Der er i øjeblikket online på denne side.        Samlet besøg: 1154 i dag, MANDAG 21.06.2021

VERDENS STØRSTE SANDSLOT PÅ VEJ
20. juni 2021. Foto: © Kurt Randorf.Slottet forventes færdigt 2. juli. Følg udviklingen her på siden ...


Bisættelsen af Peter Allen fra CHEERS skal blive en fest


Lagt på nettet 19/6 2021 kl. 05:14 #1624072495

Peter Allen fra CHEERS Old English Pub bisættes lørdag 26. juni kl. 16.30 på Blokhus strand. Hele byen er inviteret med.

Familien skriver på Facebook:

Kære alle sammen.
Vi vil gerne invitere jer alle, til en åben bisættelse, af vores far og svigerfar på hans sidste rejse.

Peter/Kiss/Cheers/Dj Dougal/Brian etc. var en mand med mange kaldenavne, hvilket meget smukt symboliserer hans meget berejste og indholdsrige liv. Han nåede desværre kun at fylde 65 år, men i hans liv nåede han at opleve ubeskriveligt mange ting og møde mange spændende mennesker, der betød meget for ham. Tak for alle jer. ❤️

Live hard - die young, det gjorde han. Vi takker for alt, han har givet os og været for os.

De fleste af jer, som kendte ham, ved at han levede efter en gylden regel, og den lød på:
THE SHOW MUST GO ON!!!
(Uanset omstændighederne).

Dette ønskede han også, når han ikke kunne være her mere, han ville aldrig tale om sine ønsker til efter livet, da han til det sidste mente, at hans tid ikke var kommet. Dog husker jeg heldigvis, enkelte gange, hvor han fortalte, at vi ikke skulle være triste, når han gik bort, men fejre hans liv.

Dette har været vores målsætning under hele planlægningen, og vi håber ikke, vi støder nogen ved det, og så alligevel var det måske lidt i min fars ånd, at prikke lidt til dem, han anså for værende lidt “emsige”. 🙈

Vi vil være taknemlige, og beærede, hvis I vil hjælpe os med at fejre hans skønne liv.

Lørdag d. 26. juni kl 16.30, på Blokhus strand, 9492 Blokhus, Danmark.

Rustvognen kommer med kisten, og parkerer lige nedenfor indkørslen til stranden fra centrum, da den ikke må sidde fast i sandet. Vi vil gerne bede jer om at parkere længere nede af stranden. 🙏

Grundet min fars store livserfaring 🥰😎 (vægt), er det ikke muligt at tage kisten ud af bilen, men bagklappen åbnes og der kan lægges en blomst/et billede ind, og der kan tages afsked.

Præsten kommer og siger fadervor og laver jordpåkastelse.

Så til min fars ønsker:
Der kommer en foodtruck og sælger traditionel engelsk Fish’N’Chips (hans livret).

Vi søger nogen, der vil tage drikkevarer med.

Der kommer live-musik og spiller for min fars sidste rejse.

Vi tænder fakler efter ceremonien, og I opfordres til at blive og se solnedgangen med os.

Planen var at sende rislamper op med hilsner, men det er desværre åbenbart ulovligt. Kender Ivalternativer, må I endelig gerne byde ind med dem.

Grundet hans store investeringer til sidst, der ikke nåede at give afkast, har vi desværre ikke midler til at dække mere end det. Så I må ikke blive stødt over, at vi ikke kan give mere end muligt.

Vi håber inderligt, at I forstår. 🙏❤️

Flere har spurgt til, om de må samle ind til en krans eller andet, og vi gerne takke for omtanken. ❤️

Men Peter var ikke så meget til blomster, kun røde roser. Vi ønsker derfor, hvis nogen vil medbringe en rød langstilket rose, så vil Lisa og jeg tørre dem og hænge dem i vores hjem som minde om vores far.

Han skal efterfølgende kremeres, hvorefter vi rejser til England med urnen, når Corona tillader det, og han bliver sat ned i sine forældres grav i Colchester.

Hvis nogen ønsker at give et bidrag til “festligheden” i stedet for en blomst, tager vi ydmygt imod det, det kunne være kaffe/øl/vin/vand eller et økonomisk bidrag, skulle økonomiske bidrag mod forventning overstige udgifterne på ca. 30.000 kr. før forplejning, doneres det selvfølgelig til velgørenhed.

Vi opretter begivenheden, for at få et ca. antal på deltagere.

Vi håber, at I vil tage campingstole/tæpper eller andet med, så vi sammen kan sidde og mindes Peter med gode/sjove/ (u)hyggelige historier og minder om og med ham.

Det vil glæde os meget også, hvis I har nogle billeder, eller vil dele en tale, er det meget velkomment.

Blokhus hostel har givet en flot pris på overnatninger i 2, 3 og 4 pers. værelse. Sig blot, at det er en booking med reference til Sandra, så giver hun jer en flot pris.

Andreas og Sandra er i Blokhus fra tors-søndag og vil meget gerne se jer, hvis nogle ankommer før, så giv os endelig en melding ❤️

Undskyld det lange opslag, svært at gøre det kort med mange informationer, og når man er en person, der har meget på hjertet, (jeg er vel min fars datter 🙈😎)

Vi håber at se så mange af jer som muligt, kan nogle ikke rejse pga. Corona, undersøger vi gerne muligheden for at live-streame det.

Husk det er en strand”fest” og fejring af et kulørt liv, så tag endelig alt andet end mørkt tøj på, (det ville min far have hadet).

Ved symptomer på Corona, bliv da venligst hjemme og bed om et link i stedet. Husk forholdsregler med sprit, afstand og evt. en negativ test inden.

Vi glæder os til at se jer, på trods af de sørgelige omstændigheder, men ved også, at han vil få en god afskedsfest med jer på stranden 🤞❤️🤞❤️xxx
 

Læs Mere

Faldskærmsudspring med 10 timers forsinkelse


Lagt på nettet 19/6 2021 kl. 02:26 #1624062368Dagens faldskærmsudspring blev udsat igen og igen i løbet af fredagen.

De første spring skulle være foretaget umiddelbart efter borgmester Mogens Gades åbningstale fredag morgen.

Se artiklen længere nede i spalten.

Men sandet var for blødt, til at flyene kunne lande og lette, og vinden var for stærk.

Mange løsninger blev forsøgt i løbet af dagen. Men først klokken 18:00 var alt klar til, at de første fly kunne gå i luften næsten 4 km sydligere end planlagt, og de første springere kunne lade faldskærmene folde sig ud.

Det er Verdens allerbedste faldskærmsudspringere, der i 3 dage er samlet i Blokhus for at dyste i disciplinerne klassisk præcision og speed præcisions-spring.

Der var ventet deltagere fra Qatar, USA, England, Tyskland, Holland, Polen, Sverige og selvfølgelig den danske elite med landsholdet i spidsen.

Men coronaen lagde hindringer i vejen for flere af de udenlandske hold, så kun danske, tyske og polske hold deltog.

Det er den regerende danske mester og tidligere verdensmester i klassisk præcisionsspring, Torben Glud, der sammen med Varde Faldskærmsklub samt Erhvervsforeningen Destination Blokhus har inviteret springere fra flere lande til Vesterhavet.

I klassisk præcisionsspring var
yngste deltager Martin Mikkelsen, 35 år. Ældste mand var Erik Hougaard, 67 år.

Her deltager de mest erfarne udspringere, og det drejer sig om fra 3 km højde at ramme en plet, der er mindre end en to-krone.

Speed præcisionsspring kræver mindre præcision. Her er målfeltet betydeligt større.

Yngste mand til speed præcisionsspring var Nicklas Kokholm, 20 år, og ældste mand Kim Daugaard, 63 år.
 

Læs Mere

Sct Hans-plakaten klar


Lagt på nettet 18/6 2021 kl. 20:34 #1624064610

Nu er plakaten klar til årets sankthansfest, som holdes - ikke som vanligt på stranden - men på Torvet i Blokhus.

Erhvervsforeningen Destination Blokhus har på grund af den stadig gældende begrænsning i forsamlingsfriheden valgt at flytte arrangementet til Torvet midt i Blokhus, hvor der må være 1.000 siddende gæster.

"- Der er forundring over, at der ikke bliver bål på stranden i år, og det forstår vi godt. Men det er desværre ikke muligt med de gældende restriktioner, da vi ved, at der kommer mange tusinde gæster, og vi derfor ikke kan holde os under de 500 personer, som er grænsen for et stående publikum," forklarer Jannie Ratke på vegne af erhvervsforeningen.

I stedet bliver det en midsommer på Torvet med dejlig vestjysk lune.

Nordjyske Jens Warmløse sørge for opvarmningen, inden Tørfisk går på scenen og fortsætter den gode stemning med lune fortællinger og sange, som de fleste kender og har svært ved ikke at synge med på.

Årets båltaler bliver borgmester Mogens Chr. Gade, og det alternative bål bliver tændt på Torvet.

På grund af retningslinjer for smitteopsporing skal alle gæster registreres, ligesom man skal
fremvise corona-pas.

Derfor er der oprettet online booking til billetterne, som koster 75 kr. plus 25 kr i gebyr inklusiv en gratis øl eller sodavand.

Den lille fortjeneste går til at dække de mange ekstra udgifter, der er som følge af corona-reglerne.

Erhvervsforeningen håber på forståelse for årets anderledes sankthans, som med sin udformning sikrer, at man passer godt på hinanden.

"- Og så glæder vi os rigtig meget til, at vi til næste år igen kan invitere alle, som har lyst, til at komme på Blokhus Strand og fejre sankthans," siger Jannie Ratke.

Billetter skal på forhånd købes hos ticketmaster.dk.
 

Læs Mere

Indbrud ved højlys dag i Kaas


Lagt på nettet 18/6 2021 kl. 14:37 #1624027039

Nordjyllands Politi har modaget en anmeldelse om indbrud i et hus på Kærvangen i Kaas.

Indbruddet er sket i perioden onsdag 16. juni mellem kl. 15.40 og 19.59, hvor en ukendt gerningsmand brød ind ved at bryde et vindue op – formodentlig med et koben.

Derefter er samtlige rum blevet gennemrodet for værdier.

Blandt de stjålne genstande er ure, smykker og et kontantbeløb.

Indbrudstyven forlod gerningsstedet ad en terrassedør.

Hvis man har set mistænkelig færden på Kærvangen i Kaas, bedes man kontakte politiet på tlf. 114.
 

Læs Mere

Landingsbanen for blød - faldskærmsudspring udsat på ubestemt tid


Lagt på nettet 18/6 2021 kl. 11:34 #1624008895Faldskærmskonkurrencen er udskudt på grund af problemer med landingsbanen, men i dette øjeblik (kl.14:21) ser det ud til, at en løsning er fundet ved at flytte landingsstedet et par kilometer længere mod Rødhus, og konkurrencen kan genoptages omkring klokken 17: 00.

Tidligere O-officer i Jægerkorpset, Bjarne Lyngsø, der har sommerhus i Blokhus Klitplantage, er på det militære landshold i faldskærmsudspring ved de officielle mesterskaber, der skulle have været i gang i dette øjeblik på stranden i Blokhus.

Borgmester Mogens Chr. Gade åbnede klokken 8 fredag morgen den store faldskærmskonkurrence, BLOKHUS OPEN, på Blokhus Strand.

Men, da stævnet skulle til at begynde, viste der sig store vanskeligheder for arrangørerne.

Blandt andet viste landingsbanen for flyene sig at være ubrugelig på grund af blødt sand.

Foreløbig er starten på stævnet udsat til senere fredag eftermiddag. Flyene står stadig på landingsbanen i Aars, oplyser Torben Glud kl. 14:21. Han er arrangør sammen med Erhvervsforeningen Destination Blokhus.

"– I formiddags var det også for diset til, at vores fly kunne lette fra Aars. Desuden er startbanen på stranden i Blokhus for blød, så vi har en traktor og en lastbil til at køre frem og tilbage på banen for at stampe den. Og så blæser det lige i overkanten," forklarer Torben Glud.

Indtil videre er BLOKHUS OPEN udsat til i eftermiddag.

"– Jeg forventer, at stævnet udsættes yderlige til kl. 16 eller 18, mest sandsynligt kl. 18," siger Torben Glud.

Forsinkelsen kommer dog ikke til at betyde, at konkurrencen skæres ned.

"– Vi skal gennemføre 8 runder, og en runde tager en time. Så hen over weekenden får vi brug for 8-10 timer, og vi kan nå at springe 3-4 timer alene i aften," siger Torben Glud, der er regerende dansk mester og tidligere verdensmester i klassisk præcisionsspring.

I øjeblikket overvejer og undersøger løbsledelsen forskellige muligheder, enten at få banen oversprøjtet fra store vandvogne, eller at få lov til at afspærre en asfaltvej i området til landingsbane for de små fly.

Følg begivenhederne her på siden i løbet af weekenden.
 

Læs Mere

Gade og Golding i Folketinget


Lagt på nettet 18/6 2021 kl. 10:00 #1624013898

Borgmester, Mogens Christen Gade og formand for Teknik- og Miljøudvalget i Jammerbugt Kommune, Jens Christian Golding, besøgte i går, torsdag 17. juni 2021 Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg.

Årsagen var, at de havde fundet anledning til at pege på nogle udfordringer, som de ser med den nuværende lovgivning.

I forbindelse med de forhandlinger, der i øjeblikket foregår, peger Mogens Gade og Jens Chr. Colding på, at Husdyrbrugloven har medført nogle regler, som kan besværliggøre dét at skabe et godt samspil mellem husdyrbrug i landbruget og naturen.

Dette problem er også blevet påpeget af Landbrug & Fødevarer og Danmarks Naturfredningsforening. Husdyrbrugloven har til hensigt at sikre, at driften af husdyrbrug er baseret på den bedst tilgængelige teknik og på et hensyn til den omgivende natur. Derfor er der blevet fastsat regler om, at miljøgodkendelsen til driften af husdyrbrug med mellemrum skal revurderes.

Denne hensigt og dette princip støtter Jammerbugt Kommune til fulde. De seneste ændringer kan dog medføre, at miljøgodkendelsen til store, veldrevne landbrug ikke kan revurderes pga. mindre naturarealer, der ligger tæt på ejendommen. Derfor kan lovgivningen i nogle tilfælde medføre, at der ikke er proportionalitet mellem husdyrbruget og naturværdien af det naturareal, som ønskes beskyttet.

Jammerbugt Kommune er ikke alene om at blive ramt af denne problematik. Kommunen har fået oplyst, at det på landsplan forventes, at ca. 300 landbrugsejendomme vil blive ramt.

Et konkret eksempel er en stor kvægejendom i Jammerbugt Kommune, som har en miljøgodkendelse. Ejendommen har 660 malkekøer og ca. 30 hel- eller deltidsansatte. Ejendommen ligger op til en offentlig vej, hvor der på den anden side ligger en gammel råstofgrav, hvor der for ca. 20 år siden blev indvundet kalk. Efter endt råstofgravning blev graven efterladt, og gennem årene er den langsomt blevet bevokset, så den i dag består af kalkoverdrev og pilekrat.

Det betyder, at miljøgodkendelsen for den pågældende landbrugsejendom ikke kan opretholdes, fordi ejendommen, ligger tæt på naturarealet, og udleder mere ammoniak end grænseværdien, selvmom man har udnyttet alle muligheder, gennem ny teknologi, for at reducere udledningen.

Det betyder, at kommunen skal udarbejde en plan for nedlukning af et stort kvægbrug, der ellers i øvrigt er drevet effektivt og med brug af den nyeste teknologi.

Et forslag til en løsning er, at der åbnes for den mulighed, at der stilles krav om naturpleje, eller andre kompenserende tiltag – som en forudsætning for godkendelse af husdyrbrug.

”- Kvaliteten af naturarealerne kan fastholdes og i nogle tilfælde forbedres ved at lave en mindre rigid løsning, hvor der stilles krav om naturpleje eller andre tiltag, for at man kan opretholde sin miljøgodkendelse. I dag er der landmænd, der ikke tør pleje eksisterende natur eller udlægge ny natur af frygt for, at det rammer dem som en boomerang den dag, de skal udvide eller have deres miljøgodkendelse til husdyrbrug revurderet”, udtaler borgmester Mogens Christen Gade om løsningsforslaget.

Den frygt gør, at det bliver sværere i et samarbejde med landbruget at lave projekter, der skal reducere kvælstofudvaskningen, reducere CO2-udledningen i kulstofholdige lavbundsjorde og klimaprojekter, hvor arealer udlægges til vandparkering.

I den kommende lovgivning, bør der derfor, ifølge Mogens Christen Gade og Jens Christian Golding, åbnes for, at den enkelte landmand får mulighed for at etablere og pleje natur – uden at det giver bagslag.

På den måde kan landmændene positivt indgå i naturprojekter uden at frygte, at det giver dem problemer på længere sigt.
 

Læs Mere

5,3 millioner til ældreplejen


Lagt på nettet 18/6 2021 kl. 08:17 #1624016536

Sundhedsstyrelsen har givet Jammerbugt kommune 5,3 mio. kr. til et projekt, der skal omorganisere ældreplejen i kommunen.

En ny organisering i ældreplejen i Jammerbugt Kommune skal sikre, at tilbuddene til de ældre borgere bliver individuelt tilpasset. Dette arbejde har været i gang siden starten af året, og viser allerede gode resultater.

Sundhedsstyrelsen har givet 5,3 millioner kroner til projektet som skal fortsætte året ud og derefter skal evalueres.

Jammerbugt Kommune er i gang med at ændre organiseringen og give medarbejderne i ældreplejen et kompetenceløft. Alt sammen for at sikre en mere proaktiv indsats og tilpassede ydelser til de mest sårbare borgere i ældreplejen, for hvem behovene også kan ændre sig over tid.

I projektet er der fokus på borgere, som har kroniske sygdomme, sociale udfordringer, høj alder eller almen svækkelse. På nuværende tidspunkt er 70 borgere med, og målet er at få 100 borgere med i ordningen, der i første omgang kører til udgangen af 2021.

Erfaringerne et halvt år inde i projektet viser, at ordningen især tilfører merværdi for borgere, der har et svagt eller intet netværk, og borgere som er nystartet i et forløb med hjemmeplejen.

”- Vi gør os løbende erfaringer på området gennem projektet. Ud fra tilbagemeldingerne fra borgerne har vi fået skærpet fokus på systematisk opfølgning på trivsel og ernæring, og fået mere fokus på de arbejdsgange og processer, vi har i hjemmeplejen. Endelig ser vi på, om det kan være givende for borgerne, hvis vi udvider eller ændrer vores udbud af de ydelser, vi tilbyder udsatte ældre”, siger Ib Nellemann, der er formand i Social- og Sundhedsudvalget.

På nuværende tidspunkt har kommunen:

• etableret teams med kontaktpersoner
• fået 70 borgere med i projektet ud af i alt 100
• lavet løbende trivselsmålinger hos de ældre
• ansat en kost- og ernæringsvejleder
• lavet individuelle indsatser som f.eks. tryghedsopkald og ledsagelse til aftaler
• fået mere fokus på samarbejde og smidige arbejdsgange på tværs af afdelinger
• lavet samarbejdsaftale med Regionshospitalet Nordjylland, Hjørring
• fået mere fokus på god og målrettet dokumentation

En vigtig del i projektet, og for at være sikker på at komme i mål med de ønskede resultater, er at kontaktpersoner og SOSU-assistenter skal på et kompetenceudviklingsforløb, der handler om samarbejde med borgere og pårørende.

”- For at styrke omsorgen for borgerne og deres pårørende, giver vi medarbejderne et løft i deres faglige viden om omsorg i forhold til målgruppen. Der vil bl.a. være fokus på en bedre og mere konstruktiv og ligeværdig dialog med de pårørende, og i det hele taget vil uddannelsen give et perspektiv på det at være pårørende. Vi forventer, det giver mere målrettede indsatser”, fortæller Ib Nellemann.

Kontaktpersonen, der knyttes til den ældre borger, er typisk hjemmesygeplejerske eller fysioterapeut, og fungerer også som koordinator. Dermed skaber kontaktpersonen bedre sammenhæng internt i kommunen, på tværs af kommune, med hospitaler og almen praksis. Kontaktpersonen er tilgængelig for både borgeren og de pårørende i videst muligt omfang.

”- Vi ved, at borgere, der er i kontakt med forskellige dele af velfærdssystemet, har større risiko for akut indlæggelse. Dertil kommer, at de ofte vil have behov for rehabilitering i forlængelse af kontakten med hospitalet. Det ønsker vi at ændre. Først og fremmest for borgernes skyld, men også for at belaste sundhedssystemet mindre. Et af hovedværktøjerne i projektet er at tilknytte en kontaktperson fra kommunen til hver enkelt af de 100 borgere. Kontaktpersonen er en stabil relation i hjemmet, som kommer der fast, og som kender borgerens samlede livssituation”, fortæller Ib Nellemann.

Med en kontaktperson kan f.eks. mistrivsel eller vægttab hurtigere blive opdaget, og hjemmeplejen kan tilbyde mere sammenhængende pleje og omsorg.

Efter sommerferien fortsætter arbejdet med kompetenceudviklingen af kontaktpersonerne, ligesom vidensdeling med andre kommuner og fokus på samarbejdet med Regionshospitalet i Hjørring vil være i fokus. 

Sundhedsstyrelsen og Jammerbugt kommune har modtaget 5,3 mio. kr. til projektet, som løber frem til udgangen af 2021. Herefter evalueres projektet, og det er forventningen, at flere tiltag vil fortsætte.
 

Læs Mere

Ny specialefterskole for unge med autisme


Lagt på nettet 17/6 2021 kl. 17:56 #1623945361

Økonomiudvalget i Jammerbugt kommune vedtog på sit møde i går at støtte et forslag om oprettelsen af en efterskole for normalt fungerende autister i Tranum.

Efterskolen Under Lien forventer at åbne dørene for det første hold efterskoleelever på Vestkystvejen i Tranum i august 2022.

Alle skal have mulighed for et fedt efterskoleophold, og der er brug for en efterskole, som er særligt målrettet elever med autisme. Der har manglet et efterskoletilbud til de elever, som er bogligt stærke, men har brug for specialundervisning på små hold og en rolig og struktureret hverdag.

På Efterskolen Under Lien får de mulighed for at tage en fuld 9. og 10. klasses afgangsprøve. Efterskolen bliver et supplement til de eksisterende specialefterskoler.

“- Der mangler et efterskoletilbud til vores gruppe af elever - det tilbud får de nu med Efterskolen Under Lien,” siger bestyrelsesmedlem Casper Bue Jensen, som er skoleleder for K-klasserne på Klokkerholm Skole.

På Efterskolen Under Lien bliver der et særligt fokus på livsduelighed, så efterskoleopholdet bliver en god byggesten til livet. Her kommer eleverne til at opleve glæden ved at være en del at et fællesskab på nogle præmisser, der tager hensyn til deres individuelle udfordringer.

“- Det har indtil nu været virkelig vanskeligt at finde en efterskole, som både kan give tilstrækkeligt faglige udfordringer og samtidig rumme de særlige behov, en ung med autisme har. Man skal enten gå på kompromis med det faglige eller med de pædagogiske og fysiske rammer,” siger Chalotte Søgaard, som er bestyrelsesmedlem og mor til en pige med autisme.Bag planerne om at oprette Efterskolen Under Lien står det kommende forstanderpar, Sara og Lars Tornøe samt en bestyrelse og en skolekreds. De har længe været i dialog med Jammerbugt Kommune om bygningerne, som tidligere har været asylcenter, og er glade for, at økonomiudvalget nu har valgt at pege på Efterskolen Under Lien som det projekt, de ønsker at se realiseret på Vestkystvejen.

“- Vi er virkelig glade for, at Jammerbugt Kommune har valgt at give os muligheden for at etablere efterskole i det gamle asylcenter, og vi ser frem til den videre dialog med kommunen om alle de formelle detaljer,” udtaler bestyrelsesformand Peter Stecher.

Efterskolen Under Lien forventer at slå dørene op for de første 56 elever i august 2022, men inden da er der meget at gøre.

“- Foran os ligger en masse spændende opgaver. Vi skal have en ansøgning klar til Undervisningsministeriet inden 1. oktober, vi skal fundraise, og vi skal i gang med at renovere og indrette bygningerne, så der bliver nogle lækre elevværelser og undervisningslokaler at vise frem til de kommende elever. Og så skal vi selvfølgelig i dialog med de mange mulige samarbejdspartnere,” udtaler forstanderparret.

For uddybning, kontakt:
Lars Tornøe, mobil: 40 96 34 99
Sara Tornøe, mobil 51 20 40 95
 

Læs Mere

Elitens øvelsesspring aflyst


Lagt på nettet 17/6 2021 kl. 16:27 #1623947220

Foto: © Peter Wendelboe.

Det var meningen, at de internationale faldskærmsud-springere skulle have lavet en række prøvespring i dag. Men det er aflyst på grund af vindforholdene.

Hvis vejret arter sig bedre i aften, kan de måske gennemføre enkelte spring.

Herefter strækker programmet sig over tre dage, hvor nogle af verdens dygtigste faldskærmsspringere fredag, lørdag og søndag springer ud i én kilometers højde for at ramme et mål, der er mindre end en to-krone.

Borgmester Mogens Gade holder åbningstalen på Blokhus Strand fredag morgen klokken 8.Det er verdens allerbedste faldskærmsudspringere, der samles i Blokhus.

Men Pernille Lykke, der bor ved Limfjorden nær Gjøl og Vejlen, og som var på vinderholdet i 2019, deltager af forskellige årsager ikke i år. Men hun tager alligevel til Blokhus for at overvære konkurrencen.

I 2020 blev konkurrencen aflyst på grund af coronavirus-smittefaren.
 

Læs Mere

Borgmesteren tager til genmæle


Lagt på nettet 17/6 2021 kl. 13:23 #1623930552

Borgmester Mogens Gade har ladet sig provokere af nogle læserbreve og har i dag offentliggjort et svar som åbent brev til borgerne.

Under overskriften "Lidt oplysninger til borgerne" skriver Mogens Gade:

Tre fremtrædende medlemmer af Det Konservative Folkeparti har travlt med at problematisere min person, og det samme har Lokalistens byrådsmedlem også fra tid til anden. Uden dog helt at brænde igennem.

Johnny Solberg har jo ellers så sent som i januar måned fået en kraftig påmindelse af dommeren og retten i Hjørring om ikke at udbrede udokumenterede æreskrænkende påstande om andre mennesker.

Alligevel fortsætter han med sine udokumenterede påstande, – og de to andre medlemmer følger loyalt op. Jeg kan berolige borgerne med, at alle de beskyldninger, der er kommet fra den kant, er helt grundløse, og at bevillinger mm. er givet helt i tråd med styrelsesloven, ikke af undertegnede, men af henholdsvis Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen.

Jørgen Ravn Christensen påstår, at en ekspert siger, at jeg er inhabil i forbindelse med vedtagelse af budgettet for 2021, hvilket ikke er korrekt. Tværtimod siger den nævnte ekspert faktisk, at det ikke er sandsynligt, at jeg er inhabil. Jeg har aldrig oplevet, at en politiker kan være inhabil i et budget, som er vedtaget af en samlet kommunalbestyrelse.

Lige så ubehageligt er det, når man angriber mine personlige egenskaber – som nu Palle L. Nielsen gør – hvor lavt kan man egentlig gå?

Mon det er tilsvining af min person med urigtige påstande, der skal til for at bringe De konservative i Kommunalbestyrelsen? Under alle omstændigheder håber de selvfølgelig på, at når man kaster med mudder, så bliver der sikkert noget hængende – retfærdigt eller ej.

Når jeg igen stiller mig til rådighed som borgmester for Jammerbugt Kommune og os, der bor og virker her, er det for fortsat med al min energi, min erfaring og med alle mine relationer og positioner regionalt og nationalt, at kæmpe for endnu bedre service til vores borgere og erhvervsliv og for at skabe endnu bedre rammer for vækst og udvikling, end vi har nu. Alt sammen med udgangspunkt i det brede politiske samarbejde, der kendetegner Jammerbugt Kommune i dag.

Jammerbugt Kommune har brug for stifindere og ikke selvbestaltede fejlfindere, – hvis eneste bidrag er at finde hår i suppen eller huller i osten. Opgaven er at fokusere på osten, fordi – det er osten vi skal leve af.

Konklusionen er, at der fra disse to partier/lister ikke er opbakning til mit kandidatur til at fortsætte som borgmester, – og det skal man selvfølgelig have med i stemmeboksen uanset, om man ønsker, jeg skal fortsætte eller ej.

Endelig vil jeg ganske kort benytte denne lejlighed til endnu en gang at slå fast, at jeg vil være garant for, at der skal være dokumenteret dyrevelfærd i en evt. kommende Naturnationalpark Tranum. Det er regeringens og Naturstyrelsens projekt. Og nu arrangerer de en proces med involvering af os lokale og en oprettelse af en projektgruppe med de primære interessenter – incl. jægere og landmænd.

Så må vi lokalt, på baggrund af denne proces og helt konkret viden om, hvad en naturnationalpark i Tranum kommer til at indeholde, vurdere, om det er noget, vi går ind for og vil støtte, eller det er noget, vi er imod og vil bekæmpe. Men inden da skal vi helt konkret vide, hvad det er, regeringen påtænker at etablere i vores i forvejen enestående natur.
 

Læs Mere

Lokale medievirksomheder går sammen


Lagt på nettet 16/6 2021 kl. 17:02 #1623880970

Disse syv skal nu stå i spidsen for Blokhus Medier. Forrest fra venstre: Julie Peetz Hansen, Louise Kande Pedersen, Lotte Kande Pedersen og Rikke Charlotte Nissen. Bagest: Martin Frandsen, Jørgen Esholm Jensen og John Andersen. Foto: © Blokhus Medier.

DigiGraf Tryk & Reklame, Pandrup, har købt en andel af det lokale mediehus, Blokhus Medier.

"- Det sker som et led i det generationsskifte, som den hidtidige ene-ejer af Blokhus Medier, John Andersen, ønsker at foretage," meddeler Blokhus Avis på sin netside i dag.

Af samme årsag er de fire medarbejdere i Blokhus Medier også blevet medejere af medievirksomheden, skriver Blokhus Avis.

Louise Kande blev 1. maj 2021 adm. direktør for Blokhus Medier. Bestyrelsen består nu af Louise Kande Pedersen, Lotte Kande Pedersen, Julie Peetz Hansen, Jørgen Esholm Jensen og Martin Frandsen.

Kulturhuset og Skulpturparken Blokhus ejer 30%, Digigraf Holding ApS ejer andre 30%, Lotte og Louise Kanne Petersen, Martin Frandsen og Julie Peetz Hansen ejer hver 10% af virksomheden.

De reelle ejere af virksomheden er John Andersen og Jørgen Esholm Jensen.

John Andersen mener, de to firmaer i fællesskab kan understøtte hinandens kompetencer.

"- Med denne konstellation nytænker vi samspillet mellem medier både online og offline. Vi optimerer værdien af tiltag inden for markedsføring med et solidt aftryk i Jammerbugt," fortæller John Andersen.

Jørgen Esholm Jensen, DigiGraf, ser også store muligheder for den nye konstellation.

"- Jeg har altid set Blokhus Medier som et godt medie, som absolut har sin berettigelse, og nu bød muligheden sig for at udbygge et godt samarbejde," siger Jørgen Esholm Jensen i netudgaven af Blokhus Avis.

"- Vi kan trække på hinandens erfaringer og kompetencer og dermed tilbyde vore kunder en endnu bedre totalrådgivning, som kommer hele paletten rundt. Vi får en stor viden om markedsføring inden for turisme. Det her bliver en stor gevinst for kunderne," siger han.

DigiGraf Tryk & Reklame er totalleverandør indenfor alle former for tryksager, reklameartikler, skilte, bannere og meget mere og har mange års erfaring i branchen.


Poul Erik Aagaard, stifter af Blokhus Avis.

Blokhus Medier blev oprettet 2001 under navnet Blokhus Avis af Poul Erik Aagaard som en gratis annoncefinancieret sommeravis, og gik på nettet 2005 ... 10 år efter, at Kanal Blokhus gik i luften.

Kanalblokhus havde et forbilledligt samarbejde om den lokale nyhedsformidling med Poul Erik Aagaard, der var personlig ejer og eneste medarbejder på avisen.

Udover annoncer fra de lokale handlende bragte Blokhus Avis også nyheder om lokale begivenheder og arrangementer i Blokhus.

2013 blev avisen overtaget af Lars Bisgaard, som døbte den om til "UPDATE" og samtidig udvidede bladets "lokalområde" til HELE Jammerbugt Kommune.

I 2014 blev avisen overtaget af John Andersen, som aftalte med Lars Bisgaard, at han skulle trække sig fra posten, og betegnelsen "UPDATE" blev droppet. I stedet ansatte John Andersen søstrene Lotte og Louise Kande til at drive avisen videre fra december 2014. Første Blokhus Avis med Lotte og Louise Kande som redaktører udkom 7. oktober 2014.

Louise Kande havde da i næsten et år været medlem af redaktionen, og Lotte Kande blev ansat pr. 1. oktober 2014. Hun havde de seneste 10 år været ansat som projektkonsulent ved VisitJammerbugten i Blokhus.

DigiGraf og Blokhus Medier fortsætter som to separate organisationer, men vil kunne henvise kunder og mediebrugere til hinanden.
 

Læs Mere

Jammerbugt øverst på listen over coronasmittede kommuner


Lagt på nettet 16/6 2021 kl. 14:39 #1623879545

Onsdag toppede Jammerbugt igen listen over kommuner med landets højeste incidenstal.

Det fremgår af den liste, som Statens Serum Institut udsender hver dag klokken 14 med tal for, hvordan smitten med corona-virus udvikler sig i kommunerne i Danmark.

Og onsdag var det så igen Jammerbugt Kommune, der fik førstepladsen på den lidet flatterende liste over de kommuner i landet med det højeste testregulerede antal smittede pr. 100.000 indbyggere.

Smittetallet i kommunen har været stigende siden fredag og nåede onsdag et testreguleret indicenstal på 117,59.

Samtidig med, at smittetallet er faldet i andre kommuner, blandt andet i Aalborg, der har haft flere nedlukkede sogne, er Jammerbugt altså strøget til tops. Aalborgs incidenstal var onsdag nede på 86,16.

Jammerbugt Kommune har generelt været hårdt ramt.

Nedlæggelsen af minkerhvervet, den lokale nordjyske nedlukning og sognenedlukninger er bare nogle af de ting, som har ramt kommunen, udover den generelle nedlukning, der ramte hele Danmark.
 

Læs Mere

20 traner på lokal visit


Lagt på nettet 16/6 2021 kl. 09:05 #1623827100

Foto: © DOF Nordjylland.

20 traner har for tiden taget ophold i rundkørslen mellem Luneborgvej og Blokhusvej.

Kaj Christensen, Saltum, oplevede et flot syn tirsdag morgen, hvor han sammen med sin kone kørte ad Blokhusvejen med retning mod motorvejen, oplyser lokalavisen ligeher.nu.

Her fik de øje på en flok fugle på en mark op til vejen. Fuglene så så specielle ud, at de bremsede lidt ned og kunne se, at det var traner.

"- Vi havde ikke tid til at holde ind, for vi havde en aftale i Århus. Men det var sjovt, da vi kom tilbage igen, så var de der stadig. De kunne ellers ligeså godt have været væk efter fem minutter," fortæller Kaj Christensen.

Dermed så de traneflokken på samme mark både klokken godt 8 om morgenen og igen over middag.

"- Det er ikke fordi, jeg er specielt fugleinteresseret, men det er interessant at se så mange på en gang så tæt på og så tydeligt, ligefrem en hel flok," fortæller Kaj Christensen.

Marken, tranerne gik på, ligger i nærheden af Tylstrup på Blokhusvej nær rundkørslen, hvor Luneborgvej og Blokhusvej mødes.
 

Læs Mere

Badehuse, Aalborg Zoo og Rubjerg Knude Fyr på sandslottet


Lagt på nettet 15/6 2021 kl. 11:24 #1623749083

Groningens flag vajer nu i toppen af sandslottet og kunstnerne er gået i gang med at udforme topfiguren. Foto: © Peter Wendelboe.

Nu da kunstnerne er gået i gang med selve udformningen af verdens højeste sandslot, dukker detaljerne om udsmykningen op.

På toppen af det høje slot bliver corona-symbolet formet og hele vejen ned mod soklen skildres de forskellige kendte pejlemærker fra Blokhus, Jammerbugt og Nordjylland, mens sponsorer i selve soklen kan få indgraveret deres navn eller logo.

To af sponsorerne er destination Nordvestkysten samt Jammerbugt Kommune.

Økonomiudvalget skal på sit møde i morgen tage stilling til det beløb på 300.000 kr. plus moms, som borgmester Mogens Gade allerede har lovet til projektet.

Derfor får kommunen sit logo med både på selve sandskulpturen men også på plakater på soklen og på programmet.

Det er også en del af aftalen, at kommunen får sit logo bragt i en helsides annonce i Blokhus avis som ejes af John Andersen fra Skulpturparken.

Andre elementer der bliver en del af udsmykningen på slot på selve sandslottet er:

Badehusene
Blokhus Strand
Rutsjebane, Fårup Sommerland
Dyr fra Aalborg Zoo
Rubjerg Knude Fyr
Dannebrog
Fisk, Nordsøen Ocenarium
Kutterne, Thorup Strand
Surfere
MTB
Livredderne
Lækre traditionelle retter.
 

Læs Mere

Canadagæs på besøg i Blokhus


Lagt på nettet 15/6 2021 kl. 10:37 #1623746234

Canadagæs i strandkanten. Foto: © Kurt Randorf.

Blokhus Strand havde forleden et usædvanligt besøg. Kurt Randorf fra Klitheden Syd opdagede en flok canadagæs i vandkanten.

Canadagæs er et problem for landbruget, fordi de spiser vintersæd på markerne.

De spiser plantemateriale ved at græsse på marker og enge, men de kan også hente plantemateriale i søer eller lavvandede fjorde.

Canadagåsen er indført til Europa fra Nordamerika som prydfugl. Kun få gæs yngler i Danmark, men de yngler i stort antal i Sverige og England, i noget mindre udstrækning i Norge og Finland.

I England er canadagåsen en standfugl, men i Skandinavien trækker den mod syd til Danmark, Tyskland og Holland.

I Danmark ser vi den særligt i den sydøstlige del af landet, men der er også store forekomster i Vejlerne i Thy og i Tøndermarsken.
 

Læs Mere

Vind en fyldt indkøbsvogn


Lagt på nettet 15/6 2021 kl. 10:02 #1623744167

Pandrup Kaas Handel og Erhverv holder søndag 27. juni sit årlige sommersalg med udsalg og masser af supergode tilbud i alle byens mange specialforretninger.

Desuden kan man vinde en indkøbsvogn, "guldvognen", som butikkerne fylder med gratis gaver til en værdi af flere tusinde kroner.

Bredgade bliver spærret af og brugt som gågade i dagens anledning.

Og så gentager Pandrup den succesrige tradition med at servere gratis hot dogs til alle på torvet, hvor Pandrup Borgerforening sørger for den musikalske underholdning.

"- Vi vil gerne skyde sommeren og udsalget godt i gang og byde alle turisterne velkommen til en rigtig handelsdag og hyggelig dag i Pandrup," fortæller Sanne Lundbo, Kop & Kande.
 

Læs Mere

Faldskærmsudspring mod mål mindre end en 2-krone


Lagt på nettet 14/6 2021 kl. 23:53 #1623707635

Præcisionsspring på stranden ved mesterskaberne 2019.
Foto: © Bøjstrup Reklamefoto.


Blokhus Open sætter for anden gang liv i luftrummet over Blokhus 18., 19. og 20. juni, når danske og internationale faldskærmsud-springere konkurrerer i præcisionsspring.

De springer ud i én kilometers højde og skal ramme et mål, der er mindre end en to-krone. Men denne gang bliver det uden en af de fem, som vandt holdkonkurrencen i 2019.

Pernille Lykke, der bor ved Limfjorden nær Gjøl og Vejlen, deltager af forskellige årsager ikke i år. Men hun tager alligevel til Blokhus for at overvære konkurrencen.Det er verdens allerbedste faldskærmsudspringere, der samles i Blokhus for at dyste i disciplinerne klassisk præcision og speed præcisions-spring med deltagere fra Qatar, USA, England, Tyskland, Holland, Sverige ... og selvfølgelig den danske elite med landsholdet i spidsen.

Der venter således publikum en både flot og spændende oplevelse med de farverige faldskærme på den blå himmel på vej mod en meget præcis landing.

Det er den regerende danske mester og tidligere verdensmester i klassisk præcisionsspring, Torben Glud, der sammen med Varde Faldskærmsklub samt Erhvervsforeningen Destination Blokhus har inviteret Verdenseliten til Vesterhavet.

"- Blokhus Strand er Verdens bedste sted at springe, her er helt perfekte vindforhold, hvis vinden kommer ude fra havet. Ved den seneste konkurrence i 2019 blev her også sat både en dansk, en svensk og en nordisk rekord," fortæller Torben Glud, der med opvækst i Kaas-Pandrup kender området og vindforholdene særdeles godt.

I alt deltager fem hold i speed præcision og 13 hold i den klassiske konkurrence, og der dystes både individuelt og i hold.

Der er fem mand på et hold, og hver deltager skal have otte spring, så der bliver nok at se på.

Der springes fra en kilometers højde, og i den klassiske konkurrence gælder det om at lande så tæt som muligt på den elektroniske scoreplade, som har en diameter på to centimeter, og som måler 16 centimeter ud.

"- Hvis man lander uden for pladen får man max. scoren 16, og det handler selvfølgelig om at få så lav en score som muligt," forklarer Torben Glud.

Ved de klassiske spring er skærmene 25 til 30 kvadratmeter, mens der i speed-konkurrencen benyttes faldskærme på 10 til 20 kvadratmeter, men på grund af den
hurtigere hastighed er landingspunktet også større.

Konkurrencen finder sted omkring 200 meter syd for nedkørslen til Blokhus Strand, og de to fly letter og lander cirka en kilometer fra nedkørslen.

Allerede fra torsdag 17. juni kan man se deltagerne træne med prøvespring, mens der er officiel åbning fredag 18. juni kl. 08.00 ved borgmester Mogens Chr. Gade, og så er der faldskærmsspring frem til solnedgang.

Lørdag startes der igen om morgenen og fortsættes frem til solnedgang.

Søndag kl. 18:00 slutter konkurrencen med præmieoverrækkelse.
 

Læs Mere

Corona testcenter på llsigvej


Lagt på nettet 14/6 2021 kl. 17:56 #1623693392

Foto: © Peter Wendelboe.

Fra tirsdag morgen klokken 9 og sommeren over kan man få en corona-kviktest i et telt på Ilsigvej 7 i Hune.

Teltet er rejst på plænen foran butik Laden, Ilsigvej 7 og lige overfor Aldi og Museum for Papirkunst.

Her kan man få en kviktest uden tidsbestilling alle dage mellem klokken 9 og klokken 19.

Det er Falck, der har fået opgaven med at oprette teststedet af Region Nordjylland, og firmaet Godik, der har lagt toiletfaciliteter til.

I sidste uge var der forhandling mellem Falck og en række grundejere i Hune om at finde en egnet lokalitet.

Der var bl.a. forhandlinger med Blokhus Lys og feriehusudlejningsstederne i Hune.

I fredags så det ud til at forhandlingerne ville gå i orden med Dansommer, Ilsigvej 6.

Men løsningen blev altså på plænen foran Butik Laden, Ilsigvej 7.
 

Læs Mere

Groningens byflag og Dannebrog vajer fra toppen af verdens største sandslot


Lagt på nettet 14/6 2021 kl. 10:05 #1623661557

Kunstnere og arbejdere lader champagnepropperne springe i toppen at stilladset omkring verdens højeste sandslot, 20,21 meter oppe. Foto: © Kurt Randorf.

Søndag sprang champagnepropperne i 20 meters højde over stilladset til verdens højeste sandskulptur foran Skulpturparken Blokhus.

Den hollandske billedkunstner, Wilfred Stijger, havde stolt sat sin hjemegns flag øverst ved siden af Dannebrog.

Fire af de kunstnere, der skal forestå selve udformningen af det 20,21 meter høje sandslot er nu ankommet til Blokhus for at påbegynde udformningen af sandslottet, der forventes at komme i Guinness Rekordbog som verdens højeste.På billedet herover ses bagest Edith Van de Wetering, Niall Magee
og Leonodo Ugolini. Siddede i midten ses Wilfred Stijger, der som den første gik i gang med at udarbejde detaljerne i skulpturen.

Og mandag eftermiddag kunne han med stolthed sætte sin hjemegns flag i toppen af det snart verdenskendte sandslot.

Flaget er officielt symbol for provinsen Groningen i Holland, hvorfra Wilfred Stijker kommer.

Flaget blev godkendt den 17. februar 1950 og er baseret på Groningens flag og våbenskjoldet for regionen Ommelanden. Farverne rød, hvid og blå stammer fra Ommelandens våbenskjold, og de hvide og grønne stammer fra Groningens byflag. Byens farver er i midten af ​​flaget for at repræsentere den centrale placering i Groningen by, som er provinsens hovedstad.

Kunstnerne skulle allerede have været i gang i lørdags, men arbejdet med at stable sandet op og stampe det til i kasser havde trukket længere ud end ventet. Derfor er holdet nu 2 dage bagud i forhold til tidsplanen.

Sabdslottet skal efter planen stå færdig til indvielse 2. juli.


Foto: © Peter Wendelboe.

Mandag morgen blev træskelettet omkring skulpturens top fjernet, og der er bygget en trappe helt op til toppen på sandslottets østside.

Wilfred Stijger var mandag formiddag med oppe i liften for at bedømme mulighederne og sikkerheden.

De fire kunstnere diskuterer nu, hvorledes de bedst og sikrest kan udføre arbejdet.

Før middag var de fire kunstnere enige om, at de i begyndelsen ville gøre brug af liften.
 

Læs Mere

Hvide striber i lyskrydset


Lagt på nettet 14/6 2021 kl. 10:03 #1623663200

Foto: © Peter Wendelboe.

I dag bliver der malet hvide striber i det nye lyskryds midt i Hune.


Foto: © Peter Wendelboe.

Der bliver markeret fodgængerovergange på alle fire tilkørselsveje.


Foto: © Peter Wendelboe.

Færdselsstriberne stod færdige ved fyraften klokken 16.

Lyskurvene er allerede sat op, og lyskrydset forventes taget i brug inden sommerferien.
 

Læs Mere

Også fri passage langs Torvet i dag


Lagt på nettet 14/6 2021 kl. 09:53 #1623664406

Foto: © Peter Wendelboe.
Det var annonceret, at den del af Aalborgvej, der fører forbi Torvet og skråparkeringspladserne, ville blive lukket mandage, tirsdage, onsdage og torsdage i 4 uger på grund af arbejdet med en stor kran.

Men det har vist sig, at det ikke var nødvendigt at afspærre vejen i hele denne periode.

Byggeriet af den nye ejendom, Bækgården, på hjørnet af Torvet og Sønder i By er nu nået op til jordoverfladen, og en stor kran skal i de kommende uger bugsere enorme betonelementer på plads.

Derfor bliver det nødvendigt at afspærre vejen i perioder.

Men torsdag middag var man så langt, at man kunne fjerne kranen og lade trafikken slippe igennem resten af dagen.

Efter planen er der kun fri passage fredag, lørdag og søndag. Men ingeniørerne bag projektet ønsker ikke at hindre trafikken mere end højst nødvendigt.

Så der har været fri trafik forbi byggepladsen siden tordag middag og hele weekenden.

Og det vil der også være hele mandagen.

Først tirsdag formiddag vil afspærringen blive genetableret.
 

Læs Mere

Rejsegilde på verdens højeste sandslot


Lagt på nettet 13/6 2021 kl. 20:32 #1623695575

Foto: © Kurt Randorf.

Søndag eftermiddag var der rejsegilde på det, der skal blive til verdens største sandslot.

Fire internationale sandskulptører, Edith Van de Wetering at Wilfred Stijger, Leonodo Ugolini og Niall Magee, deltog i festlighederne sammen med et hold af de arbejdere, der de sidste 14 har stablet sandet op og sammentømret sandkasserne.

Champagnepropperne sprang i en kranlift 20 meter over parkeringspladsen foran Kulturcenter Blokhus.


Kunstnere og arbejdere lader champagnepropperne springe i toppen at verdens højeste sandskulptur, 20,21 meter oppe. Foto: © Kurt Randorf.

Mandag morgen fjernes træværket, der holder sammen på det øverste lag af specialsand, og de fire udenlandske kunstnere går i gang med at udforme selve slottet.

De starter med kronen på værket: den kugle, der i toppen af figuren skal i illudere coronaen, som i den grad har præget året 2021, som har givet inspiration til slottets højde på nøjagtig 20,21 meter.
 

Læs Mere

Klaphatten fylder 38 år


Lagt på nettet 12/6 2021 kl. 10:39 #1623487146

Peter Wendelboe med den originale klaphat fra 1983.

Hver gang, der er VM i fodbold, dukker historien om klaphatten op igen. I 2021 fylder den 38 år.Klaphatten findes i mindst to udgaver: den originale er tegnet i 1983 af Netavisens redaktør, Peter Wendelboe (tv). Kopien til højre blev sat i produktion 3 år senere af René Sørensen, som dengang var elev på handelsskolen på Frederiksberg (nu Copenhagen Business School, CBS). Det var en besvarelse af en opgave om, hvorledes man stifter et firma og opretter patenter. Han lavede et firma, der fremstillede klaphatte og tog patent på navnet.

Peter Wendelboe er Charlottenborg-kunstner med salg til bl.a. Statens Kunstfond. Hans originale klaphat er omtalt blandt andet på hjemmesiden kulturarv.dk og i Weilbachs Kunstnerleksikon. Den er bare én af mange hatte med underlige funktioner, som blev fremstillet som kunstværker i forskellige materialer i 1970erne og 1980erne og udstillet på gallerier og museer i Skandinavien. Nogle havde baskende vinger, andre svingende fiskehaler og atter andre var forsynet med en hammer, der slog én i hovedet, når man vandrede hen ad gaden.

Peter Wendelboe er ikke fodbold-interesseret, og hans klaphatte var fremstillet i mange farver og har ikke noget med fodbold at gøre.

Det var handelsskoleeleven, René Sørensen, der 3 år senere startede med kun at fremstille rød-hvide klaphatte og sælge dem ved fodbold-arrangementer.

Så da det danske fodboldlandshold ved VM i 1986 endte med at tabe til Tyskland, og Danmark gik i sorg, var Peter Wendelboe den eneste, der kunne levere sørge-klaphatte i sort med hvide handsker.
 

Læs Mere

Blokhus gør klar til fodbold


Lagt på nettet 10/6 2021 kl. 18:54 #1623344081

Foto: © Peter Wendelboe.
Blokhus gør sig klar til en sommer med fodbold. To steder planlægges opstilling af udendørs storskærme.

I Futtens gård er restauratør Thomas Othegraven allerede klar med borde, bænke, parasoller og en kæmpe storskærm.


Der var stemningen i futtens gård, da Urban Crooners varmede op til VM-ampen Tyrkiet Italien.
Foto: © Peter Wendelboe.


Fredag aften gik det løs. Fra klokken 18 til 21 spillede Urban Crooners levende musik i gården og derefter gik fodboldkampen Tyrkiet-Italien igang på storskærm.


Foto: © Peter Wendelboe.

Jeg vil fodboldfans hele sommeren kunne samles og i fællesskab nyde kampene på storskærmen.

Også restaurant Baghuset i de lokaler, der tidligere husede restaurant Rodeo, er klar med et brag af en fodboldfest.

En udendørs storskærm er bestilt, men på grund af den pludselige udmelding om udfasning af corona-restriktionerne, er der Danmark over rift om storskærme, så det er ikke sikkert, at Baghuset kan få leveret en storskærm, der er lysstærk nok til udendørs brug.
 

Læs Mere

Haven i Hune fylder 30 år


Lagt på nettet 10/6 2021 kl. 12:31 #1623321109

I år er det 30 år siden, Haven i Hune blev grundlagt, og med den begyndende lempelse af corona-nedlukningen af samfundet ser det ud til, at der bliver mulighed for for at fejre jubilæet.

2. februar 1991 blev kunstneren Anne Just gift med arkitekten Claus Bonderup.

Kort efter købte de sammen et hus på en ufrugtbar sandbanke i Hune, hvor parrets første værksted blev oprettet.

Ved flid, energi og inspiration blev den ufrugtbare grund forvandlet til den frodige have, der i dag er kendt som "Haven i Hune" eller "Anne Justs Have".

Nu, da corona-nedlukningen af samfundet langsomt bliver lempet, er der mulighed for at fejre jubilæet med små koncerter i sommeren 2021.

Læs mere om dette i Netavisen kanalblokhus.dk i den kommende tid.
 

Læs Mere

Krav om mundbind forsvinder mandag


Lagt på nettet 10/6 2021 kl. 04:00 #1623295807

En genåbningsaftale er faldet på plads natten til torsdag.
Foto: © TV2 News.


Kort før klokken fire torsdag morgen indgik Folketingets partier en politisk aftale om yderligere genåbning af Danmark.

Aftalen betyder blandt andet, at der fra mandag ikke længere vil være krav om mundbind undtagen, når man står op i den kollektive trafik.

Desuden udfases forsamlingsforbuddet hurtigere, og corona-passet forvinder til oktober.

Alle Folketingets partier, bortset fra Nye Borgerlige står bag aftalen.
 

Læs Mere

Nyt corona-teststed i åbner i Hune på tirsdag


Lagt på nettet 9/6 2021 kl. 20:24 #1623273855


Falck forhandler i øjeblikket med ejerne af Novasol-Dansommer om opstilling af telt til brug for corona-kviktest på adressen Ilsigvej 6 i Hune. Foto: © Peter Wendelboe.

Falck åbner tirsdag i næste uge teststed i Hune og på 11 andre nordjyske lokationer i sommerlandet.

Falck har nemlig aftalt med Region Nordjylland, at man etablerer 12 nye teststeder i de store turistområder i Nordjylland.

Det betyder dels, at nordjyder kan blive testet, mens de er på ferie, dels også, at de turister, der kommer til landsdelen, har mulighed for at lade sig teste.

De 12 nye teststeder kommer til at ligge i Hune, Lyngså, Tversted, Lønstrup, Skallerup Klit, Vorupør, Klitmøller, Jesperhus Blomsterpark, Hvalpsund, Byrum på Læsø, Aså og Slettestrand.


Østergård øst for Hune har længe været på tale som nyt teststed i sommerlandet. Men det bliver ikke til noget. Foto: © Peter Wendelboe.

John Andersens ejendom, Østergård øst for Hune, har længe været på tale som nyt teststed i sommerlandet. Men det bliver ikke til noget.

I stedet har Falck de seneste dage været på jagt efter et egnet sted, der ligger nærmere og er lettere tilgængeligt for turister i Hune Blokhus-området.

Efter forskellige kontakter har interessen samlet sig om græsplænen mellem Museum for Papirkunst og Dansommer.

Her skal der efter planen opføres et telt til corona-tests. Stedet er særdeles velegnet, for det ligger klods op ad flere sommerhusudlejningsbureauer, hvor turisterne alligevel skal henvende sig, når de møder op om lørdagen for at få nøglen til deres sommerhus.

Plænens adresse er i virkeligheden Aaborgvej 32, men indkørslen er fra Ilsigvej 6.

Distriktschef Jacob Kolind fra Falck Nordjylland har torsdag formiddag henvendt sig til områdechef for Dansommer Hune, Susanne Østergaard, om sagen, men der er endnu ikke indgået nogen endelig aftale.
 

Læs Mere

Nordjyske borgmestre utilfredse med nedlæggelsen af brovagter


Lagt på nettet 9/6 2021 kl. 19:01 #1623258092

"- En brovagt skal have et øje på hver finger og være på pletten, hvis uheldet er ude. Det giver os tryghed i dagligdagen, at vi ved, at det er et menneske af kød og blod, der sidder i brohuset", skriver borgmester Mogens Gade og 3 andre borgmestre i kommunerne omkring Limfjorden i et åbent brev til ministeren.

De fire borgmestre, Mogens Chr. Gade, Jammerbugt Kommune, Ulla Vestergaard, Thisted, Mogens Jespersen, Hadsund og Hans Ejler Bertelsen, Mors, har sendt et åbent brev til transportminister Benny Engelbrecht om planerne om at fjerne brovagterne på Aggersundbroen, Vildsundbroen og Hadsundbroen.

Kære Benny Engelbrecht,
Her i Nordjylland giver vores fjorde både glæde og bøvl. Vi elsker vores store vandveje, men de giver os også særlige trafikale udfordringer, som man ikke finder mange andre steder i landet.

Vi er helt afhængige af en effektiv og driftsikker infrastruktur på kryds og tværs, når vi skal skabe udvikling, vækst og arbejdspladser i det nordjyske og sikre, at vores mange mindre bysamfund får tilført fornyet livskraft.

Derfor skrev vi straks til dig, da vi ad omveje erfarede, at du havde hevet de gamle planer om at afskaffe brovagten ved Hadsundbroen, Aggersundbroen og Vilsundbroen op af papirkurven.

Derfor råber vi nu op, når Vejdirektoratet på dine vegne meddeler os, at du allerede har truffet beslutningen, inden du har haft en dialog med os, som vi så indtrængende har anmodet dig om.

Det er muligt, at en automatisering af fjordbroerne giver mening i en rationel regnearkslogik.

Hvis du havde taget dig tid til at lytte til vores bekymringer for erhvervsudviklingen, turismen, trafikken og ikke mindst sikkerheden til søs, så er vi overbeviste om, at planen ville lide en krank skæbne.

Det handler nemlig ikke bare om at åbne og lukke broerne ved et tryk på en knap. Det er et krævende job, som stiller krav om faglig indsigt, opmærksomhed og stort lokalt kendskab.

En brovagt skal have et øje på hver finger og være på pletten, hvis uheldet er ude. Det giver os tryghed i dagligdagen, at vi ved, at det er et menneske af kød og blod, der sidder i brohuset.

Trygheden kan ikke indtastes i et regneark, men den betyder meget for os, der lever og bor ved de nordjyske fjorde.

Det er ikke kun vores argumenter, du er gået glip af. Det gælder også erhvervslivets, sejlernes, trafikanternes og ikke mindst brovagternes. Her er det langt fra betryggende, at man endnu ikke har testet beredskabet ved et trafikuheld eller en alvorlig driftsforstyrrelse.

Vi er glade for, at regeringen med sit seneste udspil ønsker at skabe en bedre balance mellem de store byer og de mindre bysamfund i provinsen.

Vi er enige i, at man i centraliseringens navn har tømt de mindre byer for funktioner og dermed systematisk suget livet ud af dem. Det er på høje tid at vende udviklingen.

Derfor ærgrer det os, at beslutningen om at fjernstyre broerne fra Aalborg trækker i den helt forkerte retning. At man vil sænke serviceniveauet for sejlerne, så broen kun åbner en gang i timen virker ikke just fremmende for udviklingen i provinsen.

Du siger, at du blot fører den tidligere transportministers beslutning ud i livet, og det kun har trukket i langdrag, fordi du ønsker at bevare arbejdspladserne i Nordjylland.

Det kan lyde som en søforklaring, men tager vi den for gode varer, kan man vel sige, at det er en ringe trøst for indbyggerne i Hadsund, Aggersund og Vilsund? De mister jo de eneste statslige arbejdspladser, de nogensinde har haft på de kanter.

Kære transportminister. Automatiseringen af fjordbroerne sker nu på din vagt. Vi håber, at du vil genoverveje din beslutning. Tag en tur til det nordjyske og tag dialogen med os. Vi står klar ved brohusene med kaffe på kanden og munden fuld af argumenter.
 

Læs Mere

Nye priser på lejemålene i plantagen på vej


Lagt på nettet 9/6 2021 kl. 16:50 #1623250212

Dette sommerhus ligger på lejet grund i Blokhus klitplantage. Det blev 1. december 2020 købt for 3 millioner kroner til nedrivning. Efterfølgende har den nye ejer købt grunden af staten og skal nu igang med at opføre et nyt hus på stedet. Foto: © Peter Wendelboe.

Lejerne af statens grunde i Blokhus Klitplantage vil i næste uge få den længe ventede besked om den fremtidige pris for lejemålene.

De nye priser har været på vej i lang tid, men prisfastsættelsen har været forsinket på grund af corona-nedlukningen.

I fredags kunne Naturstyrelsen på et møde for bestyrelserne i lejetforeningerne langs Vestkysten endelig oplyse, at man nu har gennemgået alle lejekontrakterne for grundlejerne, og man er nu klar til at sende breve ud til hver enkelt lejer om forhøjelserne.

Den nye leje er fastsat som middelværdien af to lokale ejendomsmægleres vurderinger.

I tilfælde af forhøjelser bliver priserne indfaset over en 4-årig periode fra den 1.10.2021.

Vurderingerne på grundene i Blokhus Klitplantage er alle individuelle og stiger i gennemsnit ca. 4%.

Enkelte kontrakter, indgået i 2006, kan dog først reguleres i 2036 grundet formuleringen om lejeafgiften. Dog kan lejen nettoprisreguleres i forhold til den gældende leje.

Såfremt man er utilfreds med den fastsatte leje, skal man gøre skriftlig indsigelse over for Naturstyrelsen inden 6 uger, efter at reguleringsbrevet er modtaget.

Hvis Naturstyrelsen fastholder forhøjelsen, skal den anlægge sag ved Boligretten senest 6 uger efter indsigelsen.

En evt. lejenedsættelse vil have virkning allerede fra 1.1.2021.

Naturstyrelsen har nu også fastsat salgspriserne for de lejere, der nu ønsker at købe deres grund.

De nye grundpriser gælder frem til den 20.10.2021. Herefter skal grunden igen vurderes ved ønske om køb.

Før 2010 var alle sommerhuse i plantagen på lejet grund, men dette år fik lejerne for første gang mulighed for at købe deres grunde at staten.

Dengang købte kun 22 af de 138 lejere i plantagen deres grunde. De fleste fandt prisen for høj.

Siden er priserne på sommerhuse (og grunde) steget og steget.

I dette forår nåede prisniveauet et foreløbigt toppunkt. Og da sådanne store, attraktive, ugenerte og kystnære grunde ellers ikke er til at få fat på, er de forholdsvis små - og i flere tilfælde primitive - privatejede sommerhuse på de lejede grunde i plantagen blevet handlet til priser på op i 3 millioner kroner stykket ... til nedrivning!

Hertil kommer så prisen for grunden, som ligger på omkring en million kroner, og dertil prisen for opførelsen af et nyt hus, så et sommerhus i Blokhus Klitplantage herefter vil kommet til at repræsentere en værdi på mellem fem og seks millioner kroner ... en pris, der kan sammenlignes med en mindre villa i Aalborg-forstaden Hasseris.

Prishoppet har gjort, at nu op imod 60 af de 138 grunde er blevet solgt, og endnu flere handler er på vej.

På lejerforeningens generalforsamling lørdag den 17. juli kl. 10 på Restaurant Nordstjernen vil bestyrelsen redegøre for forløbet og de fremtidige perspektiver for lejere og ejere i plantagen.
 

Læs Mere

Fadøl og ørehængere tilbage på Blokhus Torv


Lagt på nettet 9/6 2021 kl. 14:03 #1623243043

Danske topnavne, fadøl og ørehængere bliver nu igen en del af "Musik i sommerlandet" på Blokhus Torv.

Det meddelte Jannie Ratke, eventansvarlig for Erhvervsforeningen Destination Blokhus, på et pressemøde i tårnet på Kalstrup Livsstilshus tirsdag klokken 13:00.

Torvegruppen inviterer efter et års pause igen til en sommer med masser af sprøde musikalske oplevelser på Danmarks
måske smukkeste friluftsscene, fortæller hun.

"- Efter at vi sidste år måtte aflyse de populære koncerter på Torvet, er det med stor begejstring, at vi nu kan offentliggøre programmet for årets sommerkoncerter," lød det fra Jannie Ratke.

" - Vi er utrolig stolte over, at vi trods de mange udfordringer har formået at lave et corona-venligt set-up med nogle af Danmarks absolut bedste kunstnere," sagde hun.


Blandt årets topnavne ved sommerkoncerterne på Blokhus Torv er Dodo and the Dodos. Pressefoto.

Med bands og navne som Die Herren, Dodo & The Dodos, Poul Krebs, Rasmus Bjerg og Sømændene er der lagt op til et brag af en sommer, når der hver torsdag i perioden 15. juli til 12. august inviteres til koncerter under åben himmel.

Program:
15/7- Die Herren
Opvarmning: Fester Kester
22/7- Poul Krebs
Opvarmning: The Bats
29/7- Rasmus Bjerg
Opvarmning: Petrols
05/8- Dodo and the Dodos
Opvarmning: Romhandleren
12/8- Sømændene
Opvarmning: Back on Track.

Die Herren lægger ud med de store U2-hits såsom ”Beautiful Day”, Sunday Bloody Sunday” og "With or Without You”, nogle unplugged og andre i elektriske versioner.
Bandet har optrådt i Blokhus før og glæder sig til at vende tilbage.

Poul Krebs behøver næppe nærmere introduktion. Med hits som ”Sådan nogle som os” og ”Johnny, han var lige ved at blive sindssyg” har Krebs for længst opnået Kult-status i det danske land.

Rasmus Bjerg vil med sin trio underholde med John Mogensens udødelige klassikere i en kombination af koncert, teater og et spektakulært visuelt shoe.

Ugen efter gæster Dodo & The Dodos Scenen i Blokhus. Det kendte danske poprock band har siden 1986 begavet os med det ene store hit efter det andet, og der bliver god lejlighed til et genhør med de mange ørehængere.

Sømændene har nu 20 år på bagen, og publikum vil opleve nostalgi, sing-along og skålesange som ”Alle sømænd er glade for piger” og ”Mandalay”, men også en moderne koncertoplevelse
med en "Walk down the Memory Lane".

På grund af faren for corona-smitte er pladsen reduceret fra forrige års mange tusinde ståpladser til kun 1.000 siddepladser på borde/bænke-sæt til hver koncert.

Der skal købes nummererede billetter online inden koncerterne, da der ikke vil være billetsalg i døren. Billetterne koster 75 kr. inkl. en øl eller sodavand + gebyr og skal købes på Ticketmaster.dk.

Hvis man ikke har kunnet få bord på ét af byens spisesteder inden koncerterne, er det tilladt at købe Take Away og tage det med til koncerten.

Dog skal drikkevarer købes på pladsen, da de er med til at finansiere koncerterne og udgifterne som følge af restriktionerne.

Koncertpladsen åbner klokken 18, og den vil være hegnet ind, så man ikke kan se noget udefra for at undgå forsamlinger uden for koncertområdet.

Er man så uheldig, at man ikke har fået billet, er opfordringen at nyde aftenen på én af de mange restaurationer i Blokhus.

Program:
• 18.00 Dørene åbner
• 19.00 Opvarmning
• 20.30 Hovednavn
• 22.00 Tak for i aften

Arrangør er Torvegruppen, som er en interessegruppe under Erhvervsforeningen Destination Blokhus.

Gruppen sender en særlig tak til de mange sponsorer, der gør det muligt at gennemføre årets koncerter, og en særlig tak til Jammerbugt Kommune for en donation på 250.000 kroner.

Torvegruppen består af:
• Karl Korfits
• Per Kalstrup
• Berit Bøjstrup
• Ole Bach
• Martin Pedersen
• Christian Hem
• Peter Dahl
• Jannie Ratke
 

Læs Mere

Jammerbugt nr. 2. til kommunal service


Lagt på nettet 9/6 2021 kl. 12:51 #1623235903

Jammerbugt Kommune har fået andenpladsen i en måling af tilfredsheden med den kommunale service landet over.

Det fremgår af en undersøgelse foretaget af analyseinstituttet EPSI Rating.

Analyseinstituttet EPSI Rating har undersøgt, hvor god servicen i kommunerne egentlig er – ifølge kommunens egne borgere.

Instituttet har spurgt borgerne i 88 af landets 98 kommuner om deres tilfredshed med den kommunale service. Og om de kan anbefale andre at flytte til kommunen.

Ud fra denne undersøgelse er kommunerne blevet rangeret i en top 10:
1. Gentofte: 77,2
2. Jammerbugt: 76,4
3. Rødovre: 75,7
4. Herlev: 74,8
5. Frederiksberg: 74,7
6. Brøndby: 74,7
7. Morsø: 74,6
8. Struer: 73,9
9. Furesø: 73,4
10. Gladsaxe: 73,1

En score under 60 betragtes som en lav rating. Mellem 60 og 75 betragtes som værende tilfredsstillende, mens scores på 75 og over betragtes som meget høje.

Borgmester Mogens Christen Gade ser med glæde på Jammerbugt Kommunes placering.

” -Vi er naturligvis stolte over den her flotte placering. Alle kommunens ansatte arbejder hver dag for, at vi som kommune leverer den bedste service til borgerne, og derfor betyder det også meget at se Jammerbugt placeret så flot. Særligt når rangeringen er baseret på svar fra dem, som er hele omdrejningspunktet for kommunens arbejde med den gode service – nemlig borgerne”, siger borgmesteren.

EPSI Rating har siden 2001 målt borgertilfredsheden i det offentlige, herunder bl.a. borgernes tilfredshed med de kommunale services.

"EPSI" står for "Extended Performance Satisfaction Index".

Denne gang har instituttet udført omkring 6077 telefoninterviews i perioden august til oktober 2020.

Respondenterne for undersøgelsen udgøres af personer mellem 18 og 79 år, der er bosat i Danmark.

EPSI Rating Danmark er en del af EPSI Rating Group, der udfører uafhængige og regelmæssige målinger af kundetilfredshed i forskellige brancher i de nordiske lande og i flere andre europæiske lande.
 

Læs Mere

Sådan klarede erhvervslivet corona-nedlukningen


Lagt på nettet 9/6 2021 kl. 12:38 #1623235103

Torsdag 17. juni kl. 8.00-9.45 fortæller en række erhvervsledere på Restaurant Nordstjernen i Blokhus, hvorledes de er kommet igennem corona-nedlukningen.

Det er Vækst Jammerbugt, der står bag arrangementet, hvor en række private virksomheder, herunder Pandrupvirksomheden PanPac Engineering, den nyetablerede smykkevirksomhed Art of Jewel i Blokhus, laboratorievirksomheden Eurofins VBM Laboratoriet i Aabybro og Aalborg Lufthavn hver især vil fortælle om, hvorledes de på forskellig vis har oplevet udfordringer under Corona-nedlukningen.

"- Virksomhederne har formået at vende det til noget positivt og investeret sig ud af krisen," fortæller erhvervs- og turistchef Anna Oosterhof, som sammen med arbejdsmarkedschef Jannie Knudsen skal på scenen med betragtninger på kommunes erhvervs- og beskæftigelsesmæssige initiativer de kommende år.

"- Det er rigtig glædeligt, at vi nu er et sted i pandemien, hvor vi atter har mulighed for at mødes fysisk med vores erhvervsliv. Vi har igennem rigtig mange år tillagt den tætte dialog og det nære samarbejde med det private erhvervsliv i vores kommune stor værdi, og derfor er det også rigtig positivt, at vi nu endelig efter en lang nedlukning kan samles igen til netop dialog og netværk – selvfølgelig med øje for de sundhedsmæssige anbefalinger og krav, der følger med," lyder det fra borgmester Mogens Christen Gade.

Deltagelse er gratis, og tilmelding kan ske via Vækst Jammerbugts hjemmeside.
 

Læs Mere

Mange blev noteret ved færdselskontrol på stranden


Lagt på nettet 7/6 2021 kl. 15:32 #1623072723

Den operative færdselsafdeling ved Nordjyllands Politi checkede i weekenden trafikken på Blokhus Strand og flere udvalgte vejstrækninger i Nordjylland.

Weekendens kontrol koncentrerede sig i særlig grad om Jammerbugt, Frederikshavn og Aalborg, og der var – desværre – noget at komme efter. Mange bilister blev målt til en hastighed, så de fik et klip i kørekortet, ligesom der også var sager om brug af mobiltelefon og manglende brug af sele. 

"- Der var rigtig mange mennesker på stranden i weekenden, og selvom de fleste af dem kørte pænt og efter forholdene, så måtte bødeblokken dog i brug i fflere tilfælde, mens vi var til stede på stranden," siger politikommissær Thomas Ottesen fra Nordjyllands Politi.

De færdselssager, som politiet registrerede, var for at lave såkaldt burn-outs, ligesom flere varebiler blev benyttet til at transportere personer. 

"– Det er uacceptabelt, både i forhold andres og ens egen sikkerhed. Folk skal huske på, at færdselsloven også gælder på stranden, understreger Thomas Ottesen, der ligeledes forventer, at de nordjyske strande hen over sommeren lejlighedsvis vil få besøg af Nordjyllands Politi. 

Blandt de sager, som politiet noterede i weekenden 4., 5. og 6. juni, var:

Hastighed klip 50

Hastighed U/klip 3

Kørselsforbud 2

Kørsel uden førerret 3

Kørsel i frakendelsestiden 1

Overladt føringen 2

Selesager (børn) 3

Mobiltelefon, brug af håndholdt 6

Frakendelse betinget 1

Synssag 1

Befordring af personer i varebil 2

Ej medbragt kørekort 1

Burnout 2

Spirituskørsel 1

Selesager 1

Rødt lys 1

Afgiftssag (SKAT) 1  
 

Læs Mere

I dag afsløres skitsen til verdens største sandslot


Lagt på nettet 7/6 2021 kl. 06:37 #1623040675

I disse dage bygges verdens største sandslot på parkeringspladsen øst for Skulpturparken Blokhus.

Mandag har John Andersen fra Skulpturparken Blokhus fået tilsendt det første spæde udkast til modellen til verdens største sandslot. Modellen kan udvikle og ændre sig meget i løbet af de kommende dage i takt med, at sponsorer melder sig. Slottet bliver 20,21 m højt og kommer til at koste 3 millioner kroner + moms. Læs her, hvorledes udgifterne fordeler sig.

Transport og levering af specialsand, beregnet til ca. 5.600 tons (ca. 140 vognlæs) 770.000

Efterfølgende bortskafning af samme

150.000

Bearbejdning med gummiged, gravemaskiner og stor løftekran/grab, lejebeløb 85.000

Sikkerhedsstillads og lifte jfr. danske arbejdsmiljørregler, lejebeløb 200.000,

Udgifter til stampere, jernstænger og spændbånd mv. 50.000

Levering af lim, sprøjtemateriel, limblander mv. 25.000

Trælægter, trækasser og plader mv. 120.000

Afdækning, indramning samt leje af sikringshegn 60.000

Liftleje til efterbehandlinger i 14 dage 25.000

Produktion og opsætning af skilte, inkl. oversættelse til 3 sprog 35.000

Videoovervågning etablering og drift. 25.000

Rejse- og opholdsudgifter for teknikerteam og kunstnerteam 100.000

Projektlederudgift til eksterne vedr. planlægning, koordinering, support mv. 60.000

Teknikerteam på op til IO mand til etableringen, 12 arbejdsdage 150.000

Kunstnerteam på op til IO mand til udførelse af skulpturer, 14 arbejdsdage 315.000

Overnatningsudgifter og bespisning af teknikerteam 70.000

Overnatningsudgifter og bespisning af kunstnerteam 90.000

Løn til limning i 14 dage samt løbende reparationer og opsyn over 6 mdr. 120.000

Markedsføringsudgifter, digitalt og i trykte medier 300.000

Forsikringsudgifter til materiel og arbejdsteams 50.000

Afsat til eventuelle variabler og uforudsete udgifter 200.000

Samlet etableringsudgift, inkl. løbende pleje og opsyn over 6 mdr. 3.000.000 excl. moms.Foto: © Peter Wendelboe.

Opbygning af basis med sand og kasser mv. udføres i øjeblikket af teknikerteamet.

Udformning af selve sandslottet udføres i de kommende uger af 10 internationale kunstnere og skal stå færdigt til 2. juli 2021.
 

Læs Mere

Udsigten fra Karnappen genopstået


Lagt på nettet 5/6 2021 kl. 11:05 #1622883900

Anita og Cecilie Michaelsen i de endnu ufærdige lokaler.
Foto: © Peter Wendelboe.


Lørdag 5. juni inviterer Anita og Cecilie Michaelsen fra Kunstcafeen indenfor til den nye bar på 1. salen, "Udsigten".

De første gæster til at tage den nye udsigt i øjesyn lørdag klokken 12: 00 var lokale beboere fra Blokhus. Foto: © Peter Wendelboe.

Her kan omkring 75 gæster indendørs og cirka 25 på de udendørs terrasser nyde udsigten til Vesterhavet og hen på aftenen også solnedgangen sammen med et glas vin eller en drink før eller middagen i Kunstcafeen.

Denne lørdag er der to ens drinks til samme pris som én – samt livemusik.

"- Det er blevet så godt, og som jeg har håbet. Vi har jo lavet en del om undervejs, så det har krævet tålmodighed, og det er også derfor, at tidsplanen ikke har kunnet holde, ligesom vi også har skullet vente på at få materialerne," fortæller Anita Michaelsen.

Fredag eftermiddag samlede Anita Michaelsen de håndværkere, der havde medvirket til ombygningen, til lidt godt at spise og drikke.

"- Tusinde tak for jeres arbejdskraft og tålmodighed, når jeg ville have andre fliser på, eller taget en væg ned for at få den sat op et andet sted. Så jeg håber, I hygger jer i dag. Det har I fortjent, selv om jeg en gang imellem råber lidt efter jer, men det gør jeg af kærlighed," sagde Anita Michaelsen blandt andet i en lille takketale.

"Udsigten" har i første omgang åbent fredage og lørdage fra kl. 12 til 23, indtil håndværkerne har fået gjort de sidste finesser færdige.
 

Læs Mere

Strandingskroen og Futtens gård under forandring


Lagt på nettet 4/6 2021 kl. 09:50 #1622793005

Foto: © Peter Wendelboe.
Torsdag kom der en gitterport op ved indgangen til den ældste bygning i Blokhus, der i dag rummer restaurationerne Strandingskroen, Futten, Oak Bar og Salino.


Foto: © Peter Wendelboe.

Porten er i første omgang tænkt som en beskyttelse mod nyindretningen af Futtens gård med borde, bænke og parasoller.

Samtidig indfører Strandingskroen fra i dag, fredag 4. juni, et nyt menukort.

Køkkenchef Frederik Holm har ansat en assisterende køkkenchef, Arek Pilegaard, og sammen vil de byde på lækkerier som skaldyrsfad, snegle, store bøffer og tatar ... kort fortalt klassisk fransk mad.

Brasseriet bliver dermed et fornemt supplement til Strandhotellets fine dining, Futtens klassiske retter, den italienske Salino samt Oak Bars flammkuchen, forklarer Frederik Holm, der fik ideen til brasseriet.

Arek Pilegaad og Frederik Holm har kreeret et spændende menukort til Strandingskroen, som byder gæsterne velkommen inden for eller ude på den sydvendte terrasse med cirka 80 pladser, der er stedet, hvor den kolde rosé kan nydes sammen med tre etager skaldyr.
 

Læs Mere

Fredag formiddag tilsluttes det nye højspændingskabel


Lagt på nettet 4/6 2021 kl. 09:00 #1622790055

Foto: © Peter Wendelboe.

Fredag formiddag tilsluttes det nye højspændingskabel, der skal forsyne den midt-vestligste del af Blokhus med strøm.

Det drejer sig om Strandhotellet, restaurant Nordstjernen, Sottovento, Blokhus Feriecenter, Strandingskroen, Futtens gård og restaurationerne på Strandvejen.

Ibrugtagningen af det nye højspændingskabel forventes ikke at give nogle afbrydelser for brugerne.
 

Læs Mere

Mozart for de små, Beethoven, pop, jazz og arkitektur for de ældre


Lagt på nettet 3/6 2021 kl. 21:16 #1622747761

Mozarts Papageno og Papagena som PixiOpera fra Det Kongelige Teater. Foto: © Camilla Winther.

1. og 2. klasserne skal til opera, 3. klasserne hører Beethoven i Musikkens Hus, 4. klasserne får besøg af en filminstruktør, 5. klasserne får besøg af en forfatter, 6. og 7. klasserne lærer om popmusik og jazz og de ældste elever lærer om arkitektur.

Det sker gennem projektet "Den Kulturelle Rygsæk", som er et initiativ, der går i gang efter sommerferien.

Det skal sikre, at elever i kommunens folkeskoler møder kunst og kultur, som de normalt ellers ikke ville stifte bekendtskab med.

Eleverne bliver præsenteret for professionel kunst og kultur, så det bliver en naturlig og integreret del af hverdagen og fritidslivet.

Gennem forskellige kulturelle tilbud, workshops og events i løbet af skoletiden, får børnene mulighed for at forstå, medvirke og deltage aktivt i kunst- og kulturlivets mangeartede oplevelser og muligheder.

Den Kulturelle Rygsæk skal give børn og unge oplevelser og læring med kunst og kultur. Samtidig skal projektet bidrage til, at børn og unge udvikles til hele mennesker med indsigt og mulighed for at forfølge evner og interesser både i skole- og arbejdslivet og i fritidslivet.

" - Jammerbugt Kommune arbejder på at være Danmarks bedste fritidskommune, og vi vil meget gerne give børn og unge muligheder for at opleve andre sider af fritidslivet, end de måske oftest gør i Jammerbugt Kommune. På et senere tidspunkt i livet, kan det på den måde blive lettere for dem at få glæde af opera, eller det kan være, at en elev i 8. klasse, når de besøger Utzon Centret, tænker: Jeg skal da være arkitekt – sikke en spændende verden”, fortæller formand for Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget, Helle Bak Andreasen.

Efter sommerferien har kommunen lagt ti tilbud i rygsækken. Konkret får eleverne disse oplevelser:

1. og 2. klasserne oplever opera med Det Kongelige Teater. 3. klasserne vil høre Beethoven med Aalborg Symfoniorkester i Musikkens Hus. 4. klasserne får besøg af en filminstruktør. 5. klasserne får besøg af en forfatter og tager en tur i Musikkens Hus til koncert med jødisk og arabisk musik. 6. og 7. klasserne bliver klogere på popmusikkens oprindelse, som er jazz, når de i selskab med Nordkraft Bigband folder sig ud. Desuden skal 7. klasserne til Museum for Papirkunst i Hune og 8. klasserne til Utzon Center for at lære om arkitektur.

Til alle kunstoplevelserne er der tilknyttet undervisningsforløb, som er tilpasset skolernes fag.

”- Jeg er meget tilfreds med, at vi på tværs af politiske udvalg og forvaltninger i fællesskab tilbyder Den Kulturelle Rygsæk. Det er et fantastisk og lærerigt gode for kommunens børn og unge. Tænk, at vi kan give vores elever alle disse fantastiske oplevelser, og så er det endda skoleundervisning”, udtrykker formand for Børne- og Familieudvalget, Ulla Flintholm.

Den Kulturelle Rygsæk er et projektsamarbejde mellem Jammerbugt Kommunes kulturinstitutioner: Jammerbugt Kulturskole, Jammerbugt Bibliotekerne, kommunens skoler, Børne- og Familieforvaltningen og Vækst- og Udviklingsforvaltningen.

Den Kulturelle Rygsæk er finansieret af Kultur-, Fritids- & Landdistriktsudvalget i Jammerbugt Kommune og er en del af Jammerbugt Kommunes initiativ til at blive den bedste Fritidskommune.

Mens nogle tilbud kommer ud på skolerne, inviteres andre elever på besøg på kunstinstitutionerne. Der er koblet undervisningsmateriale til alle tilbuddene, og der er sørget for transport af eleverne. Det er obligatorisk for skolerne at deltage i Den Kulturelle Rygsæk.
 

Læs Mere

Lyssignaler monteret


Lagt på nettet 3/6 2021 kl. 20:12 #1622743927

Foto: © Peter Wendelboe.

Torsdag morgen begyndte monteringen at selve lyssignalerne på de standere, der nu er blevet opsat i det nye lyskryds i Hune.

Lyskrydset ventes at komme i brug før sommerferien. Indtil da er r selve signalerne pakket ind i gul plastik. 

Læs Mere

Ægtepar vil oprette efterskole for autister i Tranum


Lagt på nettet 3/6 2021 kl. 17:15 #1622733334

Lars og Sara Tornøe håber på at kunne åbne en efterskole i Tranum. Foto: © Asta Tornø.

En efterskole for elever med autisme kan muligvis blive oprettet i Tranum næste år.

Idéen kommer fra ægteparret Sara og Lars Tornøe, der i flere år har arbejdet med autistiske børn og unge.

Lars Tornø har tidligere været viceforstander på Try Efterskole og arbejder nu med autistiske børn i Klokkerholm.

Nu drømmer parret om at blive forstanderpar på en efterskole i det tidligere asylcenter i Tranum, der har stået tomt siden 2019.


Det tidligere asylcenter i Tranum. Luftfoto.

Her vil der kunne blive plads til 64 elever, der alle får enkeltværelser, placeret i grupper af 4, så dagligdagen vil give den struktur som den specielle elevgruppe vil kunne trives i.

Det vil i givet fald blive det eneste tilbud for den type elever nord for Vejle.

Og efterskolen vil i modsætning til andre lignende efterskoler give mulighed for, at eleverne kan man aflægge 9. eller 10. klasses afgangseksamen

Økonomiudvalget i Jammerbugt Kommune skal på sit møde 16. juni træffe en afgørelse, der kan blive afgørende for efterskoledrømmen.

Hvis økonomiudvalget nikker ja til planen, kan skolen oprettes allerede næste år i det tidligere Center Tranum, der siden 2003 og indtil lukningen i 2019 husede op mod 350 udlændinge, mens deres anmodninger om asyl blev behandlet.

" - Vi har fået en varm velkomst – også af de mange ildsjæle, der bor i Tranum," siger.
Lars Tornøe til Netavisen kanalblokhus.dk.

Han og hans kone vil deltage i efterbehandlingen af det store LUP-møde der holdes i Tranum i aften.

Planen er at lave asylcenteret om til en efterskole, "Efterskolen Under Lien", der skal være et efterskoletilbud til normaltbegavede og velfungerende unge med autisme.

"- Det er en drøm, at få det her stablet på benene. Vi håber, at der kan blive økonomi til, at vi kan realisere det, at vi kan få en god medarbejdergruppe med gode personer, der kan være med til skabe stedet," siger Lars Tornøe.

Sara og Lars Tornøe, der begge stammer fra området, sigter efter, at de kan gå i gang med at skrive elever op i løbet af efteråret, mens en større ombygning og makeover af asylcenteret efter planen skal ske i løbet af næste forår.

Målet er, at de første op mod 40 elever skal stå klar til skolestart efter sommerferien 2022.

"- Jeg er gammel Tranum-dreng. Der er højt til loftet i spændet mellem skov og strand, og jeg slapper simpelthen af. Den natur, den tilbyder noget til os mennesker, og der er asylcenterets placering helt ideel," siger Lars Tornøe.

Hvis økonomiudvalget giver tilladelse til efterskoleprojektet, regner Sara og Lars Tornøe med at kunne beskæftige omkring 25 medarbejdere.

Borgmester Mogens Christen Gade oplyser, at der udover efterskoleforslaget også er et andet bud på, hvad de gamle asylbygninger i Tranum kan bruges til, nemlig projektet "Green Universe" – et bud på et oplevelses- og forskningscenter.

Begge forslag har indtil den 7. juni til at aflevere deres oplæg til økonomiudvalget, der så den 16. vil tage stilling til, hvilket af dem de ønsker at arbejde videre med.

"- Der er meget potentiale i dem begge. Vi vil gerne hurtigt have lys i vinduerne igen, så nye, spændende projekter kan tage over, når andre stopper", siger Mogens Christen Gade. 
 

Læs Mere

Her er Venstres kandidater til det kommende valg


Lagt på nettet 2/6 2021 kl. 13:38 #1622633939

Nu er også venstre klar med en kandidatliste til kommunalvalget.

Efter lokale opstillingsmøder, onsdag 26. maj, med deltagelse af mere end 100 medlemmer ved de fire vælgerforeninger i Fjerritslev, Brovst, Aabybro og Pandrup, havde Venstre Jammerbugt tirsdag 1. juni, den første samling for kandidater til kommunalvalget 2021.

"– Vi er meget stolte af at kunne præsentere et så mangfoldigt, stærkt og bredt kandidathold, siger formand for Venstre Jammerbugt," Morten Grønborg Larsen.

"– Både når vi ser på aldersspredning, køn, baggrund og lokal forankring, kan man sige, at kandidaterne for Venstre i Jammerbugt er et symbol på vores politik og det decentrale engagement, vi støtter og arbejder for på tværs af hele Jammerbugt Kommune," fortsætter han.

Formanden peger på, at stort set alle lokalområder i kommunen er repræsenteret.

"– Vi er allerede nu 23 kandidater på listen ud af de 31 pladser. Vi synes, det viser opbakning til at videreføre Venstres politik og at gøre en indsats for Jammerbugt Kommune" siger han.

Listen med kandidater ser i dag således ud:

1. Borgmester Mogens Chr. Gade, Skovsgaard
2. Mariane Andersen, Birkelse
3. Birgit Mejlholm Kold, Bejstrup
4. Christian Hem, Pandrup
5. Helle Bak Andreasen, Brovst
6. Michael Krogsgaard, Aabybro
7. Morten Grønborg Larsen, Øland
8. Niels Jørgen Pretzmann, Vester Thorup
9. Jane Rødbro Koller, Saltum
10. Ib Nellemann, Aabybro
11. Lotte Ulstrup Frost, Brovst
12. Mogens Bay, Fjerritslev
13. Kjeld Hedegaard, Kaas
14. Claus Svendsen, Nørhalne
15. Kim Nibe, Brovst
16. Ulla Flintholm, Fjerritslev
17. Bøje Holmsgaard Lundtoft, Pandrup
18. Hans Peter Urth, Biersted
19. Lisa Kronborg Sørensen, Tranum
20. Lasse F. Jensen, Bejstrup
21. Erik Løvind Andersen, Rødhus
22. Kim Jensen, Fjerritslev
23. Asger Møller Madsen, Brovst.
 

Læs Mere

97 cykelryttere stillede op til løb på stranden


Lagt på nettet 1/6 2021 kl. 18:28 #1622564887

Deltagere fra Vejgaard Cykel Motion Klub ved start. Foto: © Peter Wendelboe.

97 cykelryttere fra hele Nordjylland mødte tirsdag aften op på Blokhus Strand til motions- og orienteringsløbet Vinter Cup.

Rytterne kom fra cykelklubber fra hele Nordjylland, fra Skagen til Hobro og stillede op nedenfor Strandkiosken i små hold på to mand af gangen.


Arrangører af dagens løb var Flemming Sørensen og Gitte Møller. Foto: © Peter Wendelboe.

Her fik de af de personlige trænere Gitte Møller og Flemming Sørensen udleveret kort med posterne.

Holdene kunne selv bestemme, i hvilken rækkefølge posterne skulle besøges. Desuden skulle der svares på forskellige spørgsmål, som kræver paratviden.

Spørgsmålene var af typen: Hvem vandt fodboldens La Liga i Spanien 2021? Hvor mange lande er medlemmer af NATO? Hvem skal Danmark møde til EM i fodboldkamp på hjemmebane i juni? Hvilket parti er politikeren Jens Rohde skiftet til? og Hvor gammel er kronprins Frederik?


Der var anbragt 2 poster forskellige steder på stranden, og resten var inde i landet.

Når alle poster er besøgt, har cykelrytterne kørt ca. 40 kilometer.

Der var kaffe og tilbehør i Iscaféen By The Sea ved hjemkomsten.
 

Læs Mere

Spadserevej lukket 4 uger


Lagt på nettet 1/6 2021 kl. 17:14 #1622560498

Spadserevej og Sti 40 til stranden vil være lukket de næste 4 uger på grund af byggeri.

DUIs gamle lejrskolebygning for enden at Spadserevej er blevet købt af et ungt aalborgensisk ægtepar.

De ville først have bygget den om til eget formål, men det viste sig, at bygningen var for uegnet til ombygning.

Den gamle lejrskolebygning er derfor revet ned og et nyt stort privat sommerhus skal opføres på grunden.
 

Læs Mere

Socialdemokratisk kandidatliste til valget


Lagt på nettet 1/6 2021 kl. 13:47 #1622548036

Socialdemokratiet i Jammerbugt er (næsten) klar med kandidatlisten til kommunalvalget i november.

Listen er dog endnu ikke endelig, oplyser Mary-Ann Sørensen formand for Socialdemokratiet i Jammerbugt.

"– Vores liste er ikke komplet endnu, da vi arbejder på at få flere kandidater. Listen bliver først endelig 1. september, hvor vi holder generalforsamling," siger hun.

Foreløbig ser listen således ud med Diane Aarestrup som borgmesterkandidat:

1 Diane Aarestrup, Pandrup
2 Rene Rosenkrans, Fjerritslev
3 Jens Chr. Golding, Moseby
4 Susanne Møller Jensen, Nørhalne
5 Kiki Bach, Aabybro
6 Per Halsboe-Larsen, Fjerritslev
7 Mette Vestenbæk, V. Hjermitslev
8 Fillip Bisgaard Christensen, Tranum
9 Peter Vestergaard, Hjortdal
10 Lisbet Heikendorff Emmery, Gjøl
11 Louise Smith Jensen, Biersted
12 Frank Trolle, Biersted
13 Villy Thomsen, Skovsgaard
14 René Mejlby, Aabybro

Hverken Winnie Aakjær eller Morten Klessen genopstiller til kommunalvalget, men Morten Klessen stiller op for Nørresundby til valget til regionsrådet.

De socialdemokratiske kandidater fra Jammerbugt til Regionsrådet er:

Mogens Nørgård, Birkelse
Ole Stavad, Brovst
 

Læs Mere

Søstjernerne vil have et lokale


Lagt på nettet 31/5 2021 kl. 17:46 #1622475977

Morgenbadeklubben Søstjernerne holder generalforsamling på Cafe Peace i dag, mandag den 31. maj 2021.

Klubben har godt nok flere medlemmer end de tilladte 25 deltagere, men man satser på, at ikke alle kan være tilstede ved generalforsamlingen.

Det er søstjernernes første ordinære generalforsamling siden de i efteråret blev organiseret som forening med bestyrelse vedtægter og det hele.

På programmet står blandt andet en drøftelse af mulighederne for at finde et egnet lokale, hvor de efterhånden mange medlemmer kan mødes.
 

Læs Mere

Bibliotekerne er åbnet igen


Lagt på nettet 31/5 2021 kl. 17:04 #1622473474

Fra i fredags, den 28. maj 2021, åbnede bibliotekerne i Jammerbugt kommune igen for selvbetjent åbningstid. Dog kun i tidsrummet kl. 8-20.

Der er nu åbent for selvbetjening alle dage.

Man skal fortsat have coronapas for at benytte bibliotekerne, men man skal ikke længere vise coronapasset i døren.

I stedet vil der blive foretaget stikprøver alle dage, så det er vigtigt, man har gyldigt coronapas med sig.

Bibliotekerne har indgået en aftale med et vagtselskab om at foretage stikprøver, så lånere kan blive mødt af én af deres vagter, som kan bede om at se coronapasset.
 

Læs Mere

Frivillige samlede affald ind i Blokhus Klitplantage


Lagt på nettet 31/5 2021 kl. 12:28 #1622474913

Den danske natur fik sig noget af en forårsrengøring, da skoler, daginstitutioner, foreninger, virksomheder, privatpersoner m.fl. deltog i den årlige affaldsindsamling.

I løbet af uge 15, 2021 trak op mod 185.000 danskere udendørs for at befri naturen og deres lokalområde for andres efterladte skrald.

I Blokhus mødte et hold frivillige op søndag ved mobilmasten, der er kamufleret som en skorsten i skoven ved siden af plantørboligen.

Og det var ikke så lidt, de fik samlet sammen. De tjente faktisk 3.000 kr ved det gode formål.

På landsplan blev der også samlet affald ind. I hele landet blev der blandt andet fundet 120.000 stykker takeaway-emballage, 52.000 engangsmundbind og 87.000 dåser.

I alt fik indsamlerne fjernet mere end 167 ton affald fra natur, gader og stræder. Til sammenligning blev der i 2019 samlet 156 ton affald.

Naturfredningsforeningen samler affald igen i foråret 2022.

Det sker i dagene den 4. - 10. april i uge 14, hvor naturen igen får en forårsrengøring.
 

Læs Mere

70 år siden kampen om spanskrøret indledtes


Lagt på nettet 30/5 2021 kl. 08:22 #1622442139

30. maj 1951 skete der noget skelsættende for elever og lærere i hovedstaden: Fysisk afstraffelse blev afskaffet i de københavnske skoler ... længe før resten af landet!

Københavns Kommunelærerforening, Københavns Kommunelærerindeforening og Danmarks Lærerforening var rasede, men politikerne stod fast ... det skulle være slut med med fysisk afstraffelse i de københavnske skoler."Han er på afvænningskur”, stod der dagen efter vedtagelsen under dagbladet Social-Demokratens tegning - med tilføjelsen ”Lærerne har fået et år til at afvikle spanskrørsstraffen”.

Over tegningen stod der ”Farvel til våbnene”.

Men Danmarks Lærerforening var imod! Da medlemsbladet, Folkeskolen, ugen efter bragte tegningen, var overskrifen ændret, så der nu stod: ”Social-Demokratens hån mod lærerne”.

Først 1. august 1967 forbød daværende undervisningsminister K.B. Andersen brugen af spanskrør i alle danske skoler.

I Københavns Lærerforening ville de gerne have nogle af de gamle ordensregler tilbage, men de ønskede dog ikke at få revselsesretten genindført.

Forældres ret til at slå deres egne børn blev først forbudt i 1997 ... 30 år senere.

Kilde: Thorkild Thejsen, historiker, Danmarks Lærerforening, og mangeårig redaktør af foreningens medlemsblad "Folkeskolen".
 

Læs Mere

Borgerlisten hedder nu Lokallisten Jammerbugt


Lagt på nettet 30/5 2021 kl. 03:22 #1622424176

Jammerbugts lokale "Borgerlisten" ønsker ikke forveksling med partiet “Nye Borgerlige” eller Klaus Riskær Pedersens landsdækkende "Borgerliste", siger formanden Steen Andersen.

Igennem alle årene har "Borgerlisten" i kommunalbestyrelserne i Brovst – Fjerritslev og Jammerbugt Kommune opstillet under navnet “Borgerlisten”, men nu har listen skiftet navn.

Bestyrelsen har enstemmigt besluttet for fremtiden at stille op under betegnelsen “Lokallisten Jammerbugt – Liste T”.

"- Vi betragter hele Jammerbugt Kommune som et stort lokalområde, som vi ønsker at præge uden at være bundet af partipolitiske synspunkter. For os er landspolitik og kommunalpolitik to vidt forskellige størrelser", siger formanden Steen Andersen.
 

Læs Mere

De nærmeste testcentre


Lagt på nettet 29/5 2021 kl. 16:40 #1622331633

Falck udvider nu åbningstiderne i det testcenter, som ligger allernærmest ved Blokhus og Hune, nemlig den stråtækte bygning ved indgangen til Fårup Sommerland, 6 km fra Blokhus Torv.

Her er det muligt at få taget en kvik-test på alle parkens åbningsdage mellem kl. 09.00 og 17.00.

Testcentret ligger kun 6 km fra Blokhus Torv og dermed 3 km nærmere end testcentret på Bransagervej i Pandrup.

Og det kan benyttes af alle - ikke alene af parkens gæster.

Afstandene til de nærneste testmuligheder er herefter (målt fra Blokhus Torv):

6 km: Indgangen til Fårup Sommerland,
alle parkens åbningsdage mellem kl. 09.00 og 17.00.
Ingen tidsbestilling.

9 km: Bransagervej 30 i Pandrup
Hurtigtest: alle dage kl. 7-17. Ingen tidsbestilling.

19 km: Søparken 2 i Aabybro (Kultur- og Erhvervscenter Jammerbugt)
PCR-test: torsdage og lørdage kl. 9-17. Bestil tid på www.coronaprover.dk.
Hurtigtest: tirsdage og søndage kl. 9-19. Ingen tidsbestilling.
Lukket: Søndag 13. juni

19 km: Løkkenhallen, Søndergade 42 i Løkken
Hurtigtest: alle dage 9-19.

24 km: Sygehusvej 3 i Brovst
PCR-test: tirsdage, fredage og søndage kl. 9-17. Bestil tid på www.coronaprover.dk.
Hurtigtest: mandage, onsdage, torsdage og lørdage kl. 9-19.
Ingen tidsbestilling.

36 km: Brøndumvej 14-16 i Fjerritslev (Idrætscenter Jammerbugt)
PCR-test: mandage, onsdage og lørdage kl. 9-17. Bestil tid på www.coronaprover.dk.
Hurtigtest: tirsdage, torsdage, fredage og søndage kl. 9-19. Ingen tidsbestilling.
 

Læs Mere

Jammerbugt i 1. division


Lagt på nettet 28/5 2021 kl. 21:21 #1622271060Jammerbugt FC spillede fredag aften 0-0 mod Brabrand i Jetsmark. Den uafgjorte kamp gav Jammerbugt FC det ene point, som gør, at klubben nu rykker op i 1. division.

Det blev fredag aften en ganske udramatisk kamp, som sørgede for, at Jammerbugt FC nu kan kalde sig for et 1. divisionshold.

Det er kun anden gang, det sker i holdets historie, så jublen var - forståeligt nok - meget stor.

Cheftræner Bo Zinck og resten af trænerstaben fik den obligatoriske lufttur og blev badet i den champagne, som spillerne også rundhåndet delte ud over hinanden.
 

Læs Mere

Pandemien har hidtil kostet kommunen 38 millioner kr.


Lagt på nettet 28/5 2021 kl. 16:04 #1622239469

Jammerbugt Kommunes udgifter til håndteringen af corona-pandemien løber op i omkring 38 millioner kroner. Men det er uvist, hvor mange penge kommunen får tilbage fra staten i kompensation, sagde borgmester Mogens Chr. Gade på kommunalbestyrelsesmødet 27. maj.

"- Det er klart, at det skaber utryghed, når vi får sådan nogle ekstraordinære udgifter, som vi ikke er herrer over, og som vi ikke præcist ved, om vi bliver kompenseret for," sagde borgmesteren.

"- Men samlet set vil jeg mene, at vi har en god og fornuftig økonomi i kommunen," bedyrede han.

Omkostninger til pandemien falder særligt på kommunens beskæftigelsesområde, til corona-tests og til uddannelse af kommunens eget testpersonale.

På kommunalbestyrelsesmødet 27. maj var der usikkerhed om, hvor mange penge kommunen får i kompensation fra regeringen.

"- Alt i alt kan vi få op til 38 millioner, og mit bud er, at vi får mellem 30 og 38 millioner kroner," sagde Mogens Chr. Gade.

Der er to scenarier, som kommunen arbejder med. Ét, der ifølge borgmesteren er "tæt på ideelt" og et andet, der er "dramatisk".

"- I bedste tilfælde får vi 38 millioner. Hvis vi får det, bliver vi fuldt ud kompenseret, og så ser budgetopfølgningen jo helt fantastisk ud," sagde borgmesteren på mødet.

"- Hvis vi ingen kompensation får - eller får en meget mindre kompression, er det mere dramatisk. Det er forhåbentligt helt urealistisk. Selvfølgelig får vi noget. Men vi må for en sikkerhedsskyld forberede sig på et scenarie, hvor vi slet ikke får noget. Og sker det, får vi kun et overskud på den primære drift på 70 millioner kroner, og det er jo dramatisk," sagde Mogens Chr. Gade.

Borgmesteren forventer, at kompensationen bliver et sted midt i mellem, når regeringen sandsynligvis udmelder deres coronaaftale 4. juni.

Jammerbugt Kommunes beskæftigelsesudvalg har i skrivende stund en overskridelse på 20 millioner kroner på deres område. Hvis udvalget kun får tildelt 10 millioner kroner, skal pengene findes i besparelser andre steder.

Social- og Sundhedsudvalget har også en presset økonomi, der helt kommer til at afhænge af regeringens tildeling af kompensation.

Udvalget forventer at skulle spare, - også selvom der kommer en økonomisk kompensationen.

"- Vi er udmærket klar over, at der ligger en buffer, men selvom jeg medregner den, er vi under kraftigt pres alligevel," sagde formanden for udvalget, Per Halsboe-Larsen, på kommunalbestyrelsesmødet 27. maj.
 

Læs Mere

Tørfisk hovednavn ved Sankt Hansfest på Torvet


Lagt på nettet 28/5 2021 kl. 14:24 #1622204650


Tørfisk bliver det musikalske hovednavn ved årets Sankt Hansfest.

Sankthans i Blokhus bliver 2021 anderledes end sædvanligt, men stadig med vestjysk lune.

Blokhus Strand plejer at være et tilløbsstykke Sankthansaften, hvor tusindvis af mennesker samles om tale, musik og det store bål.

Men i år bliver den traditionsrige fejring anderledes på grund af corona-restriktionerne, oplyser arrangøren, Erhvervsforeningen Destination Blokhus.

Selv om Danmark er godt i gang med genåbningen, er der nemlig stadig restriktioner og retningslinjer for større events, og de umuliggør en traditionel fejring på stranden i år, sankthansaften onsdag 23. juni.

"- Men i stedet for helt at aflyse sankthansfesten, flytter Erhvervsforeningen arrangementet til Blokhus Torv, hvor vi må have 1.000 siddende gæster," oplyser Jannie Rakte på vegne af Torvegruppen, der repræsenterer Erhvervsforeningen.

Årets båltaler bliver borgmester Mogens Chr. Gade, men først vil nordjyske Jens Warmløse sørge for opvarmningen, inden Tørfisk går på Scenen.

Jens Warmløse har gennem tiden spillet sammen med nogle af Danmarks største kunstnere, og hans musikalske talent i kombination med et smittende humør er garant for god underholdning, inden Tørfisk med sikkerhed fortsætter den gode stemning med lune fortællinger og sange, de fleste kender og har svært ved ikke at synge med på.

"- De synger, spiller og underholder, så det er en fryd. Med typisk vestjysk charme, som vi senest oplevede i 2019 til en af sommerens populære sommerkoncerter på Blokhus Torv," siger Jannie Ratke.

"- Vi ved, at de er en stensikker succes med deres lytteværdige, morsomme og exceptionelle repertoire. Samtidig er Tørfisk dygtige musikere, som forstår at udnytte musikken sammen med deres helt stærke side, nemlig de karakteristiske vestjyske og forblæste herrestemmer," siger hun.

På grund af retningslinjer for smitteopsporing skal alle gæster registreres, ligesom man skal
fremvise corona-pas.

Derfor er der oprettet online booking til billetterne, som koster 75 kr. + gebyr inklusiv en gratis øl eller sodavand. Den lille fortjeneste går til at dække de mange ekstra udgifter, der er som følge af corona-reglerne.

Erhvervsforeningen håber på forståelse for årets anderledes Sankthans, og at der er opbakning til arrangementet, som med sin udformning sikrer, at man passer godt på hinanden.

"- Og så glæder vi os rigtig meget til, at vi til næste år igen kan invitere alle, som har lyst, til at komme på Blokhus Strand og fejre sankthans," siger Jannie Ratke.

Torvet bliver indhegnet, så det ikke er muligt at se noget udenfor, og hvis man ikke får billet, opfordres man til i stedet at tilbringe aftenen på en af byens mange lækre spisesteder eller beværtninger, som til sæsonen 2021 har ekstra mange siddepladser.

Program:
18.00 Dørene åbner
19.00 Opvarmning ved Jens Warmløse
20.30 Tørfisk
21.00 Båltale ved borgmester Mogens Chr. Gade, hvorefter det alternative “bål” tændes
21.15 Tørfisk
22.00 Tak for i aften
Billetter købes på: https://www.ticketmaster.dk/event/500605 eller søg efter Tørfisk
Blokhus på Ticketmaster.dk
 

Læs Mere

Livredderne kommer til Sankt Hans


Lagt på nettet 28/5 2021 kl. 12:33 #1622248406

Trygfondens livreddere vil i år være at finde på Blokhus Strand fra 25. juni til 18. august 2021.

De træffes dagligt nord for nedkørslen mellem kl. 10 og 18.

Tårnet er bemandet med specialuddannede kystlivreddere og er udstyret med blandt andet hjertestartere, rescueboards og førstehjælpsudstyr.
 

Læs Mere

En uges lejrskoleophold i Blokhus er slut


Lagt på nettet 28/5 2021 kl. 03:18 #1622164704


Dronefoto: © Poul Nymark.

120 elever fra Balle Musik- og Idrætsefterskole ved Vejle skulle have været på skiferie til Norge som en del af efterskoleopholdet.

Men det kunne ikke lade sig gøre på grund af de to landes corona-regler.

I stedet blev det til en uges ophold på feriecenter Blokhus.

Men det blev også til en uforglemmelig oplevelse for de unge mennesker.

Ugen blev spækket med spændende aktiviteter i Nordjylland, herunder et besøg i Skagen.

I Blokhus blev eleverne delt i tre hold, der hver for sig deltog i specielle aktiviteter efter deres interesseområde:

Strabadserende løbeture, bygning af sandslotte og flyvning med drager på stranden, støbning af lys i Hune og oplevelsesture i plantagen.


Foto: © Peter Wendelboe.

Vor fotograf fangede holdet på billedet herover i svinget på Sønder i By på vej ud til en oplevelsesrig vandretur i Blokhus Klitplantage.


Foto: © Balle Efterskole.

Der blev mulighed for rideture både i skoven og på stranden.


Foto: © Balle Efterskole.

Der blev bygget mange fine sandslotte nedenfor feriecenter Blokhus og badehusene.


Foto: © Balle Efterskole.

Lejrskoleopholdet sluttede med fakkeltog. Faklerne blev tændt hjemme ved elevernes midlertidige logi.


Foto: © Søren Garder Brask.

Derefter gik de med tændte fakler
gennem byen fra Torvet til stranden.


Foto: © Balle Efterskole

Her sluttede lejrskoleopholdet med bål på i solnedgangsstriben.

En romantisk og uforglemmelig afslutning på en uges ophold i Blokhus.
 

Læs Mere

Natur på tværs af Nordjylland og ny lokalplan i Saltum


Lagt på nettet 27/5 2021 kl. 19:13 #1622220352

Torsdag aftens møde i kommunalbestyrelsen er netop slut. Et af de større emner var projektet "Natur på tværs af Nordjylland", som Jammerbugt Kommune er partner i.

Det er et samarbejde mellem de nordjyske kommuner og Business Region North (BRN). Sammen vil de fremme etableringen af store sammenhængende naturområder i Nordjylland.

I Nordjylland er der allerede en fantastisk natur og enestående landskaber. I de senere år har de nordjyske kommuner samarbejdet om at præsentere den nordjyske natur på Naturmødet i Hirtshals, og på tværs af kommunerne udarbejdet et Grønt Danmarkskort.

Der er derfor allerede et solidt fælles fundament - både fagligt og organisatorisk - for at udvide samarbejdet, så det også omfatter "Natur på tværs af Nordjylland".

Formålet med samarbejdet er at bidrage til at bremse tabet i biodiversitet, og samtidig udnytte synergier i forhold til klima, bosætning, turisme, sundhed mm.

”- I denne måned har de nordjyske kommuner behandlet den fælles nordjyske klimastrategi, og projektet "Natur på tværs af Nordjylland" er en konkret handling i forlængelse af denne strategi. Med samarbejdet står det klart, at kommunerne i fællesskab med BRN vil dyrke synergierne og skabe sammenhæng på tværs af vores naturrige kommuner. En vigtig fælles politisk retning for Nordjylland”, forklarer borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Christen Gade.

Projektet forventes af starte 1. januar 2022.

Forslag til lokalplaner i Saltum
Forslag til lokalplaner og kommuneplantillæg for to nye sommerhusområder ved Bondagervej og Saltum Strandvej i Saltum bliver nu sendt i offentlig høring i otte uger.

Der er tale om 29 nye grunde ved Bondagervej, som varierer i størrelse fra 1600-2800 m2. De nye sommerhusgrunde kommer til at ligge attraktivt på en sydvendt skråning tæt på Lille Norge-fredningen og med direkte adgang til sti 100.

Grundene ved Saltum Strandvej ligger ca. 1,75 km fra stranden og ca. 2,7 km vest for Saltum by. Grundarealet for disse grunde bliver mindst 1200 m2, hvilket efter planen vil give mulighed for 44 nye sommerhusgrunde.

Med lokalplanerne sikres en sammenhæng og harmoni i bebyggelsen. Lokalplanerne fastsætter fælles retningslinjer vedr. udformning, farver, materialer mv.

Lokalplanerne fastsætter bl.a.: • Bebyggelsesprocent på 15 • Der må opføres ét sommerhus pr. grund • Boligarealet må maksimalt være 180 m2 • Ud over selve sommerhuset må der opføres garage, carport, udhus, overdækket areal o.l. på maksimalt i alt 50 m2 • Der må bygges et anneks på maksimalt 50 m2, og anneksarealet indgår i beregningen af det samlede areal for sommerhuset • Bebyggelse må højest opføres i én etage med en maksimal højde på fem meter • Bebyggelse skal fremstå i træ, ligesom der er retningslinjer for, hvordan taget skal belægges.

For grundene ved Bondagervej gælder desuden, at beplantningsbæltet mod Bondagervej videreføres. Der er i den forbindelse krav om lav beplantning af hensyn til udsyn fra grundene. Derfor skal beplantningen bestå af en blanding af egnskarakteristiske træer og buske, som maksimalt bliver to meter høje, og som opretholder en afskærmende funktion året rundt.

For grundene ved Saltum Strandvej er der desuden lagt op til, at der kan etableres et fælles friareal med fx stier, leg- og boldspilsfaciliteter.

De to lokalplaner samt kommuneplantillæg bliver endeligt vedtaget i slutningen af august og offentliggøres umiddelbart herefter.
 

Læs Mere

Gigantsandslottet koster 3 millioner kr.


Lagt på nettet 27/5 2021 kl. 16:18 #1622211506


Videoen herover er fra i forgårs, da vi som den første gang kunne afslørede nyheden. Ny video med klip fra pressemøde følger senere.

Gigantsandskulpturen, der er ved at blive rejst på parkeringspladsen øst for kulturhuset i Hune, koster 3 millioner kroner. Heraf kommer 200.000 kroner fra kommunens kasse ... uden at politikerne fik noget at vide om det.

De 3 mio. kroner blev oplyst på et pressemøde i Kulturhuset torsdag middag. Men de 200.000 kr. fremgår ikke af noget referat fra Økonomiudvalget, og ingen - eller måske kun få udvalgte politikere - fik noget at vide om donationen på forhånd.

Borgmester Mogens Chr. Gade bekræfter, at økonomiudvalget bevilligede 200.000 kroner til Skulpturparken i Blokhus på økonomiudvalgets møde 19. maj. At bevillingen ikke står som et punkt i referatet, skyldes praktiske årsager og hurtig handling, siger Mogens Chr. Gade. "Handling slår alt", som borgmesteren plejer at sige.

"- Det kunne vi simpelthen ikke nå rent praktisk, og det kan sagtens være, at vi sætter et punkt på dagsordenen for en god ordens skyld, men det her var jo en hurtig reaktion, fordi der kom en hurtig ansøgning fra John Andersen. Det kan sikkert være, vi sætter et ekstra punkt på dagsordenen, så der er styr på punkterne, men vi var ligesom nødt til at reagere her og nu, " forklarer Mogens Chr. Gade til pressen efter pressekonferencen torsdag middag.

"- At Jammerbugt Kommune støtter Skulpturparken i Blokhus gør, at parken har nemmere ved at indhente støtte fra andre fronter. Derfor var det vigtigt, at støtten faldt på plads," siger borgmesteren.

Den samlede lokale presse var ellers mødt op foruden skulpturparkens ejer, John Andersen, borgmester Mogens Gade, Visit Nordvestkystens direktør, Peter Krusborg, og Karsten Eriksen, barnebarn af Erik Frederiksen, der for 22 år siden startede traditionen med sandskulpturer i Blokhus - dengang på Blokhus Strand.

Både Jammerbugt kommune og Destination Nordvestkysten har puttet penge i projektet. Desuden søger John Andersen nu om sponsorater for at nå op på de tre millioner kroner, det koster at gennemføre projektet. Hvis ikke han får flere sponsorater, hænger han selv på hele regningen.

Skulpturen kommer til at fremstå som et kæmpemæssigt sandslot på 20,21 cm. som en påmindelse om corona-årstallet og med en sokkelbredde på omkring 27 meter.


Dermed kommer den til at overgå verdens hidtil højeste sandskulptur, der står i Duisburg, i det tyske Ruhr-distrikt. Den er kun 16.68 meter høj (54.5ft).

John Andersen fra Skulpturparken kan derfor regne med at den nye skulptur i Hune nu kommer i Guinness Recordbog.

30 mennesker kommer til at arbejde på skulpturen der skal bygges af godt 5000 tons sand, der transporteres på 130 store lastvognstog helt fra Villys Sand & Grusgrav i Ølstrup ved Ringkøbing.

Skulpturen ventes at stå færdig 2. juli. Der vil være gratis adgang for alle hele døgnet - uden mundbind - og den forventes at blive stående i mindst 6 måneder ... eller indtil vi får frostvejr.
 

Læs Mere

Mogens Gade er stadig borgmesterkandidat


Lagt på nettet 26/5 2021 kl. 23:32 #1622215943

Venstre i Jammerbugt har på den årlige generalforsamling tirsdag 25. maj peget på borgmester Mogens Chr. Gade som partiets borgmesterkandidat til det kommende kommunalvalg.

Godt 50 medlemmer var mødt op til generalforsamlingen. Alle pegede på Mogens Chr. Gade.

Formand for Venstre Jammerbugt, Morten Grønborg Larsen, er glad for, at Mogens Chr. Gade endnu en gang har besluttet at stille sig til rådighed for partiet og dermed for Jammerbugt Kommunes borgere.

"– Mogens Chr. Gade er kendt for sin ”åbne dør politik”, hvor alle er velkomne med stort og småt. Han bekymrer sig om mennesker og deres liv, og det er jo det, politik handler om," siger Morten Grønborg Larsen.

Det var en meget engageret Mogens Chr. Gade, der i et indlæg på generalforsamlingen bl.a. berørte, hvor afgørende det er, at værdier, visioner, vækst og velfærd hænger sammen, for at vi kan skabe trivsel og være hele mennesker.

Det kom også til udtryk på generalforsamlingen, hvor Mogens Chr. Gade lancerede den borgernære velfærd som mærkesag nummer ét for Venstre i Jammerbugt Kommune i de kommende år – samtidigt med, at der fortsat skal være styr på økonomien.

Mogens Chr. Gade lægger stor vægt på, at langtidsholdbare resultater skabes i et bredt politisk samarbejde, hvor inddragelse af de mange frivillige ildsjæle på tværs af Jammerbugt Kommune også er en vigtig faktor.

"- Ud over sit menneskelige engagement, udmærker Mogens Chr. Gade sig også ved at være garant for det brede samarbejde og en person, der lyttes til langt udenfor kommunegrænsen, hvor Mogens Chr. Gade er et respekteret talerør i nationale fora, ligesom de mange regionale opgaver, primært omkring vækst og udvikling, løses på fornem vis med gode resultater for Nordjylland og Jammerbugt Kommune til følge," pointerer Morten Grønborg Larsen.

På generalforsamlingen valgtes desuden Malou Skeel og Bøje Holmsgaard Lundtoft som regionsrådskandidater for Venstre i Jammerbugt Kommune.

Morten Grønborg Larsen blev genvalgt som formand for Venstre i Jammerbugt. Venstre i Jammerbugt er klar til at offentliggøre den samlede kandidatliste den 1. juni, hvor de opstillede kandidater mødes til det første kandidattræf.
 

Læs Mere

Store grundlovsmøder aflyst


Lagt på nettet 26/5 2021 kl. 17:40 #1622216424

Både Terndruplund og Skeelslund er kendt for hvert år at have markante talere på talerstolen fra begge sider i folketingssalen. Her er det Venstres tidligere statsminister, Lars Løkke Rasmussen, på tilhørerrækkerne, der lytter til den anden hovedtaler, Aalborgs socialdemokratiske borgmester Thomas Kastrup-Larsen, på Skeelslund i 2017. Foto: © Peter Wendelboe.

Men begge steder finder arrangørerne i år det upassende at afholde dagen under de forhold, vi har nu.

Hverken det traditionsrige grundlovsmøde i Terndruplund - Danmarks ældste grundlovsfest - eller den noget yngre grundlovsfest på Skeelslund ved Birkelse bliver i år til noget.
 

Læs Mere

Nu monteres masterne i lyskrydset i Hune


Lagt på nettet 26/5 2021 kl. 12:21 #1622212560

Onsdag morgen påbegyndtes opsætning af master der skal bære lyssignalerne i det nye kryds ved Hunetorpvej i Hune.
Foto: ©: Peter Wendelboe.

Opsætningen af masterne og montering af den elektriske automatik vil tage ca. 14 dage, hvorefter lyskrydset vil være klar til sommerens trafik. 

Læs Mere

Verdens største sandslot bygges i Hune


Lagt på nettet 26/5 2021 kl. 11:54 #1622213115


I disse dage køres 25 store vognlæs specialsand fra Villys Sand &Grusgrav i Ølstrup ved Ringkøbing til Parkeringspladsen foran Skulpturparken i Hune..
Video: © Peter Wendelboe.


Her skal verdens højeste sandskulptur opføres.

Den bliver 20,21 meter høj, og får en sokkel på 27 meter i diameter. Den opføres på parkeringepladsen øst for Skulpturparken, så der bliver gratis offentlig adgang til seværdigheden.

Dermed kommer den til at overgå verdens hidtil højeste sandskulptur, der står i Duisburg, i det tyske Ruhr-distrikt. Den er kun 16.68 meter høj (54.5ft).

John Andersen fra Skulpturparken kan derfor regne med at den nye skulptur i Hune nu kommer i Guinness Recordbog.

Han vil fortælle mere på en pressekonference i morgen, torsdag.
 

Læs Mere

Miljøvenlig affaldshåndtering udsættes til 2023


Lagt på nettet 25/5 2021 kl. 23:21 #1622216820

Ingen af de 11 nordjyske kommuner kan overholde de nye regler om affaldshåndtering, der ellers skulle have trådt i kraft pr. 1. juli i år.
Foto: ©: Peter Wendelboe

Derfor har alle 11 nordjyske kommuner søgt - og fået - dispensation til at udskyde tidsfristen for, hvornår de nye regler for affaldssortering træder i kraft.

Den nye affaldsordning betyder at brugeren skal sortere affaldet i flere forskellige grupper efter art.

I Jammerbugt og ni af de øvrige kommuner i Nordjylland Kommune bliver ordningen udsat til 1. januar 2023.

Det drejer sig om: Aalborg, Frederikshavn, Hjørring, Brønderslev, Rebild, Vesthimmerland, Thisted og Morsø Kommuner.

Læsø kommune er klar til at starte allerede 1. Januar 2022 og Mariagerfjord Kommune er klar 30. september 2022.

Kilde: Miljøministeriet
 

Læs Mere

Sådan går det med planlægningen af generalforsamlinger i byens foreninger


Lagt på nettet 25/5 2021 kl. 20:45 #1622226771

Siden begrænsningerne i deltagerantallet ved indendørs forsamlinger blev lempet, har foreningerne i Blokhus reageret vidt forskelligt.

Blokhus og Omegns Grundejerforening kunne sidste år fejre 60-års jubilæum, og der var lagt op til en festlig markering af jubilæet.

Men situationen omkring covid-19 betød imidlertid, at bestyrelsen har været nødsaget til at udskyde arrangementet til 2021. Datoen er indtil videre ukendt.

Morgenbadeklubben Søstjernere holder generalforsamling på Cafe Peace mandag den 31. maj. Klubben har godt nok flere medlemmer end de tilladte 25 deltagere, men man satser på, at ikke alle kan være tilstede ved generalforsamlingen.

Samrådet Destination Blokhus, der har 1 eller 2 medlememr hver af byens foreninger, gennefører generalforsamling 27. maj.

Foreningen Kulturens Venner Blokhus har været stækket lige siden stiftelsen på grund af coronaen.

Ordinær generalforsamling skal ifølge vedtægterne holdes hvert år inden udgangen af maj måned, og indkaldelse og revideret regnskab skal udsendes senest 3 uger før. Denne frist udløb 9. maj. Men regnskabet er aldrig blevet revideret, og foreningens medlemmer har trods rykkere endnu ikke fået nogen udmelding om planerne fra bestyrelsen.

Foreningen blev stiftet den 21. oktober 2019, hvor 27 medlemmer meldte sig ind. Foreningen fik doneret en startkapital på 50.000 kr. fra initiativtageren, John Andersen, Kulturhuset Blokhus, og siden har den modtaget donationer fra to sommerhusudlejningsbureauer på i alt 37.500 kr.

Foreningen har brugt et mindre beløb til præmier i forbindelse med en påskequiz. Men hvorledes midlerne i øvrigt er blevet forvaltet, er det gennem 1 år og 7 måneder endnu ikke lykkedes medlemmerne at få noget at vide om.

Til gengæld har bestyrelsen for lejerforeningen Kitplantagen Blokhus besluttet at holde generalforsamling helt i overensstemmelse med vedtægterne den 3. lørdag i juli, nemlig 17. juli 2021.

Her har man oven i købet en vedtægtsændring på programmet. Den skyldes, at mange lejere i mellemtiden har købt deres grunde af staten, så antallet af lejere svinder ind.
 

Læs Mere

Brovst Pigegarde skifter navn


Lagt på nettet 25/5 2021 kl. 14:30 #1622219430

Brovst Pigegarde skifter i dag navn til Jammerbugt Garden.
Foto: ©: Peter Wendelboe

.
Samtidig bliver der nu mulighed for, at drenge kan blive en del af det musikalske fællesskab

Derved sættes der punktum for den kultur, der begyndte i 1964.

"- En af grundene til, at vi nu ændrer navn, er at samfundet har ændret sig på de 57 år, der er gået. I dag udelukker man ikke bare et enkelt køn, - så vi vil gerne være med til at se på og følge det samfund, vi har i dag," siger Sabrina Pedersen, formand for Jammerbugt Garden.

Da børn har længere skoledage, fritidsjob og en generel faldende interesse for foreningslivet, ser garden i Jammerbugt sig også nødsaget til at ændre kulturen. De vil sikre sig, at foreningen på sigt kan få medlemmer.

"- Lige nu er vi et godt sted - vi er 30 gardere - så vi mangler ikke, men vi kan godt på sigt at frygte for at komme til at mangle medlemmer. Så vi vil gerne tage denne beslutning, inden det er for sent," siger Sabrina Pedersen.

Navnet Jammerbugt Garden skal ligeledes markere, at garden er for hele kommunen og ikke kun for hjembyen Brovst.

I efteråret har Brovst Pigegarde været ude på skolerne i Jammerbugt Kommune, og der har flere skoledrenge udvist stor interesse for at være en del af det musikalske fællesskab.
 

Læs Mere

Flot eftermæle for Peter Allen


Lagt på nettet 25/5 2021 kl. 09:52 #1622217161

Peter Allen, tidligere ejer af CHEERS Old English Pub i Blokhus, fik sig søndag et meget smukt eftermæle, da Mette G. Andersen skrev en stort opsat dobbeltsidet nekrolog i Dagbladet Holstebro

Mange mennesker i Holstebro mindes stadigvæk de glorværdige dage, da Peter Allen drev flere forskellige etablissementer i byen.

Bisættelsen af Peter Allen er udsat, til familien fra England kan nå at komme til Danmark.

Hans aske vil blive spredt ud over havet ud for Blokhus.
 

Læs Mere

De eventyrlystne køer indfanget i Løkken


Lagt på nettet 24/5 2021 kl. 13:00 #1622217654

De eventyrlystne kviers ejer, Per Bundgaard fra Vadum yderst til højre sammen med politiet på Løkken Strand mandag morgen. Foto: © Simon Jacobsen, Løkken.

Der udspillede sig et drama på Løkken Strand mandag morgen, da politiet og ejeren af tre kvier forsøgte af indfange de undslupne kreaturer.

Fem af de kvier, der normalt græsser i Tranum Klitplantage som naturpleje, brød søndag aften ud af hegnet og tog på en længere udflugt langs stranden.

To af kreaturerne blev indfanget ved iskiosken på Blokhus Strand sent søndag aften.

De resterende tre kvier var sporløst forsvundet og blev først indfanget syd for Løkken Mole mandag morgen.


Foto: © Simon Jacobsen, Løkken.

Politiet blev alarmeret, og ejeren af kreaturerne blev fundet og kontaktet.

Kvierne havde i nattens løb bevæget sig fra Blokhus til Løkken Mole, hvor de vendte om og blev indfanget lige syd for Lerbækkens udløb, mellem molen og Ny Strandvej.

Kvierne må derfor have tilbagelagt mere end 25 kilometer.

Ejeren af kvierne, Per Bundgaard fra Vadum, driver en moderne økologisk gård, Bundgaard Økologi.
 

Læs Mere

Ny formand for samrådet og blinkende flerfarvet lys på scenen


Lagt på nettet 24/5 2021 kl. 12:16 #1622218607

Torvescenen får nu ny permanent blinkende flerfarvet belysning. Her er det publikum ved en koncert med Johnny Madsen. Foto: © Peter Wendelboe.
I 2020 søgte John Andersen, der indtil på torsdag er formand for Samrådet Destination Blokhus, om del i Sol og Strands Lokale Håndsrækning til projekt ”et lysende øjeblik i en mørk tid” og blev begavet med ikke mindre end 25.000 kroner.

Siden har Erhvervsforeningen Destination Blokhus søgt om donation til projektet også hos Feriepartners Oplevelsespulje og modtager herfra ligeledes 25.000 kroner. Samtidig har Erhvervsforeningen Destination Blokhus fundet det indlysende at putte yderligere 25.000 kroner i ideen.

Dermed er de 75.000 kroner i hus, der skal til for at få det "lysende øjeblik", som siden første ansøgning er blevet konkretiseret til en "flot" belysning af Scenen på Torvet i Blokhus, oplyser John Andersen, der er formand for Samrådet et par dage endnu. Han går af ved generalforsamlingen på torsdag.

De mange penge betyder, at scenen på torvet kommer til at stå som et oplyst vartegn uanset årstiden.

En del lokale borgere i Blokhus er dog forskrækkede ved tanken.

Det er nemlig meningen, at der skal opsættes en såkaldt "kulturbelysning" af scenen med dobbeltbånd med ledlys kaldet RGB, der kan skifte til alle farver og changere mellem farverne.

De skiftende farver kan bruges i forbindelse med koncerter eller spille sammen med disco på skøjtebanen.

Lyset kan være blåt, hvis vi har en blå uge, eller rødt til jul.

Men scenen kan også stå med en svag belysning, så den nærmest er en oplyst skulptur i den mørke tid, forklarer John Andersen.

Desuden kommer der seks up-light lys, som også kan skifte farver, og som med en indirekte oplysning af scenen giver bedre muligheder for at have aktiviteter i de mørke måneder.

"– Vi har en flot scene, og den får nu en endnu mere flot fremtoning, når det er mørkt," siger John Andersen om farveorgiet.

Han stopper som formand for Samrådet, når der er generalforsamling i Kulturhuset 27. maj.

Erhvervsforeningen Destination Blokhus´ anden repræsentant i Samrådet, Merethe Fuglsang Hansen, stopper også, ligesom hun til efteråret lukker sin forretning Blokhus-Hune Cykeludlejning.

I deres sted indstilles Hans Henrik Hansen, ejendomsmægler, Thorkild Kristensen, som ny repræsentant og formandskandidat, mens erhvervsforeningens anden repræsentant stadig er Berit Bøjstrup, Novasol.

Derudover skal der findes en afløser for Jette Holt, Saltum Strand camping, som også træder ud af Samrådet som repræsentant for Gateway.

Samrådet er en paraplyorganisation for (næsten) alle foreninger og organisationer i Blokhus-Hune området og dermed et talerør overfor kommunen.

(Næsten) alle foreninger og organisationer, som har lyst, kan gratis deltage i Samrådet med op til to repræsentanter hver.

Enkelte foreninger holdes dog bevidst ude af Samrådet.
 

Læs Mere

Eventyrlystne køer på vandring på stranden


Lagt på nettet 23/5 2021 kl. 23:09 #1622218177

Søndag aften fandt fem køer på at begive sig ud på vandretur på stranden mellem Tranum og Blokhus.

Køerne tilhører Per Bundgaard fra Vadum, der driver et økologisk landbrug. De græsser normalt i Tranum Klitplantage som led i et naturplejeprojekt.

Sporene viser, at de fem kreaturer startede ved Tranum og slentrede langsomt og roligt op langs klitterne og endte ved Blokhus, hvor to af dem blev indfanget ved Strandkiosken kort før midnat.

Hvor de sidste tre køer er blevet af, vides i skrivende stund ikke. (Læs dog fortsættelsen på historien længere opppe på siden.)
 

Læs Mere

Hune-Blokhus Cykeludlejning lukker


Lagt på nettet 22/5 2021 kl. 23:30 #1622243790

Hune-Blokhus Cykeludlejning lukker efter 18 år på adressen.

"- Jeg har lyst til at prøve noget nyt. Det har været nogle fantastisk spændende år, så det har ikke været en nem beslutning - den har faktisk været rigtig, rigtig svær," siger Merete Fuglsang Hansen, der også sidder som kommunalbestyrelsesmedlem i Jammerbugt Kommune for Borgerlisten.
Foto: © Peter Wendelboe.

Cykeludlejningen har givet hende mulighed for at passe børnene på tidspunkter, hvor andre har skullet passe faste arbejdstider. Men det er der ikke længere behov for i familien Fuglsang.

Merete Fuglsang Hansen har svært ved at svare på, hvad er hun nu vil kaste sig over.

"- Jeg siger altid, at jeg ved godt, hvad jeg ikke vil - så jeg skal finde ud af, hvad jeg vil," siger hun.

Hun drømmer om at finde en arbejdsplads med liv i. Cykelforretningen driver hun stadig denne sommersæson og afvikler den løbende over tid. Efter sommeren vil hun være jobsøgende.

"- Jeg plejer at sige, at jeg kan, hvad jeg vil, så jeg skal nok finde en ny vej," siger Merete Fuglsang.
 

Læs Mere

Verdens bedste faldskærmsudspringere kommer til Blokhus


Lagt på nettet 21/5 2021 kl. 10:10 #1622236238

Foto: © Bøjsen Reklamefoto.

Verdens bedste faldskærmsudspringere samles i Blokhus for at dyste i disciplinerne klassisk præcision og speed præcisions-spring.

Det sker ved Blokhus-Open i weekenden 18. til 20. juni.

Med deltagere fra Qatar, USA, England, Tyskland, Holland, Sverige og selvfølgelig den danske elite med landsholdet i spidsen venter der publikum en både flot og spændende oplevelse med de farverige faldskærme på den blå himmel på vej mod en meget præcis landing.

Det er den regerende danske mester og tidligere verdensmester i klassisk præcisionsspring, Torben Glud, der sammen med Varde Faldskærmsklub og Erhvervsforeningen Destination Blokhus har inviteret verdenseliten til Vesterhavet.

"- Blokhus Strand er verdens bedste sted at springe, her er helt perfekte vindforhold, hvis vinden kommer ude fra havet. Ved den seneste konkurrence i 2019 blev her også sat både en dansk, en svensk samt en nordisk rekord," fortæller Torben Glud, der med opvækst i Kaas-Pandrup kender området og vindforholdene særdeles godt.

I alt deltager fem hold i speed præcision og 13 hold i den klassiske konkurrence, og der dystes både individuelt samt i hold.

Der er fem mand på et hold, og hver deltager skal have otte spring, så der bliver nok at se på.

Der springes fra én kilometers højde, og i den klassiske konkurrence gælder det om at lande så tæt som muligt på den elektroniske scoreplade, som har en diameter på to centimeter, og som måler 16 centimeter ud.

"- Hvis man lander uden for pladen får man max. scoren 16, og det handler selvfølgelig om at få så lav en score som muligt," forklarer Torben Glud.

Ved de klassiske spring er skærmene 25 til 30 kvadratmeter, mens der i speed konkurrencen benyttes faldskærme på 10 til 20 kvadratmeter, men på grund af den hurtigere hastighed er landingspunktet også større.

Konkurrencen finder sted 200 meter syd for nedkørslen til Blokhus Strand, og de to fly letter og lander cirka en kilometer fra nedkørslen.

Allerede fra torsdag 17. juni kan man se deltagerne træne med prøvespring, mens der er officiel åbning ved borgmester Mogens Chr. Gade fredag 18. juni kl. 08.00.

Derefter er der faldskærmsspring frem til solnedgang.

Lørdag startes der igen om morgenen og frem til solnedgang, mens konkurrencen slutter søndag kl. 18.00 med præmieoverrækkelse
 

Læs Mere

Al trafik langs Torvet spærres i 1 måned


Lagt på nettet 20/5 2021 kl. 01:35 #1622244077

En stor kran vil i en hel måned - fra mandag 7. juni til og med fredag 9. juli - spærre vejen for al trafik mellem scenen på Torvet og byggepladsen på den gamle minigolfbanes grund.
Foto: © Peter Wendelboe.

Byggeriet af det nye forretnings- og boligkompleks er nemlig nu så fremskredent, at der skal monteres store og tunge byggeelementer.

Bygherrerne havde håbet på en tidligere byggestart, således at det ikke ville komme til at genere den forventede voldsommere trafik i den kommende ferieperiode.

For ikke at genere trafikken mere end højest nødvendigt, er det dog aftalt, at vejen gøres farbar i weekenderne, hvor kran og hegn fjernes om fredagen kl. 15 og genetableres om mandagen kl. 7 i de pågældende uger.På billedet herover ses det afspærrede område.

I afspærringsperioden blokeres også 7 af de 18 skråparkeringepladser langs Torvet, og trafikken vestfra til SPAR-butikken, Strandhotellet, Strandingskroen, Futten og Feriecenter Blokhus må foregå norden om Kalstrup Livsstilshus og Torvet, ligesom trafikken fra sommerhusområderne syd for Strandhotellet har mulighed for at slippe igennem ved fra Sønder i By at svinge til venstre langs Strandingskroen og køre ad Høkervej til redningsstationen ved Strandvejen og derfra til højre og hele vejen rundt om Torvet og Kalstrup Livsstilshus
 

Læs Mere

Sommerhusejer i Blokhus udsat for påsat ildebrand og opskårne bildæk


Lagt på nettet 19/5 2021 kl. 21:15 #1622243002

Tirsdag blev en 56-årig mand fra Brønderslev ved retten i Aalborg idømt et år og tre måneders fængsel for brandstiftelse og for at have skåret alle 4 dæk op på en bil, der holdt ved et sommerhus i Blokhus.

De tre måneder blev gjort ubetingede, mens resten blev gjort betinget med krav om 200 timers samfundstjeneste.

Det oplyser anklager Thomas Klingenberg fra Nordjyllands Politi.

Blandt beviserne i sagen var billeder, taget af en af færdselspolitiets ATK-vogne på strækningen fra mandens bopæl på vej mod en 55-årig kvindes sommerhus i Blokhus.

Manden var tilsyneladende blevet forsmået af kvinden. Det fik ham til at begå indbrud i kvindens hus i Tylstrup, mens hun holdt ferie i sit sommerhus i Blokhus.

I et viktualierum i husets kælder fandt han nogle optændingsblokke, som han placerede rundt om i huset og satte ild til.

14 dage efter branden kørte han til Blokhus, hvor han parkerede et stykke fra kvindens sommerhus og gik det sidste stykke vej op til huset, hvor han også så en varevogn, som han antog blev ejet af den 55-årige kvindes nye kæreste. Det fik ham til at skære alle dækkene op på kvindens bil.

Manden blev på grund af indicier arresteret 21. april. Men ved grundlovsforhøret nægtede han alt.

Han blev dog fængslet i fire uger, sigtet for både brandstiftelsen og hærværket mod kvindens bil.

I tirsdags blev han i retten i Aalborg nødt til at gå til bekendelse og tilstå det hele, efter at politiet havde fremlagt resultatet af den meget grundige efterforskning med de mange indicier.

Ved dommens udmåling blev det lagt til grund, at ildspåsættelsen ikke var planlagt, og at ingen havde været i fare ved branden, ligesom erstatningens størrelse ikke var opgjort.

Men den dømte mand kan oveni straffen forvente et erstatningskrav for de voldsomne skader på kvindens villa og de fire opskårne dæk.

Manden valgte at modtage dommen.
 

Læs Mere

Markant Blokhusborger død


Lagt på nettet 18/5 2021 kl. 14:55 #1622243455

Peter Allen, der i mere end 20 år har drevet værtshuset CHEERS i Blokhus, er pludselig afgået ved døden på Hjørring Sygehus torsdag den 13. maj klokken 17:17.

Han blev syg søndag i sidste uge, men ville ikke være ved det.

En nabo fik ham alligevel indlagt på sygehuset, men han ønskede ikke, at hans voksne børn skulle vide det.

Peter Allen var ved bevidsthed det meste af mandagen, men meget sløj, og gik i coma mandag eftermiddag, da begge nyrer svigtede.

Hans børn nåede frem, men for sent til at tage afsked med deres far.

Familien har søgt tilladelse til at udskyde bisættelsen, indtil forholdene tillader familien fra England at komme til Danmark.

Efter nogle år i Holstebro som DJ på Pallads og Riverside samt ejer af restaurant Kiss + Kiss , og senest som kromand på pubben kom Peter Allen til Blokhus, hvor hans værtshus síden sidst i 90erne har været en lille bid af England midt i byen, først i bygningen, hvor nu KunstCafeen har til huse, og siden 2010 på Aalborgvej 8 på hjørnet af det, der nu hedder Springvandstorvet.

På CHEERS, Old English Pub, forstod Peter Allen at drive sit hjemlands traditioner videre i en by, der - ligesom han selv - har sin helt særlige puls.

Første gang, danskere stiftede bekendtskab med Peter Allen, var da hans stemme gjaldede i de danske biografer i 70’erne. Det var, da lyset dæmpedes og reklamerne begyndte.

"- Get your fat ass into a pair of Wrangler jeans," rungede en stemme, der var så dyb, at den fik højttalerne til at knække, og sæderne til at ryste.

Den klassiske stemme, der fra filmlærredet fik os til at drømme om et par Levis eller til at nyde en iskold Coca Cola, var Peter Allens.

Han har lagt stemme til nogle af de reklamefilm, som gik i de danske biografer og på udenlandske tv-stationer.

Forhistorien er, at teenagedrengen Peter Allen under et besøg på piratstationen Free Radio Colchester midt ude i Nordsøen i sommeren 1970 fik øjnene op for arbejdet som DJ.

Stationen havde kun to DJ’s, og da den ene blev syg, og den anden kaldt på arbejde betød det, at stationen måtte lukke en time tidligere.

Men så sprang Peter Allen til. Og dermed begyndte den snoede rejse mod Blokhus.

Arbejdet ved piratstationen varede ikke længe.

"- Min far havde hørt mig i radioen og fortalte mig, at man kunne komme i fængsel for at sende piratradio. Og man kunne dø af det. Ment som - din mor slår dig ihjel..." fortalte Peter Allen senere til redaktøren af Netavisen kanalblokhus.dk.

Meningen var, at der, når Peter Allen igen følte sig ovenpå efter sit lange sygeleje sidste år, skulle bringes et længere interview om hans lange liv i showbusiness på Netavisens søsterside, Wikiblokhus.dk.

Dengang lånte Peter Allen 15 pund af sin far, så han kunne købe noget udstyr. Og så blev han til "Dee jAy Dougal", og pengene begyndte hurtigt at strømme ind.

Så tog han som 18 årig DJ på turne rundt i Europa.

Han havde efterladt en seddel til forældrene. Der stod: "Har lånt 40 pund. Kommer hjem om tre måneder."

Men det skete ikke. Han kom aldrig hjem til London igen.

I stedet spillede Peter på diskoteker rundt om i Europa og med fed amerikansk accent satte han stemme til reklamerne for Levis, Coca Cola og Pepsi.

Under navnet Brian Allen, The man with the golden voice, var Peter Allen i et år DJ på det legendariske radioskib - Radio Caroline, et skib der lå til grund for filmen ”The boat that Rocked” fra 2009.

Mens han lå med radioskibet Radio Caroline, ude midt på Nordsøen, blev han forelsket i vinden, i solen og i havet. Han tænkte, at når han blev 50, ville han bo tæt på havet.

"- Og Blokhus var så det tætteste på jeg kom," fortalte Peter Allen sidste år til Netavisen kanalblokhus.dk.

Han fandt en speciel rytme i Blokhus. Byens hjerteslag forandrer sig i takt med at kalenderbladene vender. Om sommeren springer sekundviseren kvantespring, og der er fyldt i den engelske pub, sagde han.

For at genfinde roen havde Peter Allen efter 20 år som pubejer i Blokhus tillært sig en rytme, der på mange måder fulgte byen og naturens.

Peter Allen er uddannet tjener og kok og har selv stået for at udvikle og forme menuen på CHEERS: traditionel pubmad som original Fish and Chips eller spareribs.

I flere år var det Peters Allens datter, der stod i køkkenet, mens han selv altid var at se bag disken og hjalp til, hvor det var nødvendigt.

Peter Allen måtte lukke CHEERS ved udgangen af 2020.

Men han havde planer om at åbne igen i Hune og havde allerede sikret sig et lejemål i den bygning der tidligere rummede Klarborg Nisserne ved siden af Blokhus Lys.

Der står stort set hele inventaret fra CHEERS i dag og venter på, at dets herre kommer og sætter det hele i gang igen.

Han havde også planer om at genoptage sit arbejde som DJ på piratskibet ved at lave udsendelser, produceret på adressen på Toldbodvej, hvor han boede til det sidste.

Men det bliver nu aldrig til noget.

Hans søn og datter har fået tilladelse til at udsætte bisættelsen, til forholdene tillader, at familien fra England kan komme til Danmark for at deltage.

Peter Allen vil blive savnet af mange ... ikke bare i Blokhus, men i hele Nordjylland.

Æret være hans minde!
 

Læs Mere

Ny pumpestation ved Svalesvinget


Lagt på nettet 18/5 2021 kl. 10:55 #1622247210


Nu får beboerne i sommerhusbebyggelsen i Blokhus Klitplantage en ny "seværdighed".
Foto: © Peter Wendelboe.

Et halvanden meter højt "kontroltårn" er ved at blive etableret foran den gamle betjeningsstander, der for mere end 25 år siden for beboernes regning blev rejst på hjørnet af Havørns Allé og Svalesvinget til styring af grundvandssænkningen af området.Det er Leo Kolind og Rasmus Madsen fra firmaet Xylem i Nørresundby, der står for arbejdet.

Den nye pumpe er stærkere og kan afvande området hurtigere og mere efektivt, siger Leo Kolind og Rasmus Madsen.

Entreprenørfirmaet Xylem er landsdækkende og har også afdelinger i flere andre byer.
 

Læs Mere

Ny vandledning fra fredskoven


Lagt på nettet 17/5 2021 kl. 10:40 #1622244548

Foto: © Mogens Sparre

Blokhus Vandværk er i disse dage ved at etablere to nye boringer ude i fredskoven. De skal nu forbindes til vandværket gennem strækningen over Ferren.

Det er et enormt entreprenørarbejde, som nu er gået i gang. Arbejdet vil tage flere dage.Undervejs kom en af de store entreprenørmaskiner til at ridse en lygtepæl på Ferren. Den skade udbedrer vandværket naturligvis.Der bores igen onsdag, torsdag og fredag
 

Læs Mere

Dobbelt kommunal-bommert i sag om stakit


Lagt på nettet 15/5 2021 kl. 14:54 #1622246636

Foto: © Peter Wendelboe.

Kontanthjælpsmodtagere har uden betaling opført et stakit ved Museum for Papirkunst. Men hvad kontanthjælpsmodtagerne ikke ved er, at de arbejdede ulovligt.

Kontanthjælpsmodtagerne er såkaldte "nyttejobbere", udsendt af Jammerbugt Kommune. De skal levere en ydelse for at kunne modtage deres kontanthjælp.

Det er Museum for Papirkunst, der selv har henvendt sig til kommunen, for at bede om hjælp til at opføre stakittet.

Fadæsen er opstået som følge af, at regeringen i 2014 indførte en ny mulighed for tilbud til kontanthjælpsmodtagere om at arbejde for deres ydelse.

Reglerne for nyttejobs har dog særlige krav for ikke at blive konkurrenceforvridende eller tage arbejde fra andre.


Foto: © Peter Wendelboe.

" - Da man indførte konstruktionen med nytteindsatser, var man helt klar over, at det var uacceptabelt, hvis det skulle foregå for private arbejdsgivere. For så ville man jo komme til at forvride konkurrenceevnen for private virksomheder," siger John Klausen, professor i socialret ved Aalborg Universitet i dag til Nordjyske Stiftstidende.

Tilbud om virksomhedspraktik skal gives med henblik på at afklare eller udvikle kontanthjælpsmodtagerens faglige, sociale eller sproglige kompetencer. En anden mulighed er, at kontanthjælpsmodtagere kan udføre en ”nytteindsats”. Det arbejde må dog kun være for offentlige arbejdsgivere.

Museum for Papirkunst er ikke en offentlig arbejdsgiver, men en almennyttig fond, som tjener sine penge dels på egen omsætning, dels på bidrag fra fonde og anden støtte.

Nytteindsats må kun finde sted ved en offentlig arbejdsgiver, så som kommunen eller regionen. Organisationer, fonde eller lignende anses også for offentlige arbejdsgivere, hvis driftsudgifterne dækkes med mindst 50 procent fra offentligt tilskud. Men det er langtfra tilfældet hos Museum for Papirkunst.

Det er kommunens opgave at sikre sig, at loven overholdes, så man ikke udnytter kontanthjælpsmodtagernes arbejdskraft eller tager arbejdet fra andre.

Derfor fastslår John Klausen, at kommunen har handlet ulovligt.

Sundheds- og arbejdsmarkedschef i Jammerbugt Kommune, Jannie Knudsen, der har ansvaret for nyttejobbernes virke, erkender blankt, at kommunen har lavet en bommert.

"- Det burde vi ikke have gjort. Der er simpelthen tale om en fejlvurdering. Kommunens strategi er at tilbyde indsatsen til foreninger og forsamlingshuse. Museum for Papirkunst er en fond, og derfor vurderede vi, at muséet var i samme klasse. Men det er det ikke i nyttejobstrategiens forstand i Jammerbugt Kommune," siger Jannie Knudsen.

Selvom det er kommunen, der har handlet i strid med loven, kommer Museum for Papirkunst til at betale for fejltagelsen, forklarer arbejdsmarkedschefen. Regningen er endnu ikke opgjort, men den skal afspejle prisen for det, arbejdet ellers ville have kostet.

"- Hvis vi ikke havde lavet fejlen, så skulle museet jo betale for arbejdet, og derfor har vi indgået en dialog med dem, og de har sagt, at de er indstillet på at betale," siger Jannie Knudsen.

Museum for Papirkunst bekræfter, at de er villige til at betale, selvom det er kommunen, der har begået fejlen med at godkende nytteindsatsen.

"- Men heller ikke dette er en lovlig løsning på fadæsen," forklarer professor John Klausen.

Man kan inden for kommunalfuldmagten ikke etablere en kommunal virksomhed, som skal tjene penge på at opføre plankeværker eller andet erhvervsdrivende, forklarer han.

"- Kommunen må jo ikke drive privatvirksomhed med henblik på at opføre plankeværker, - det er jo ligesom ikke det, en kommune er sat i verden til. Man har på den ene side sendt kontanthjælpere eller uddannelsesmodtagere ud i et tilbud i strid med loven, og man vil så også udføre arbejdet for fonden i strid med de kommunale regler. Og fejlen bliver ikke mere lovlig af, at kommunen sender en regningen for arbejdet, " siger John Klausen.

Kommunen holder fast i at ville kvittere med en regning til Museum for Papirkunst. Det er kommunens praksis, når borgere leverer ydelser.
 

Læs Mere

Sådan kan den nye rundkørsel komme til at se ud


Lagt på nettet 11/5 2021 kl. 00:51 #1622242274

Sådan kan den nye rundkørsel ved Vesterhavsvej/Kvorupvej/Faarupvej øst for Hune komme til at se ud. Visualisering: © Peter Wendelboe, 11. maj 2021.

Teknik- og Miljøudvalget for Jammerbugt Kommune vedtog på sit møde mandag at beplante den nye rundkørsel med blomster.

Men udvalget ville ikke tage stiling til et ønske om opførelse af en kopi af Blokhus Sømærke midt i rundkørslen, før de havde modtaget en visualisering.

I forbindelse med anlægget af rundkørslen ved Vesterhavsvej/Kvorupvej/Faarupvej var der til Teknik- og Miljøudvalget indkommet 7 forskellige forslag/tilkendegivelser omkring udsmykning.

Blandt andet havde Blokhus og Omegns Grundejerforening samt Hune-Blokhus Borgerforening foreslået opførelsen af en minimodel af Blokhus historiske Sømærke midt i rundkørslen.

Ansøgningen var bilagt tidligere visualiseringer, udført af kunstneren Peter Wendelboe efter forslag fra forfatteren til bogen "Blokhus fra Istid til Ispind", Harald Klitgaard.

Dengang drejede det sig først om den store rundkørsel ved Omfartsvejen i Pandrup, og senere, da Vejdirektoratet modsatte sig denne placering, om en visualisering af den dengang ikke-eksisterende, men dog ventede rundkørsel ved Kvorupvej/Vesterhavsvevej/Paarupvej.

Peter Wendelboe er en anerkendt kunstner med salg til Statens Kunstfond og flere udstillinger på danske og udenlandske museer samt blandt andet på Charlottenborg, hvor han også har været censor i 1970erne.

Han har blandt andet udført visualiseringer af skulpturer, der siden er blevet godkendt af vejmyndighederne i flere stater og opstillet i rundkørsler forskellige steder i Europa.

Han har også efter gårsdagens beslutning i Teknik- og Miljøudvalget efter opfordring fra Harald Klitgaard udført den visualisering af den nye rundkørsel ved Kvorupvej, som ses over denne artikel. han har endda på billedet "plantet" græs i gruset omkring den nyopførte rundkørsel.

En enkelt af henvendelserne til Teknik- og Miljøudvalget foreslog en længere proces med 5 forskellige kunstneriske udsmykninger i 5 forskellige rundkørsler i området.

I den sammenhæng var der indhentet forslag fra et landskabsarkitektfirma.

Jammerbugt Kommune er vejmyndighed for rundkørslen Vesterhavsvej/Kvorupvej/Faarupvej. Tilladelse til opsætning af sømærket kræver derfor tilladelse fra Jammerbugt Kommune, som inden tilladelse kan gives skal forhandle med politiet.
 

Læs Mere

Lions Club Hvetbos loppemarked


Lagt på nettet 16/4 2021 kl. 04:55 #1618541757
Lions club holder loppemarked igen lørdag.

 

Læs Mere
Ældre artikler kan findes i topmenuen.
(OMSKIFTER)

REDAKTION:
Peter Wendelboe
Mail: peter@wendelboe.dk
Svalesvinget 2, 9492 Blokhus,
Telefon: 98249480
SMS/Mob. 40208801.

Kanal Blokhus bringer ikke betalte annoncer, men vi optager gratis alle gode lokale historier og nyheder.

Kontakt venligst redaktionen.