hune kan tilkendegive vores utilfredshed med kommunens planer.

Jeg ønsker selvfølgelig udvikling, men det giver ingen mening at flytte tømmerhandlen fra bymidten til et nyt boligkvarter," skriver Jytte Schmidt på Facebook.

SKRIV UNDER HER!
 

Læs Mere

Sussi og Leo på Futten igen


Lagt på nettet 10/7 2021 kl. 22:18 #1625948293

Foto: © Peter Wendelboe.

Sussi og Leo - vort lokale musikerpar - optrådte endnu engang lørdag i Futtens gård.


Foto: © Peter Wendelboe.

Billedet er taget, mens Sussi gør klar under parasollerne, mens Leo hviler sig i camperen.

De to har i øvrigt netop fortalt historien om, hvordan de mødte hinanden i bogen "Da jeg mødte dig" af vores - også næsten lokale forfatter, Mads Nygaard fra Hirtshals, og hans kæreste, TV-journalisten Tine Gøtzsche.

I den romantiske bog, der udkom 10. februar 2021, får vi 11 romantiske fortællinger om at finde kærligheden ... også den om de to forfatteres egen spirende kærlighed.

 

Læs Mere

En idé der også kunne bruges i Blokhus


Lagt på nettet 10/7 2021 kl. 18:27 #1625934424

Foto: © Simon Jacobsen.

Løkken får nye gadeskilte 100 år efter, at byen fik de første gadenavne på hushjørnerne i 1921.

Hjørring Kommune begynder i efteråret at udskifte gadeskilte i den historiske del af Løkken.

De nye skilte er de klassiske, støbte gadeskilte, som flere kommuner igen begynder at opsætte i byernes centrum og ofte med forklarende undertekster, som også fremover vil kunne ses i Løkken.

Det var Borgerforeningen, der tog initiativ til, at Løkkens gader blev navngivet for 100 år siden.


Foto: © Simon Jacobsen.

Et af de støbte metalskilte på Nansensvej fra 1950’erne.

Efterfølgende blev der opsat blå emaljegadeskilte med hvid tekst.


Foto: © Simon Jacobsen.

Der findes fortsat et par af de gamle skilte, blandt andet det, som sidder på hjørnet af Søndergade og Vittrupsvej.

Så blev der indført nye gadeskilte i Løkken i 1950.

Det var Løkken Borgerforening,som stod for anskaffelsen af skiltene, og Børglum-Furreby Sogneråd vedtog at betale udgiften på i alt 260 kr.

Disse 70 år gamle gadeskilte findes der stadig en del af rundt om i Løkken og Furreby.

Det er den samme type støbte skilte med afrundede hjørner, der nu igen opsættes.

De nye skilte i Løkken får ligeledes blå bund med hvide bogstaver og ramme.

Løkken–Vrå Kommune begyndte at opsætte en ny generation af gadeskilte i september 1971.

På dette tidspunkt var en del kommuner gået over til at anvende de moderne reflekterende skilte, som stadig anvendes rundt om i Hjørring Kommune.

Årsagen til, at Løkken nu får nye gadeskilte, er, at forfatter Simon Jacobsen har skrevet en række artikler om de klassiske gadeskilte og fabrikken Alu-Danica i Harlev til fagblade og aviser.

Skiltefabrikken i Harlev er den eneste, som fabrikerer de klassiske, støbte gadeskilte, og det sker på samme håndværksmæssige måde som for ca. 100 år siden.

Da Simon Jacobsen begyndte at se på gadeskiltene i Løkken og forske i historien bag gadenavnene, fandt han ud af, at det i år er 100 år siden, at byen fik sine første gadeskilte.

Simon Jacobsen synes, at Løkken fortjener nye gadeskilte med forklarende undertekster med oplysning om, hvorfor gaderne fik deres navne. Da han kontaktede Kenneth Riger Jensen, der er ansvarlig for Hjørring Kommunes skilte, var denne straks med på ideen om de nye skilte.

De første nye gadeskilte opsættes i løbet af efteråret, og løbende vil gadeskiltene i den historiske del af Løkken blive udskifter med støbte skilte i løbet af de næste år.

Der er blevet udarbejdet en liste over de gader, hvor der ønskes undertekster, og det er også blevet undersøgt, hvorfor gaderne fik disse navne.

Lærer Anders Skjødsholm skrev
om 10 gadenavne i den første ’Ladepladsen’, som blev udgivet for 40 år siden.

I samarbejde med Lokalhistorisk Arkiv i Løkken har Simon Jacobsen fundet frem til bl.a. nedenstående række af gadenavne, hvor der ønskes undertekster.

Ideen kan give ny inspiration til den gruppe under foreningen Kulturens Venner Blokhus, der arbejder med opsætning af forklarende tekster til de lokale gadeskilte.

Forklaringerne til mange af vejnavne i Blokhus kan ses på http://wikiblokhus.dk.

Eksempler på forklaringer til gadeskiltene i Løkken er blandt andet:

Anton Bast Vej
Anton Bast 1867-1937, metodistbiskop for Norden, født i nr. 9.

Asylvej
Her lå byens asyl 1888-1988, ejendom for fattige familier.

Carl Jensens Vej
Fisker Carl Christian Jensen 1891-1969, boede i nr. 1.

Damgårdsvej
Ejendommen Damgaardsvej nr. 12er opført af fisker Peter Damgaard.

Den Skæve Linie
Efter et teaterstykke af forfatteren Thomas Olesen Løkken 1877-1955.

Harald Fischers Vej
Guldsmed Harald Fischer 1858-1929, Løkkens velgører og æresborger

Houmannsvej
Fisker Anders Thomsen Houman 1842-1924.

Jens Bangs Sti
Ekviperingshandler Jens Bang 1899-1992, Torvet 6.


Kirkegade
Oprindelig Sct. Petersstræde efter Metodistkirken Sct. Peter fra 1884.

Kjelgaards Plads
Fiskeeksportør Chr. Brix Kjelgaard 1917-2009.

Klithavevej
Klit- og strandfoged Lars Jensen 1854-1931. Hans klithave lå ved nr. 10.


Opsætning starter efter sommerferien.
 

Læs Mere

Søstjernerne hos CafePeace og livreddertårnet


Lagt på nettet 10/7 2021 kl. 17:49 #1625932165

Foto: Birgitte Ravn. Animation: © Peter Wendelboe.

Foreningen Søstjernerne Blokhus var lørdag morgen efter morgenbadet inviteret til CafePeace til en kop kaffe og “en bette en”.

De mødte talstærkt op i deres blå badekåber og sang Søstjernesangen, "Åh, hvilken morgenstund".

Bagefter var Søstjernerne på besøg ved TrygFondens Livredningstårn, hvor de blev instrueret i, hvordan man klarer sig og hjælper hinanden bedst, hvis man skulle møde et revlehul.

"- Vi lærte rigtig meget, som derved sikrer, at vi kan bade mere trygt, når vi mødes på stranden om morgenen," siger Birgitte Ravn fra søstjernerne til Netavisen kanalblokhus.dk.

 

Læs Mere

Latest news ...


Lagt på nettet 10/7 2021 kl. 13:44 #1625917476

Foto: © Peter Wendelboe.

Frivillige fra Sct Georgs Gilderne i Aalborg er i dag ved at stille op til Vesterhavsmarch nr. 50.


Foto: © Peter Wendelboe.

Her er formanden Finn Bramsen ved at sørge for at det elektriske system ved startstedet i Blokhus fungerer.

Han har været med i mange år. Men ikke så mange som Bent Uggerly, der står for opstillingen af start- og målstationen i Løkken.

Han har været med i alle 50 år.

 

Læs Mere

Storslået - men urealistisk - plan om kunstmuseum


Lagt på nettet 10/7 2021 kl. 03:29 #1625880563

Pia Vermehren Kolberg. Animation: © Peter Wendelboe.

Mange har ved private e-mails og på Facebook støttet Pia Vermehren Kolberg, der torsdag skrev et omfattende læserbrev i NORDJYSKE om oprettelsen af et museum med mere for maleren Niels Jensen.

Hun har dog ikke offentliggjort enkelthederne i sit projekt. Dem kan man læse ved linket nederst i denne artikel.

Pia Kolberg retter i NORDJYSKE alvorlige bebrejdelser mod Jammerbugt kommune, fordi den ikke har fulgt op på hendes planer fra 2016 om at skabe et museum for blokhus-kunstnere.

Hun har nu reduceret sine oprindeligt meget omfattende planer til et mindre projekt, der alene omfatter tre ejendomme, der skal blive til et minde om kun én af kunstnerne, nemlig fiskeren Niels Jensen, og en bronzestatue af ham midt på Torvet.

I 2016 var hendes plan oprindeligt at opkøbe fiskeren og kunstneren Niels Jensens hus samt træhuset mellem dette og Futtens/Bingens gård. Desuden ville hun involvere den bygning, der engang var Thomas Olesen Løkkens pensionat, "Kancelligaarden", som senere blev til "Casablanca", og senest "CafePeace".

Derudover ville hun inddrage hele købmand Jansens gamle forretning langs Torvet, som dengang var blevet til DagliBrugsen, og som nu huser en SPAR-butik.

Endvidere ville hun oprindeligt opkøbe dele af Kalstrup Livsstilshus og hele det areal, der dengang rummede minigolfbanen "Kaptajn Golf", og som nu er ved at blive bebygget ved siden af Strandhotellet.

Hun har dog ingen penge til projektet, men fortæller i NORDJYSKE, at "400 mennesker har indsamlet i alt 1 million kroner til projektet".

Da hun ikke mente at havde fået tilfredsstillende svar i 2016, skrev hun igen 14. juni 2021 til borgmester Mogens Chr. Gade og rykkede for en reaktion på idéerne fra for fem år siden.

Hun havde dog indset, at det ikke længere var realistisk med det omfattende ejendomsindkøb, hun havde skitseret i første omgang.

Derfor havde hun nu skåret sine planer ned til et mindre projekt, der "kun" omfatter køb af Niels Jensens hus ved Høkervej samt "Strandhuset", hvor Lise Lotte Wiemer har tøjforretning, og "CafePeace".

Ingen af disse ejendomme er dog til salg, og den fantasifulde million kr. findes kun i Pia Kolbergs fantasi.

Hendes ideer om, at Dronning Margrethe har købt af Niels Jensens kunst, og at Niels Jensen har udstillet på "anerkendte udstillinger" i København er ligeledes ren fantasi.

Niels Jensen var en populær maler i Blokhus-området, og hans kone betalte i 1960 2400 kr for at leje to udstillingslokaler i København, hvor han fik lov at udstille sine billeder.

Mange - inklusive Netavisens redaktør - har skrevet til Pia Kolberg og i princippet støttet hendes idé om at oprette et museum for Blokhus-kunstnere.

Men detaljerne i Pia Kolbergs projekt fremgår ikke af hendes indlæg i NORDJYSKE.

Niels Jensen begyndte først for alvor at male 1960erne. Og da var alle de store blokhus-malere, der måske fortjener endnu større hæder, allerede døde eller ophørt med at arbejde, bl.a. Martinus Rørbye, Axel P. Jensen, Anders Hune, Einar Gross, Hans Støvring Nielsen, Vedel Tave Egebæk, Per Iversen og Jørn Stæhr. Disse kunstnere nævner hun ikke i det nye projekt.

Læs alle detaljer i Pia Kolbergs projekt her.
 

Læs Mere

Ny omfattende bog om Vestkysten


Lagt på nettet 10/7 2021 kl. 00:09 #1625868581

Forsiden af Simon Jacobsens nye bog.

Ny webside med bøger om Blokhus, Løkken og Vestkysten. Der er også en del gratis e-bøger.


Her ses forfatteren omtalt på bagsiden er den nye bog.

Siden er oprettet af forfatteren Simon Jakobsen, som sidste år gjorde sig bemærket med Aalborgbogen om familierne, der byggede de gamle sommerhuse i Blokhus og Løkken.

På websitet findes også en smagsprøve på en ny bog om vestkysten, klima og kystnedbrydning med fokus på Blokhus, Løkken, Nørre Lyngby og Lønstrup som udkommer til september.

Denne bog kan nu forudbestilles til favørpris.

Se https://simon-jacobsen.dk/boeger/loekken-blokhus/
 

Læs Mere

Lokal countrysanger på Lanternen


Lagt på nettet 9/7 2021 kl. 19:29 #1625851789Musikeren Bendt Aaen, der har sommerhus i Blokhus Klitplantage, lancerede i dag på Lanternen sit nye koncept "Keeping it Country".

Bendt Aaen har i mange år spillet over hele landet, men nu lancerer han under navnet B.A. Norman sit nye koncept under sloganet "Hold på hat and boots".

På Lanternens terrasse spillede han fredag eftermiddag lækker countrymusik med alle de kendte country-hits fra de sidste 3-4 årtier - både de stille og de vilde.

Desuden sang han - men uden cowboyhatten - blandt andet et udsnit af Bamses Venners repertoire.

Og Lanternens gæster var ellevilde. Flere af dem henvendte sig til Netavisens udsendte medarbejder med bemærkninger som: "Hvor er det dejligt, den unge Nadja Vinther har fået gang i Lanternen igen!"
 

Læs Mere

Vesterhavsmarchen fejrer 50 års jubilæum


Lagt på nettet 9/7 2021 kl. 11:26 #1625822781

I år fejrer Vesterhavsmarchen sit 50 års jubilæum. Den traditionsrige march på stranden har udviklet sig gennem årene.

Sommeren er på vej, og det samme er den traditionsrige Vesterhavsmarch, som Sct. Georgs Gilderne i Aalborg afvikler 2. søndag i juli.

I år er det 50 års jubilæum, da den første march blev afholdt i 1972 og blev beskrevet således:

Årets store kondimarch udgår fra 2 høje ståltårne på stranden mellem de to badebyer.

Tæt ved nedkørslen til stranden ved Blokhus står det ene af de to 6 meter høje tårne, der markerer startstedet. Det andet tårn er placeret umiddelbart ved nedkørslen ved Løkken.

Deltagerne skal gå til et punkt midtvejs mellem de to tårne og returnere til udgangspunktet i løbet af fire timer”.


Marchen har gennem årene udviklet sig.

I mange år var det med rimelig store opbygninger med stilladser, og der har været opbygget ”Vesterhavshytter” til brug for salg af startkort. Det hele skulle transporteres med bil og lastbil, ja og retur igen.

I dag er alt grej samlet i 2 stålcontainere, der fragtes til stationen på stranden i Blokhus, herfra køres det ud på de andre 4 stationer. Det er store telte og pavilloner.

Overskuddet fra hver march, doneres til gode formål.

Igennem alle årene har der været en omsætning på næsten 4 mio. kr., og der er doneret mere end 1.380.000 kr.

I år bliver der doneret 50.000 kr. til ungdomsarbejde lokalt og regionalt.

Det er muligt at starte på alle ”stationer” på stranden, i tidsrummet kl. 09.00 til 15.00. Der er 5 stationer, og marchen åbnes ved stationen i Blokhus kl. 09.00, hvor borgmester Mogens Chr. Gade holder åbningstalen, og Blokhus Kanonlaug skyder marchen i gang.

Ved køb af startkort er det muligt at deltage i en bogstavjagt på stranden, se mere på hjemmesiden: www.vesterhavsmarch-blokhus-løkken.dk
 

Læs Mere

Unges fritidsjob kigges efter i sømmene


Lagt på nettet 9/7 2021 kl. 11:13 #1625822004

LOs Jobpatrulje kommer traditionen tro rundt i ferielandet og tjekker op på arbejdsorholdene for de unge med fritidsjob.

Forholdene for de nordjyske unge mellem 13 og 17 år, der flittigt bruger fritiden på at knokle i et fritidsjob, kan være barske.

En undersøgelse fra 2020 viste, at mere end hver tredje ungarbejder i Nordjylland havde problemer på arbejdspladsen.

Et ringe arbejdsmiljø er ofte skyld i den dårlige trivsel, men nu kommer Jobpatruljen traditionen tro ud og tjekker op på forholdene. Det sker i uge 28 og 29.
 

Læs Mere

Nye regler for håndtering af glasuld på genbrugspladsen


Lagt på nettet 9/7 2021 kl. 10:15 #1625820688

Fra mandag 12. juli skal borgere og virksomheder ikke længere smide deres gamle, bløde isolering til deponi.

Glasuld og stenuld skal i stedet smides i en ny container, som er indkøbt til netop denne nye affaldsfraktion. Herefter sendes den bløde isolering til en virksomhed, der bruger det til at lave ny isolering. Og sådan kan det bruges igen og igen.

Lars Peter Kristensen, driftsassistent for genbrugspladserne, fortæller, at de har gode erfaringer fra et forsøg, som blev gennemført sammen med genåbningen af Aabybro Genbrugsplads i 2020.

”- Det virker, og isoleringen kan genbruges. Og det er nemt for borgerne at sortere rigtigt, så vi forventer os rigtig meget af den nye mulighed for mere genanvendelse.”

Lars Peter Kristensen estimerer, at der kan blive sendt over 100 tons om året til genanvendelse fra Jammerbugt Kommunes fire genbrugspladser.

Det betyder, at isolering rykker hele to trin op i affaldshierarkiet – og jo højere det kommer op i hierarkiet, jo bedre er det for miljøet.
 

Læs Mere

One-Man-Band på turné fra Skagen til Christiansø


Lagt på nettet 8/7 2021 kl. 19:51 #1625766678Liam Hart fra Mariager startede i denne uge sin turné fra Skagen til Christiansø.

I dag nåede han Torvet i Blokhus.

Han medbringer en guitar, en stortromme med high-hats og en kazoo.

Så håber han, at publikum rundt omkring i landet vil finansiere hans tur ved at lægge mønter og sedler i hans guitarkasse eller betale på MobilePay.

Overnatningen foregår i en ombygget varevogn.


 

Læs Mere
Ældre artikler kan findes i topmenuen.
(OMSKIFTER)

REDAKTION:
Peter Wendelboe
Mail: peter@wendelboe.dk
Svalesvinget 2, 9492 Blokhus,
Telefon: 98249480
SMS/Mob. 40208801.

Kanal Blokhus bringer ikke betalte annoncer, men vi optager gratis alle gode lokale historier og nyheder.

Kontakt venligst redaktionen.